Söndagsburgare

Igår var en bra söndag. Först åkte jag till Skärholmen och hälsade på Julia och Anna. Där fick jag blåbärspaj med vaniljsås och tre koppar kaffe, tackar tackar. Sedan begav jag mig till IKEA Kungens Kurva som var huvudsakliga målet med utflykten söderut. Där kryssade jag smidigt mellan barnfamiljer och nyförälskade par och kom efter en timme ut från varuhuset med ett soffbord och lite andra bra att ha-saker. Med soffbordet under armen åkte jag hela vägen hem till Lidingö igen och smällde upp det på en halv kvart. Men först skivade jag några potatisar och skjutsade in dem i ugnen, för det var nämligen hög tid för söndagsmiddag.
 
Sisådär fyrtio minuter senare kunde jag sitta vid mitt nya soffbord och äta middag. Sprillans nya bestick hade jag också till på köpet, så kan det gå när man är svag för allt som är ljusturkost.
Eftersom det var söndag drack jag Coca-Cola. Jag köper nästan aldrig läsk men när jag väl gör det då väljer jag den med allra finast flaskor. Dessutom är mängden i dessa alldeles lagom, inget supersize här inte.
Potatisen som ugnsrostats fick sällskap av en halloumiburgare med sallad, körsbärstomat, avokado och dressing.
Och colan dracks med prickigt present-sugrör så klart. Det var ju ändå en söndag av det bättre slaget. Resten av soffbordet ska ni få se någon dag framöver, håll ut!

Team Coffee

Förra helgen hade jag lite tid över en kväll och var på pysselhumör så jag bestämde mig för att göra en lagtröja. Jag har liksom alltid velat heja på ett lag, tillhöra någon fanclub och kunna bära t-shirt med lagnamnet och sånt, men jag har aldrig känt att jag hittat rätt. Men så plötsligt slog det mig vilket lag som var mitt - kaffelaget! Jag hejar på kaffe framför te tusen gånger om, jag dricker det flera gånger varje dag och kärleken är minst sagt långvarig. Så jag satte mig och designade en Team Coffee-tröja helt enkelt. Skrev ut bokstäver på t-shirtpapper, måttade ut, strök fast, vek upp ärmarna och fäste dem med några stygn. Sedan var det klart. Nu återstår bara att bära den och heja ordentligt!

Födelsedagspresenter

Hej! Jag tänkte att jag skulle visa upp några saker som jag fick i present när jag fyllde år. Det känns för övrigt som om det här har varit det längsta födelsedagsfirandet någonsin, jag började i påskas när jag var hemma hos min familj och slutade förra veckan. Men det är bara bra, det är ju kul att fylla år och fira födelsedagar!
Fatet Kastehelmi från Iittala i äppelgrönt fick jag av mina föräldrar. Kastehelmi betyder daggdroppe och det förstår man ju när man ser mönstret.
Den lilla vasen med tulpaner kommer från House Doctor. Perfekt med minivaser så man kan göra små arrangemang. Glaskupan är från Åhléns och väckarklockan ett gammalt källarfynd.
Från House Doctor kommer också den här vasen som jag fick av Karin, Julia och Anna.
Och av dem fick jag också dessa fina Babushka-djur som Ingela P Arrhenius har designat. Visst blir man glad av dem? De är ju så söta!