Torsdagsvandring

2007-11-29   kl. 22:31:17
idag är det tors dag. jag heter inte tor.
Idag tänkte jag först vara jätteambitiös och ha en sån där ett foto i timmen-dag (hade några sådana för typ två år sedan på den tiden då jag hade en egen liten hemsida). Men alltså, den idén föll rätt fort, för redan inne på andra timmen insåg jag att jag inte skulle ha tid att ta kort var sextionde minut. Lite foton blev dock tagna senare på kvällen, jag fick för mig att jag skulle testa att ta kort på mig själv i olika delar av huset. Så ovan ser ni mig i hallen, trappan, köket (kylskåpet), vardagsrummet och rummet nedanför trappan (med alla bokhyllor).
Idag har jag varit iförd detta:
svart kjol  med fickor - åhléns . blå t-shirt - cheap monday . svarta strumpbyxor - h&m
svart kofta (inte på bild) - vila . armband med stora stenar - glitter

Nu mina vänner ska jag ta och se på senaste avsnittet av Gossip Girl och sedan är det sovdags. Vill ni ha något att lyssna på så rekommenderar jag: Teitur, Elin Sigvardsson, Kite, Peter Jöbacks julskiva (för julmysstämningens skull!) och Montt Mardié.

Måndelimåndag

2007-11-27   kl. 00:04:51
måndag
3 konstiga saker jag gjort idag:
1. Skrivit en analys om ett stearinljus (naturkunskaps-läxa)
2. Tränat på att rabbla alfabetet baklänges (det var inatt då jag inte kunde somna...)
3. Råkat skrämma slag på en stackars kvinna då jag svängde runt ett gathörn precis samtidigt som hon rundade det, vilket resulterade i att var fem centimeter från att springa in i varandra och hon hoppade en bit upp i luften och ropade "Oj, men hjälp!"

3 roliga saker jag gjort idag:
1. Blivit bjuden på mat av min mamma (det var roligt för jag var jättehungrig och jag fick välja en mycket god rätt från menyn)
2. Haft cellolektion (yeah!)
3. Ritat små gubbar på noterna i min pärm under körlektionen

3 saker jag ska göra snart:
1. Borsta tänderna
2. Titta på ett avsnitt av Sunes Jul
3. Läsa någon tidning eller bok

3 saker jag vill äta just nu:
1. Ben & Jerrys-glass, direkt ur paketet med tesked
2. Fruktsallad med goda frukter typ mango, ananas, jordgubbar
3. Frysta hallon

3 låtar jag tycker om förtillfället:
1. The Great Final End - Kite
2. Decembernatt - Peter Jöback
3. Paraply - Montt Mardié

3 saker jag önskar att jag vore utan:
1. Min hosta
2. Alla jobbiga och stressiga saker som händer nu innan jullovet
3. Min garderobstristess

Jag är generös och vänlig idag, så jag bestämmer att ni får låna listan hur mycket ni vill om ni har lust med det. Joråsåatte. Nu är det sovdags!

You're my sunshine, you're my rain...

2007-11-24   kl. 00:35:17
hej

Får jag stå under ditt paraply?

2007-11-20   kl. 22:26:00
Jag vet inte hur många gånger jag skämtat om hur dålig en svensk version av årets sommarplåga skulle vara. Hur fånigt den skulle låta, ja rent ut sagt töntigt och allmänt värdelöst. Men alltså, jag måste nog ta tillbaka lite av det. För det här må vara på gränsen till tjatigt ibland, men samtidigt är det ju så genialiskt! Jag gillar det! Kan det bli bättre en mörk och regning novemberkväll? Lite sommarminnen, men nu i lugn och känslosam pianoversion. Lyssna och berätta vad du tycker!


Montt Mardié - Paraply

Host, host, host...

2007-11-20   kl. 00:01:53
juliaVar jag än går hörs detta ständiga: hostihostihostihost... harkel... hosthost... Jag har fått en jobbig hosta som resulterar i att jag pratar som en hes målbrottskille, sjunger som en get och snart lär väl min ljuva stämma upphöra och jag kommer bli tyst. Förhoppningsvis inte alltför länge, för det kommer jag inte klara.

Ligger i min säng och borde sova för länge, länge sen. Det här mer att gå och lägga sig går sämre och sämre för varje natt. Just nu lyssnar jag på julmusik, sådana där knastriga inspelningar med massa stråkar, framförd av typ Nat King Cole och Frank Sinatra. Mys. Jag längtar efter julen och om jag inte får äta en lussekatt den närmsta veckan så avlider jag nog. Jag har ju för sjutton längtat sen september!

Skoldagarna känns evighetslånga nuförtiden (vilket de förvisso är, börjar liksom klockan åtta och slutar halv sex på måndagar), dessutom vill alla lärare att man ska jobba allt man kan på sin fritid och plugga och ha sig dygnet runt. Suck säger jag!

Vårt elevrum har drabbats av en ofantlig stank (alltså mycket värre än vanligt!), jag tror den kommer från kylskåpet. Snart borde vi ringa anticimex eller något... :)

Bara massa vardagspladder idag. Trist, eller? Jag skyller på tidpunkten. Nu ska jag sova. Jag lovar!

Hämtat från garderoben - All the roads we have to walk are winding

2007-11-16   kl. 00:52:41
image541
duvblå kjol med fickor - by jules . grå kofta - zara . svart linne - h&m
svarta strumpbyxor - h&m . grön halsbandsberlock - by jules
vinrött och silvrigt armband - fairtrade-affär i gamleby

Jag hoppas att ni lägger märke till Lilla My/modebloggs-knuten som jag har på huvudet och så får ni inte heller missa den fina ramen med krusiduller och blommor som jag så konstnärligt ritade dit. En sak som ni däremot får missa är min otroligt monotona och rödögda blick, inte så vackert. :)

Idag har jag haft tre skolkonserter och köpt en jättelång blomma (den var säkert tre gånger så lång som alla andra). Blomman fick min söta vän Julia efter att hon uppträtt på sin dansföreställning, som jag och några vänner var och såg på. Trevligt värre!
Nu har jag suttit och jobbat klart med min konditionsrapport inom Idrott och Hälsa A som ska vara inlämnad i morgon. Det blev lite tröttsamt efter en stund, jag skrev VIOLpuls istället för VILOpuls säker femton gånger! Men framsidan blev väldans snygg i alla fall! :)

Dags att krypa till kojs...
vill ni ha något att lyssna på så kan jag föreslå två bra covers, gjorda på utmärkta låtar:
Your Song - Billy Paul (orginal Elton John)
Wonderwall - Paul Anka (orginal Oasis)

Snö, snö, snö!!!

2007-11-13   kl. 22:17:16

Jag har ju precis avslutat min kurs i mental träning och en sak vi fick lära oss där var att man skulle se positivt på saker. Det är ju oftare lättare sagt än gjort, men nu har jag gett mig på ett försök. Jag blir nämligen så trött på alla människor som bara gnäller och gnäller på snön. Kom igen nu va! Tänk lite positivt! Efter att i några dagar nu ha fått utså detta gnäll så jag tröttnat så ofantligt att jag bestämt mig för att skriva en lång och fin lista på alla bra saker med snön. Så läs och begrunda!

BRA GREJER MED SNÖN:

* Det är normalt att det snöar i november. Alltså borde vi vara glada för att det snöar. För med tanke på hur mycket vi har förstört vårt stackars klimat så ska vi vara glada åt alla normala temperaturer. Hade det varit 15 grader varmt hade jag faktiskt blivit väldigt orolig. Så nu är jag bara lättad och glad (även om det för all del i världen INTE betyder att det inte finns några klimatproblem).
* Snön lyser upp. Nu menar jag faktiskt bokstavligt talat, för tänk bara på det enorma mörker som omfamnar oss såhär års, med ungefär en månad kvar till vintersolståndet. Då är det bra att det ligger lite fin vit snö på marken som gör världen vacker, vit och ljus!

* Snö är roligt att leka i! Hur kul är det inte att åka skidor, bygga snögubbar, ha pulkatävling eller snöbollskrig? Snön är typ världens roligaste lekredskap och den är gratis också!

* Man får säga ordet "snö" många gånger. Jag gillar att säga snö. Det ligger så fint i munnen och låter så mjukt och gulligt... Snööööö! (undvik dock den värsta östgötskan, då försvinner lite av det gulliga).

* Alla som klagar på att man blir blöt om fötterna, hallå? Det är nu ni ska plocka fram era ombloggade gummistövlar, stövlar med rågummi-sula eller uggs. Det är ju nu som deras ultimata användningsperiod är.

* Om det snöar riktigt, riktigt mycket och man bor lite utanför stadskärnan. Då kan faktiskt snön leda till att man får stanna hemma från skolan eller jobbet därför att man är insnöad. Och då kan man ägna hela dagen åt att lägga pussel, äta pepparkakor eller se på film.

* Novembersnö betyder att det snart är dags för jul. Och jul är som vi alla vet något väldigt mysigt och trevligt! (Om ni inte håller med mig så säg till, då ska jag skriva ett mastodont-inlägg med positiva grejer om julen).

* Snö är väldigt fint att titta på. Har ni tänkt på det? Ett virvlande snöfall, flingor som lägger sig som ett täcke på marken. Snyggt som tusan!

* Om du blir lite törstig (och inte är så känslig för minsta lilla bakterie) så är det utmärkt att bara öppna munnen och sträcka ut tungan när det snöar. Iskallt och härligt vatten direkt! Är du dessutom inte bredvid en mycket trafikerad väg med höga avgashalter så smakar det ännu godare! ;) Däremot bör ni inte ät snö från marken, i alla fall inte gul...

* Det som göms i snö kommer fram i tö. Perfekt nu om ni inte orkat kratta löv eller så... Allt göms bara under snön och så behöver ni inte bekymra er om det förens om några månader. Som supersnabb städning ungefär. Och du behöver inte ens anstränga dig för att snön ska falla ned, för det gör den av sig självt.

* Det är ingen mening med att klaga! För vi människor kan ändå inte bestämma vädret. Visst vi kan typ förorena ner hela alltet och på så sätt påverka, eller spränga stora regnmoln och så... Men hur bra har det funkat hittills? -Inget vidare... så då kan vi lika gärna låta det snöa som det vill!

hundfjället isbjörn
Mysig fjällstuga i Sälen där vi åkte skidor förra vintern och söt isbjörnshund som jag och en kompis byggde en vinter.


Mitt jobb som följespot...

2007-11-13   kl. 20:39:25
spotHej! Kapten Julia här som talar... nåja, något åt det hållet i alla fall! Den närmsta veckan huserar jag nämligen på tredje balkong, högst upp, i DeGeer-hallen (Norrköpings konserthus). Jag sitter där iförd mitt proffsiga headset alá pilot och styr en av de två följespotarna. På min vänstra sida sitter min kollega och tillika följespot-skötare Sara.
Anledningen till att vi sitter här uppe är att våra kära musiktreor håller sitt projektarbete tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Och då de behöver några flitiga följespots-skötare så är det såklart vi tvåor som ställer upp och hjälper till. Följespot är (för de som inte vet) en sorts spotlight som används utöver all annan belysning, när man vill lysa på viktigare saker. Exempelvis konferenciererna som går och pratar, folk som spelar eller sjunger solo eller andra roliga saker! :)
Denna vecka ger vi fullt av föreställningar, idag hade vi genrep och sedan premiär! De kommande dagarna ska vi ha skolföreställningar, tre om dagen. På söndag, då är det fritt fram för allmänheten att slå sig ned i konserthusets mjuka stolar och avnjuta en underbar konsert. Då ges nämligen en extra lång show med massor av trevlig underhållning och utmärkt följespot-styrning! Köp biljetter här om du vill!

City of blinding lights

2007-11-11   kl. 20:39:12
image534
Oh, you look so beautiful tonight,
in the city of blinding lights

image535
Lights will guide you home...

Hämtat från garderoben - Daddy cool

2007-11-11   kl. 18:42:58

image532image533
svart kjol med fickor - åhléns . duvblå tröja - cheap monday . indigoblå kofta - h&m
svarta strumpbyxor - h&m . rosa skärp - mammas gamla . liten väska - myrorna
mönstrad scarf från wien - mammas gamla

Idag har jag firat min kära far och sen åkte vi till min mammas far, alltså min morfar, för att äta god middag och underbar efterrätt! Min morfars sambo tycker alltid det är så kul när jag och mina syskon gillar maten de bjuder på, varje gång vi är där så säger hon något i stil med: "Det är så kul att ni äter! Jag minns när ni var mindre, då var ni så kinkiga med maten..." Även fast det är säkert tolv år sedan vi slutade med sådana kinkighets-fasoner kan hon inte låta bli att säga det varje gång vi är där på middag... :) Efter middag och kaffe tog vi en sväng till Biltema också, pappa sprang runt som bara den och slängde stressat ner slangar, munstycken och massa andra prylar som han ska ha till sin verkstad. Jag, mamma och lillebror spatserade däremot lugnt omkring och kollade på söta mini-skruvdragare och halmbockar. Nu ska jag ta och musicera lite, i morgon börjar en rolig vecka! :D

Och eftersom ni tydligen gillar det här med musiktips:
Nellie McKay - The dog song
(hittade bara live-inspelningar, men ni får hålla till godo! :D)


Dansande snöflingor

2007-11-09   kl. 22:39:48
image530
Jag har alltid velat bo i ett hus med riktigt djupa fönster. Sådana där som man kan sitta i och läsa och titta ut på snöfall, höstlöv och stjärnor. Fina grejer det där!

Idag är det äntligen fredag vilket gläder mig, eftersom den här veckan har varit horribelt stressig! Men idag har jag i alla fall avslutat min kurs i mental träning med ett betyg på tre vackra bokstäver, hurra! Hade jag inte varit så fruktansvärt trött (det beror nog på de ynka fyra timmarnas sömn jag fick i natt... Jag satt uppe och fixade ett föredrag som handlade om hur viktigt det är med sömn. Aningens tvetydigt.) hade jag nog dansat min skor förstora tillsammans med lite glada vänner. Nu blir det istället god middag, popcorn, lite tv-tittande, skön musik och Gossip Girl. Avnjutes tillsammans med snöflingorna som dansar i gatlyktornas sken.

Några fina låtar (med länkar till efter önskemål):
Save me from myself - Elin Sigvardsson
Hey ya - Obadiah Parker
Is there a ghost - Band Of Horses
Resan - Tomas Boström ("Jag som kände mig som hemma i Tunisien och Tibet, har funnit mig va' vilse i min egen lägenhet" - genialiskt!)

Mitt rum

2007-11-02   kl. 11:12:00
Igår, efter att jag hade tillbringat eftermiddagen med att städa, fick jag för mig att jag skulle visa upp min vackra boning (mitt rum alltså). Så varsågoda att följa med på en rundvandring i Julias högkvarter!

image524

Vi börjar med att kliva rakt in i rummet och det första vi ser då är mitt fönster. Där hänger ljust turkosa gardiner med vitt blommönster på (tyger är köpt på Village). I fönstret står fem växter, vars överlevnad jag ska tacka min mamma för (eftersom mina gröna fingrar är mycket obefintliga). De vita krukorna med turkost mönster kommer ursprungligen ifrån IKEA, men jag har målat på dem med fönsterfärg för några år sedan. Tittar man ut genom fönstret ser man den större delen av min trädgård.

På dörren som vi klivit in genom sitter en träbokstav utformad som ett J, för att symbolisera att det är jag Julia som bor här. :) Det fick jag i present för många, många år sedan. På insidan av dörren sitter massor av foton som jag tagit, det börjar dock bli dags att byta ut dem mot nya snart. Golvet som vi kommer vandra runt på är ett mellanbrunt trägolv, jag vet faktiskt inte vilket träslag det är tyvärr. På det, tvärsöver hela rummet, ligger en stor ljusturkos matta som kommer ifrån IKEA.
    


image525
I hörnet, precis bredvid fönstret, står en ganska stor vit byrå. Den är köpt på IKEA för rätt många år sedan, och i den förvarar jag smink, hårgrejer och allt sånt. Ovan på byrån står några turkosa glasflaskor, de två främre har jag fått i present men den bakre som är en vas kommer ifrån IKEA. Det står också en tavla med ett träd på, som jag tycker om väldigt mycket. Tavlan hittade jag i vår källare och den är målad av min farfar för 68 år sedan. I hörnet står en turkos lampa som är rund och bullig. Den är köpt på Åhléns för ungefär tre år sen. På väggen ovanför byrån hänger fyra tavlor med bilder som jag tagit, ramarna är enkla clipsramar ifrån IKEA. Bredvid hänger en stor helfigurspegel. Var den kommer ifrån har jag ingen aning om, men jag hittade den i min källare (det är där man gör alla fina fynd!) och den är perfekt. Under spegeln står en liten korgstol, när jag var liten hade jag den och lekte med. Men nu är den lite för liten för att jag ska kunna sitta i den, så den används mest för att samla alla kläder som åker ut ur garderoben under morgonstressen.
   

image526
Till vänster om byrån fortsätter hela väggen med garderober. I två av dem förvaras kläder och accessoarer och den tredje används som förvaring av lite allt möjligt som väskor, böcker, tidningar, filmer och cd-skivor. Mina skärp har jag rullat ihop och lagt i sådana där hyllor som egentligen används till att förvara små porslinsfigurer i. Samma sak har jag gjort med en del av mina smycken. Det är bara att öppna och dra ut, så får man översikt över allting. Mycket användbart! :)
  

image527
Nästa anhalt på rundvandringen är min säng. Här får jag min mycket viktiga skönhetssömn och jag sitter ofta och läser eller knappar på datorn här också. Sen kanske 4-5 år tillbaka har jag haft en himmelsäng upphängd, vilket jag tycker är mysigt och skönt eftersom det skärmar av lite. Myggnätet kommer ifrån IKEA och det gör också den ljusturkosa filten som ligger i sängen. Påslakanen har jag fått i present, men jag har för mig att de kommer från Hemtex. Den stora turkosa kudden är sydd i samma tyg som gardinerna och min nalle fick jag i doppresent för mer än sjutton år sen. På väggen ovanför sängen hänger en stor tavla som har hängt där så länge jag kan minnas. Bredvid sängen har jag en liten hylla med min väckarklocka och en smyckeshängare på. Hyllan kommer från IKEA och har sedan målats vit. Smyckeshängaren har jag fått i present av en kompis men jag har för mig att den kommer från Indiska. Ovanför den lilla hyllan hänger ett ställ där en hel del tidningar är samlade. Det är egentligen ett skoställ som kommer från IKEA, men det fungerar alldeles utmärkt som tidningsförvaring. På golvet bredvid sängen ligger en trave med böcker och just nu ligger Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg överst.

     


image528

Ett av mina favoritställen i rummet är mitt skrivbord. Här står min kära kompanjon laptopen och här sitter jag också när jag gör mycket annat. Skrivbordet är gammalt, min pappa fick det när han var tolv har jag för mig. Sedan fick jag överta det när jag var sju år och nu har det varit mitt i tio år, och det har hunnit bli omålat tre gånger under den tiden. Den vita stolen köpte min mamma billigt på någon loppis för några år sedan, om jag minns rätt. Lampan kommer från IKEA och datorn är en Compaq Presario F500 som jag köpte i somras. Bakom datorn står en gammal trälåda som jag hittade i källaren, i den ligger massor av pennor. I hörnet på skrivbordet står en ljuslykta med turkosa stenar. På väggen ovanför datorn hänger ett kollage som jag gjort med kartor, biljetter och mynt från olika resor.
 


image529
Sista anhalten på rundvandringen nu! Vi stannar till i ett av hörnen i mitt rum. Här hänger fyra hyllor i trä på konsoler ifrån IKEA. De hänger lite asymmetriskt på två olika väggar som ni kan se. På den översta hyllan förvarar jag ett fåtal av mina böcker och där står också ett rosa sjöborreskal som jag köpte på vår semester i Cornwall för fyra somrar sen. En hylla har fått äran att innehålla min lilla samling av väckarklockor. Den turkosa kommer ifrån Lagerhaus, resten har jag hittat i källaren. På den tredje hyllan står min cd-spelare som jag haft i en halv evighet, men den fungerar fortfarande finfint. Bredvid ligger lite cd-skivor och där står också en ljuslykta. På den sista hyllan står två tavlor. Den lilla föreställande en stad har min farfar målat, och den andra med träden och vägen är ett foto som jag tog i somras. I hörnet står också min älskade cello (när den inte är med mig i skolan, vilket den är nästan jämt) och mitt överbelamrade notställ.
   
Japp, då var det slut på rundvandringen. Den blev rätt lång trots att mitt rum inte är särskilt stort! Hoppas att ni gillade det i alla fall, och nu så vill jag såklart se era rum också! :)

RSS 2.0