Vietnamesisk nudelsallad

Den här salladen är så god att jag lagat den två gånger de senaste veckorna! Dessutom är den också väldigt enkel att göra, det enda som tar lite tid är att hacka alla grönsaker. Receptet hittade jag ursprungligen hos Lilla Matdériven, tusen tack för det!
 
Till fyra portioner behöver du:
200g risnudlar
1/2 gurka, skuret i tunna strimlor
2 morötter, skuret i tunna strimlor alt. grovt rivna
2 dl edamamebönor 
500 g oskalade räkor
1/3 salladshuvud, isbergsallad, grovt hackad
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackat

Dressing:

2 vitlöksklyftor, finhackade
4 cm ingefära, finhackad
1 tsk sambal oelek
4 msk fisksås
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker
 
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt den dra i minst 10 min. Koka nudlarna enligt anvisningen på paket och skölj dem sedan i kallt vatten. Skala räkorna. Hacka och skiva de övriga ingredienserna till salladen. Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa med cashewnötter och hackad koriander.
lovisa /

åh verkar riktigt gott! älskar asiatiska influenser i vardagsmaten, istället för att bara lyxa till det med köpesushi på helgerna liksom. får testas!

Madde Schwedaan /

Den ser himla god ut, jag beställer gärna den till lunch!

Fani /

Åh, det lät och såg verkligen grymt gott ut alltså!

Daniella Chanelle /

åh, ska lagas här hemma!