Årssummering, del II

Nu fortsätter summeringen av mitt 2012. I förra delen tog vi oss igenom vintern och våren och nu är vi redan framme vid sommaren.
 

Juli.

Eftersom sommarvädret var lite sisådär till en början (och visade sig vara ännu sämre sedan) så ringde jag Stina och frågade om hon ville åka på solsemester med mig. Någon vecka senare satte vi oss på ett plan mot Side i Turkiet där vi fick en veckas välbehövlig semester. Vi solade, badade och läste böcker nästan hela tiden vilket verkligen var skönt efter vårens stress. Sedan åkte jag ut till skärgården med min familj som vi gjort varje år sedan 70-talet ungefär. Det var ganska regnigt men fint att umgås med alla nära och kära. Efter det började jag jobba igen som grafisk rådgivare åt Landstinget i Östergötland.
 

Augusti.

I början av augusti firade vi Filips 26-årsdag och sen bar det av på bröllop för min barndomskompis Sofia och hennes Jesper som skulle gifta sig. Under sommaren hann vi också med några besök på glassrestaurangen Smultronstället, jag tror jag levde på glass dessa månader trots det dåliga vädret. Sedan var plötsligt sommaren slut och jobbet på Landstinget avslutades. Istället började en period med intensivt tågåkande till Stockholm för att gå på möten och intervjuer. Så många 147-kronorsbiljetter som jag köpt denna höst har jag nog inte gjort någonsin i livet.
 

September.

Stockholmsresorna till trots så satt jag plötsligt med ett nytt jobb i Norrköping. En projektanställning som kommunikationsstrateg på en forskings- och utvecklingsenhet i Norrköpings kommun. Det firades med god frukost och äppelpaj. Sedan var det redan dags för Filip att flytta till Italien där han skulle jobba som golftränare under hösten. Det var nog bland det sorgligaste och jobbigaste den här hösten, fy tusan vad livet kändes ensamt ibland då, fastän jag hade massor av andra människor omkring mig. Jag försökte hitta på saker för att bli gladare och hälsade bland annat på Karin & Anna i Stockholm.
 

Oktober.

Sedan blev det höst på riktigt och jag fortsatte att jobba och började träna också. Jag gick på biopremiären av Bitchkram och bestämde mig för att bara laga vegetarisk mat i en månad. Ett stort gäng klasskompisar från universitetet kom och hälsade på och vi gick på sittning tillsammans och åt brunch. Sedan blev det äntligen den 25 oktober och jag åkte ned till Italien för att hälsa på Filip. Vi hade fem fina dagar i Rom och vid havet, åt god mat, såg alla sevärdheter och passade på att bara vara tillsammans.
 

November.

I mitten av november kom Filip hem från Italien igen och det firade vi med att bjuda över ett stort gäng vänner på middag och fest vilket kom att bli en tradition flera helger framöver. Vi gick också på biopremiären av Den blå mannen och jag byggde en sänglampa och började försiktigt med julpysslandet. Sista helgen i november åkte jag till Stockholm för att gå på konsert med Bo Kaspers Orkester tillsammans med Stina.
 

December.

Årets sista månad blev riktigt julig med glöggfester, julmarknad på Skansen, massor av pyntande och bakande. Jag köpte och slog in klappar, kikade på Luciatåg och lyssnade på julmusik hela tiden. Allt för att komma i rätt stämning. Och nu är julen egentligen slut och 2012 är snart över. Det ska bli spännande att se vad 2013 för med sig!
 
Gott nytt år!

Årssummering, del I

Jag tänkte göra en liten årssummering av 2012. De där långa summeringarna där man går igenom månad för månad i milslånga inlägg tycker jag inte är så kul, så jag har gjort mitt bästa för att komprimera året även om det inte är helt enkelt!
 

Januari.

De första dagarna på det nya året tillbringades hemma i Norrköping men sedan bar det av mot Åre för klassisk skidsemester. Nio personer inklämda i ett litet furuparadis och dagar fyllda av snö, skidor, skratt och dans. Väl hemma igen var det full fokus på skolan med tre parallella kurser vilket jag försökte liva upp med pannkaksfrukostar och propra blusar.
 

Februari.

Mina februaridagar var fyllda av fyra-kronors-kaffe, deadlines och framtidspanik. Jag minns att jag delade upp alla mina dagar i block om två timmar, från åtta på morgonen till midnatt. Det var inget vidare sätt att leva när man hela tiden kände sig stressad och otillräcklig men jag fixade det på något vis. Kanske var det de där knastrande trottoarerna och den första vårsolen som hjälpte. Så himla skönt att ha lämnat den stressen bakom sig nu i alla fall!
 

Mars.

I början av mars besökte jag och ett gäng vänner Kolmårdens djurparks för att klappa deras vargar. Det var väldigt häftigt och mysigt, men rätt läskigt nu i efterhand med tanke på den tragiska olycka som hände en djurskötare senare under året. Sedan åkte jag och min exjobbskompis Ella till Göteborg för att hälsa på det företag vi skulle skriva vårt examensarbete om. Musiktidningen Intro som vi gjorde i en kurs i skolan blev klar, det var ett av de roligaste projekten under min utbildning tror jag!
 

April.

I april firade jag påsk hemma hos mina föräldrar på landet med massor av lax och andra goda saker. Jag hann också med att fylla år, 22 närmare bestämt. Ella överraskade mig genom att ha fyllt hela klassrummet där vi satt och exjobbade med ballonger. Sedan ordnade jag också med fotografering och byggde ihop hela webbsidan för Making Heartbeats.
 

Maj.

Till slut blev det äntligen maj vilket är en av mina favoritmånader! Vi hade vårt examensevent EX12 och dansade till Paul Simon hela natten för att sedan vandra hem i gryningen till fågelkvitter. Trots att vi alla slet som bara den med exjobbsuppsatser och framtidsångest kunde vi ändå njuta av våren. Varje lunch satt vi ute vid vattnet, på kvällarna hade vi picknicks och grillade och på helgerna spelade vi brännboll och hade takfest med utsikt över hela Norrköping.
 

Juni.

Juni var firandets månad. Jag och Ella hade vår framläggning och fick vårt examensarbete godkänt (hurra!) vilket vi firade med sommarlovsfest för alla våra vänner. Dagen efter tog min lillebror Alfred studenten och sedan for jag och Filip iväg på ett bröllop. Midsommarhelgen tillbringades uppe i idylliska Dalarna med ett stort gäng klasskamrater. Vi trängde ihop oss i stugor, åt klassisk midsommarmat och band kransar.
 
Det var den första delen av 2012. Nästa kommer snart!

Handmålade muggar

En julklapp som jag gav bort detta år var dessa muggar som jag målat själv. Vanliga vita porslinsmuggar, en svart sharpie-penna och sedan 30 minuter i ugnen på 150 grader så var det klart! Motiven jag gjorde fick bli en kombination av ränder, prickar och stjärnor. Fint! Dock får de bara handdiskas men så länge man inte har någon diskmaskin är ju det inget större problem. En rolig present att både göra och ge bort!