Senaste dagarna

Jag vet inte riktigt vad ni gör om dagarna (berätta gärna!) men jag åker mest pendeltåg till Linköping och jobbar som grafisk rådgivare på Landstinget i Östergötlands informationscentrum. Och på kvällarna händer det att jag åker bil med Filip i ösregn till en öde badplats, tar ett iskallt dopp, värmer mig med fläkten på högsta värmen och köper glass med kolasås i McDonalds drive-in. Men förutom det gör jag ju lite annat så nu tänkte jag visa några bilder från de sista dagarna i juli.
Förra måndagen var jag på Arbetets Museum, de har bland annat en utställning om Tove Jansson. Tyvärr var den ganska liten och mest barnanpassad men det är ju alltid kul med museibesök!
Sen gick jag på fotbollsmatch och såg IFK Norrköping mot Djurgården. Resultatet 1-1 var väl halvspännande men det blir förhoppningsvis fler och mer rafflande matcher framöver.
I fredags kväll var jag så trött efter jobbet att jag packade min lilla väska och åkte ut till mamma och pappa på landet. Där satt vi ute i kvällssolen och åt grillad lax och sedan kikade vi på OS-invigningen.
Morgonen därpå inleddes med en god frukost med jordgubbar.
Och följdes upp av en ännu godare glasslunch på Smultronstället i Söderköping.
När jag ändå var hemma i mitt gamla flickrum passade jag på att hitta denna tröja som mamma stickade till mig när jag var yngre. Den passade än så jag bestämde mig för att ta med den hem och återanvända den.
Igår tog jag tåget till Stockholm och gick på ett möte, men innan dess drack jag hallonlemonad i solen. Sedan träffade jag Sara och gick en sväng i affärer.
Och idag har jag jobbat och druckit eftermiddagskaffe ur Ellas fina kaffekoppar. Det var mina dagar det!

En spellista

Här kommer min senaste spellista som jag valt att kalla Solskensdagar och regntimmar. Det är en salig blandning av korta och långa låtar, mjuka stråkar och poppiga syntar samt studsa-på-tå-dansigt och vicka-på-foten-glatt. Lite som min sommar låter helt enkelt. Klicka på bilden för att lyssna du med!

Oroshjärta

 Min mest spelade låt i sommar heter Oroshjärta. Det är mycket passande för mitt oroshjärta har nämligen bankat lite extra hårt de senaste månaderna. Sommaren 2012 känns som en lucka, ett mellanting, där allting är så äkta samtidigt som ingenting är på riktigt. Det är nu som livet börjar, det är självklart. Utbildningen är avslutad och framtiden står för dörren, men på samma gång är allting så ofärdigt. Alla viktiga bitar är långt ifrån på rätt plats och det är mycket som måste klaffa innan pusslet är klart. Jag önskar så gärna att jag kunde vara en sådan människa som njuter av ovissheten. Som ser det som en frihet, en möjlighet och som något spännande. Men det gör jag inte. Jag är en planeringsmänniska. Jag vill ha koll och jag vill ha ett sammanhang att tillhöra.
 
Och jag vet så gärna vad jag vill. Jag har planer som jag starkt önskar ska bli sanna och jag vill det så himla mycket. Så nu måste det ordna sig, på ett eller annat sätt.
 
När jag besökte botaniska trädgården i Uppsala hittade jag denna fyrklöver. Kanske kan den ge mig lite framtidstur? Jag hoppas verkligen det. För mig och mitt oroliga hjärtas skull.