Inne vs. ute vecka 16

2006-04-25   kl. 23:00:46
Inne
Fullkornspasta, yummie! Smakar gott (nästan godare, än vanlig pasta) och känns riktigt nyttigt när man äter det.
• Burt's Bees Beeswax Lip Balm, efter en lång resa (ändå från USA, till London där det blev en extra natt för väskan där mitt "bi" låg i, sedan flyg till Linköping, taxi hem till Andie och till sist leverans i skolan till mig). Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och detta är det ultimata läppbalsamet. Med doft av polkagris, i världens sötaste burk och känslan när man tar det på läpparna är faktiskt något utöver det vanliga. Det känns liksom svalt och fräscht. Problemet är bara att få burken att räcka ända tills i juli då Cary åker till USA och kan inhandla ett nytt... :)
• Smeknamn, det är kul med smeknamn (så länge de är bra). I veckan har jag fått ett nytt som jag trivs ypperligt med; Jules (uttalas med engelsk/amerikanskt uttal). :)
• Ordning och reda, jag älskar att ha koll på alla prylar runt omkring mig. Ändå kan mitt rum bli ett riktigt bombnedslag. Men jag trivs allra bäst när det är städat och jag har full koll på grejerna, ibland kan jag nästan bli lite pedantisk... Men kläderna gör sig faktiskt bäst i garderoben när de är sorterade efter typ och ligger i färgordning... :)
• Gunga, åh, känslan av att sväva i luften, vinden som fläktar och att vara högt upp under trädkronan. Det är underbart. Plus att man kan hitta på många roliga saker med en gunga, tävlingar till exempel. ;)

Ute
• Folk som står på fel sida i rulltrappan,
okej, nu är Norrköping inte någon storstad precis, men det händer faktiskt att folk har bråttom här med. Och när rulltrappan är fylld av folk som står huller om buller och det är hopplöst att komma förbi blir jag stressad till tusen. Om du ska åka ner/upp i vanlig takt (alltså stå i rulltrappan, eller kanske gå sakta några steg då och då) ska du stå på höger sida. Då kan alla som har bråttom gå/springa förbi på vänster sida, utan att behöva knuffa sig fram och välta folk. Det är ju jättelätt, men ändå är det så svårt för många att  lära sig detta...
• Maskar, så fort det regnat ute är de framme, de där små äckliga sakerna. Usch, långa och slemmiga... Dessutom måste jag hela tiden gå och titta var jag sätter ner fötterna för att undvika att trampa på dem.
• Tillgodokvitton, visst ibland kan det vara bra. Men inte när det är i "fel" affär. Att få pengarna tillbaka är mycket bättre och smidigare... Nu känner man sig nästan tvingad att köpa något, även om man inte vill.
• Matsäck, så fort ordet kommer på tal får jag bara en massa negativa känslor. Matsäck för mig är gamla mosade mackor, kall pastasallad, kalla pannkakor eller risifrutti. Jag vill ha varm mat, det är hundra gånger godare. Och det slutar alltid med en massa smulor eller läckande festisar. Eller så har man glömt bestick... Puh.
• Kopior av märkesväskor, nej, jag är så uttråkad på dessa värdelösa kopior av märkesväskor. Var och varannan person går runt med dem och det liksom lyser fejk om dem. Typ "Louis Vuitton"-väskor där det står LX över hela väskan istället för LV. Hmm... nej, då finns det många snygga budgetalternativ som inte är kopior.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag håller med om maskarna. Jag har världens fobi för maskar

2006-05-04 kl. 15:21:48
URL: http://johannag.blogg.se
Postat av: Julia

Eller hur...?! De är så äckliga...! Usch jag ryser när jag tänker på dem...

2006-05-04 kl. 21:53:03
URL: http://prick.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Länk:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0