Torsdagslistan

2014-01-30   kl. 18:19:18

Hittade en lista hos Sandra som jag lånade. Här är min torsdag!

Hur såg du ut för prick ett år sedan?

Typ såhär. Jag hade precis flyttat till Stockholm och börjat mitt nya jobb. Tycker jag ser lite liten ut nästan...?

När vaknade du imorse?
Mitt första alarm ringde 07.02 men jag gick inte upp förrän halv åtta. Älskar att börja jobba klockan nio, det passar mig perfekt!

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Måste. Snooza. Lite. Bara.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Nix, ingen. Tycker det är rätt skönt, jag är mer en sms-person än en telefon-person.

Vilket humör är du på?
Lite småtrött men ändå bra. Har tusen grejer att göra och är lite stressad inför min flytt men vill liksom bara göra allt som är kul istället. Så då gör jag det. *YOLO*

Har du ont någonstans?
Nej! Det känns typ ovanligt, hade ganska mycket problem med rygg och axlar i höstas men nu känns det mycket, mycket bättre. Så värt!

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?

Sushi! Blev himla sugen på det.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Skaldjurgryta, öl & drink på Brasserie Godot igår.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Idag? Då var det Gmails inbox och kalender. Första i livet var väl typ Altavista?

Vad ska du göra ikväll?
Jag ska förbi Berghs bar och träffa lite kompisar. Sen måste jag flyttpacka också. Och laga matlåda.

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Jag behövde pepp i morse så då drog jag igång Beyoncés Partition.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Satt på kontoret och jobbade med en pitch för en kund. Blev kvar rätt sent och skrev massor och åt godis.

Vad har du på dig idag?
Svart kjol, blå jeansskjorta, svarta Dr Martens ute och vita Converse inne (vi måste ha inneskor på jobbet så här års, det är lag på det).

Och helgen då, hur blir det med den?
F-L-Y-T-T-!


Instagram XVIII

2014-01-28   kl. 23:41:06
Jag tycker alltid det känns som om det är relativt ofta jag gör mina Instagram-summeringar men nu var det visst mer än två månader sen sist! Sjukt vad tiden går fort, visst känns det som en evighet sen det var jul? I vilket fall tänkte jag att vi skulle kika på lite instagrambilder från slutet av förra av 2013 och början av 2014. Vill ni följa mig på Instagram så heter jag solig, precis som mitt favoritväder!
 
Slutet av november innebar julklappsshopping i ett snötomt Stockholm och julbord med jobbet plus Greven som sidekick (mycket oklart).
Sedan blev det advent och jag bakade pepparkakor som jag tog med på adventsfest och tände första ljuset.
Jag lagade egna dumplings också och drog igång Jansson-säsongen med en fin burk ansjovis.
Filip kom upp och hälsade på en helg och då passade vi på att äta frukost på Clarion Sign och gå promenader över halva Stockholm, jag med mina nyköpta Dr Martens på fötterna.
Sen blev jag sjuk och låg hemma i feber och stirrade på solnedgången genom fönstret. Men på luciamorgonen då jag vaknade upp till nyheten om att Beyoncé släppt ett nytt album kändes allt genast bättre.
En stärkande espresso på Sempre i julklappsinköpen och drinkar med Stina och Sara på Brasserie Godot.
Innan vi gick på julledigt hade vi en jul-aw med jobbet där vi blev tvungna att testa Taverna Brillos fotoautomat. Sedan klädde jag min lilla gran och julpeppade för fulla muggar.
Jag lagade två goda grejer: saffransrisotto med lax och sötpotatissallad med granatäpple och fetaost.
Över jul åkte jag hem till Norrköping där det nästan såg vårigt ut, men lite julkänsla fick man i alla fall.
Det här fina porträttet hittade jag på kylskåpet i Norrköping. Det är Filips systerdotter som ritat, visst är vi fina? Känns typiskt bloggigt att bli avporträtterad också.
Sedan firades det både jul och nyårsafton i ett svep!
Och det nya året börjades med god frukost och invigning av min glassmaskin.
Jag köpte också en Le Creuset-gryta som jag bakade världsgott bröd i.
Filip kom och hälsade på och jag bjöd på ankbröst och potatisgratäng. Sedan åt vi brunch på Berns Asiatiska, min efterrättstallrik var proppfull (precis som alla mina tidigare tallrikar varit).
Jag lagade egen sushi och åt årets första semla på jobbet, så gott!
En hel jobbdag tillbringades i en solig fotostudio där vi tog nya bilder för en kund och så återupptog jag mitt grapefruktätande igen.
Sedan lagade jag halloumiburgare och åt frukost till lunch en lördag.
Och så köpte jag en taggig växt och igår var jag på ett event med adidas där man blev Stan-ifierad, precis som Stan Smith är på den legendariska skon. Och där var vi i mål med alla bilder, hurra!

Mässing och taggar

2014-01-26   kl. 20:52:10
Just nu är mitt hem ett enda kaos. Nästa helg går flyttlasset och jag har börjat rensa och fylla kartonger, vilket resulterar i att det är saker överallt just nu. Det enda hörn som inte är helt upp och nedvänt är det nedan.
Igår var jag nämligen en sväng på Myrorna i Ropsten och hittade den här mässingskrukan för 25 kr. Taget! tänkte jag och slog till. Sedan köpte jag en liten taggig växt att ha i, jag tror det är någon slags aloe vera-planta. Den ska tydligen vara extremt tålig och lättskött i alla fall, något som passar mig perfekt.
Nu står krukan på mitt matbord tillsammans med en betongbricka. Därpå står salt- och pepparkvarnarna från Le Creuset som jag fick i julklapp tillsammans med en liten oljekanna som jag köpte på en marknad i Hongkong och två blockljus.
Och innan jag fortsätter mitt eviga packande så får ni en sista solglimt från mitt fönster också. Där står i alla fall sakerna kvar ett tag till. Hoppas ni haft en fin söndag!

Frukost till lunch

2014-01-25   kl. 17:40:12
Det bästa med helg är att man slipper alla rutiner. Man kan göra lite mer som man vill helt enkelt. Äta lunchen till frukost och frukosten till lunch till exempel, bara för att man är sugen på det!
Några nybakta skivor av det bästa gjutjärnsgryte-brödet med avokado och röd paprika, en delad kiwi, hemmamixad yoghurt med mango och hallon, kaffe med mjölk och en halv grapefrukt stod på bordet.
Perfekt att duka upp framåt tretiden en lugn lördagseftermiddag!

Halloumiburgare

2014-01-24   kl. 00:05:55
Igår åt jag halloumiburgare till middag. Mest för att det är sjukt gott och extremt enkelt att göra! Bara att steka halloumi i skivor och sen varva med grönsaker (jag hade avokado, rödlök, salladsmix och körbärstomater) samt klicka på lite dressing om man vill. Rakt ner i ett bröd och sen hugga in! Som tillbehör hade jag morotsstavar och dip men vill man vara lite mer traditionell fungerar ju pommes utmärkt också.
 
Den främsta anledningen till att jag gjorde halloumiburgare istället för vanliga hamburgare med nötfärs är (förutom att det är så gott) att jag kör vego-vecka. Bara vegetarisk mat för mig denna vecka alltså! Jag tycker det är både kul och nyttigt att göra så. Dels för att jag får testa att laga en del nya rätter istället för att fastna i korv/kyckling/lax-träsket och för att det är intressant att ifrågasätta sig själv lite. Varför äter jag egentligen kött? För att det är gott? För att det är vad som serveras? För att jag brukar göra det? Jag tror både hjärnan och kroppen mår bra av lite tankeställare och förändring ibland faktiskt, om det så bara är för en vecka!

Min dröm: ett kreativt gym

2014-01-22   kl. 19:59:01
 
Här om natten, precis innan jag skulle somna, fick jag en idé…
 
Överallt nu för tiden läser man om träning, hälsa och gym. Det är fokus på kroppen, antal träningspass, squats, kvarg och kilometertider. Att springa en mil var förut en stor prestation, nu är det något som de flesta förväntas göra – flera gånger i veckan. Vi köper dyra gymkort, bokar in oss på pass både tidig morgon och sen kväll och våra arbetsgivare ger oss till och med bidrag för att vi ska kunna göra det. Ett stort fokus ligger på kroppen och den fysiska hälsan. Men det måste väl finnas fler saker att göra? Fler saker att träna och andra sätt att utvecklas?
 
Kreativiteten har alltid legat mig nära, genom hela min uppväxt och in i mitt arbetsliv. Min hjärna och mina händer mår bra av att få skapa. Att utveckla något, komma på idéer och göra fina, fula eller roliga saker. Tänk om kreativitet kunde få samma plats och status som träning. För varför ska man bara träna kroppen när även hjärnan, sinnena och skapandet behöver utvecklas?
 
På samma sätt som jag i min träning blandar löpning med yoga, coreträning och maskiner i gymmet, gillar jag att i min kreativitet blanda skrivande med fotografi, matlagning, musik och design. Att göra kreativa saker leder till att man blir ännu mer kreativ. En idé föder ofta en annan och sedan är man igång.
 
Min dröm är att det skulle finnas ett kreativt gym. En lokal dit man kunde gå för att utöva sin kreativitet, tillsammans med andra i grupp eller själv. Med olika kreativa pass att boka in sig på för att hitta nya favoriter och utveckla tidigare idéer. Och med inspirerande tränare som hjälper en att testa olika tekniker, utveckla nya kunskaper och skapa på egen hand. Ett månads- eller årskort skulle ge tillgång till alla olika pass och allt grundmaterial skulle finnas på plats. För de som inte vill vara med på ett särskilt pass skulle det finnas en öppen och inspirerande yta där man kan sitta själv och skapa.
 
Om det fanns ett kreativt gym skulle det inte vara något problem för mig att avverka tre-fyra pass i veckan. Tänk om kreativiteten kunde få samma plats som all den andra träningen, det vore min dröm! Exakt hur detta skulle förverkligas och genomföras är ganska oklart, men jag känner mig ändå sjukt peppad på hela idén. Är det någon mer här som skulle gilla ett kreativt gym?

Hela huset

2014-01-22   kl. 00:33:15
Det verkar nästan som om den här bloggen förvandlats till någon musikvideoblogg men jag skyller helt på det faktum att alla bra låtar från förra året tycks få tjusiga videos nu, samt bristen på kanalen MTV under min uppväxt. Alltså har jag en hel del att ta igen med tanke på att Voxpop (förvisso ett mycket bra program) var min enda källa till musikvideos under 90- och tidiga 00-talet. Därför tycker jag vi ska kika på Veronica Maggios och Håkan Hellströms samarbete Hela huset. Förutom att den är en mycket trevlig liten pophit så har den nämligen fått en fin video med starka Royal Tenenbaums-vibbar. En positiv grej om du frågar mig! Efter att ha kollat på den två gånger blev jag sjukt sugen på att se om The Royal Tenenbaums, det kanske får bli ett projekt till helgen.
 
 

Dags att klippa

2014-01-20   kl. 21:57:19
I morgon ska jag klippa mig, äntligen! Jag har utvecklat någon slags ovana att vänta alldeles för länge mellan varven men jag skyller på att det är så lurigt att komma ihåg. För först går det liksom två månader då jag tänker att jag borde klippa mig snart men det är liksom inte akut (alltså orkar jag inte ta tag i det). Och sen, helt plötsligt, vaknar jag en dag och då är det katastrof! Då vill jag bara klippa mig på en och samma gång, gärna samma timme om det går. Inte så smart och inte så logiskt, men i morgon är det dags i alla fall. Puh!
 
 
Det svåra är ju bara att komma på hur man vill klippa sig. Så långt hår som jag har nu har jag aldrig haft tidigare och det är ju lite kul faktiskt. Dels för att man kan göra så mycket olika frisyrer och uppsättningar och så klart för att det är fint med långt hår. Men samtidigt tycker jag det är lite tråkigt med hår som bara hänger. Mitt är ju ganska rakt och jämnlångt vilket känns lite småtrist. Ovan har jag i alla fall samlat lite inspiration på frisyrer som jag tycker är fina och som känns ganska realistiska. Så nu lutar det åt att jag antingen klipper allt lite kortare (kanske axellångt) eller så klipper jag någon slags gardinlugg eller snedlugg. Hur tycker ni att jag ska göra?
 
Psst! Alla bilderna är från min Hair-board på Pinterest.

Guldstjärnor

2014-01-20   kl. 00:13:41
När jag stod inne på Åhléns och fick syn på dessa örhängen slungades jag genast tillbaka till lågstadietiden. Tiden då jag bar turkos ryggsäck med fjärilar på, hade diadem i håret och en pipande tamagotchi i fickan. När jag räknade och skrev sida upp och sida ner i färgglada häften. Och då jag gång på gång kände stolthet över att läxboken återvände med en guldstjärna i högra hörnet. Att de där små klistermärkena kunde vara så viktiga, för mig och för säkerligen många andra barn.
 
Nu har jag plötsligt både högskoleutbildning och heltidsjobb men guldstjärnorna, de har slutat att dyka upp. Visst får jag beröm, en klapp på axeln eller en high five då och då, men ibland kan jag verkligen sakna de där blanka stjärnorna. Därför kunde jag inte låta bli att köpa dessa örhängen till mig själv. Som en hyllning till mitt åttaåriga jag och som ett sätt att säga till mig själv: "bra jobbat!".

Helmönstrad

2014-01-17   kl. 20:00:25

Så här har jag sett ut idag. Minus hatten då, den funkade nämligen inte så bra i snöyran. Men jag var helmönstrad i alla fall, från topp till tå. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att det är bara fint eller fint men också lite knäppt. Fast å andra sidan så tycker jag att det faktiskt är roligare med kläder som är lite knäppa än att bara ha en minimalistisk tråkstil.


T-shirt och byxor från Junkyard XX-XY, kofta från H&M, skor från SixtySeven, hatt från Indiska.
 
Hela dagen har i alla fall spenderats i en studio där vi fotade bilder åt en kund, en mycket bra jobbdag med andra ord. Och nu sitter jag på ett försenat tåg mot Norrköping där jag ska tillbringa åtminstone halva helgen. Vad ska ni hitta på för något?
 

Younger

2014-01-15   kl. 23:22:14
En av mina favoritlåtar från 2013, Seinabo Seys Younger, har fått en video. En mycket bra sådan! Med drömmigt ljus, fin scenografi och snygga klipp. Ska ni titta på en sak idag tycker jag helt klart att ni ska välja den. Sedan är ju låten fortfarande magisk, ej att förglömma. Nu är jag himla nyfiken på vad Seinabo Sey kommer släppa ifrån sig 2014, fortsätter det i samma spår kan det inte bli annat än bra.
 
Några bilder från videon:
  

Berns Asiatiska

2014-01-12   kl. 22:58:46
I år bestämde jag mig för att inte skaffa några dumma nyårslöften, istället gjorde jag en lista på saker jag vill göra under året. Platser jag vill besöka, maträtter jag vill äta, saker jag vill testa och så vidare. En sak som stod med på min lista var Äta brunch på Berns Asiatiska. Jag har nämligen suktat efter den ända sedan jag flyttade till Stockholm och jag bestämde att 2014 fick bli året då jag gick loss.
 
Jag tog med mig Filip, bättre brunchsällskap är svårt att hitta! Han har varit hos mig i Stockholm hela helgen så det fick bli en värdig avslutning att bjuda honom på detta.
Första tallriken med sushi, så galet gott! Hade kunnat äta bara sushin egentligen med tanke på hur god den var, men det fanns ju massor annat också att smaka.
Som dumplings, vårrullar, ostron, flapsteak med chilimajonäs, thaiköttbullar, tom ka gai, pankofriterad lax, kycklingspett med jordnötssås, äggnudlar, hoisin-ribs och så vidare i all evighet. Mathimlen!
Mycket nöjd Julia, ett steg närmare matkoman...
Som avslutning fanns det dessertbuffé med exakt allt man kunde önska sig. Pannacotta, crème brûlée, lemoncurd med maräng, chokladmousse, cheesecake, Budapesttårta... ni fattar!
 
Brunchen kostar 355 kr per person och då får man sitta i två timmar vilket är rätt lagom. Priset är ju ganska dyrt men jag tycker absolut det var värt det med tanke på hur mycket gott som fanns att äta, hur bra service det var och hur underbart allt smakade. Kanske inget man gör varje helg men något som är fint att unna sig någon gång per år i alla fall! Efter allt ätande gick vi mätta och belåtna på en välbehövlig långpromenad runt Djurgården i bitande januarikyla. Mycket bra söndag!

Vinterdagar

2014-01-11   kl. 11:14:36
Vintern är här nu. Snön ligger i ett vitt täcke utanför fönstret, termometern visar på minusgrader och tiodygnsprognosen likaså. Nog för att jag älskar våren men med tanke på att det är långt kvar tills den är här så välkomnar jag snön. Jag hoppas att de gråa himlarna byts ut mot iskallt blåa. Att luften blir krispig och klar. Att solen skickar sitt smickrande sken över staden som vi kallar vår. Januari 2013 var dödligt vacker. Iskall, snöfylld och gnistrande. Bilderna nedan är ifrån dess, nu hoppas jag på något liknande även i år.
 
 

Frukostbricka

2014-01-09   kl. 01:06:12
Det blev inte så många egenpysslade julklappar denna jul, men en fick jag till i alla fall. En frukostbricka som jag gav till min storasyster, lite morgonpepp är ju nämligen alltid en bra idé!
Träbrickan köpte jag på Habitat (ligger i PUB-varuhuset) och sedan dekorerade jag den med bokstäver som jag skurit ut i guldfolie. För att få till snygga bokstäver skrev jag först ut en mall spegelvänt på skrivare och sedan skar jag ut dem med hjälp av en skalpell och skärmatta. Lite pilligt men ändå rätt så enkelt. Nu är jag lite sugen på att göra något liknande till mig själv faktiskt, frågan är bara vad jag ska skriva på? Carpe Diem är i alla fall uteslutet...

Le Creuset - bröd & soppa

2014-01-08   kl. 00:39:00
Titta vad som flyttat in i mitt kök! En orange Le Creuset-gryta, det vill säga en gjutjärnsgryta med emaljerad insida. Perfekt att göra långkok, använda i ugnen och koka goda grytor i. Jag köpte den för julklappspengarna jag fick av min mormor. Jag tänkte nämligen att det var fint att köpa något rejält som man kan ha kvar länge, länge och så är det fint att tänka lite på mormor varje gång jag lagar mat i den.
 
Det första grytan fick användas till var brödbak. Jag har nämligen länge velat prova det här receptet som jag hittat på Sandras blogg och nu kunde jag äntligen göra det. Allt som krävdes var bara tre enkla ingredienser, jäsning över natten och någon timme i ugnen. Jag kan verkligen rekommendera er att testa det här själva, det var så himla enkelt och blev otroligt gott!
 
Och kolla skorpan och formen, det ser verkligen ut som ett riktigt proffsbröd. *stolt*  Som extra krydda i mitt bröd lade jag i lite timjan, det blev gott! Nästa gång ska jag nog testa med havssalt och olivolja eller kanske lite goda frön eller varför inte riven ost?
 
Snabbguide till hur man gör (kolla det länkade receptet ovan för pedagogisk steg-för-steg-förklaring):
 
Blanda 7 dl mjöl, ½ tsk torrjäst och 1 ¾ tsk salt. Tillsätt 3,5 dl vatten och valfri krydda. Låt jäsa i rumstemperatur under plast i 12-18 timmar. Värm ugnen till 200 grader (knoppen på mitt lock tål inte högre temperaturer än detta, annars värm till 230 grader). Ställ i grytan i ugnen i 30 minuter. Forma degen till en rund bulle. Lägg degen i den varma grytan och grädda i 30 minuter under lock. Plocka av locket, höj värmen på ugnen till 230 grader (om du inte hade den så varm från början) och grädda i 15 minuter tills brödet fått fin färg.
 
Till mitt nybakade bröd använde jag grytan igen och kokade blomkålssoppa. Receptet har jag skrivit här i bloggen tidigare.
 
Och som ni kanske förstår är jag mycket nöjd med mitt köp och ser nu fram emot många, långa köksår tillsammans!

Trettondagen

2014-01-06   kl. 18:15:32
Lite knäppt är det med måndagar som är som söndagar, men å andra sidan är det alltid skönt med en extra ledig dag. Jag började min med frukost beståendes av frozen yoghurt (som inte blev så himla frozen, hoppas den blir bättre nästa gång), kaffe, ägg och kiwi.
Den svarta lilla brickan är från House Doctor. Tanken är väl att man ska ha typ ljus på den men jag tyckte den funkade som frukostbricka också.
När jag ätit upp begav jag mig in till stan för jag var museisugen. Egentligen hade jag och några kompisar pratat om att gå på Naturhistoriska men sen kunde inte de så då bestämde jag mig för att åka till Nordiska museet istället.
Därinne var det superstort och de hade ganska många utställningar. Jag siktade in mig på en om ränder.
Det var alla möjliga slags ränder, som en zebra...
...randiga mjölkpaket och kaffemuggar...
...drottning Silvias klassiska nobelklänning av Nina Ricci...
och karamellburkar bland annat. Kul, den utställningen gillade jag!
Sedan kikade jag på en utställning där de byggt upp en lägenhet precis som den såg ut på 40-talet. Fint!
Och så kikade jag lite på en fotoutställning, en om mode och en om traditioner. Men sen blev det lite väl mycket utställningar för att jag skulle orka med allt. Tycker egentligen det är roligare med där man får tänka lite mer själv och tolka (typ som på Moderna Museet) än när det bara är en vas från 1800-talet och ingen direkt story bakom.
Sedan när jag klev ut hade solen faktiskt kikat fram och då blev Stockholm så här fint.
Så då tog jag en promenad längs Strandvägen i solen. Sen åkte jag hem och bakade ett bröd som jag precis tog ur ugnen och som luktar fantastiskt, så det måste jag smaka på nu! Hur har er trettondag varit?

Glassfabriken har öppnat

2014-01-05   kl. 17:46:12
Kan vi ta en tyst minut och reflektera över det faktum att jag fick en glassmaskin i julklapp? Fattar ni?! En glassmaskin! Oinvigda har kanske missat att glass är absolut det bästa jag vet, men inom kort kommer det inte finnas den minsta tvekan. I alla fall blev jag överlycklig när jag öppnade paketet från mina syskon på julafton och hittade glassmaskinen där i. Det är en mindre variant från OBH Nordica där man använder sig av frysta skålar och sedan gör glass på en kvart ungefär. Hur smart som helst! I helgen blev det premiärtillverkning och min lilla glassfabrik skapade två olika smaker.
 
Först blev det en version med hallon. Sötsyrlig och fräsch men ändå med en tydlig glasskänsla och inte sådär sorbetig som det lätt kan bli med bär. Supergott!
 
Jag använde: 190 g frysta hallon, 100 g socker, ¾ dl mjölk, 1 dl grädde, 1 tsk vaniljsocker.
 
Jag gjorde såhär: Först mixade jag hallonen (något tinade för att inte förstöra mixern) med sockret. Sedan tillsatte jag resten av ingredienserna och mixade i ca 30 sekunder. Därefter hällde jag i allt i glassmaskinen och lät den gå i ca 15 minuter.
 
Min andra glass blev en med lite Ben & Jerry-känsla. En vaniljglass fylld med bitar av daim och dumle. Sött, gott och perfekt till en kopp kaffe!
 
Jag använde: 1 ¾ dl grädde, 2 äggulor, 35 g socker, 5 dumlekolor, ½ daim.
 
Jag gjorde såhär: Först vispade jag grädden för sig i en skål. Sedan vispade jag äggulor och socker till en fluffig smet i en annan skål. Därefter blandade jag försiktigt i grädden i äggblandningen och sedan hällde jag smeten i glassmaskinen. Där fick den gå i ungefär 10 minuter. Under tiden hackade jag daim och dumle i småbitar och när glassen började bli klar tillsatte jag bitarna och lät den gå i ca 5 minuter till.
 
PS. Mina fina underlägg på bilderna är också en julklapp från mina föräldrar! Fina Celotocaulis designad av Josef Frank för Svenskt Tenn. De kommer få vara med på många middagar framöver!

Rosor & ekollon

2014-01-04   kl. 17:46:57
Två av sakerna jag fick i julklapp har fått flytta in i mitt badrum.
Dels parfymen Roses de Chloé som luktar superdupergott! En ny favoritdoft som jag fick av Filip.
Och bredvid den står den klassiska Ekollonvasen från Svenskt Tenn som jag fick av mina föräldrar. Dock är det inte riktigt säsong för att plocka ekollon just nu, så en kvist murgröna får sitta i den under tiden.

Lägenhetsinspiration

2014-01-03   kl. 22:31:14
En av mina bästa julklappar är att jag fått tag på en ny lägenhet i Stockholm. I februari går flyttlasset och jag får fem kvadratmeter mer yta än jag har nu och en riktig spis med fyra plattor, hurra! Faktum är att jag har bloggen att tacka för denna fina julklapp, det var nämligen en av mina läsare som hörde av sig och tipsade mig. Så nu har jag fixat både förhållande och boende via min blogg, ytterst trevligt och tacksamt! Eftersom jag kommer hyra möblerat och i andra hand blir det inga drastiska inredningsåtgärder men jag har inte kunnat låta bli att samla lite detaljinspiration i alla fall. Min plan är att använda fina grafiska grejer, gröna växter, små lampor och olika glasbehållare. Lite som ni kan se här nedan, alla bilder är hämtade från min inrednings-board på Pinterest.
 

De bästa låtarna från 2013

2014-01-02   kl. 19:12:00
Att göra årsbästa-listor är inte helt enkelt, det är mycket som ska avvägas och helst ska de inte heller bli kilometerlånga. Så, efter mycket om och men, här kommer min spellista med de bästa låtarna från 2013! Det blev en blandning mellan välkända hits och mer okända upptäckter. Danslåtar, skrivlåtar, depplåtar och springlåtar i en hyfsat strukturerad ordning i alla fall. Hoppas att ni gillar den!

Tio lektioner i matlagning

2014-01-02   kl. 00:04:22
En av sakerna jag fick i julklapp var boken Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren. Att jag gillar älskar Lotta Lundgren är väl knappast någon chock och faktum är att jag gör det ännu mer nu. Det här är en bok om matlagning med recept men den innehåller faktiskt inte en endaste bild. Bara 296 sidor fyllda med bokstäver och texter om mat, konsten att tillaga den, smaker och hur de fungerar, kost vs måltider och instruktioner på hur man exempelvis filear en fisk. Men också hur mat hör samman med jämställdhet, politik, kärlek, förhållanden, ekonomi och kreativitet. Recepten är inlindade i smarta tankar och reflektioner och maten tillåts vara så mycket mer än bara något som tillretts i ett kök. Jag har sträckläst den här boken nu under julen och sällan har jag känt mig så inspirerad till att laga och uttrycka mig genom mat. Det här är så mycket mer äkta och kreativitetsskapande för mig än vad en pastellig Hello Cupcake!-bok någonsin kommer bli. Alla som är det minsta intresserade av mat borde verkligen läsa denna bok, lova det.

RSS 2.0