Filmnatt, jordgubbsfrosseri och illrosa badmadrasser

Efter blogghysteri och bullbak (bullarna blev supergoda!) på torsdagseftermiddagen, ringde Cary och undrade om jag hade lust att spendera kvällen och natten hos henne. Och det hade jag ju såklart! Så jag tog min ädla springare/"pojkvän" (med andra ord; min cykel) och trampade iväg. Lyxigt nog mötte Cary och co. upp mig med bilen efter halva vägen.

Hemma hos Cary började vi kvällen med lite fika, vilket innebar att Cary matade mig med bullar, kakor, läsk och jordgubbar. Julia ♥ fika. Klockan åtta satt vi bänkade vid tv'n för att se veckans avsnitt av Veronica Mars. Ojoj... bättre avsnitt har jag sällan skådat, och det tog slut alldeles för tidigt! Efter det började vi göra oss i ordning för en filmkväll. Vi poppade popcorn (Cary råkade smälta ner en plastgrej i deras mikro, det var rätt kul), blandade saft och hämtade täcken och kuddar.

popcornimikron
Hoppsan! Smält plast på popcornpåsen... Jaja, de går säkert att äta i alla fall... :)

Den första filmen vi såg var Panic Room, helt ok film men väldigt uppstressande! När filmen var slut (vid midnatt ungefär) behövde vi något som lugnade ner oss, så vi satte på Just Like Heaven. Riktigt bra film, både gullig och lite sorglig, en typisk Julia-film alltså. Vid två-tiden var det dags att krypa till kojs, för vi hade ju faktiskt en lång och spännande dag framför oss.

sepåfilm
Hihi... Jag (med röda ögon) och Cary ser på film.

NEXT DAY!

Uppstigning vid tiotiden. Vi dushade, åt frukost och laddade mentalt inför dagens uppdrag: Jordgubbs-frosseri! Någon efter elva tog vi våra cyklar och trampade iväg. En lång stund senare (ungefär 1½ mil) var vi framme vid vårt mål: jordgubbslanden! Fullastade med hinkar började vi plocka och sisådär en halvtimme senare hade vi fått ihop 8 liter. Självplockning is the shit! :) Med jordgubbarna i hinkar lastade vi sedan upp oss på cyklarna för att börja den långa vägen hem till mig.


jordgubbar
Underbart goda jordgubbar, plockade av Jules och Cary.


Första stoppet var efter sisådär 2 kilometer. Då var det dags för glassinköp i handelsträdgården. Men, de hade inte bara glass där. De hade också världens mest illrosa, underbara badmadrasser som varken jag eller Cary kunde motstå. Och med tanke på den väntade poolen, stod vi där snart i kassan med varsin illrosa madrass under armen. Jag säger bara en sak: Fa-bu-lous!

rosamadrasse
Finfina illrosa madrasser. Ni hade väl inte heller kunnat motstå de, eller hur?!

Sen var det bara 5 km kvar och de tog vi i racer-tempo. Nåja, nästan i alla fall! :) Hemma hos mig väntade den svalkande poolen och ett underbart jordgubbsfrosseri! Tillsammans satte vi i oss tre liter jordgubbar, vilket är ganska mycket. De sista var inte riktigt lika goda som de första... :) Händiga som vi är tillverkade vi vår egna flytbricka där vi hade jordgubbarna, så vi kunde ligga i poolen på våra madrasser och äta samtidigt.


carypåmadrass
Cary på årets bästa inköp med vår finfina bricka med jordgubbar.

När vi tröttnat på att äta jordgubbar bestämde vi oss för att baka en jordgubstårta (vi hade ju liksom 5 liter jordgubbar kvar!). Efter att ha väntat några timmar på att pappa skulle komma hem med vispgrädde satte vi äntligen igång. Resultatet blev jättegott och tårtan åts efter en välbehövlig kvällsmat (Cary och jag hade ju nämligen bara levt på jordgubbar och glass hela dagen). Sen var det dags för Cary att ge sig av hemåt, med en illrosa badmadrass och två liter jordgubbar som sällskap på cykeln.

Nu blir det andra bullar...

Först och främst, Välkomna alla ni som hittat hit från Ebbas blogg (alla andra är såklart också välkomna, men jag har en känsla av att de flesta kommer därifrån)! Gissa om jag höll på att trilla av stolen när jag skulle kolla statistiken. Ni är än så länge (klockan är bara 13) över 1000 stycken (hjälp!) som hittat hit och det tycker jag är jättekul. Så ett extra välkommen till alla er.

Som den ofantligt kreativa och husliga sextonåring jag är håller jag just nu på att bakar bullar. Degen ligger på jäsning uppe i köket och diskbänken ser ut som ett bombnedslag. Hoppas i alla fall att de blir goda, för trots att de ska vara till ett läger om någon vecka och inte bara till mig, så måste jag ju ändå provsmaka!

bullar

Så här kommer mina bullar förhoppningsvis se ut.... :)

När ni kikat färdigt här på bloggen tycker jag att ni ska ge er ut i solskenet (för solen skiner faktiskt ute, i alla fall över mitt hus). Det är kanske läge att bättra på brännan lite, eller läsa en god bok i solen...?
Vilket ni nu än väljer, ha en bra dag och välkommen åter! :D

Pyssligt värre...

Ungefär samtidigt som regnet började falla, föll också kreativiteten ned på mig. De senaste dagarna har det pysslats för fulla muggar. Här kommer ett urval av det som skapats:

Jordgubbehalsband


Jordgubbshalsband, inspirationen kommer såklart från detta halsband. Såg flera bloggare som gjort egna versioner på det och var tvungen att testa själv. Orginalet är snyggare såklart, men med tanke på att jag sparat 90 pund så duger detta utmärkt! :)

Blått pärlsmycke

Litet hängsmycke gjort av blå pärlor och tunn ståltråd. Enkelt och gulligt.

Pärlsmycke

Ungefär likadant som det ovan, men här är det vita pärlor istället. Snyggt tillsammans med enkla pärlörhängen.

Hängsmycke med blå kula

Kämpade i säkert en timme med att få den blå kulan på plats. Men skam den som ger sig, till slut lyckades jag. Lite udda och personligt smycke. :) (Ja, jag vet att bilden är extremt suddig!)

Skjortklänning

Skjortklänningen är gjord av en gammal skjorta som var ganska så mycket förstor för mig. Jag sydde in den på sidorna, klippte av ärmarna (syns tyvärr inte på bilden) och satte i nya knappar där dom gamla trillat bort.

Lila klänningClose up på rosetten

Det här är en gammal kjol som jag hittade i min systers garderob (hehe). Jag klippte isär den och tog bort en bra bit överflödigt tyg. Sen sydde jag ihop den. Av tyget som jag klippte bort, tog jag en lång remsa som jag sydde ihop och har som band till rosetten.

UPDATE! En till lite pysslig grej jag gjort. Innehållet är inte särskillt viktigt, ville bara ha det för att fylla ut layouten. :)