Italien del 1


Ett knastrande och ett sprak och sedan det välkända "This is your captain speaking. Vi kommer att anlända inom utsatt tid, den lokala temperaturen är 23 grader och klockan är 12.30. Välkomna till Rom!"

När jag kliver av planet slår den efterlängtade och nästintill bortglömda värmen emot mig. Det är soligt, det är varmt och tanken på att jag för några timmar sedan vandrade genom ett frostigt Stockholm med mössa och vantar känns främmande. Så fort min väska rullat ut på bagagebandet tar jag med den in på en toalett och byter om. Kjol utan strumpbyxor, låga converse på fötterna och jackan längst ned i väskan.


Min telefon ringer. Det är du. "Var är du?" "Vid utgången på terminal 3". "Jag med. Vänta jag ser dig, stå kvar!" Och så ser jag dig, sisådär tjugo meter bort. Först står jag kvar som du sagt men varenda sekund känns så evighetslång tills du är framme vid mig. Jag har väntat i en och en halv månad men nu får det faktiskt vara slut med det. Så jag går med stora snabba steg rakt mot dig. Och vi möts där på mitten, i solen, utanför terminal 3.

Vi lägger in väskan i bilen och färdas ut på de italienska motorvägarna. Trafiken är smått kaosartad men jag känner mig trygg där bredvid dig. Du bläddrar bland spåren på cd-skivan, jag placerar solglasögonen på näsan och sjunker ned i sätet. Den här låten strömmar ut ur högtalarna, solen skiner och min Italienresa har börjat på bästa vis. Buongiorno!

Instagram IX

Under tiden som jag är på semester tänkte jag att ni kunde få kika på den senaste tidens händelser fångade genom min instagram-kamera. Vill ni följa mig där så heter jag solig.
En flaska fransk grapefruktlemonad som jag gav till Stina i tack för att jag får sova över här-present och en lite fransk Julia med inbakade flätor och randig tröja.
Södra promenaden med höstgula träd och mina fötter med prickiga strumpor för att liva upp en grå måndag.
Mitt morgonkaffe i fyra steg.
En mysig middag med Julia & Kim på Brasseriet och deras fantastiska dessertdisk (jag ville ha allt!).
En matlagningskväll då jag gjorde matlådor för hela veckan och en tallrik med grönsaker och dip som fredagsmys.
Paket och rosor till kusinbarnet Emily som fyllde 13 och resten av rosorna i en liten vas på bordet.
En riktigt bra brunch som jag ordnade för några övernattande vänner med amerikanska pannkakor, glass, pizzabitar, hallonsmoothie och kaffe.
En liten kameranyckelring jag hittade i en låda och en skål med popcorn som fick bli middag en trött kväll.
En solig kväll runt Strömmen och min packning till Italien.

Grekisk paj & vegetarisk lasagne

Här kommer tips på två vegetariska rätter som är enkla att laga och som blir supergoda. Det bästa är att det är perfekt matlådemat också, så lagar man många portioner är det bara att frysa in och plocka fram.
Det första är en grekisk paj med aubergine, tomater, oliver och fetaost. Receptet till den finns här.
Den andra är en vegetarisk lasagne med bladspenat, tomat och ostsås. Jag hade i lite rivna morötter också för att göra det mera matigt. På toppen fick den lite fetaost och den blev helt perfekt!