Hongkong del III

Dags för mer Hongkong-bilder!
Under söndagen åkte vi på besök till Kina och staden Shenzhen. Dit for vi med tåg vilket tog ungefär en timme. Väl framme besökte vi ett helt gigantiskt varuhus som bara sålde kopior av välkända märken. Sjukt intressant att se faktiskt även om jag själv inte är något större fan av kopior. Det blir ju så uppenbart fake om jag plötsligt kommer med en "Prada"-väska i 10 000 kronors klassen, nja då köper jag hellre grejer i lite bättre kvalitet men utan märken. Kul var det att vara där i alla fall, även om kameran fick vila lite under den dagen.
Sedan på måndagen regnade det rätt rejält så jag och Stina bestämde oss för att ha en shoppingdag och gå runt i olika varuhus. Det finns verkligen hur många stora som helst i Hongkong!
När vi blev hungriga hittade vi en jättetrevlig restaurang att äta dim sum-lunch på.
Deras inredning var komplett med cyklar, marmorbord, stegar och industriella stolar. Utmärkt!
Som de kaffeslukande personer vi är handlade vi så klart kaffe efter lunchen. Detta var en spännande grej med en kula glass i en espressoshot. Jag tänkte att två av mina bästa grejer (kaffe och glass) borde vara gott tillsammans och ja, det var gott, men lite konstigt.
Efter massor av shopping och ett besök på spaavdelningen gick vi till en italiensk restaurang och beställde in sjukt goda pizzor att dela på.
Sedan tog vi en promenad längs med vattnet. Jag älskar alla neonfärger, det känns så långt ifrån de ensamma gatlyktorna jag är van att se från mitt sovrumsfönster.
En liten turistbild på det. Och: notera koftan! Det var ett av få tillfällen då jag ens bar något långärmat under denna varma resa...
Och sedan var måndagen (som visst blev stora ätardagen här i bloggen) slut!
Resor /
Daniella Åberg /

Vad himla kul! Är det dyrt där borta?

Svar: Det är ju en storstad som känns ganska västerländsk så jag skulle säga att det är ungefär som i USA, dvs vissa saker (taxi, en del mat, teknikprylar osv) är lite billigare annars är det ungefär samma priser som i Sverige.
Julia

Linda :) /

Det ser riktigt häftigt ut :-)

Peter Daggert /

Roligt att du delar med dig av din upplevelse. Har som förhoppning att komma till Hong Kong framöver. Ska kolla in dina bilder och inspireras.

Annika /

Jätte fina bilder :D

Lisette /

Åh jag är inte alls avis, haha.
Underbara bilder!

ann-sofie /

åh älskar verkligen bilderna av den "neonfärgade" staden, sjukt fina :)

˟ Photospiration /

Härliga bilder!

aina [fotoblogg] /

Jättefina bilder :)

☆ K A R O L I N A - peachpower ☆ /

Helt underbara färger<3
så galet fina foton. Sjukt sugen på Hongkong nu efter dina inlägg ju!

Anna /

Fina glasögon, var kommer de ifrån? :)

Svar: De är min kompis så jag vet faktiskt inte, men jag kan höra med henne om du vill! :)
Julia