Mitt projektarbete

Nu är det faktiskt hög tid att berätta vad jag och min klass har som projektarbete! Det är nämligen det vi är upptagna med nu för tiden, vi är i skolan från 8.00 på morgonen till 21.30 på kvällen, i princip varje dag. Vi går ju tredje året på musiklinjen och på vår skola är det en tradition att treorna sätter upp en stor konsert tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester (SON) och dirigent Olof Boman. Vår föreställning har fått namnet TeleviSON (det är en liten ordlek med symfoniorkesterns namn) på grund av sitt tema som rör sig runt just tv och film. Under vår konsert kommer allt ifrån barnprogramsmusik till tv-reklam och klassiska mästerverk dyka upp. Föreställningen kommer att ges åtta gånger, vi har sju stycken skolföreställningar och avslutningsvis en stor offentlig konsert för allmänheten. Den stora konserten kommer äga rum lördagen den 7:e februari och de andra konserterna är innan dess.

Såhär dagarna innan premiären är det oerhört hektiskt eftersom det är så mycket som ska komma på plats.  Vi repeterar och repeterar så mycket vi hinner. Varje liten ton måste vara rätt, varje danssteg ska vara på plats, texterna måste sitta, konferencierpratet likaså, sminket och kostymerna måste planeras, affischerna ska upp, rekvisitan ska stämma, körsången ska sitta som en smäck och allt ska helt enkelt vara perfekt till den stora premiären på tisdag.

Om ni vill se mig och min klass tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester så kan ni köpa biljetter på ticnet.se eller ringa biljettbyrån på 011-155100. Nu vet ni vad jag håller på med om dagarna! Vill ni läsa ännu mer kan ni kika på vår projektblogg som jag skriver i, den hittar ni här!

Skärgårdskärlek


Under mina 19 somrar har jag varje år spenderat minst en vecka i skärgården och det kan vara en av  de stora anledningarna till varför jag älskar just den platsen. Det är något med det kalla klara havet, de mjuka klipporna, de små röda båthusen, den saltsmakande luften och de friska sommarvindarna som gör att mitt hjärta klappar lite extra hårt.  För mig finns det nog inget som är mer sommar än just skärgården!
Så nu har jag precis pillat in hela första säsongen av Skärgårdsdoktorn på min iPod. 90-talsserien som man inte kan låta bli att tycka om på grund av de spännande läkarintrigerna och de underbara skärgårds-miljöerna. Innan jag somnar ska jag se ett avsnitt och sen drömma om saltstänkta skärgårdsöar. ♥

Bokstäver och bilder

Som ni kanske minns så gillar jag foton med ord i, så jag har gjort några egna med alfapetsbokstäver och sånt som fanns i mitt rum. Nu ska jag återvända till det som finns på sista bilden - matteplugg.
Ha det fint och ta hand om världen! ♥