"Julia, Julia! Lägg dina surt förvärvade slantar på oss!"

image373
Åh, just nu kryllar det av saker som bara skriker "Julia, Julia! Lägg dina surt förvärvade slantar på oss!" Ja, eller nåt sånt. Så för att få utlopp för min köplust samt min kreativitet pysslade jag ihop ett litet kollage.

Från vänster till höger, uppifrån och ned!
* Torrschampoo i sprayflaska i från Lee Staffords. Är sugen på att prova då jag hört att det ska vara bra!
* Silvriga skor ifrån Filippa K. Har letat som en galning efter liknande, synd att de är svåra att få tag på i den lilla hålan här där jag bor...
* Två-pack linnen i olika färgkombinationer. Kostar bara 79 kr på H&M's barnavdelning. Tror jag ska skutta dit och införskaffa några...
* Underbar grön bikini med små vita prickar. Perfekt modell också, typiskt bara att den kommer ifrån Delias som innebär massa frakt och tullavgifter och krångel!
* Och typiskt nog kommer även fruktsallad-tröjan därifrån! Hade gärna haft den, för fruktsallad är en av de bästa sakerna som finns! :D
* Måste köpa en ny skrivbok! Hög prioritet på detta, för min nuvarande har ynka två sidor kvar och någonstans måste jag ju skriva ner alla idéer och mer eller mindre intelligenta tankar jag har. Jag gillar dessa från Ordning & Reda, en rosa skulle vara fint!
* Hur söta är inte de här shortsen?! Åh, så somriga... Tänk i skärgården, på en brygga, dinglandes med de brunbrända benen, ett vitt linne och så shortsen. Ah, dumma dumma Delias som inte ligger i Sverige!
* Ännu mer fynd ifrån H&M's barnavdelning, ej att underskatta! Jag har liksom hakat upp mig på grönt, särskilt med vita prickar. :)
* Den här tröjan är den ulitmata tröjan. Jag lovar. Finfin färg & finfint tryck! Tyvärr fulful inhandlingsplats (med andra ord Delias), jag borde sluta kolla på kläder där för jag hittar bara massa saker jag vill ha men som jag inte kan få! Suck!

Hämtat från garderoben - Step outside, summertime's in bloom

Den drömmande, den iakttagande, den lömska...
image369 image370 image371
blå klänning med vita prickar - h&m . vit kofta - h&m . bruna jesus-sandaler - din sko
armband med träpärlor - present, köpt på borneo . vita leggings - h&m

Jag är med och tävlar i Modefebers tävling om en Marc Jacobs väska!

Vårbalen

image362
Ofy, Walle & jag framför skåpen i skolan i väntan på skodragningen.

På allmän begäran (eller på Linns i alla fall) ska jag berätta lite om balen i torsdags!
Vi samlades först ett helt gäng för att göra oss i ordning tillsammans och det var hårspray, klänningar, smink, väskor, parfym, locktångar och skor om vartannat. När alla tillslut var färdiga begav vi oss till skolan där den traditionella skodragningen hölls. Det går ut på att alla tjejer får ta av sig sin ena sko och lägga i en stor säck, och sedan får alla killar en efter en dra en sko ur säcken och sedan gå med den person som äger skon. Efter att alla fått sina kavaljerer gick vi i samlad tropp till restaurangen där själva balen skulle hållas. Där väntade långa, uppdukade bord där alla fick ta plats. Sedan var det massor av mat och en del tal, vilket tog sin lilla tid. Maten var i alla fall väldigt god och på min meny fanns:

Förrätt: Skagencanapé
Huvudrätt: Lax au four, duchessgratinerad (vilket betyder ugnstekt lax med sånt där potatismos som brukar vara på plankstek) och sås.
Efterrätt: Jordgubbsparfait med chokladsås

När maten var uppäten var det dags för vals. Den första valsen dansas såklart med sin kavaljer och det var en spännande upplevelse, haha... Tänk er 40 danspar, på en minimal yta och en valslåt som gick i ett otroligt snabbt tempo. Det ledde till en del skratt om man säger så, tur att det inte var alltför seriöst! :)
Sedan när valsen var avklarad bytes musiken ut till något av det lite mer partyaktigare slaget och det blev fullt ös (eller nja, nästan... prova själv att hopp-dansa i flera timmar i högklackat och långklänning. Det är inte det lättaste och det orsakar en del smärta, men det är kul!). Vid sisådär tolv-snåret åkte de flesta hem, vilket inte var helt dumt med tanke på att det var skola och lektioner som vanligt klockan åtta dagen där på. (Gissa om alla var trötta...? :D)

Svårt att se på bilden (har tyvärr inte så många bra att välja på), men min klänning är mörkt, mörkt blå och lång, till det hade jag svarta skor och en svart liten väska. Sjalen är också mörkblå och i samma tyg som klänningen och halsbandet och örhängena är små strassdiamanter. Håret är uppsatt i en knut och sminkningen går i silver och grått.

Det var lite (eller tja, rätt mycket) om min balupplevelse. Mycket rolig och lagom avslappnad stämning! Har ni varit, eller ska ni, på bal i år?