Söndagsscones

Först och främst, tack för alla era fina recepttips i förra inlägget. Nu har jag massor av vegetariska rätter att prova på vilket jag verkligen ser fram emot! Idag har jag en riktigt lugn och skön söndag. Jag började dagen med att ligga kvar en timme i sängen och läsa innan jag gick upp och bakade scones. Sedan har jag pysslat lite och gjort om i badrummet, redigerat bilder och lyssnat på podcasts. Snart ska jag iväg och träna tänkte jag och sedan laga en god middag framåt kvällen. En riktig myssöndag blir det!
Scones är ju lätt som en plätt att baka. Till två stora bröd med fyra bitar i varje blandade jag 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och ½ tsk salt. Sedan arbetade jag in 50 g smör och tillsatte sist 1½ dl mjölk. Bakade ut i två rundlar, skar ett kryss i varje och gräddade i 10 minuter i 250 grader.
På ICA hittade jag minimarmeladburkar som jag inte kunde låta bli att köpa. Får mig att tänka på de brittiska små syltburkarna man får till sin toast.
Förutom björnbärs- och fikonmarmelad hade jag också philadelphiaost, vanlig ost, röd paprika, persilja och självklart kaffe med mjölk till. Nog för att te kanske är ett mer givet val till scones, men på morgonen måste man ju få sitt kaffe, i alla fall om man heter Julia.

Vegetarisk mat

Jag har en plan. Jag har nämligen kommit på att jag vill börja äta mer vegetarisk mat. Dels för att jag är trött på att alltid äta samma sak, dels för att det är snällare mot miljön & djuren och dels för att det är nyttigare (ibland, all vegetarisk mat är inte det, lex pasta med gräddig sås). I vilket fall så är problemet att jag har väldigt få vegetariska recept att prova, klassikern kikärtsbiffar fixar jag bra och likaså lite olika soppor, men i övrigt är receptbanken tom. Och det är här min plan skrider till verket, jag tänkte nämligen att ni skulle kunna få tipsa mig om bra vegetariska rätter. Sådana som ni har som favoriter och som ni tror att jag skulle gilla. Det får gärna vara något som är ganska enkelt att laga och det ska helst inte vara rätter där man bytt ut kött mot något köttsubstitut (typ quorn eller sojakorv), för i så fall äter jag hellre "originalet". Jag lovar att jag ska försöka laga så många av rätterna ni tipsar om som möjligt, så jag hoppas ni har många bra tips på lager!

Stockholmsdagar

Här kommer några bilder från ett gråmulet och höstigt Stockholm som jag hälsade på i helgen. Det blev barhäng på Strand, välförtjänt sovmorgon, kik i affärer, långfika på Café Rival, danslektioner till Beyoncé, utgång på Slakthuset och söndagsfika i Årsta. En riktigt mysig och bra helg med fina vänner! Dock måste jag öva mig på att vara flitigare med kameran, det är ju så lätt att den glöms bort... Aja, nu ska jag sluta gräma mig och istället leta flygbiljetter till Rom! ♥