Tyskland dag 5

Sista heldagen i Tyskland och väderprognosen utlovar regn, regn och regn. Vad gör man då?Jo, först gick vi på museum. Tutankamon-utställning vilket var både intressant och spännande.

Sen fikade vi på Julius Meinl. Jag drack världens godaste capuccino och åt chokladmoussebakelse.


Rätt vad det var så valde solen att titta fram ändå. Det passade bra för en båttur i Hamburgs gigantiska hamn.

Sedan framåt kvällen började våra magar kurra så då googlade vi fram Hamburgs bästa indiska restaurang och tog tunnelbanan dit. Där åt vi onion bahji, papadums, naanbröd och lammgryta tills vi knappt kunde resa oss från bordet.
Mätta och belåtna begav vi oss mot ett miniatyrmuseum. Det är alltid så mycket folk och långa köer där så vi valde att gå dit på kvällen istället då det är mycket lugnare. Muséet är i alla fall helt enormt och fyllt med massor små miniatyrstäder. Bland annat kan man se Tyskland, Schweiz, Norge, Sverige och USA uppbyggt med små, små figurer och mängder av hus. Då och då blir det också natt på muséet och alla små lampor tänds! I flera timmar gick vi runt och kikade på allt smått innan vi trötta tog oss mot hotellet igen.

Och därmed var sista Tysklandsdagen klar och nu är semestern slut!

Vilsen?


bilden är min & citatet är av Tomas Tranströmer

Tyskland dag 4


Idag var det dags att packa in sig i bilen och färdas en timme söderut mot nöjesfältet Heide Park. Ett tivoli ungefär tre gånger så stort som Liseberg och med en mängd roliga bergodal-banor!

Först när vi kom dit var vädret lite småtråkigt men vi fokuserade på karusellerna istället så det gjorde inte så mycket.


Wiiie! Världens brantaste bergodal-bana i trä blev en bra start.

Sen blev det fler vilda åkturer och några lite lugnare båtfärder. Dessvärre var köerna ganska långa så mycket tid tillbringades ståendes på rad.

Lunchen intogs vid Frihetsgudinnan (som ni ser ovan) och det var helt klart den största hamburgaren jag någonsin ätit. Den var gigantisk och då valde jag ändå den minsta på menyn.

Man kan ju ifrågasätta valet att äta en enorm måltid och sen åka bergodal-banor upp och ned med skruvar och loopar åt alla håll och kanter, men det gick faktiskt fint!

Framåt dagen tittade också solen fram så då var det riktigt skönt att åka en karusell där man blev blöt.

Sen avslutade vi vår dag på nöjesfältet med en glass innan vi satte oss i bilen igen. Vi skulle bara åka en timmes bilfärd hem och sen handla lite mat på vägen men av någon anledning lyckades hela projektet ta två och en halv timme med snurrande bland Hamburgs gator och parkeringsletande ett bra tag. Familjen Kaos i ett nötskal!