Halloumiburgare

2014-01-24   kl. 00:05:55
Igår åt jag halloumiburgare till middag. Mest för att det är sjukt gott och extremt enkelt att göra! Bara att steka halloumi i skivor och sen varva med grönsaker (jag hade avokado, rödlök, salladsmix och körbärstomater) samt klicka på lite dressing om man vill. Rakt ner i ett bröd och sen hugga in! Som tillbehör hade jag morotsstavar och dip men vill man vara lite mer traditionell fungerar ju pommes utmärkt också.
 
Den främsta anledningen till att jag gjorde halloumiburgare istället för vanliga hamburgare med nötfärs är (förutom att det är så gott) att jag kör vego-vecka. Bara vegetarisk mat för mig denna vecka alltså! Jag tycker det är både kul och nyttigt att göra så. Dels för att jag får testa att laga en del nya rätter istället för att fastna i korv/kyckling/lax-träsket och för att det är intressant att ifrågasätta sig själv lite. Varför äter jag egentligen kött? För att det är gott? För att det är vad som serveras? För att jag brukar göra det? Jag tror både hjärnan och kroppen mår bra av lite tankeställare och förändring ibland faktiskt, om det så bara är för en vecka!

Kommentarer
Postat av: giulia

Åh vad gott!

2014-01-24 kl. 06:01:34
URL: http://endlessamor.blogg.se
Postat av: Nathalie

Ser riktigt gott ut! Vilket är ditt bästa mattips för en fattig student som mig? Har för mig att du studerat på högskolan och då kanske har lite insidertips från det "ljuva" livet som student? Vill som inte hamna i det där nudel och buljongträsket alternativt ketchupträsket, då jag älskar att dels laga men självklart också äta god och bra mat, men länner det svårt att planera och få ihop det med min begränsade budget och minimala köksyta i form av litet pentry med micro, två små kokplattoroch världshistoriens minsta frysfack.

Svar: Hm, mitt bästa studentmattips är nog att försöka äta så mycket som möjligt efter säsong. Då är det billigare att köpa, typ rotsaker på hösten, mycket kål nu på vintern samt färska grönsaker på sommaren. Och om du inte redan äter vegetariskt så är mitt tips att göra det. Det blir oftast mycket billigare och lågprisköttet är sällan särskilt gott heller, så det hoppar jag gärna. Testa grejer med bönor och linser (typ kikärtsbiffar, linsgryta, black bean chili osv). Om du har ugn så gör vegetarisk lasagne, det räcker till många matlådor. Annars mycket grytor och soppor, bakar du eget bröd till så blir det ju en rätt lyxig måltid! Lycka till med matlagningen och ha en rolig studenttid!
Julia

2014-01-24 kl. 06:57:46
Postat av: frida

alltså halloumi är nog det bästa som finns!! asbra att du kör vegovecka, det borde fler göra!

2014-01-24 kl. 07:04:56
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: EMELIE

det där såg riktigt gott ut!!!

2014-01-24 kl. 07:40:21
URL: http://thisemelie.blogg.se
Postat av: Paulina

Så gott det ser ut och va roligt att du valt att äta mer vegetariskt! :)
Det finns även en massa gott i frysdisken. T.ex. qournfileér, qournburgare mm :)

2014-01-24 kl. 07:41:43
URL: http://pallan.blogg.se
Postat av: Marie Bergman - Om livet på Cypern

Nam nam! :)

2014-01-24 kl. 08:14:27
URL: http://mariebergman.se
Postat av: Anna Eriksson

MUMS!

2014-01-24 kl. 09:02:49
URL: http://choicebyanna.se/
Postat av: Sara Bladh

Det ser riktigt gott ut :)

2014-01-24 kl. 10:28:32
URL: http://sarasbeautychannel.se
Postat av: Junitjej

Vad det ser gott ut!

2014-01-24 kl. 12:05:25
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Tyler

Looks Delicious! Nice work.

2014-01-24 kl. 12:46:03
URL: http://theamericaninsweden.blogg.se
Postat av: Mia

Ser gott ut och låter super-smarrigt, måste provas eftersom jag älskar halloumi :-D

Perfekt pepping för mig att hitta till dig, just när jag själv tänker mig att börja med vegetariskt men i början två dagar i veckan. Kanske blir det så inspirerande att jag gör som du o tar en hel vecka (får kolla in här för trevliga recept kanske?)

Ha en trevlig helg,

Mia

Svar: Jag tror det är perfekt att börja med några dagar i taget och sen öka upp! Kolla i min Ätbart-kategori så hittar du en del vegetariska rätter i arkivet, men självklart kommer fler recept upp så småningom. Trevlig helg!
Julia

2014-01-24 kl. 13:43:25
URL: http://fredthevov.blogg.se
Postat av: Nea

Härligt med vegetarisk vecka!

Har varit vegetarian i ett halvår och trivs med det. Saknar faktiskt inte kött alls. Visst kan det vara lite krångligt om man är bortbjuden eller utomlands. Men det är värt det! Så tack för att du ger tips på vegetariska rätter! Vad har du ätit resten av veckan?

Kram!

Svar: Tack för peppen! Resten av veckan har jag ätit crepes med svamp och spenat, matvete med grillade grönsaker och fetaostkräm, spenat- och fetaostpaj samt thailändsk tofugryta med ris. Har tyvärr blivit en del sena jobbkvällar så det har inte blivit riktigt så kul matlagning som tänkt, men det kommer ju fler chanser! :)
Julia

2014-01-24 kl. 14:57:34
URL: http://palomitas.blogg.se
Postat av: elise

som vegetarian förstår jag inte hur man kan köra annat än veggovecka :) bra bra att du gör det! hoppas att du en dag ska vilja köra veggovecka varje vecka, yayz!

2014-01-24 kl. 19:29:10
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Malin

Åh så gott. Tack för inspiration. Min sambo är vegetarian sedan ett halvår tillbaka, och sedan dess har han lagat vegetariska rätter jag knappt visste fanns. Veggovecka är bra!! :)

2014-01-25 kl. 13:00:04
URL: http://malinans.blogspot.se
Postat av: Katarina

Halloumi burgare med guacamole på kan jag varmt rekommendera. Så jääkla gott! man behöver nästan inget mer på ;)

2014-01-25 kl. 13:27:45
Postat av: Simone

Det här med kött har jag också frågat mig på sista tiden... Nu köper jag inte kött, men kan äta det om jag blir bortbjuden eller så.
Haloumibugaren ser riktigt god ut!

2014-01-26 kl. 10:34:04
URL: http://atsimones.blogg.se
Postat av: Curt

God och bra vegetarisk/vegan mat som är både ekologisk och näringsriktig är ju svårt att hitta. Green n Lean är svensk KRAV-märkt kvalitetslivsmedel med verkligt unika näringsegenskaper som baseras på spannmål som har groddats - och därmed anpassats för mänsklig konsumtion. Innehåller inga tillsatser av något slag – håller lågt GI med mycket fibrer – finns som 5 olika sorter; burgare, morot- rödbets- broccolibullar och falafel – passar också utmärkt som ingrediens i olika rätter – man smular bara ner den i t.ex. en tomatsås och så har man en vegan ”köttfärs/sås” för lasagne, kålpudding m.m. Tror inte att den finns i alla butiker ännu men man kan fråga efter produkten så brukar butikerna ta hem mot beställning.
www.green-n-lean.se
Green n’ Lean har nominerats till Garant Ekostjärna 2014 – vinnaren utses på Ekogalan på Grand Hotell i Stockholm 30 januari. www.ekoweb.nu/?p=11221

2014-01-29 kl. 06:50:16
URL: http://www.green-n-lean.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Länk:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0