Pizzatorsdag

I torsdags mötte jag upp Karin för att dricka kaffe på Bianchi och kika lite i affärer. Men sen kom hon på att hon hade en surdegspizzadeg på jäsning hemma och frågade om jag ville följa med på pizzamiddag, vilket jag självfallet ville!
Så väl framme i Svedmyra började vi baka ut och grädda pizzor.
Vi slog oss ned i solen ute på balkongen, det var inte supervarmt men eftersom vi hamnade i lä gick det bra.
Fina Kakan!
Två pizzasorter blev det, en med mozzarella, paprika, tomater och machesallad och en med getost, syltad rödlök, valnötter och honung. Mycket gott!
Sedan satte vi oss i soffan och plöjde gamla avsnitt av Gossip Girl (sån nostalgi!) och pratade om allt möjligt. Jag fick med mig en liten burk med surdeg hem så nu börjar nya matlagningsprojekt här hemma. Känns nästan som att ha ett litet husdjur att mata och se till... fast lite enklare då.

Torsdagsfavoriter

Några populärkulturella favoriter just nu.
 
God Morgon-juice nya reklamfilm med kaniner. Känns som om detta är ett ultimat att sälja grönsaksjuice! Dessutom var det mycket fint och symboliskt när Sverigedemokraternas sjuka tunnelbanereklam tapetserades över med vita fluffiga kaniner. Mer sånt tack!
 
Den här skylten! Nytt livsmotto med inkluderad ordvits, åker direkt upp på väggen.
 
Robyn och Röyksopps nya EP Do It AgainÄlskar den långa versionen av Monument (tänker att den är perfekt att springa till under mörka kvällar) och vill bara studsa fram på ett dansgolv till titelspåret Do It Again.
 
Svt flow! Omöjligt att förklara exakt vad det är (någon slags webb-tv) men jag gillar det verkligen. Särskilt det faktum att alla avsnitt är lagom korta, sisådär 15-30 minuter. Perfekt för sådana som jag, som alltid drar sig för serier med entimmesavsnitt. Just nu kollar jag på På jakt med Lotta och Leif, Svett & Etikett, Full patte, Simply Italian (när hungern faller på) och lite olika tvodds.

Yatzy

När jag var i Norrköping i helgen passade jag på att ta en sväng förbi second hand-affären Hela människan. Det är ju mycket roligare att gå i sådana affärer på mindre orter jämfört med Stockholm där priserna är mycket högre och alla är ute efter samma saker.
 
Ett av mina fynd blev den här lilla plåtasken för tio kronor. Jag är inget större fan av rökning men om inte annat så var förpackningarna betydligt finare förr i tiden och det går ju att ha andra saker i dem...
 
Som ett yatzy-spel till exempel! Jag fick även det för tio kronor och tycker det är så fint med udda tärningar. Dessutom är yatzy ett av mina favoritspel, perfekt att alltid ha i väskan och plocka fram så fort det blir långtråkigt. Nu tänker jag att det ska få hänga med hela sommaren, på stränder, bryggor och i parker!