Skärtorsdagen - eller dagen då Julia aldrig öppnar ytterdörren

Idag är det skärtorsdagen, en av de jobbigaste dagarna på hela året enligt min synvinkel. Det är nämligen dagen då man ständigt blir störd av ihärdiga tryck på dörrklockan. Man blir överöst av gräsligt fula, massproducerade och slarvigt målade påskkort föreställande små illgula kycklingar. Tillverkarna av dessa kort går runt med en stor sjal på huvudet och på kinderna har de enorma spår efter något som varit ett lån av mammas rouge. Dessa små underligt klädda varelser springer sedan runt i husområdet där du bor och plingeliplongar på varendaste ytterdörr. De räcker över ett skrynkligt kort och står sedan och väntar. Väntar på att du ska överösa dem med godis för de är ju "såååå sööööta!". Eller inte.

Det som stör mig mest med denna dag är att vi aldrig har något godis att ge bort, av två anledningar:
1. Det är torsdag! Hallå, min fullkornsmamma tillåter inte att vi äter godis mitt i veckorna. Godis äter man på helgen, punkt slut.
2. Om vi mot all förmodan hade haft lite godis hemma så hade ju jag mycket hellre velat äta upp det än ge bort det till rougemissbrukande barn.

Du tycker kanske att jag låter lite väl bitter, men vad är grejen med Sveriges alla konstiga traditioner?! Nä, den här gillar jag verkligen inte, därför tänker jag inte öppna om någon ringer på idag. Och vill du mig något viktigt så kan jag släppa in dig via altanen. :D
Tankar /
Me /

man går påkkärring på påskafton!

Mill /

Oj, vad många haha! Jag är inte hemma idag! Låtsas jag i alla fall. Sitter och gömmer mig bakom soffan med allt godis bara för mig själv.

Julia /

Me: Va..? Nej, då äter man ju ägg! :D

Mill: Ja, jobbigt med massa spam, för så kul var det ju ändå inte. ;) Jag låtsas också att jag inte är hemma, men än så länge har det varit rätt lugnt. :)

Amanda /

godis? ska man ha det på skärtorsdag? nu ska jag se till att köpa det :D

Julia /

Haha, nä det är klart att man inte ska ha godis på skärtorsdagen. Påskharen kommer ju inte med alla ägg fyllda med godis förrens på påskafton! :D

bänita /

Jag vill heller inte öppna dörren :-)

Julia /

Haha, det gäller att undvika det på rätt sätt! :)

izabelle /

De vill inte önska glad påsk dom vill bara ha vårt godis, nästa år ska jag vara påskkärring med, men då ska jag sno från de andra små barnen istället.

Julia /

Mouhaha! Låter som en bra plan! :D