Sommarlov

När man går på universitetet har man ju ingen klassisk skolavslutning med Den blomstertid i kyrkan och kransar i håret utan man bara slutar lite hipp som happ. För en traditionsälskare som jag känns det lite tråkigt och man får ju inte riktigt den där sommarlovskänslan. Därför var jag tvungen att göra en liten playlist som både heter och andas skolavslutning & sommarlov. Den gör också att det känns lite gladare att krama vännerna ovan farväl för sommaren, för de är ju faktiskt världens finaste klasskompisar!

Frukostbröd

Man kan ju börja undra hur många frukostinlägg det finns i den här bloggen egentligen, men det är något visst med att fota nybakat bröd i morgonsolen! Igår fick jag nämligen ett kreativt infall och bestämde mig för att baka bröd. Receptet blev en kombination av det som stod på vetemjölspåsen plus ett jag fått av min kusin Lina och jag tänkte att ni också skulle få ta del av det:

Ingredienser
50 g margarin
5 dl vatten eller mjölk
50 g (1 pkt) jäst
1 tsk salt
1 msk socker
ca 13 dl vetemjöl

Gör såhär
Smält margarin i en kastrull. Häll i vätskan och låt blandningen bli fingervarm (37 grader). Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och drygt 2/3 av vetemjölet. Arbeta degen smidig, ca 4 minuter med maskin eller 8 minuter för hand. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl, men spara minst 1 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Arbeta ner degen i bunken och ta sedan upp den på en mjölad arbetsbänk. Dela den i fyra delar och sedan varje kvart i fyra mindre delar. Rulla degen till 16 bullar och lägg dem på bakplåtspapper. Jäs bullarna övertäckta i ca 30 minuter. Pensla bullarna med ägg eller strö över vallmofrön, solroskärnor eller något annat gott om du vill. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Klart!

A cup of colors

En av kurserna som vi läst den här terminen är Grafisk profilering & varumärken. Bortsett från en lite teoritung och tråkig start så har det varit en väldigt rolig kurs. En av uppgifterna var nämligen att man två och två skulle komma på ett helt eget varumärke och göra en brand book till dem. Jag och min vän Ella valde då att skapa caféet A cup of colors och efter mycket funderande, bakande, fotande, layoutande och kaffedrickande fick vi ihop en brand book som känns sådär färgglad, kreativ och kakfylld som vi önskade! Såhär ser några av sidorna ut:
Vill ni bläddra i den online och läsa lite mer så kan ni göra det här.