I love paper

Filip ringer mig från Spanien via Skype: "Vad gör du?" "Jag sitter på golvet och klipper lite, viker papper och så..." "Aha, skönt att höra att allt är som vanligt!" Ja, det är något visst med mig och att sitta på golvet med en bunt A4-papper och en sax. Jag blir liksom nöjd och tillfreds av det, så mycket mer behövs inte.
Därför blev jag extra glad när jag fick boken I love paper av Fideli Sundqvist i julklapp. Fideli är grym på att skapa saker i papper och har byggt i princip allt man kan tänka sig, från räkor till luftballonger!
Inspirerad av boken valde jag att testa några av de mallar som följde med. Jag lät pappräkorna vänta något och gick på de lite enklare geometriska formerna. Ovan ser ni allt som behövs + lite tålamod också.
Tada! Mina första pappersfigurer! Några är lite skeva men de flesta blev helt okej.
Nu bor de under min glaskupa och är fina. Nästa gång ska jag kanske ge mig på något lite svårare. 
Jag kan i alla fall varmt rekommendera boken till alla som liksom jag älskar att sitta på golvet och klippa eller bara gillar att kika på fina saker som skapats med en stor dos kreativitet. I love paper!

Saker jag ätit under februari

Det har blivit ganska många matinlägg här på sistonde - hoppas ni gillar det, mat är ju trots allt ett av livets bästa! Men för att inte var och varannat inlägg denna månad skulle handla om mat så har jag valt att samla några februarimiddagar här.
Först ut är denna saffranspasta med en massa grönsaker. Det var min gamla klasskompis André som tipsade mig om receptet. Man kokar bara sin favoritpasta, steker lätt lite olika grönsaker (jag hade zucchini, purjolök, paprika, chili och tomater) och blandar med smaksatt crème fraîche och lite extra saffran. Gott!
 
Rätt nummer två blev chili- och honungsglaserad lax med quinoa och mangosallad.
Tricket här är att låta laxen bli nästan helt genomstekt, sedan häller du lite flytande honung i stekpannan tillsammans med finhackad chili. Honungen karamelliserar laxen så den får en fin yta och tillsammans med chilin tar den allt till en ny nivå.
 
En av mina middagar förra veckan var hembakad pizza, här är den före gräddningen.
Jag har en favorit som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Den har tomtatsås, bladspenat, karamelliserad rödlök, vitlök och getost som topping. Väldigt gott och räcker till många matlådor.
 
Min sista maträtt var en svartrotssoppa. Jag hade aldrig ätit svartrötter innan så jag blev lite sugen på att testa. Dock fuskade jag och körde med frysta (tydligen är det rätt klibbigt att hålla på med färska svartrötter). Här finns receptet i alla fall!

God framförhållning

Jag måste ge mig själv lite beröm för min framförhållning. Förra våren köpte jag nämligen en vårjacka på Asos - en rosa, luddig och ganska kort sådan. Jag använde den kanske två gånger och sedan dess har den legat i min garderob och riktigt skrynklat till sig som ni kan se.
Men nu när jag hittade den igen i samband med min flytt kände jag mig mycket mer peppad på att bära den än förra våren. Den är ju trots allt rosafluffig med fickor som man kan stå med knutna nävar i och se smådryg ut samtidigt som man tuggar tuggummi (← tänker att detta är en ultimat vårlook).
Så nu inväntar jag bara mildare temperaturer så jag kan slänga på mig den och räta ut skrynklorna. Lovar att ni ska få se hur den ser ut på sen!