Supersnabba lunchen

Det är kul när matlagning tar tid. När man förbereder, gör inköp, planerar och tillagar noga. Men ibland vill man bara ha något jätteenkelt och supersnabbt. Då är det här en av mina bästa nödlösningar.
 
Ta fram en fryst och vakuumförpackad laxfilé. Ta även fram ett ägg. Lägg laxfilén (med plasten kvar) och ägget (med skalet kvar, hehe) i en kastrull med kallt vatten. Sätt kastrullen på plattan, vrid upp värmen och var beredd när det kokar. Då tar du tid i exakt fyra minuter.
 
Under tiden gör du en sallad med sådant du tycker om och hittar hemma. Min blev en udda men god grej med syrligt höstäpple, strimlad purjolök, skalade bondbönor och lite olivolja. När fyra minuter gått, stäng av plattan, ta av plasten från laxen och salta den. Skala ägget och dela det mitt itu. Ät allt!
Beatrice /

Åh, bra tips! Min bästa snabbmat är att ha pesto i kylen, och att bara koka pasta, ha i pesto och sen riva lite parmesan över. Gott, enkelt och snabbt! Gjorde det faktiskt idag, haha. Men lax är ju också himla gott!

linda /

men shit va smart! har liksom aldrig tänkt på att man kan slänga ner laxen med plasten kvar i en kastrull. :D

Efji - en serieblogg /

Ser gott ut de där

Junitjej /

Det ser gott ut!

Emiza /

ser gott ut

Susanna Maria J /

Den där lunchen såg riktigt god ut ;)

Nina /

Ser fantastiskt ut! Bra tips :)

Isa Bylund /

vad smart laxförpackning! slippa steka eller använda ugnen. Tack för tipset om det :) (kanske världens mest självklara grej men jag har noll kunskap eller erfarenhet i köket, eheh)

PAMAWESO /

Ser gott ut!

Johanna - student i London! /

men vilken bra idé, den ska jag testa någon gång! :)

biggeros /

Gott och hälsosamt =)

Tove /

Så galet smart!

Catherine /

Gud vilket bra tips! Det ska jag komma ihåg, kanske lägga i ett par broccolibuketter när man ändå är igång? Energismart, snabbt och kolhydratsfattigt, DET gillar jag :)

Em /

Åh vad gott, snabbt och lätt! Passar mig perfekt :D Tack för tipset!

Paulina Suonvieri /

Ser helt underbart gott ut. Nyttigt är helt kalrt bäst! :D

Kanske något du vill att flera läsare ska se? Jag har på min blogg en liten "Readers' Recipe" där ni kan få vara delaktiga av att dela med er av era recept/ mat-foton, i syfte att vi ska hitta nya inspirerade recept och/eller bloggar. Jättetråkigt med sådan här reklam I know, men läs mer om det på min blogg om du är intresserad :)

Janie /

Trodde det var kyckling först! Men jag, som inteäter fiskfår väl helt enkelt baraprova med kycking istället.

Josephine /

Men åh så gott och enkelt! Ska definitivt prova :D

Fani /

Såg verkligen grymt gott (och nyttigt) ut. Älskar lax!