Chasing butterflies

När jag var hemma över påsk passade jag på att träffa Karin och gå på skogsäventyr kring hennes hus. Hon hade med sig kameran så klart och utöver det släpade vi på en ytterst oklar röra med prylar, som en pall, några båtar, en håv, snören och en papperslykta...
 
 
Lite så här såg det ut när vi lekte och hade oss för att det skulle bli bra bilder.
 
Och så här fint blev resultatet:
 
Älskar hur drömmigt det blev med vitsippor, solljus och fjärilar tillsammans. Visst är Karin superduktig?!

Fyra vårtecken från helgen

 

1

Solen skiner med bländande strålar utanför mitt fönster. Jag packar ner min pocketbok, en vattenflaska och en stor filt. Beger mig ut på innergården och placerar mig precis intill ett stort hav av vitsippor. Sluter ögonen en stund och andas in vårdofterna. Det är shortsvarmt och en soltrött humla surrar förbi.

2

När jag går från tunnelbanan blir jag omkörd av barn på cyklar. Barn i skor med kardborreknäppning, med glitterhjälm på huvudet och med lagade jeans. De cyklar varv på varv runt kvarteret. Bromsar genom att sätta i hälarna och skrattar sådär högt och somrigt som bara barn kan.

 

3

Det är sen kväll och jag är på väg hemåt. Plötsligt faller jag på en väl dold kant, rakt framstupa och skrapar upp båda knäskålarna. Det blöder och svider och jag känner mig så ung och så gammal på samma gång när jag har rejäla skrubbsår på knäna men tvingas tvätta rent dem själv. Sju eller tjugofyra, jag har sommarben oavsett.

4

Jag öppnar den blå skolådan. Lyfter undan det prassliga papperet och lyfter sakta upp innehållet. Nya kritvita sneakers. Sådana man kommer vara rädd om, kanske en vecka eller två. Sedan inser man att de är omöjliga att hålla helt rena och att hela poängen är att de ska fyllas med märken från trottoarer, gräsmattor och dansgolv.

Fyra vårtecken från min helg. Tänk att vi överlevde vintern i år igen.

Bean burgers

 Bästa helgmaten måste ju ändå vara hamburgare. Sannolikheten att man tröttnar på det är minimal och det går verkligen hem hos alla. Denna gång valde jag dock att göra bean burgers, det vill säga biffar av kidneybönor. Extremt enkelt, väldigt gott och mer miljösnällt!
 
Du behöver till 6-8 biffar:
1 ägg
1 msk olja
½ dl havregryn
1 burk kidneybönor (väl avsköljda)
Kryddor efter smak (jag valde salt, svartpeppar och spiskummin)
 
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer. Forma burgare och stek i olja på ganska hög värme. Servera i bröd tillsammans med coleslaw, rödlök, tomat och sallad.
 
Recepttips från Pamela Bellafesta.