Det enklaste brödet


I morse åt jag lyxfrukost med nybakat bröd, men inte vilket bröd som helst utan världens enklaste bröd. Man gör bara degen kvällen innan och sen på morgonen gräddar man det i ugnen. Hur bra som helst! Och så kan man ha i lite vad man vill också. Grundreceptet ser ut såhär:

Blanda 3 krm torrjäst med 3 dl vatten och 1 tsk salt. Ha i valfritt mjöl, så mycket som behövs för att degen ska släppa från kanterna. Låt degen stå framme i rumstemperatur över natten. Häll ut degen på ett bakplåtspapper på morgonen (knåda ej) och sätt in det i ugnen på 250 grader i 20-30 minuter.

Sen kan man ha i lite vad som helst, olika kryddor, linfrön, solroskärnor, örter eller vad man önskar. Eftersom det var första gången jag bakade det så körde jag på säkra kort med 4 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt vilket blev alldeles utmärkt.
Om ni bakar detta och kommer på någon god smakkombination så får ni gärna tipsa mig!

Frågestund

Idag har jag en riktig tråkmåndag. Hade jag fortfarande bott hemma hade jag vankat av och an i huset och suckat i hopp om att få någons uppmärksamhet. Och när någon till slut frågat varför jag suckade hade jag svarat att det var för att "allt är så trååååkigt". Nu bor jag inte hemma längre så jag sitter ensam på min pinnstol och suckar för mig själv. Ibland kivder jag till då en uttråkningsvåg sköljer över mig och ibland trillar jag nästan av stolen av tristess. Jag är inte direkt någon känsloperson men jag tror det finns få som kan känna så mycket tråkighetskänsla som jag, det råkar tyvärr vara en specialitet som infaller hos mig då och då. Det värsta är att idag kan jag inte göra något åt det heller, jag måste göra klart alla de där tråkighetsgrejerna. Typ göra en likviditetsbudget över mitt företag de närmsta åren. Suck. Och resten av världen är lika tråkiga och kollar bara på fotboll. Plus att det är typ femton minusgrader ute och jag har fått någon retlig hosta som vägrar släppa. Ni hör, det är en tråkmåndag!

Men, på äkta bloggmanér, tänkte jag utrota lite av min tristess genom att ställa till med en frågestund. Fråga vad ni vill här i kommentarerna (okej, jag svarar inte på precis allt, men det mesta). Ni kanske undrar varför jag håller andan innan jag mikrar min matlåda med spaghetti & köttfärssås? Eller hur många kusiner jag har? Eller vem som är min favoritprogramledare på Sporten? Eller rent utav något helt annat som faktiskt är intressant... Fråga på!

En fråga