Saffransrisotto

Det finns få saker jag gillar mer än att sluta någon timme tidigare på fredagen, åka hem så snabbt som möjligt och starta fredagskvällen. Städa undan lite, duka och dekorera bordet, sätta igång med matlagningen och ta på sig en fin klänning. Och sedan fram emot sjutiden fylls min och Filips lägenhet av så många vänner man kan få plats med på 36 kvm. Vi bjuder på mat och fyller på glasen, skrattar och skrålar och tillbringar fredagskvällen på allra bästa sätt. I fredags var det just en sådan kväll och då bjöd vi bland annat på en fantastisk saffransrisotto med skaldjur. Så här gör man den:
 
Till fyra portioner behöver du:
4 dl arborio- eller avorioris
1 l grönsaksbuljong
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost (eller annan vällagrad ost)
1 pkt saffran
1 pkt färsk bladspenat
1 röd paprika
300 g skalade räkor
smör att steka i
 
Gör så här:
Koka upp buljongen. Skala och finhacka löken och vitlöken, fräs dem i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock i cirka 20 minuter och rör i buljongen lite i taget under kokningen. Spara dock en liten skvätt som du rör ut saffranspaketet i. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Blanda då i saffransbuljongen. Skiva paprikan tunt och stek den tillsammans med nästan all bladspenat i lite smör. När det mjuknat, blanda i saffransriset och de skalade räkorna. Vänd ner några deciliter riven ost och rör om så det blir krämigt. Dekorera med bladspenaten som är kvar och servera med parmesanost. Klart!
Mini /

Åååh, risotto som är sååååååååå gott!!

Kika gärna in på min blogg! :)
Big kisses from Mini.

lovisa/polichinelle /

gudars så gott!

Jenny Eriksson /

Åh vad gott! :)

Michello /

Ser stört gott ut!!

Emelie Petersson /

Herregud, så gött det ser ut :-)

Sofia /

Gud så gott det ser ut! Älskar risotto men har aldrig gjort det själv :-D Borde nog testa någon gång!

Shimmerdimmer - Mitt land är frusen musik /

Risotto är grymt gott, tyvärr är det inget jag är van vid och äter ofta. Det blir mest när någon annan har gjort det.

Ida Nilsson /

Det finns inget som går upp emot riktig risotto.. Jag har gjort en svamprisotto några gånger, med kantareller och vin.. Den är svingod! :)

LORISSA LOVEBOMB /

Ååååh det ser amazing ut!!

JUNITJEJ /

Det ser jättegott ut!

Vad roligt att inlägget hamnade på startsidan! Ha en trevlig kväll!

felicia- /

åå guuu de där ser inte dåligt gott ut!

Paulina Suonvieri /

Det både ser otroligt gott ut och låter gott! Jag älskar saffran!!

lejnox /

Åt också en god saffransrisotto i helgen, dock inte tillagad av mig själv men blir nog till att testa hemma så snart som möjligt!

Annster /

Ser gott ut :)

carro /

åhhh så gott älskar risotto, tror det får bli saffransrisotto till helgen :)

rebecca /

låter så mysigt!

Fredrik /

Mm, såg riktigt gott ut! Jag käkade något liknande när jag var i Spanien i sommras :) mums

Karin O /

MUMS det kanske man skulle bjuda gästerna på i helgen:)

michaela- med syskon i magen ♥ /

ååååh. SÅ gott! BRA tips där! :)

Fröken Tö /

Åh vad gott! Älskar risotto och älskar saffran så detta känns ju verkligen som en rätt som kan passa mitt i prick! :)

yasmine modell mamma och fru /

åh låter mumma
Allt bra?
Ha en underbar 3-Advent
Bloglovinbyte?
KRAAM

Maria /

Måste genast testa detta! Det lät underbart gott:-)