Önske(spel)listorSom ni kanske redan vet så är jag lite playlist-skadad och älskar att knåpa ihop och lyssna på bra spellistor! Men eftersom mitt huvud är alldeles tomt på inspiration just nu tänkte jag att ni skulle få hjälpa mig. Skriv ett ord, en känsla, ett citat, länka en bild eller något helt annat så sätter jag ihop en spellista som passar. Vill ni ha en gå och handla sandwichglass-lista? Eller kanske något om sommarregn eller svindlande berg-o-dal-banor? Önska precis vad ni vill så väljer jag ut och fixar ihop några spellistor!

Jumpsuit


När jag syr använder jag aldrig mönster. Dels för att jag tycker det är kreativitetshämmande (jag vill ju skapa fritt!), dels för att jag är värdelös på mönsterspråket och knappt förstår instruktionerna och dels för att jag ändå aldrig har det mönster jag vill ha, särskilt inte 22.47 en måndagskväll. Så när jag syr är det freestyle som gäller för hela slanten. Lite sicksack här och lite raksöm där liksom. Oftast brukar resultatet ändå bli helt okej, kanske mycket för att mitt motto när jag syr är: det är utsidan som räknas. För det är det ju! Inte går man fram till någon och ber om att få kolla sömmarna på insidan av någons tröja? Nej. Så då gör det inte så mycket om det inte är helt rakt och fint där. Dessutom brukar jag alltid prova under tiden jag syr, sisådär sjuhundranittiotvå gånger. Visst händer det att man sticker sig på nålarna, men det är ju mycket bättre att mäta och sy efter sig själv, då vet man ju att plagget sitter bra när det är klart. Har man sen inte världens dyraste tyg att arbeta med, utan en gammal stuvbit som låg i en kartong man fick av mormor, då gör det ju inte så mycket om man skulle råka göra fel. Så lyder min syfilosofi och här ovan ser ni min senaste skapelse; en småblommig jumpsuit. Inte helt perfekt, men ganska fin ändå!

SommarvärmeSåhär såg jag ut igår med mörkblå klänning och hatt. Älskar sommarvädret och värmen, långa dagar i solen med pooldopp när man blir för varm, ett matintag beståendes av sallad, glass och jordgubbar. Jag har inga moln på min himmel just nu, bara ett litet som jag bor på. Såhär ska livet levas!