Jag och cellon på semester


Det här är jag och min cello. Idag ska vi åka på semester tillsammans och vara borta i en vecka. Vi ska ner till Småland och lilla Gamleby för att spela, spela, spela tillsammans med massor andra fina vänner! Det kommer bli kul och inspirerande hoppas jag. Under tiden får ni ha det så fint i solen! Kram ♥

Förresten, spelar ni något instrument? Alltid kul att veta! :)

Prag del 1

Här kommer första delen av min Prag-resa! Bilderna är ganska små, men annars skulle inläggen bli så enormt långa så vi får ha det så. Vill ni se större bilder får ni kika in på min bilddagbok lite senare.


Tidigt på tisdagsmorgonen ringde väckarklockan och vi satte oss i bilen och susade iväg till Arlanda. Där checkade vi in och sen var det bara att vänta på att planet skulle gå. Det var rätt trevligt ändå, för jag tycker verkligen om flygplatser! Det finns så mycket folk där och alla är på väg någonstans, hem eller bort.

11.40 lyfte vårt plan mot Prag och en timme och 45 minuter senare hade vi landat på fast mark. Vi tog buss och metro till vårt hotell och där väntade sköna sängar. Men det blev ingen tid till vila för efter vi lämnat väskorna tog vi metron in till stan.

Där åt vi middag på en indisk resturang och sen kikade vi runt lite i stan. Vi gick till den berömda Karlsbron som där svenskar krigat (men förlorat, hehe) och nu finns massor statyer där.

Vid Karlsbron hittade jag en stilig sjöman i full mundering! Sen när vi gick över bron fotade jag några av statyerna, här har ni en. Slutligen promenerade vi genom gamla stan till en metrostation för att åka hem eftersom vi var rätt trötta efter allt flygande och flängande.

Utsikten från vårt fönster på kvällen var fantastisk, men svår att fota! Lite lättare var det på morgonen. Vi bodde på artonde våningen så vi hade rätt bra koll på stan.

På onsdagsförmiddagen skulle vi gått till ett museum, men det visade sig att de höll på att renovera och inte öppnade förrän i slutet av 2009 och så länge orkade vi ju inte vänta. Så istället gick vi till en park. Där fanns ett fint luddigt träd som var grönt och rosa och mjukt som bomull! Utsikten från parken var finfin.

När vi traskat igenom hela den stora parken kom vi till en fin kullerstensgata med söta dörrar och en murväg där det växte vindruvor. Gatan ledde fram till det stora borgområdet i Prag.

Där fanns det vakter som stod superstilla och jag var inte det minsta avundssjuk på dem, för de hade handskar och kostym på sig vilket måste varit olidligt varmt med tanke på att det var runt 30 grader den dagen. På borgområdet fanns en helt enorm kyrka och inuti den fanns massor glasfönster och pråliga skulpturer.

Borgområdet låg på en höjd och man hade väldigt bra utsikt över staden med alla dess tak och broar. På sista bilden ser ni vårt hotell, det hade 26 våningar och var stort och fint.

Hej hej!


Hej! Idag har jag flutit runt i poolen på en illgrön luftmadrass, kört bil i en timme, suckat åt mitt rum som ser ut som ett bombnedslag, bestämt mig för att åka på festival (Frizon, någon som ska dit?), ätit sallad med räkor och brödkrutonger, druckit hemgjord frapuccino och glassat runt. Nu ska jag iväg på middag/kalas hos min moster, men innan dess ska jag försöka packa lite för jag åker iväg i morgon. Hur jag ska hinna det på tolv minuter är ett mysterium men det kommer fixa sig! :) Ha det fint i värmen!