Frukostvåfflor

Är det något jag längtar efter just nu så är det lediga lördagar. Ni vet de lördagar då man vaknar upp av solen som lyser in, ligger kvar länge i sängen och läser tidningar, äter en lång frukost med bra musik i bakgrunden, väljer kläder med omsorg, pysslar med något litet projekt, tar en runda i ett par second hand-affärer, köper lördagsgodis, gör planer inför kvällen, lagar en god middag och bara är ledig. En sådan lördag vill jag ha idag men det är inte lätt när man har ettusentrettioåtta praktiska och skolaktiga saker på schemat att göra. Som väl är hjälper det lite om man får äta våfflor till frukost och har en trevlig middag i kväll att se fram emot. Så nu ska här sättas fart!

Svarta gubbskor

Ibland har man tur. Som när man är på jakt efter ett par nya svarta gubbskor (eftersom förra säsongens par blivit alldeles för slitna) och de rätta skorna helt plötsligt bara uppenbarar sig. Ett par kvar. Svarta. I rätt storlek. Och som om det inte var nog - på rea. Taget!

Uppdatering: De är köpta på H&M, det var som sagt på rea men om ni har tur kanske de finns kvar! Och anledningen till att de ser lite mörkbruna ut på bilden beror på ljuset och redigeringen, de är svarta i verkligheten.

En helg i Stockholm

I fredags hämtade Julia upp mig med sin lilla röda Polo och så rullade vi upp mot Stockholm för att hälsa på dessa två, Anna och Karin!
Vi började med att parkera i ett megadyrt parkeringshus för att sedan äta en god middag på Wagamama.
Här är Julia
och Anna
och så Karin!
Hon hade färgat sina hårtoppar lilarosa, alltså ibland önskar jag ju att jag var lite mindre rädd om mina blonda hårstrån och lite färgmodigare.
Sedan var vi hos Anna och Karin där den här fina tavlan hänger och efter det åkte vi till Bonden bar och drack öl och gin & tonics tills fredagen var slut. På lördagen fick kameran visst stanna hemma hela dagen men då gick vi först på en shoppingtur och sedan på kvällen firade vi Julia som fyllt år hemma hos hennes syster Miranda.
På söndagen vaknade jag till ljudet av frukostslamrande i köket och några minuter senare blev jag serverad french toast med fruktsallad och kaffe.
Sedan åkte vi ner till Strandvägen och gick omkring och kikade på allt fint på Svenskt Tenn och i andra affärer. Jag köpte lite presenter och sedan åt vi middag på Kulturhuset. Då valde jag denna perfekta fisk- och skaldjursgryta och när vi ätit upp var det faktiskt dags att åka hem efter en mycket fin Stockholmshelg!