Gott nytt år!

firework
 
Kära vänner, gott nytt år! Jag hoppas att 2014 varit ett fint år för er alla men jag hoppas också att 2015 kommer bli ett ännu bättre. 365 nya dagar ligger snart framför oss och visst, ett nytt år betyder inte att allt över en natt kommer att förändras. Men jag hoppas att 2015 blir året då både du och jag når nya höjder. Så satsa mer på dina drömmar, våga även om det känns läskigt och lev fullt ut. Ta hand om de du har omkring dig, se din omgivning men glöm inte bort dig själv. Då tror jag att vi kan lyckas riktigt bra! Puss och kram, ha en riktigt fin nyårsafton!

Kreativa saker jag gjort 2014

Dags för del två i årssummeringen och den här gången tänkte jag att vi skulle kolla på kreativa saker jag fixat ihop under året!
 
 
Jag började året med att lansera min dröm om ett kreativt gym och fick massor av fin respons. Tyvärr har jag inte kommit så mycket längre i arbetet sedan, men jag tycker fortfarande att det är en strålande idé! Här kan ni läsa mer om den.
 
DSC_0102
 
DSC_0108
 
DSC_0112
I julklapp fick jag boken I love paper av Fideli Sundqvist och inspirerad av den och med hjälp av de tillhörande mallarna byggde jag ihop några små pastellfärgade figurer.
 
DSC_0203
 
DSC_0141
Två gamla hyllplan från bokhyllan Hyllis fick bli till anslagstavla i min nya lägenhet. Dessutom gjorde jag finfina guldiga magneter till. Så här gör man dem.
 
DSC_0033
 
DSC_0047
Min nya lägenhet fick också ett litet sängbord som jag gjorde av en trälåda från Lagerhaus.
 
DSC_0213
 
DSC_0232
Jag gjorde om lite i min bokhylla genom att byta ut ett av hyllplanen mot en marmorskiva jag hittade i grovsoprummet när jag bodde på Lidingö och som jag sedan släpat med mig i flytten. Små tavlor och personliga grejer fick också ta plats.
 
DSC_0008
 
DSC_0013
Den här lilla byrån hittade jag second hand och spraymålade vit. Perfekt för nycklar, bankdosor, kamerasladdar och annat småpill som man bara tappar bort.
 
DSC_0029
 
DSC_0003
I slutet av sommaren gjorde jag en egen tygpåse med ett mycket fint och peppande budskap.
 
this morning, with her, having coffe
 
Tuesday
 
Tuesday
Under hösten knåpade jag mest små textbudskap. Här är två, båda med tema kaffe tydligen.
 
min_shop_liten
Och sedan blev det december och jag öppnade min shop. Plus pysslade massor med julklappar och sånt, men det har ni ju precis sett så det tänker jag att vi hoppar över.
 
2014 har varit ett ganska kreativt år, mycket tack vare den här bloggen. För mig är bloggen nämligen en superviktig plattform för min kreativitet, just för att den har en sådan stor bredd. Här kan jag skriva, fota, designa, pyssla, skapa spellistor, laga mat... ja allt möjligt som jag verkligen gillar och som bonus får jag er fina respons! En annan sak som påverkar min kreativitet rätt mycket är ju mitt jobb (jag jobbar som copywriter på en reklambyrå). I och med att jag ägnar en stor del av dagarna åt att sitta framför datorn och vara kreativ så kan det ibland kännas motigt att göra ungefär samma sak när jag kommer hem. Men samtidigt så är det bland det roligaste jag vet och det är ju en ynnest att få jobba med kreativa saker. Så under 2015 hoppas jag på ännu fler pysselprojekt och skapelser, för en sak är säker; kreativitet föder kreativitet och jag mår som bäst när jag får skapa!

Vinterland

Ni kanske minns att jag längtade efter snö? Jag hade tur. På natten till annandagen lade sig ett mjukt täcke över vår lilla by på landet. Allting bäddades in i vitt och naturen blev om möjligt ännu vackrare.
 
Jag tog med kameran på en promenad längs med åkrarna och skogarna. Den iskalla luften bet i mina kinder och färgade dem röda. Jag borrade hakan djupt ned i halsduken och tackade min syster för pannbandet hon precis stickat klart åt mig.
 
Skymningen kommer så tidigt nu på året, men så här såg det ut innan solen hann gå ned helt.
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland
 
Vinterland