Torsdagsmat


Middagsprojektet fortsätter och det här fick bli dagens bidrag. Det fanns billiga kantareller i mataffären så jag passade på att köpa lite, det är ju så gott! Sen gjorde jag biffar med senaps- och persiljekryddning, kokade potatis, stekte kantarellerna och gjorde egen brunsås till. Lite lingonsylt och persilja på toppen så blev det komplett!

Och förresten, igår sade jag hejdå till Filip som åker på tågluff i Europa tillsammans med en kompis i drygt tre veckor nu. Först tänkte jag lyssna på Céline Dion - All By Myself och sträcktitta på Sex and the City ända fram till den 22:a oktober men sen insåg jag att det bara skulle bli enformigt. Och så ringde Filip i morse och det visade sig att hans tågluffarkompis hade fribiljetter till en basketmatch ikväll som han inte kunde gå på. Så då fick jag med mig Madde och Grazzi dit och vi såg en galet spännande match som Norrköping Doplphins vann, yey! Nu måste jag verkligen ta tag i alla mina skolarbeten och sen blir det lite packning för imorgon åker jag till Stockholm en sväng. Det blir fint det!

Onsdagsmat


Tack för alla fina middagstips! Igår handlade jag kylskåpet fullt och idag lagade jag det första av era recept. Ellen tipsade mig om en tomatsoppa som skulle vara något utöver det vanliga och eftersom jag gillar både soppa och tomat var det inget svårt val. Receptet var lätt som en plätt att följa och resultatet blev riktigt bra! Jag kryddade lite extra med sambal oelek och sen tog jag en macka med avocadoröra till också. Mycket gott och en bra start för mig! Imorgon tror jag att det blir kyckling...

30 sekunder


29 september, kl 09.07.05
Det är en såndär krispig höstmorgon. Luften är kylig och solen skiner. Löven prasslar under mina fötter. Jag har rufsigt hår och röda ögon. Mest för att jag är så trött, men också av samma anledning som varför jag klockan två i natt viskade "jag vill inte att du ska åka". Jag går över bron som korsar strömmen. På andra sidan vattnet brinner det. Jag kan se lågorna i huset, taket som böjer sig och små brandmän som går omkring däruppe. En farbror med hund passerar mig. Det är onsdag och när jag kommer hem ska jag dricka kaffe.