Give me some... coffee!

Ni som har läst min blogg i sisådär ett halvår och har jättebra minne (existerar ni?!) kanske kommer ihåg det här inlägget. Det handlar om saker jag ville lära mig/bli bättre på under mitt år som sextonåring och nu har jag kommit till det stora ögonblicket då jag kan säga att en punkt är avklarad! Nämligen punkt ett som löd:

• lära mig dricka kaffe.
Det ser profesionellt ut, luktar gott, är bra att kunna dricka om man blir bjuden på det och hjälper en att hålla sig pigg.

Nu har jag efter ett halvårs mer eller mindre intensivt tränande lärt mig att dricka kaffe och tycka om det! Har fortfarande lite mjölk i, men det är ju ändå rätt ok. Sockret har jag faktiskt vant mig av med helt och det är ju bra med tanke på hur det lät i början:

Dessutom var det kaffe på maten, så jag var ju tvungen att ta en kopp. Jag försöker nämligen lära mig att dricka kaffe, som ni kanske läst. Maten var mycket god, kaffet helt okej. Jag hade bara i lite mjölk, två "vändningar" i sockerströaren och två sockerpaket. :) Jag lyckades nästan pressa i mig en hel kopp. Mycket bra start på kaffedrickandet, eller hur?! Fast jag väntar fortfarande på den där koffein-kicken som borde kommit...
3 april 2006

Redan efter två månaders rätt slapp träning hade jag gjort framsteg: :)

Under lördagskvällen drack jag två koppar kaffe med mjölk (utan socker!). Och tro det eller ej, men det var faktiskt gott. Ingen pina här inte... After Eight till var smaskens. :)
4 juni 2006

Och nu sitter jag alltså här och dricker kaffe för glatta livet och tycker det är gott! Det är till och med så att jag går och sätter på några koppar när jag är själv hemma, bara för att jag är sugen. Men nej, jag är inte beroende! Inte än... :D

kaffe från starbucksHade Starbucks legat i Norrköping hade jag gjort av med alla mina surt förvärvade slantar där... :)
Tankar /
Christina /

Men visst skulle Starbucks komma till Sverige? Eller har det gjort det redan? :S (Fast kanske inte Norrköping, men Sverige i alla fall... :P)

Julia /

Ja, till Stockholm väl... Men det får gärna komma till Norrköping! Komsi komsi! :D

Lova /

Jag är 23 och kämpar fortfarande för att förstå det där med kaffe. Det går ibland. Med mycket mjölk :)

Jove /

Kaffe är inte bra för magen. Hade det varit hälsosamt så hade jag förstått dig, men näej.. öva dig på att dricka litervis med vatten istället. Det mår din kropp bra av och där det finns kaffe, där brukar man väl oftast kunna få tag på ett glas vatten också...

Julia /

Lova: Haha, lycka till! :)

Jove: Jo, jag vet jag borde verkligen träna på att dricka vatten, för det är jag inte särskillt bra på. Men det är ju inte riktigt samma grej att "gå och ta ett glas vatten" som att "gå och ta en kaffe"... Och så blir man ju pigg också... :)

Lina /

Go kaffe, och Starbucks tackar man gärna inte nej till. Puss & Kram

Ps. Det är kyligt här uppe i norr. Hmpf.

Julia /

Eller hur! :)

Usch... måste bli väldig kontrast till Portugal också... Tycker det är rätt kallt här nere. Hua!
Puss & kram!

anonymen /

har du ens varit på Starbucks?...ganska kul med folk som tycker det är coolt men aldrig satt sin fot där...

Julia /

Ja, det har jag! :D

Erika /

Kaffe skyddar mot parkinsson, så det är inte bara dåligt :)

Julia /

Åh, vad bra! Hihi! :D

Emma Andersson. /

Men varför börja dricka kaffe? Jag är bara 21 år och har redan försökt bli av med den jäkla ovanan. Det är inte bra för magen, eller för kroppen överhuvudtaget. Koffein är beroendeframkallande vilket lett till att jag förut fick huvudvärk när jag inte fick min dagliga dos (som förr var sju koppar om dagen). Trött blir man också om man inte dricker kaffe när man är van med det. Så som föredetta kaffeoholic (: Så råder jag dig till att dricka rött te istället. Ha en bra eftermiddag.

Julia /

Oj, jag ska verkligen försöka undvika att bli beroende, som det är nu dricker jag några koppar i veckan. Ska försöka hålla det på den nivån ungefär. Te är tyvärr verkligen inte min grej, smakar badkarsvatten..! :)