Gott nytt år!

2014-12-31   kl. 10:36:19
firework
 
Kära vänner, gott nytt år! Jag hoppas att 2014 varit ett fint år för er alla men jag hoppas också att 2015 kommer bli ett ännu bättre. 365 nya dagar ligger snart framför oss och visst, ett nytt år betyder inte att allt över en natt kommer att förändras. Men jag hoppas att 2015 blir året då både du och jag når nya höjder. Så satsa mer på dina drömmar, våga även om det känns läskigt och lev fullt ut. Ta hand om de du har omkring dig, se din omgivning men glöm inte bort dig själv. Då tror jag att vi kan lyckas riktigt bra! Puss och kram, ha en riktigt fin nyårsafton!

Kreativa saker jag gjort 2014

2014-12-29   kl. 23:38:24
Dags för del två i årssummeringen och den här gången tänkte jag att vi skulle kolla på kreativa saker jag fixat ihop under året!
 
 
Jag började året med att lansera min dröm om ett kreativt gym och fick massor av fin respons. Tyvärr har jag inte kommit så mycket längre i arbetet sedan, men jag tycker fortfarande att det är en strålande idé! Här kan ni läsa mer om den.
 
DSC_0102
 
DSC_0108
 
DSC_0112
I julklapp fick jag boken I love paper av Fideli Sundqvist och inspirerad av den och med hjälp av de tillhörande mallarna byggde jag ihop några små pastellfärgade figurer.
 
DSC_0203
 
DSC_0141
Två gamla hyllplan från bokhyllan Hyllis fick bli till anslagstavla i min nya lägenhet. Dessutom gjorde jag finfina guldiga magneter till. Så här gör man dem.
 
DSC_0033
 
DSC_0047
Min nya lägenhet fick också ett litet sängbord som jag gjorde av en trälåda från Lagerhaus.
 
DSC_0213
 
DSC_0232
Jag gjorde om lite i min bokhylla genom att byta ut ett av hyllplanen mot en marmorskiva jag hittade i grovsoprummet när jag bodde på Lidingö och som jag sedan släpat med mig i flytten. Små tavlor och personliga grejer fick också ta plats.
 
DSC_0008
 
DSC_0013
Den här lilla byrån hittade jag second hand och spraymålade vit. Perfekt för nycklar, bankdosor, kamerasladdar och annat småpill som man bara tappar bort.
 
DSC_0029
 
DSC_0003
I slutet av sommaren gjorde jag en egen tygpåse med ett mycket fint och peppande budskap.
 
this morning, with her, having coffe
 
Tuesday
 
Tuesday
Under hösten knåpade jag mest små textbudskap. Här är två, båda med tema kaffe tydligen.
 
min_shop_liten
Och sedan blev det december och jag öppnade min shop. Plus pysslade massor med julklappar och sånt, men det har ni ju precis sett så det tänker jag att vi hoppar över.
 
2014 har varit ett ganska kreativt år, mycket tack vare den här bloggen. För mig är bloggen nämligen en superviktig plattform för min kreativitet, just för att den har en sådan stor bredd. Här kan jag skriva, fota, designa, pyssla, skapa spellistor, laga mat... ja allt möjligt som jag verkligen gillar och som bonus får jag er fina respons! En annan sak som påverkar min kreativitet rätt mycket är ju mitt jobb (jag jobbar som copywriter på en reklambyrå). I och med att jag ägnar en stor del av dagarna åt att sitta framför datorn och vara kreativ så kan det ibland kännas motigt att göra ungefär samma sak när jag kommer hem. Men samtidigt så är det bland det roligaste jag vet och det är ju en ynnest att få jobba med kreativa saker. Så under 2015 hoppas jag på ännu fler pysselprojekt och skapelser, för en sak är säker; kreativitet föder kreativitet och jag mår som bäst när jag får skapa!

Vinterland

2014-12-29   kl. 00:57:47
Ni kanske minns att jag längtade efter snö? Jag hade tur. På natten till annandagen lade sig ett mjukt täcke över vår lilla by på landet. Allting bäddades in i vitt och naturen blev om möjligt ännu vackrare.
 
Jag tog med kameran på en promenad längs med åkrarna och skogarna. Den iskalla luften bet i mina kinder och färgade dem röda. Jag borrade hakan djupt ned i halsduken och tackade min syster för pannbandet hon precis stickat klart åt mig.
 
Skymningen kommer så tidigt nu på året, men så här såg det ut innan solen hann gå ned helt.
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland

Kläder jag burit 2014

2014-12-27   kl. 23:55:00
Jag tänkte att vi skulle blicka tillbaka på 2014 som snart är slut, men istället för att gå igenom precis allting som hänt månad för månad eller fylla i någon lång lista så tänkte jag att jag skulle dela upp det lite efter den här bloggens kategorier. Först ut är kläder och sådant jag haft på mig!
 
DSC_0010
Januari inleddes helmatchat från topp till tå. Tyvärr tappade de här byxorna passformen lite för snabbt, annars hade jag sett ut så här oftare. Jag gillar övermatchat!
 
DSC_0047
Hatten var på allt som oftast...
 
DSC_0008
Och så köpte jag guldstjärnor att ha i öronen.
 
DSC_0119DSC_0131
I februari flyttade jag och gled mest omkring i stora skjortor samtidigt som jag fixade med min lägenhet.
 
DSC_0145
Men i mars plockade jag fram ett av mina mest signifikanta plagg: prick-byxorna! Må dessa aldrig gå sönder... Extremt stiff min på vänstra bilden förresten, kan inte sluta störa mig på den, men den får hänga med här ändå, haha.
 
DSC_0134
Jag köpte ocks en ny favoritklänning på & Other Stories, en butik jag kom att besöka rätt flitigt under året...
 
DSC_0138
Den fick bland annat följa med till Italien på en liten weekend och det blev barbentspremiär för 2014 (älskar att gå barbent för er som inte visste det).
 
DSC_0149
En liten second hand-fyndad väska fick följa med hem från Stadsmissionen en tidig vårdag.
 
DSC_0039DSC_0026
Och så gjorde jag nog årets bästa köp: en mörkblå bomullspyjamas från Acne med vita prickar. Jag har letat SÅ LÄNGE efter en pyjamas som denna och blev verkligen glad när jag fick tag på den här. Har använt den morgon som natt sedan dess. :)
 
DSC_0172
April invigdes på riktigt med nya kritvita sneakers: adidas Stan Smith som fått hänga med på många äventyr.
 
DSC_0009
Under våren jobbade jag som en tok med att lansera en ny kampanj för Volvo och på premiärdagen såg jag ut såhär. 
 
DSC_0063
Sedan köpte jag en finfin djungelklänning!
 
DSC_0016
Och tog med den till Trädgården tillsammans med keps och lång rock.
 
P1050337
Under juni blev det mer prickar, här i storformat...
 
DSC_0023
...och så lite mindre storlek på kjolen. Prickigt verkar vara något slags genomgående tema på mina kläder detta år, det är en sak som är säker i alla fall.
 
bild 1
Sen blev det somrarnas sommar och jag köpte en ananasväska och stack till Grekland.
 
bild 1-1
Och cyklade omkring på Gotland i den här randiga klänningen som blev en riktig favorit i värmeböljan.
 
DSC_0032
Så tar vi en tyst minut och sörjer den försvunna solbrännan, det solblekta håret och det där energifyllda glowet man tydligen hade när det var megavarmt i början av augusti...
 
P1050902
Och tillbaka på jorden köpte jag en röd regnjacka som jag packade med i väskan när jag åkte till Way Out West.
 
DSC_0011
Sen var sommaren plötsligt slut och jag bar jeans och jacka och knöt en scarf kring armen, bara för att jag kunde liksom.
 
DSC_0007
Men i slutet av augusti packade jag ned flamingobikinin en sista gång och åkte till Portugal med hela min familj för att fira pappas 60-årsdag.
 
overall
I Lissabon hittade jag också ett par svarta hängselbyxor som jag letat efter länge.
 
adidas mi ZX FLUX
Till sist blev det höst och jag köpte mig ett par egendesignade glittriga sneakers för att liva upp höstlövsgatorna lite.
 
gold
Plus matchade orangea luddiga tröjor med guldarmband, fint!
 
adidas Originals
Och så här såg visst min sista dokumenterade look under 2014 ut. Randigt plus fejkskinnbyxor och liten scarf.
 
Sammanfattningsvis har det varit ett prickigt år med många hattdagar och där klackarna har fått vila till fördel för sneakersens intåg. Något jag tänkt mycket på är att jag varit ganska dålig på att dokumentera mig själv i rena outfitsbilder, särskilt under vinterhalvåret. Det beror nog främst på att jag inte har någon helt naturligt plats för detta i min nuvarande lägenhet och för att det är så hopplöst svårt att fota när man helt saknar dagsljus... Men förhoppningsvis blir det ändring på det under 2015 (kan man skriva "outfit-vägg" på sin kravlista när man letar andra hands-lägenheter i Stockholm? Kanske inte...). Under 2015 kommer det nog också bli mer bilder och reflektioner kring kläder och sånt man har på sig, för jag tycker i alla fall att det är ett mycket intressant ämne. Hoppas att ni också känner er peppade på det!

Marmorbricka

2014-12-26   kl. 23:49:10
marmorbricka
Hoppas att ni alla haft en riktigt fin jul och att ni är nöjda med era julklappar! Jag är jätteglad för alla saker jag fått, men innan jag visar upp vad jag hittade under granen tänkte jag visa en klapp som jag gav bort.
 
marmorbricka
Min syster och hennes kille har nämligen flyttat till en ny lägenhet och då tänkte jag att det skulle passa med lite fina grejer till deras kök. Så när jag hittade den här vita marmorbrickan från House Doctor fick den följa med på direkten. Plus en halvliter god olivolja från Urban Deli och matchande te med citron och ingefära, mycket bra smak.
 
marmorbricka
Att ge ätbara julklappar är ju alltid kul, särskilt om det är något lite extra. Och bra köksgrejer vill man alltid ha (min egna önskelista var full av mortlar, vispskålar och grytor). Om ni också blir sugna på en marmorbricka till köket så finns den faktiskt i min shop här, under avdelningen kök.

Juldagspromenad

2014-12-25   kl. 18:44:24
Efter tidig uppstigning, julotta, en liten tupplur igen och julbordsrepris kände jag att det var dags för en promenad i decemberfrosten. Vi har det kallt och klart här på landet utanför Norrköping men ännu ingen snö. Jag hoppas den kommer hit snart, det hör ju ändå julen till. Så här fint var det i alla fall, fångat i min iPhonekamera:
 
juldagspromenad
 
juldagspromenad
 
juldagspromenad
 
juldagspromenad
 
juldagspromenad
 
juldagspromenad
 
Det är ju ändå något särskilt att vara här ute på landet. Omgiven av åkrar, hästar och röda lador... idylliskt så det förslår!

En julhälsning

2014-12-24   kl. 01:11:46
christmas to do
 
Det har tagit ganska lång tid för mig att inse och verkligen förstå vilken ynnest det är att få fira en fin jul. En jul utan tårar, bråk, kris, ångest eller rädsla. För mig känns det så långt borta, för julefrid är något jag bara tagit för givet. Men jag vet att det är många som inte alls ser fram emot julafton på samma sätt som jag gör. För somliga är den tjugofjärde december en magisk dag och för andra en ren plåga.

Oavsett hur ni känner inför julafton så önskar jag att ni alla får en riktigt fridfull och god jul. Ta det lugnt, allt behöver inte bli perfekt. Fokusera på att vara tillsammans med de ni gillar, oavsett om det är familj, släktingar eller vänner. Och kom ihåg att på många sätt är detta bara en av årets 365 dagar. Gör den speciell om du vill eller låt den passera. Men ta hand om varandra, visa kärlek och skänk en tanke till alla omkring dig. Ring någon som kanske sitter ensam, bjud över en granne eller gör något extra för människorna du möter på gatan.

Jag önskar att jag kunde skicka en personlig julhälsning till alla er som läser här, ni är så fina allesammans. Tack för era kommentarer och värmande ord, utan er skulle inte denna blogg finnas! Kärlek och julefrid till er alla. ♥
 
PS. Jag letade länge efter originalbilden till denna men beslutade mig sedan för att göra en egen version när jag inte hittade den. 

Årets julklappar

2014-12-22   kl. 23:50:18
Årets julklappar
Här ligger årets klappar och trängs under min minimala gran.
 
Årets julklappar
Som ni ser så gjorde jag egna handmålade etiketter, precis som planerat.
 
Årets julklappar
Jag letade fram mina gamla akvarellpapper och bänkade mig med penslar och färg framför Love Actually (som jag sett säkert tio gånger vid det här laget). Fyra färgkombinationer fick det bli; smaragdgrönt, rosa, svart och blått.
 
Årets julklappar
Sedan skar jag fyra streck med en skalpell som fick bilda själva hålet och så skrev jag namn med en enkel, svart penna.
 
Årets julklappar
Papperena blev enkla naturfärgade, svarvit-prickiga och blåmönstrade. Jag gör alltid rosetter på mina paket, tycker det är mycket finare än stora krull.
 
Årets julklappar
Och nu är det bara att invänta den stora dopparedagen! Är ni klara med era paket än?

Lill-jul

2014-12-21   kl. 23:09:09
Ikväll har jag och Filip firat lill-jul eftersom vi kommer vara på olika håll nu under julhelgen. Mycket mysigt att tjuvstarta lite och jag som verkligen gillar julen tycker om när man får fira under fler dagar och inte bara på julafton. Man måste ju maximera när man har chansen! 
 
rödkålVi började med lite mat som fick gå under ledordet: julinspirerad men ändå fräsch. Här är en sallad med rödkål, avokado, fetaost och granatäpple. Bara att dela allt i bitar och blanda ihop, smaka av med lite olivolja och svartpeppar om ni vill också.
 
brysselkålJag gjorde också denna fina anrättning, inspirerad av julbordet på Gamla Riksarkivet som jag var på i slutet av november. Det är bacon som delats i småbitar och knaperstekts tillsammans med halverad brysselkål, en finhackad vitlöksklyfta och chiliflakes. Extremt enkelt och väldigt gott!

filip
Och i glasen: Apotekarnes årgångsmust. Sen blev det klappöppning och mintchoklad och julefrid. Jag fick superfina paket, men dess innehåll tänker jag att vi tittar på lite senare. Kram och god jul på er!

Skultuna

2014-12-20   kl. 20:24:00
Här om dagen trillade en julklapp in i min brevlåda – en mycket fin ljuslykta från Skultuna Messingsbruk. Som avsändare på paket stod Tipser, företaget som jag driver min pop-up-shop tillsammans med.
 
Så snällt och väldigt mitt i prick! Gillar ni den också så hittar ni både lyktan och många andra saker i min shop här.

Paketnslagning

2014-12-19   kl. 10:16:00
Lika kul som det är att köpa och ge julklappar, lika kul är det ju att fundera ut hur man ska slå in dem. Jag tackar alltid nej till inslagning i affärerna och köper eget papper, snöre och etiketter istället. Sedan bestämmer jag något fint tema och går loss! Här nedan hittar ni lite inspiration till hur jag tänker i år. De egenmålade etiketterna som Sara gjort tycker jag är superfina, så den idén ska jag garanterat låna.
 
inslagning
 
Källor till alla bilder och mer inspiration hittar ni på min Pinterest-board här.

Instagram XXIV

2014-12-18   kl. 12:25:00
Instagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @soligInstagram @solig  Instagram @solig
November och början av december fångat i Instagramformat. Mycket god mat, några fina utsikter och sportsliga aktiviteter bland annat. Vill ni se fler små bilder från mitt liv, följ mig på Instagram under namnet solig.

Tisdag 07.28

2014-12-16   kl. 07:28:00
Tisdag 07.28
Tro det eller ej, men idag vaknade jag före väckarklockan för första gången på... jag vet inte hur länge. Pigg och kaffesugen dessutom. Så här sitter jag nu vid köksbordet 07.28 och funderar ut de sista julklapparna som ska köpas idag.
 
morgonkaffe
Bredvid mig ligger lite småplock som trillade ur väskan när jag skulle leta efter min favoritpenna... Typ en våtservett från fiskrestuarangen B.A.R. där vi var ett stort gäng och åt i lördags (rekommenderas varmt!) och en portugisisk läppgrej som jag köpte på Grandpa, mest för den snygga förpackningen (kommer jag någonsin sluta göra så?).
 
& Other Stories
Plus fem tunna små guldringar från & Other Stories och ett nagellack från Depend i perfekt orangeröd ton. Med andra ord småsaker som alltid är bra att släpa runt på... Nu ska jag tömma kaffekoppen och göra mig i ordning. En rolig jobbdag väntar och snart, snart, snart är det jul! Hoppas ni får en fin tisdag. ♥

Mitt år på Spotify

2014-12-14   kl. 20:33:05
Att musik + statistik = sant! är något jag varit övertygad om länge. Och extra kul blir det ju när Spotify släpper sin årliga site som ger en chansen att sammanställa sitt musiklyssnande. Så nu tänkte jag att vi skulle kolla på hur mitt år har låtit och sett ut musikmässigt.
 
spotify_01
Genremässigt tycks det vara en blanding av olika pop- & indie-kombinationer, inget jätteförvånande direkt. Det svåraste är väl snarare att skilja varje genre åt, vad är skillnaden på allt liksom?
 
spotify_02
Min mest lyssnade artist var Patty Griffin, vilket är kul eftersom hon är en ny upptäckt för mig detta år som tydligen gick hem starkt. Sedan kan det ju också bero på att jag gjorde en spellista med hennes bästa lugna låtar och hade som insomningslista på repeat en tid i vintras... Mitt populäraste album blev Till slut med Steget som släpptes under sommaren och min mest spelade lista heter Sånt som är bra. Där lägger jag helt enkelt alla låtar jag fastnar för och tycker är bra och den finns alltid tillgänglig i offline-läge, så att den hamnade på förstaplatsen kändes givet.
 
spotify_03
Här är då mina mest spelade låtar. Jag är lite förvånad gällande vissa av placeringarna, typ Rebecca & Fiona och Coldplay? Det känns inte som jag lyssnat så mycket på dem under året... Annars är det som ni ser mycket svenskt och främst peppiga låtar.
 
spotify_04
Och ja, generellt lyssnar jag på väldigt mycket svensk musik som ni kan se. Jag tycker det finns så många bra artister här så det gör jag gärna. I övrigt är det engelskspråkiga land som gäller...
 
spotify_05
Säsongsmässigt så tog Lorentz våren med storm och hans album gick på repeat när det släpptes. Under sommaren lyssnade jag som tidigare nämnt mycket på Stegets nya album och hösten ägnades främst åt Vance Joy.
 
spotify_06
Det är väl ingen chock att jag lyssnar på mycket musik, men att det blivit över 62 000 minuter (dvs mer än tusen timmar och drygt 43 dygn) är ju ändå rätt imponerande. Men så har jag ju nästan alltid musik på i bakgrunden när jag är hemma, på jobbet eller åker tunnelbana...
 
spotify_07
Söndagar är mina främsta musikdagar, detta beror nog på att jag är som mest hemma då. På jobbet lyssnar vi nämligen ofta på gemensam musik och då används inte mitt Spotify-konto så mycket.
 
spotify_08
Och så här ser mitt år ut sammanfattningsvis. Kul med Håkan Hellström, Veronica Maggio och Bo Kaspers Orkester på topp-fem-listan över artister, trots att de inte släppt några nya album direkt. De är helt enkelt konstanta favoriter.
 
Vill du också sammanfatta ditt musik-år så kan du göra det här. Och dela gärna ditt resultat om du vill, det vore kul att se vad ni lyssnar på!

Kreativa julklappar

2014-12-11   kl. 23:45:50

Ett givet inslag på denna blogg i decembertider är ett rejält tipsinlägg med massor av bra och kreativa julklappar som man kan göra själv. Inlägget blir lite längre och lite fylligare för varje år och jag hoppas att ni ska bli riktigt inspirerade att göra några (eller många) av årets julklappar själva. Här kommer en hel rad med tips på vad ni kan göra!

DSC_0006
En egen bok
När min mormor fyllde 80 år skrev jag ner alla mina bästa minnen med henne från min barndom, printade dem på tjockt papper och band ihop till en bok. En present som definitivt inte kunde köpas i affär och som min mormor blev väldigt glad över. Det är fint att dela med sig av minnen.
 
DSC_0036
Kylskåpsmagneter av instagrambilder
Detta går att beställa färdigt över nätet men det är också kul att knåpa ihop själv. Jag har gjort en guide på hur man går tillväga, den hittar ni här!
 
DSC_0227
En tavla/poster
Är du duktig på att måla kan du ju göra motivet helt själv, eller varför inte skapa något grafiskt kanske? Annars är det alltid kul med foton eller kollage. I second hand-affärer finns det massor av fina ramar att köpa för en billig peng som känns lite mer personliga än de från IKEA. Ett alternativ till tavlor är posters så klart. Kolla med ett tryckeri hur lång tid det tar (digitaltryck går snabbt men då är storleken något begränsad) så kan du få fram din egna poster att ge i julklapp.
 
DSC_0013
Ett personligt kylskåpspoesi
Kylskåpspoesi är ju en väldigt smart och rolig uppfinning och vill man ta det ett steg längre så fixar man sitt egna. För några år sedan gjorde jag ett med låttexter av Plura och Ulf Lundell som jag klippte ned och gav till Filip. Ett annat förslag är att göra ett av en berättelse som man själv skrivit (och kanske figurerar i) eller så använder man bara en massa roliga och konstiga ord. Här är instruktionerna på hur jag gjorde.
 
DSC_0016
Egenmålade muggar/porslin
Med en penna som tål vatten och värme och ett gäng muggar eller tallrikar går det enkelt att göra sitt eget porslin. Skapa ett eget mönster eller skriv något passande så får du en perfekt julklapp. Här kan du läsa hur jag gjorde.
 
DSC_0005_ny
En kokbok/fotobok
Vill du hinna få hem detta till jul får du nog snabba dig på, men det borde gå att beställa i några dagar till. Det finns egentligen inga gränser för vad man kan göra för fotoböcker, men här kommer några idéer: skriv recept och ta matbilder så blir det en kokbok, gör en resebok med semesterbilder och texter om de olika platserna, skapa en pekbok med bilder på släkt och familj eller gör din egna ABC-bok med bokstäver och illustrationer.
 
DSC_0009
Papperspyssel
Det finns mängder med papperspyssel att göra, ett av dem är den här fina jordgloben (beskrivning finns här). Kika på Pinterest efter snygga grejer att knåpa ihop och gå loss med sax och klister.
 
DSC_0099
Inredningsprylar
Ljusstakar, vaser eller små skulpturer - det går att skapa massor inredningsprylar på egen hand, särskilt nu när den industriella stilen är i ropet. Vasen ovan av ett provrör och en kork kan du läsa om hur jag gjorde här.
 
DSC_0112
Glasunderlägg
Egna underlägg är både praktiskt och roligt att plocka fram på festen. De här skapade jag av färdiga korkunderlägg och guldfilm, hur det gick till kan du läsa här.
 
DSC_0029
En egen tygpåse
Tygpåsar har varit en given julklapp för mig att ge bort de senaste åren och det är ju väldigt enkelt och väldigt kul att få dem personliga. Dessutom går de att använda till allt från skolböcker till träningskläder eller kanske matinköp. Med andra ord, en present passar många! Här kan ni läsa om hur jag gör mina.
 
DSC_0225
En peppig frukostbricka
Förra året fick min syster denna bricka fulladdad med morgonpepp. Ibland är det nämligen precis det man behöver! Jag köpte bara en vanlig liten träbricka och sedan klippte jag ut bokstäver i guldfolie och klistrade dit. Något pilligt, men lätt att variera.
 
min_shop_liten
Min shop
Är du inte sugen på att skapa något själv så kan jag tipsa om min lilla shop som jag har. Där hittar du utvalda produkter inom inredning och design faller mig (och förhoppningsvis dig) i smaken. Shoppen hittar du här!
 
Och skulle inte något av tipsen ovan passa bra som julklapp så kan du alltid göra något av detta: baka goda praliner, kakor eller bröd och slå in snyggt, skriv en låt och spela in eller klipp ihop en egen film med någon fin story. Skapa en hemsida eller blogg där du samlar bilder, texter och låtar som passar den som ska få presenten, gör egna smycken eller sy/sticka/virka/brodera något fint. Bara fantasin sätter gränser! God pyssel-jul!

Tre bra grejer som hänt

2014-12-10   kl. 22:10:27
hundar
På väg från min naprapat gick jag förbi det här tuffa hundgänget som stod och hängde helt själva vid ett elskåp. Det kändes precis som om de var med i någon Disney-film och att alla hade egna karaktärer och så. Kolla bara på den som stirrar in i kameran, sån attityd! Jag som inte är någon större djurfantast blev helt fängslad och var tvungen att ta en bild.
 
kontor
På mitt kontor finns en takterass och högst där uppe står också ett litet glashus, som hämtat ur Karlsson på taket ungefär. Så här om dagen när solen sken och jag och min kollega tröttnade på att sitta vid våra stora skärmar begav vi oss upp på toppen. Med jacka och värmeelement på var det perfekt att sitta och jobba där. Vi fick ju både utsikt över hela Stockholm och något så sällsynt som dagsljus i december, så det kändes helt fantastiskt!
 
snake
Och så har jag har blivit beroende av Snake igen... Det är väl både bra och dåligt i och för sig, men ändå så pass kul att jag måste tipsa vidare till er. Via Lovisa blev jag varse att det fanns en version av Snake till iPhone som är typ identisk med den man spelade på sin gamla Nokia-mobil, sjukt kul! Sök på Snake '97 i App Store så hittar ni det, men bli inte sura om ni inte vill göra något annat än att försöka slå gamla rekord hela dagarna sen... hehe.

Novellix

2014-12-09   kl. 21:18:00
Novellix
Novellix är något så fint som små, korta noveller som man kan bära med sig precis överallt. I deras utbud finns en blandning av riktiga klassiker och nyskrivna mästerverk men något de alla har gemensamt är sina välarbetade omslag och sitt lilla format.
 
Novellix
Nu inför jul har jag ett litet samarbete med Novellix där jag fått plocka ihop ett presentkit med fyra av mina favoritnoveller. Ett gäng små historier som kommer i en fin ask – perfekt att ge bort i julklapp, att ta med som en liten middagspresent eller att ha för sig själv på tunnelbanan om morgnarna.
 
Novellix
Eftersom Novellix har en hel rad med noveller var det inte helt enkelt att välja, men till slut utgick jag från några av mina favoritförfattare. Då måste det ju bli bra liksom! Så i mitt paket hittar ni Början av Gun-Britt Sundström, Nattsidan av Joyce Carol Oates, Med strömmen av Hjalmar Söderberg och Jag vill veta var stockrosorna kommer ifrån av Amanda Svensson.
 
Novellix
Här hittar ni mitt paket och när ni köper det så går också 25 % av summan till Econefs barnhemsprojekt i Tanzania, så bra! Beställer ni innan den 16 december så ska paketet hinna hem till jul. Trevlig läsning!

Pizza bianco

2014-12-08   kl. 22:33:55
Pizza bianco
I torsdags lyxade jag och Filip till det med hembakad finpizza. Nämligen pizza bianco, det vill säga pizza utan tomatsås och med ett tunnt lager av olivolja och mozzarella istället.
 
Pizza bianco
Och dessutom med karamelliserad rödlök, valnötter, getost, honung och ruccola på toppen. Så gott! Jag älskar kombinationen av getost och honung, så långt ifrån en sladdrig capricciosa man kan komma...

Önskelista julen 2014

2014-12-07   kl. 17:10:00
önskelista
Att komma på vad man önskar sig i julklapp blir svårare och svårare för varje år tycker jag. Samtidigt så är jag en sådan person som inte vill ha en allt för utförlig och kort önskelista, för då försvinner ju liksom själva överraskningsmomentet på julafton. Så i år har jag verkligen försökt anstränga mig för att komma på många stora och små saker att skriva upp på julklappslistan och här ovan ser ni resultatet. Alla grejer med bilder, beskrivning och länkar har jag dessutom samlat på en Pinterest-board för att man enkelt ska kunna hitta rätt. Så undrar ni mer om vad något på bilden ovan är kan ni klicka här.
 
Och förresten, för er som är på julklappsjakt eller vill komma på saker att önska er – kolla in min shop. Där finns massor av fina saker och dessutom får ni 15 % rabatt på alla grejer ända fram till midnatt. Kram!

Hyacinter

2014-12-06   kl. 13:09:07
Hyacinter
Få saker bidrar med mer julstämning än hyacinter. Det är något visst med den där intensiva doften som dyker upp en gång om året. Jag gillar den verkligen!
 
Hyacinter
Jag köpte vanliga vita hyacinter i mataffären och planterade dem lite här och var. En hamnade i en mässingskanna som jag hittat på loppis för en tia.
 
Hyacinter
Och två andra hamnade i vanliga små dricksglas på en svart bricka från House Doctor. Fint och enkelt!

Min shop

2014-12-05   kl. 16:34:56
min shop
Idag har jag det stora nöjet att få lansera min webshop! I samarbete med Tipser har jag en egen liten butik där jag säljer mina utvalda favoriter inom design, inredning och mode. Hur kul som helst! Jag har handplockat saker som verkligen faller mig, och förhoppningsvis er, i smaken.

Så här i decembertider har jag också gjort en egen kategori för julklappstips där ni hittar fina saker att slå in och lägga under granen. Här ovan ser ni några exempel på mina tips och jag kan meddela att jag själv önskar mig ungefär exakt allt som finns där…

För att fira min lansering lite extra får ni alla 15 % rabatt på allting i shoppen hela helgen ut och det bästa är att i princip allt är fraktfritt! Så ni som är på julklappsjakt till era nära och kära (eller till er själva), kika in och hitta något fint ni gillar. Använd koden PRICK15 när ni checkar ut i kassan så dras rabatten automatiskt.

TILL SHOPPEN!


PS. Jag driver som sagt min shop tillsammans med Tipser, en e-handelsplattform som fungerar som återförsäljare mellan bloggar och varumärken. Det är Tipser som står för betalnings- och leveranslösningarna och det är också via dem du får hjälp om något skulle gå snett. Här hittar du deras köpvillkor om det är något du undrar. Lycka till!

Saffransbiscotti

2014-12-04   kl. 23:15:49
Saffransbiscotti
I lördags bakade jag saffransbiscotti. En burk fick följa med hem till familjen Hellmer dit jag var bjuden på Thanksgiving-middag. Men den andra bruken hamnade på mitt köksbord och nu tänkte jag berätta hur man gör för att baka dem. Det är faktiskt väldigt enkelt och kräver inte särskilt många ingredienser.
 
Saffransbiscotti
Du behöver: 
100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl skållad mandel
 
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i saffranet. Häll blandningen i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver i en egen skål. Hacka mandeln grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop allt till en deg.

Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla varje del till en lång korv på ca 35 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna något. 

Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. Skär varje längd i sneda skivor, ca 2 cm breda. Lägg tillbaka skivorna på plåten med snittytan uppåt. Torka biscottin mitt i ugnen i ungefär en timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt och vänd kakorna i halvtid. Lägg i en fin burk, knyt en rosett om och ät upp!

Saffransbiscotti
När jag tog den här bilden i lördags var burken full och så gott som orörd. Nu har den på något magiskt vis lyckats tömmas och kvar på botten ligger två små skorpor. Men jag tar det som ett tecken på att de blev riktigt goda, och det man bakar är ju ändå till för att ätas upp!

Min julgran

2014-12-03   kl. 16:31:25
Julgran
Redan förra året fick en liten rumsgran flytta in hos mig i december och sedan dess har jag faktiskt lyckats hålla den vid liv, mina icke-gröna fingrar till trots (fick slänga en kaktus jag råkat döda nu i helgen). Så nu fick den lilla granen komma fram mer igen och dessutom hängde jag på några små kulor på grenarna.
 
Julgran
En rumsgran är perfekt om man inte vill satsa på en riktig julgran. Själv åker jag hem till mina föräldrar under jul och då känns det bara onödigt med en stor kungsgran som står ensam och barrar... Dessutom är rumsgranar lättskötta, de barrar minimalt och de är enkla att köpa i närmaste blomsteraffär. Plus att jag tycker de funkar året om (utan pynt då) eftersom de är hyfsat stilrena och snygga. Dagens jultips helt enkelt!

Nu är det jul igen

2014-12-01   kl. 22:06:07
nuardetjul
Vad har egentligen Ariana Grande, John Lennon och Tommy Körberg gemensamt? Jo, de är alla med på min ultimata julspellista! Nu är den inne på sitt fjärde år och är därmed ännu lite längre och ännu lite bättre. Hela tio timmar och nästan 200 låtar med maxad juleufori i en salig blandning av klassiskt och tvåtusental, orglar och bjällerklang, Stilla Natt och Last Christmas... Perfekt för en hel dags julstökande! Jag rekommenderar er dock att ni använder shuffle-funktionen för bästa möjliga effekt och minsta tristess. Här får ni min första julklapp till er: Nu är det jul igen.

RSS 2.0