Dags för avfärd

Nu är det dags att ge sig av mot varmare breddgrader, nämligen mot sol och bad i Turkiet i en vecka. Det ska bli underbart skönt och väldigt roligt och förhoppningsvis kommer jag hem lite mer utvilad och lite brunare. Förutom nödvändigheterna som solglasögon, pengar, pass och stråhatt så fick också en liten resepresent som jag fick av Filip följa med. Nu är packningen färdig och flyget går i kväll. Förhoppningsvis kommer vi höras lite under veckan, annars får ni ha det så bra tills jag är hemma igen. Soliga kramar till er alla!

Frukostbricka

När man förevigar sina frukostar var och varannan dag som jag ofta gör så behövs det så klart lite variation. Därför kunde jag inte låta bli att köpa den här lilla prickiga brickan på Lagerhaus här om veckan. Perfekt för små frukostar!

Semester

bilder från Ving
 
Igår när regnet bara öste ner hela dagen bestämde jag mig. Jag hade tidigare pratat med min kompis Stina om att åka någonstans och det gråtunga droppandet fick mig att fatta beslutet. Så jag gick med bestämda steg till resebyrån, bad dem om alternativ och bokade på en gång. Och redan på lördag bär det av! Resemålet blir Side i Turkiet och ett fyrstjärnigt lägenhetshotell där. Staden ligger alldeles intill havet och vad jag förstått ska den vara rätt fin och mysig. Jag är inte direkt någon rutinerad charterresenär utan mer kulturell-huvudstad-i-Europa-typen så det ska bli kul att testa något nytt. Och jag har försökt hålla mina förväntningar alldeles lagom höga genom att göra upp en liten lista på vad jag vill få ut av resan, ungefär såhär ser den ut:
 
Sola & bada, äta massor av frukt, umgås med fina Stina som jag knappt träffat på hela året, läsa böcker, andas in havsluft, lyssna på sommarpratarna i P1, vila ut.

Ja, det känns som rätt rimliga semesterplaner tycker jag. Det ska bara bli så himla skönt med lite miljöombyte (Norrköping i all ära, men...) och lite avkoppling. Plus sol och värme såklart, just nu pekar prognosen mot 30-35 grader och strålande sol. Ja, tack! Ska ni åka någonstans nu i sommar?