Frukostvåfflor

2012-03-31   kl. 12:57:21
Är det något jag längtar efter just nu så är det lediga lördagar. Ni vet de lördagar då man vaknar upp av solen som lyser in, ligger kvar länge i sängen och läser tidningar, äter en lång frukost med bra musik i bakgrunden, väljer kläder med omsorg, pysslar med något litet projekt, tar en runda i ett par second hand-affärer, köper lördagsgodis, gör planer inför kvällen, lagar en god middag och bara är ledig. En sådan lördag vill jag ha idag men det är inte lätt när man har ettusentrettioåtta praktiska och skolaktiga saker på schemat att göra. Som väl är hjälper det lite om man får äta våfflor till frukost och har en trevlig middag i kväll att se fram emot. Så nu ska här sättas fart!

Svarta gubbskor

2012-03-28   kl. 00:28:47
Ibland har man tur. Som när man är på jakt efter ett par nya svarta gubbskor (eftersom förra säsongens par blivit alldeles för slitna) och de rätta skorna helt plötsligt bara uppenbarar sig. Ett par kvar. Svarta. I rätt storlek. Och som om det inte var nog - på rea. Taget!

Uppdatering: De är köpta på H&M, det var som sagt på rea men om ni har tur kanske de finns kvar! Och anledningen till att de ser lite mörkbruna ut på bilden beror på ljuset och redigeringen, de är svarta i verkligheten.

En helg i Stockholm

2012-03-26   kl. 18:21:09
I fredags hämtade Julia upp mig med sin lilla röda Polo och så rullade vi upp mot Stockholm för att hälsa på dessa två, Anna och Karin!
Vi började med att parkera i ett megadyrt parkeringshus för att sedan äta en god middag på Wagamama.
Här är Julia
och Anna
och så Karin!
Hon hade färgat sina hårtoppar lilarosa, alltså ibland önskar jag ju att jag var lite mindre rädd om mina blonda hårstrån och lite färgmodigare.
Sedan var vi hos Anna och Karin där den här fina tavlan hänger och efter det åkte vi till Bonden bar och drack öl och gin & tonics tills fredagen var slut. På lördagen fick kameran visst stanna hemma hela dagen men då gick vi först på en shoppingtur och sedan på kvällen firade vi Julia som fyllt år hemma hos hennes syster Miranda.
På söndagen vaknade jag till ljudet av frukostslamrande i köket och några minuter senare blev jag serverad french toast med fruktsallad och kaffe.
Sedan åkte vi ner till Strandvägen och gick omkring och kikade på allt fint på Svenskt Tenn och i andra affärer. Jag köpte lite presenter och sedan åt vi middag på Kulturhuset. Då valde jag denna perfekta fisk- och skaldjursgryta och när vi ätit upp var det faktiskt dags att åka hem efter en mycket fin Stockholmshelg!

EX12

2012-03-23   kl. 11:28:36
Den här våren har jag många saker på schemat och en av de största är jobbet med marknadsföringen för EX12. EX12 är nämligen de examensdagar vi avgångselever på Grafisk Design & Kommunikation har. Så den 2-3 maj kommer det bjudas in till vernissage, utställning, spännande föreläsningar, tävling & fest och det är just detta som jag är med och marknadsför. Mycket av arbetet hittills har gått ut på att skapa den grafiska profilen (färger, teckensnitt, logotyp, mönster osv) som används. Och så har vi också gjort ett gäng finfina inbjudningar som vi skickat ut, hur de ser ut kan ni se nedan!

Vill ni ha mer info kan ni gå in på ex12.se eller följa oss på Twitter eller Facebook.

En bra torsdag

2012-03-22   kl. 22:52:04
Jag har haft en sån himla bra torsdag idag. Vaknade upp till vårsol och 10 grader, mitt allra bästa uppvaknande! Slog direkt på kaffebryggaren, åt frukost och gjorde mig redo för en lång, men bra, dag. Exjobbade flitigt i skolan tillsammans med Ella från halv nio till fyra och sedan mötte vi upp Emelie, Sandra och Therese. Det var nämligen Sandras födelsedag idag och när man fyller år får man bestämma hur man vill bli firad. Sandra hade den goda smaken att välja after work på Pappa Grappa med champagne och antipasto vilket var mycket trevligt. Sedan vandrade vi lite på Norrköpings kullerstensgator i kvällssolen innan vi bestämde oss för att förlänga after worken med kaffe. Så med en morotsmuffins med frosting och en kopp perfekt cortado avslutade vi en mycket trevlig dag.

Nu är jag hemma och ska försöka ge mig på någon slags packning. Jag åker nämligen till Stockholm i morgon med Julia (ja, en annan Julia, inte jag) för att hälsa på Anna & Karin. Peppen på det alltså! Problemet är bara att jag är ungefär sämst i världen på att packa. Och nu upptäckte jag precis att Filip har tagit med sig alla resväskor till Spanien dessutom. Dags att ta fram sin MacGyver-sida och lösa lite problem med andra ord... Hoppas ni haft en fin tordag! Ni kan väl berätta om det hänt något kul?

Intro

2012-03-21   kl. 02:01:27
I början av detta år har jag läst en kurs i tidskriftsdesign och -produktion på min utbildning. En stor del av den kursen gick givetvis ut på att skapa ett eget magasin och resultatet av det tänkte jag visa er nu. Tillsammans med Erik, Ella, Olle och Sandra har jag skapat musiktidningen Intro. Till skillnad från många andra musiktidningar så innehåller den inte bara artiklar om olika band och recensioner av ny musik utan vi har valt att se på innehållet på ett annat sätt. Tanken är att vi med vår tidning delvis ska visa på hur man kan visualisera musik och med hjälp bilder och text tala om hur den låter. Sedan vill vi också att våra läsare ska få chansen att upptäcka ny musik, så därför har varje nummer sin egna spellista. Med hjälp av en QR-kod som man scannar i tidningens inledning får man upp spellistan och kan sedan lyssna på den samtidigt som man läser. Dessutom har varje sida och artikel fått sig en egen låt tilldelad, vilket syns i nederkanten. Nog pratat om konceptet, nu tycker jag att vi bläddrar lite!

Såhär ser framsidan ut! Varje nummer har ett särskilt tema och denna gång är det bandet Talking Heads som är i fokus. Därför heter numret This Must Be The Place Issue och det vi ser på framsidan är en visualisering av just den låten där varje ton i melodin motsvaras av en färgruta.

Sedan följer några introduktionssidor med en innehållsförteckning, hela låttexten till This Must Be The Place och QR-koden bland annat. Förresten, om ni vill lyssna på spellistan så hittar ni den här!

Den första artikeln i tidningen är en intervju med en konsertfotograf och en bildserie med hans bilder.

Sedan följer en artikel som handlar om toner i rymden och kända rymdmusikkompositörer.

Nästa sak att läsa är en guide till sommarens festivaler som fått den passande titeln Jag vet vilken dy hon varit i.


Varje nummer har också en längre bildserie där en låt tolkas och i detta nummer är det bästa Beatas bilder som illustrerar låten Into the Clouds med The Sound of Arrows.

Sedan kommer en intervju med Jason Munn som gör grafiska affischer åt kända artister och band.

Efter det följer några längre texter om Talking Heads som alltså är vårt huvudtema i detta nummer.

Och slutligen kommer några recensionssidor, men inte bara av album utan även av musikböcker och musikfilmer.

Vill ni bläddra i hela magasinet och läsa det lite mer ingående så kan ni göra det nedan eller här. Trevlig läsning!

Instagram V

2012-03-19   kl. 21:31:14
Jag har ju som tradition att visa en del av vad jag postar på min Instagram och nu såg jag att det var tre månader sen sist, så jag tycker vi kikar på lite bilder! Vill ni följa mig där så heter jag solig.

Fina universitetet där jag pluggar och min bästa mat (jo, det är mat): kaffe och polkagrisglass.

Rosa tulpaner på väg att slå ut och en pantonefärg-fjäder efter många timmars färgvelande.

Att matcha nagellacket är A och O här i livet. Gärna med kaffekoppen eller tuggummipaketet.

En kväll i dj-båset och en solig dag i Norrköping, den där balkongen vill jag ha!

Lördagsgodis får man inte sluta med fastän man blivit stor och att vakna till morgonsol är det allra bästa.

Redo att åka mot Göteborg och mediedagarna med 12 kronors-örhängen i öronen, bra fynd!

Utanför Elanders som jag ska hjälpa under mitt examensarbete och en blåklädd Julia inne på Weekday.

Fina Göteborg i solskenet och en caramel frapuccino från Starbucks som framkallade kraftiga London-flashbacks.
En ny tygpåse som jag tryckte åt mig själv, inspirerad av bästa Edith Piaf och lite lördagsläsning.

Söndags-soul

2012-03-18   kl. 15:39:35
Bilder från min pinterest-sida

Söndagar med soul är en lika given kombination som korv med bröd, Lennon med Yoko och kaffe med mjölk. Därför tänkte jag dela med mig av min bästa söndags-soul-playlist här. Varsågoda!

Sjuttonde mars

2012-03-17   kl. 17:27:00
Jag har en riktigt grådisig lördag idag, inte bara när det gäller vädret ute utan också i största allmänhet. Jag har vinkat av Filip som tog flyget mot södra Spanien i en vecka (resultat: en avundsjuk och ensam Julia), på måndag har jag en dugga (alltså en mindre tenta) som jag måste plugga till och dessutom bor det en klump av framtidsångest i mig. Jag tar examen om drygt två månader och vissa dagar känns det fantastiskt och andra dagar mest livsfarligt, idag är det väl mer åt det sistnämnda hållet. Men jag försöker pigga upp mig lite i alla fall med rosa smoothies med frysta jordgubbar, yoghurt & honung, kreativa mail till Karin och kaffe. Mycket kaffe.

Vårblommigt

2012-03-15   kl. 12:02:41
Okej, jag fick någon knäpp inne på Zara i Göteborg när jag såg den här jackan. Det uppstod ett plötsligt "jag måste ha"-behov fastän själva jackan är hur konstig som helst. Den är liksom lite för mycket, lite för färgglad och lite för mönstrad. Med andra ord helt perfekt för att liva upp min småsömniga vårgarderob.

Fem dagar i Göteborg

2012-03-13   kl. 19:55:32
Min helg tillbringades ju som tidigare nämnt i Göteborg. Jag och Ella gjorde en liten exjobbs-turné och åkte ner för att hälsa på tryckeriet Elanders som vi ska göra vårt examensarbete åt. Förutom ett givande möte med dem (vilket inkluderade många suktande blickar åt fina trycksaker), hann vi också med en hel del annat. Lite shopping, fika i mysiga Haga, lyxiga helgfrukostar, barhäng, lunch på Göteborgsoperan, en promenad i Trädgårdsföreningen och en stunds kisande mot vårsolen. Förutom några stormvindar bjöd Göteborg på ett mycket trevligt besök och det blev en fin helg på västkusten.

I Göteborg

2012-03-10   kl. 00:05:43
Hej kära läsare! Nu har jag förflyttat mig från den östra kusten till den västra, jag befinner mig nämligen i Göteborg. Här är jag med min fina vän Ella och vi har tillsammans gått på Mediedagarna (vilket är en stor mässa) och så har vi hälsat på det företag som vi ska göra vårt examensarbete åt (mer om det vid ett annat tillfälle).

Innan vi åkte hit passade jag på att köpa blusen ovan då jag tyckte den var väldigt fin. Dock tänkte jag redan innan jag åkte hemifrån att det bara skulle vara en tidsfråga innan jag spillde ner den med kaffe på mässan. Och mycket riktigt, tro inte att jag ens hann fram till Göteborg innan fläckarna var ett faktum, redan på tåget placerade jag strategiskt nog lite kaffe på det vita tyget. Lyckligtvis kunde jag tvätta bort det bara för att i nästa minut, precis innan vi var framme och skulle av tåget, upptäcka att jag suttit i rosa glasyr från en mazarin... Heja Julia! Det är inte alltid lätt att vara 21 men ha motorik som en femåring.

Våfflor

2012-03-08   kl. 00:31:30
Idag lagade jag våfflor till middag, men inte vanliga med sylt och grädde utan en lite matigare version med gräddfil, kräftstjärtar, finhackad rödlök, rom och dill. Perfekt snabbmat om man inte är så många och riktigt gott, man kan säga att det påminner lite om langos. För att kompensera de lite mindre söta våfflorna åt jag några timmar senare en extremt god glass. SIAs pecannötkolaglass med kolasås och krokantbitar, den tog slut på en sekund! Och nog för att jag är en glassfantast utöver det vanliga och gillar i princip alla glassmaker, men den här var något alldeles extra. Tror ni man kan man få en glassfylld frys sponsrad på något sätt? Bäst att undersöka frågan.

Tomas Andersson Wij

2012-03-06   kl. 19:30:08
I söndags kväll tog jag en paus från tentapluggandet och gick på konsert med Tomas Andersson Wij. Jag hade fått det i julklapp av Filip och vi gick dit tillsammans. Det var tredje gången jag såg honom live, men jag måste säga att det nog var den allra bästa. Setlisten var en perfekt blandning av nyare och äldre låtar, både välkända och mer dolda. Musikerna var otroligt duktiga och samspelta, överlag var ljudet och balansen mellan alla instrument ultimat. Och även om publiken inte var så stor denna kväll så kändes det som om alla gav allt vilket såklart betyder mycket. En aukustisk version på Vi är värda så mycket mer gick rakt in i hjärtat och Jag är på väg till dig gjorde sig oerhört bra live. Som en liten bonus hade Tomas tidigare frågat mig på Twitter om jag hade någon önskelåt och då valde jag Blues från Sverige. Den fick sätta punkt för kvällen och blev ett perfekt avslut på en fantastisk konsert.

Klappa vargar

2012-03-04   kl. 10:02:22
I fredags var det utflyktsdags. Vi var ett gäng från tidningsredaktionen för den universitetstidning som jag är med och skriver i som begav oss iväg in mot de djupa Kolmårdsskogarna. Där skulle vi nämligen få klappa vargar! Jag var sjukt uppspelt över detta, mina kompisar hade hört mig tjata i veckor, och väl på plats blev jag nästan lite nervös. Men det var hur kul som helst och vargarna var jättefina och snälla, det var verkligen en upplevelse! Jag kom hem med sisådär 200 bilder i kameran, men ni slipper se alla, jag lovar. Här är dock några:
Det finns två vargflockar i Kolmården, den vi besökte består av åtta hanar. Alla här är uppfödda på flaska.
Som ni ser var de verkligen snälla och kom fram till en och lät sig klappas.
När djurskötaren satte sig ned och ylade kom alla vargar springandes och flockades runt honom.
Och såhär glad var jag när jag fick träffa vargarna. Bästa utflyktsfredagen på länge!

Tredje mars

2012-03-03   kl. 14:21:33
Någonstans i en stor tegelbyggnad utmed Strömmen i Norrköping sitter en liten olycklig människa och förbannar det faktum att hon har tenta på måndag när vädret är vårsoligt och varmt. Denna människa försökte dock trösta sig med en god frukost på morgonen vilket hjälpte lite men nu tycks allt kännas eländigt igen. Det kan mycket väl vara så att denna människa är jag och i så fall har jag bara en sak att säga till er som är lediga idag: Ut i solen och njut! Och läs aldrig tre intensiva universitetskurser parallellt.

Home sweet home

2012-03-01   kl. 02:20:18
Någon önskade i en kommentar att jag skulle visa lite mer bilder från mitt hem, så här kommer några smakprov från min och Filips lägenhet. Ungefär en gång i veckan får jag ett Ernst-infall och vill bara gå loss med färg och prylar, men nu var det ett bra tag sedan jag verkligen fixade något. Mest för att det inte hunnits med på grund av trippelkurser i skolan, men förhoppningsvis får jag lite mer tid sen framåt våren. Då hoppas jag kunna göra något fint i köket och dessutom fixa en ordentlig sänglampa. Vi får väl se hur det går!

RSS 2.0