Bean burgers

 Bästa helgmaten måste ju ändå vara hamburgare. Sannolikheten att man tröttnar på det är minimal och det går verkligen hem hos alla. Denna gång valde jag dock att göra bean burgers, det vill säga biffar av kidneybönor. Extremt enkelt, väldigt gott och mer miljösnällt!
 
Du behöver till 6-8 biffar:
1 ägg
1 msk olja
½ dl havregryn
1 burk kidneybönor (väl avsköljda)
Kryddor efter smak (jag valde salt, svartpeppar och spiskummin)
 
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer. Forma burgare och stek i olja på ganska hög värme. Servera i bröd tillsammans med coleslaw, rödlök, tomat och sallad.
 
Recepttips från Pamela Bellafesta.
frida /

ah va gött, de ska jag göra!!!

lovisa /

exakt. åh, kanske är det idag det är en bönburgardag. tack för tipset!

Matilda /

Måste testas! Letar febrilt efter bra veggorecept!