Julias topp 5-lista: Anledningar att gå till jobbet

2007-06-27   kl. 21:47:33
Anledningar till varför jag går till jobbet* fastän jag är jätteförkyld och borde ligga hemma och kurera mig.

Plats nr 5: Jag har glömt bort telefonnumret till sjukanmälan. Eller, jag tror inte ens jag noterade det eftersom "jag blir ändå aldrig blir sjuk"... haha, visst!

Plats nr 4: Det vore lite elakt att lämna mina kvintettvänner i sticket, vem ska annars laga alla notställ eller sköta den viktiga inräkningen på Evening Shadows? Just det!

Plats nr 3: Mina föräldrar har fyllt frysen med halvfabrikata matlådor som man värmer i mirkon, perfekta för mig att ta med och värma på jobbet. Och bäst av allt är att det är bara goda grejer som kyckling i curry och laxfilé, och alla är mina! Hurra!

Plats nr 2: Jag kunde ju inte missunna mina stackars arbetskamrater att höra hur jag låter när jag pratar. Idag var det väldigt hest och pipigt, påminde en hel del om Musse Pigg.

Och på första plats: Det som inte dödar, härdar... eller något sådant. Med ipren, sinova forte, bafucin, mucoangin och bisolvon så går det finfint att jobba! (Kan man bli sponsrad av Apoteket...?)

* Kommunanställd sommarmusiker, vilket innebär att jag och fyra andra kids åker runt på äldreboenden, caféer, dagis, konferenser & sånt och spelar.

image411
Mitt alter-ego; Musse Pigg

feber

2007-06-24   kl. 17:49:52
hej. jag har varit riktigt urkass på att blogga den senaste veckan. något som kan förklaras med jobb, midsommarfirande och det faktum att jag ena stunden vill lägga mig under 35 filtar och duntäcken och i andra stunden vill sällskapa med de gröna ärtorna i frysen. vilket också kan beskrivas som feber. usch.
image410

silverinfluenser

2007-06-18   kl. 23:42:09
image409

Julias topp 5-lista: Saker jag irriterar mig på just nu

2007-06-18   kl. 20:57:54
Det var länge sen jag hade en Julias topp 5-lista, men nu är det dags igen!

Saker som jag irriterar mig på just nu (vi börjar med det minst irriterande och går sedan uppåt!)

Plats nr 5:
Att min syster åkte iväg till Stockholm i en vecka med sakerna jag behövde.
Scen 1: Det är kväll, snart dags att sova men först är det såklart tandborstning som gäller! Men var är min turkosa, superfräscha, starka och goda tandkräm? Nehej, den hade visst min syster tagit med sig till Stockholm... Scen 2: Det är morgon, Julia ska ta en snabb dusch innan hon åker till jobbet. Men var är mitt gröna, väldoftande, perfekta och glänsande schampoo? Nehej, det sällskapade visst med tandkrämen på en ort 20 mil härifrån. Gaaah!

Plats nr 4: Det faktum att Ernst Kirchsteiger inte kan uttala ordet nyanser.
Hur svårt är det egentligen. Det är ju precis som det stavas, N-Y-A-N-S-E-R. Men nej, vecka ut och vecka in, år ut och år in... ständigt detta konstiga felsägande. På något sätt får han ett så simpelt ord som nyans att bli till N-Y-J-A-N-G-S-Ä-R, och självklart sagt med den där mysiga känslan i rösten...

Plats nr 3: Att min pappa köpte en burk med typ 1 kilo äckligt (nej förlåt, mindre gott heter det, det fick jag lära mig i lekis) godis.
Det är inte det att jag inte gillar godis, tvärtom jag är en liten godisråtta. Men mina favoriter är knappast de där bitarna som består av 1. färgämnen 2. gelatin 3. bivax. Och nu är scenariot sådant att den där enorma burken står på köksbordet och varje gång jag går förbi så liksom dras min hand till burken och jag tar en godis (som jag inte ens tycker om) och äter den. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte låta bli... :)

Plats nr 2: Bloggar med musik som startar automatiskt
Jag brukar ofta sitta på kvällarna och surfa runt på lite olika bloggar, samtidigt brukar jag lyssna på lite musik som jag gillar. Men sen råkar man klicka sig in på någon okänd blogg och sedan dånar helt plötsligt disco-versionen av Everytime we touch ut ur mina högtalare. Samtidigt som min fina, njutbara musik pågår. Det orsakar stor chock och olust eftersom jag väldigt sällan är sugen på att lyssna på just den låten som spelas på bloggen. Och eftersom man inte kan stänga av musiken (om man inte stänger ner hela bloggsidan) så slutar det oftast med att jag lämnar bloggen direkt. Så alla kära bloggare, om ni absolut vill ha musik på er sida. Fixa ett alternativ där man kan stänga av resp. sätta på musiken. Tack!

Och på första plats: Att behöva driva en utrotningsprocess så fort jag ska gå och lägga mig.
Är det bara jag som måste ägna typ 48 minuter varje kväll åt att springa runt som en galning och utrota alla små äckliga, surrande insekter? Det är helt tyst och lugnt annars, men så fort jag ska gå och lägga mig hopas alla flugor, myggor, nattfjärilar och harkrankar och bestämmer sig för att vara extremt irriterande. Jag får springa runt med flugsmällare och hushållspapper i en lång stund för att utrota detta lilla mini-zoo. Och sedan när alla djur tillslut är borta, ja då är jag så uppe i varv att det är helt omöjligt att sova. Suck...

Söndagsregn

2007-06-17   kl. 18:13:00
image408
Hade jag haft ovanstående saker på mig, hade den här söndagen garanterat inte orsaktat sådan tristess som den gör nu. Usch, det är helt grått och regnigt utanför fönstret och det finns inget kul att göra.

Sommarens stora kärlek!

2007-06-17   kl. 12:27:27
image407
På samma sätt som jag förra sommaren fastnade för klänningar och bara ville köpa och frossa i den sortens plagg, har jag nu fastnat för kjolar. Det finns så otroligt många fina och söta och de går att variera i all oändlighet. Men bäst tycker jag de gör sig med ett enkelt linne och ett par snygga skor. Allra finast tycker jag att kjolarna med små detaljer är, som knappar eller rosetter i midjan.

1. Delias
2. Luella ♥
3. See by Chloé
4. Delias
5. Derek Lam
6. Lindex
7. 3.1 Phillip Lim
8. Moschino Cheap & Chic ♥
9. Lindex

I met this little girlie, her hair was kind of curly

2007-06-16   kl. 17:44:50

Upptäckte härom dagen att lite mousse och en slarvig knut i mitt annars relativt raka hår, gav det oanade effekter. Jag fick inte bara små vågor utan riktiga korkskruvar, utan att ha stått i två timmar med en locktång. Ganska så fascinerande och tidseffektivt! Och sånt gillar jag såklart, det är alltid kul att kunna variera sig snabbt! :)

Gnälliga listan!

2007-06-15   kl. 18:37:41
Idag har jag...
♦ ...lyckats krossa tre dricksglas vilket orsakade glassplitter över hela diskbänken.
♦ ...trampat på en geting och fått den lilla smärtsamma gadden rakt in foten (om det inte var en hemskt plågsam liten tagg jag trampade på). Det gjorde sjukt ont i alla fall!
♦ ...i smärtochocken (samtidigt som taggen fastnade i foten) lyckats med konsttricket att tappa ett kubbspel (typ 122 kg massivt trä) på den andra foten. Hej Kalle Anka-fot!
♦ ...känt mig helt ensam och övergiven (fortfarande i samma moment som jag klev på taggen), då jag insåg att mamma är på konferens i Tjotahejti, pappa är på jobb i Uppsala, min syster är i Stockholms skärgård och min lillebror först var på skolavslutning och sedan med sin kompis hela dagen. Buhu...
♦ ...börjat känna av en kommande förkylning i form av huvudvärk och ont i halsen, vilket jag inte alls har tid med!
♦ ...blivit totalförälskad i en alldeles för dyr kjol. Jag vill ha den NU!
♦ ...inte heller vunnit något i några internettävlingar. Särkskilt inte Modettes, jag har varit jätteambitiös och skrivit små motviveringar, skickat in bilder, fyllt i formulär och tävlat i varenda tävling jag sett. Men ändå vinner jag aldrig. Och jag kan inte ens kompensera min otur i spel med tur i kärlek, för det har jag inte heller.
♦ ...inga fina/roliga/söta/nya/snygga kläder som jag vill ta på mig. Allt i min garderob ser så tråkigt ut.
♦ ...egentligen ingen ordentlig anledning till att gnälla eftersom alla mina "problem" är relativt ytliga och i-landsaktiga. Hej självsinsikt!

Hämtat från garderoben - The sun still shines

2007-06-13   kl. 22:30:54
image401
grå klänning med blommor - h&m . svarta leggings - vet ikke . svart kofta - vila
olivgröna converse - lillebrors (gäller att passa på medan vi har lika stora fötter)
guldfärgade armband - h&m . halsband med vit kula - by jules . vit tygväska - h&m

image402
Jag har kännt mig otroligt estetig hela dagen. Kolla bara skorna, väskan och håret... ja allt! Nog för att jag går estet-linjen (musik), men det kändes lite, lite konstigt.
Så imorgon blir det nog mina egna skor igen. :) Och för att kompensera det
faktum att jag inte bar något från h&m i söndags,
så kryllar det av plagg därifrån idag. Haha...

Glass i stora lass!

2007-06-10   kl. 23:00:01
image400
Idag har jag varit med min familj på glassrestaurangen Smultronstället. Det var gott och trevligt! Som den glassälskare jag är, har jag alltid som mål att äta nya glassar, och så fick det bli även idag. Glassen på bilden heter Casino och den var ny för säsongen och jättegod! :)

Är ni sådana som alltid väljer samma smak när ni köper glass, eller brukar ni testa nya sorter?

Hämtat från garderoben - Summertime and the living is easy

2007-06-10   kl. 22:41:49
image399
vita shorts - zara . duvblå tröja med text - zara
ljusrosa skärp - mammas gamla

inget h&m idag för ovanlighetens skull, nästan värt en applåd! :D

Checklista för varma sommardagar

2007-06-10   kl. 16:45:29
image398
Checklista för varma sommardagar:
¤ Vatten att dricka, helst med isbitar
¤ Solkräm
¤ Vatten att bada i, pool, sjö, hav, damm, flod, bäck... vilket som!
¤ Något att läsa
¤ Badkläder
¤ Handduk
¤ Musik, glad sommarmusik är aldrig fel!
¤ Andra (ej för varma) kläder
¤ Glass eller jordgubbar

Hur många poäng får du ihop?

Jag hakar upp mig på ord & I la-la-la-la-like it!

2007-06-10   kl. 11:41:11
Är det bara jag som fastnar för vissa ord och fraser? På det sättet att de ständigt poppar upp i min hjärna eller sakta men säkert smyger sig in i mina meningar. Helt plötsligt sitter ordet eller frasen där och vill inte försvinna. Men sen, någon vecka senare, är det utbytt av något nytt ord. Det är liksom inte så att jag varje måndag sätter mig ner och efter stort tankearbete väljer ut ett nytt ord för den kommande veckan, nej orden liksom smyger sig på. Sådär tipp-tapp, tipp-tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, helt obemärkt!

Den senaste tiden har jag exempelvis hakat upp mig på följande:
Trés bien, trés bon, trés chic. (Notera då att jag är urusel på franska, särskilt uttal, så det låter lite konstigt när jag säger det.)
Chitchatta (det är rätt kul att säga, men ser väldigt fult ut i skriven form. :D)
Ap-___ (Istället för att säga jättebra, jättefin eller jättekul, så sätter du ap- framför alla ord som förstärkningsord. Testa själv, det är apkul!)
Ypperligt (användes flitigt senaste veckan och vad ska man säga... det ordet är ju ypperligt att använda!)
Rela-la-la-la-laxa, I la-la-la-la-like it (Att lägga till några extra la-la-la har blivit min allra senaste upphakning. Får se hur länge den håller i sig, den är ju rätt fånig så vi får hoppas att det snart går över!)

Sommarlov!

2007-06-08   kl. 17:26:10
image397
SOMMARLOV!!!

Hurra, kära vänner! Det känns gott med ett långt lov som väntar. Solen skiner för fulla muggar, maten är nedpackad, likaså badkläderna. Ikväll blir det grillning och mys med klassen och det känns underbart!


Only for you, Miss KYD

2007-06-08   kl. 09:39:13
Detta inlägg tillägnas Miss Keep Your Distance som älskar att läsa om folks frukostvanor.
image396
Frukost.
Mammas hembakade örtbaugette med flingsalt, tillsammans med brieost, körsbärstomater, babyspenat och grönsallad. Avnjutes vid poolkanten med ett glas äppeljuice.
Goder morgon!

picture my life

2007-06-06   kl. 23:06:53Tanken på massor små klickbara, fina, roliga och minnesvärda bilder gjorde mig glad.


Glassiiiiigt, ja glassigt!

2007-06-04   kl. 22:24:18
image374

Idag har det varit en sådan där ypperligt trevlig dag! Den startade med sovmorgon till klockan 13.15, vilket innebar att jag fick sova några timmar extra och kunde ta det lugnt på morgonen och bara ha det skönt. Sen for jag in till skolan (först 5 km på cykel, hurtigt! och sedan buss) och kom precis lagom till första (och enda) lektionen som var kör. Den gick undan och var färdig på en halvtimme och då fick jag också reda på mitt betyg i kör som blev mvg (hurra!), sedan gick jag och min klass till glasskiosken Halvars. Där bjöds alla elever på min skola på gratis glass eftersom de tjänar så mycket pengar på oss (kiosken ligger precis bredvid skolan). Man hade kunnat tro att det var en liten, ynklig vaniljkula som delades ut, men nej. Här talar vi om rejäla glassar. Jag tog chokladglass, mjukglass med vaniljsmak, daimströssel och kolasås. :)
Sen följde jag med lite vänner ner på stan och där hittade jag en exakt likadan svart kofta som den jag hade förut (innan någon elak människa fick för sig att stjäla den på friluftsdagen, ni må tro att jag sörjt den!). Och då blev jag extremt lycklig, för jag trodde aldrig att jag skulle få tag på en likadan. Sedan, efter att ha suttit i elevrummet och chittchattat lite med folk så for jag hemåt. Cyklade ytterligare 5 km (applåder tack!) och nu har jag suttit vid datorn och jobbat på ett projekt som än så länge är hemligt. :)
Har ni också haft en bra dag?

RSS 2.0