Monday motivation 16

2015-08-31   kl. 07:02:00
stå inte still
 
Hej! Nu är det måndag igen och i vanlig ordning dags för ett nytt citat från motivationsfabriken. Denna gång är det en liten uppmaning till att inte stå kvar för länge på samma ställe och stampa, utan att hela tiden försöka befinna sig i någon slags rörelse och utveckling.
 
Jag tänkte lite på det redan igår när jag skrev listan om saker jag lärt mig under sommaren. För är det inte konstigt att man förväntas utvecklas jättemycket som barn och tonåring och sedan när man når tjugostrecket ungefär så är man klar? Bara för att kroppen till viss del funkar så. Men faktum är ju att det händer extremt mycket även under åren som följer, något som man kanske lätt glömmer bort. Jag tror att när jag kommer se tillbaka på det här året i efterhand så kommer det kännas som en tydlig utveckligsfas, precis som när jag var 3, 9 eller 14 år. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och om andra människor omkring mig och våra gemensamma relationer.
 
Att inse detta var något som känns lite främmande men också extremt nyttigt. För det är klart att man fortsätter utvecklas hela livet, men det känns som man pratar så lite om det. Möjligtvis karriärsmässig utveckling då och hur man tjänar mer pengar, men allt kring det personliga? Vad hände med det? Jag tycker det är så spännande att lära mig nya saker om mig själv, förstå mer och mer vilka starka och svaga sidor jag har samt utveckla dem. Att inte stå still och vara samma person som för tio år sedan utan en ständigt utvecklande människa.
 
Så ta ett par minuter och fundera på hur du utvecklats det senaste året och hur du vill utvecklas framöver. Är du i en tydlig utvecklingfas just nu eller har du kanske kommit ur en? Och njut lite av tanken på att vi inte behöver vara samma människor som när vi lämnade tonåren utan att vi ständigt får vara i rörelse och gå framåt. Det gör jag!

Saker jag lärde mig sommaren 2015

2015-08-30   kl. 15:18:12
saker jag lärde mig sommaren 2015
 

• Vissa vänner ska man hålla förbannat hårt i, de hjälper en att andas.

• Ölen på Systembolaget står i bokstavsordning i hyllorna.

• Även om jag är på en festival med 30 000 andra så kommer jag lyckas springa på just de där personerna som jag helst av allt inte ville se.

• Man pratar tyst på offentliga platser i Tokyo.

• Fireball är ofta världens bästa och sämsta grej.

• Jag kan så mycket, mycket mer än jag tror.

• Efter fem dagar tillsammans med vänner och folk omkring mig behöver jag alltid en liten paus där jag får vara för mig själv en stund.

• Manet heter ”medusa” på italienska.

• Hur andras läppar smakar.

• Sömn direkt på parkettgolv är sällan en bra idé.

• Deportees är fortfarande ett av mina allra bästa band.

• Hur Stockholm ser ut från en båt, det är nog en av världens vackraste städer.

• Man aldrig blir för gammal för att dricka oboy.

• Alla killar verkar tro att de är 1. dj’s 2. äventyrare 3. rockstjärnor 4. atleter 5. fotografer 6. allt ovanstående.

• Allt ser bättre ut i neonljus.

• Det är tydligen okej att somna på nattklubbar, tunnelbanor och kontor i Tokyo.

• Ibland är det bästa att bara fly.

• Hur man går sönder och överlever.


Britts trädgård

2015-08-28   kl. 13:58:35
Britts trädgårdTill min mammas födelsedag kände jag att jag ville ge en present som jag gjort själv. Jag tycker alltid att det är roligare med personliga och unika presenter och även om det kräver lite extra jobb så är det ofta värt det. Idén till den här presenten fick jag i somras när mina föräldrar var bortresta på semester och jag åkte ut till deras trädgård för att vattna blommorna – ett uppdrag som inte var helt okomplicerat. Min mamma är nämligen väldigt intresserad av sin trädgård och lägger ned mycket tid på att den ska se fin ut. Så när jag gick där och vattnade blommorna enligt ett noggrant formulerat schema fick jag en idé. Jag hämtade min kamera och började fotografera de olika växterna. 
 
Britts trädgård
Sedan valde jag ut de allra bästa bilderna, redigerade dem och skickade iväg dem på framkallning.
 
Britts trädgård
 
Britts trädgård
De färdiga bilderna satte jag sedan i ett fotoalbum med hjälp av transparenta fotohörn, så om man vill kan man ta ut dem för att sätta i en ram eller liknande.
 
Britts trädgård
 
Britts trädgård
För att få en lite lyxigare känsla beställde jag bilderna på matt fotopapper och med en vit ram, jag tycker det blir finare så. Jag googlade runt lite för att hitta någon som hade matt papper (det var inte så vanligt som jag trodde) och beställde till sist hos ProFormat. De var supersnabba och bilderna blev väldigt fina så det tipset delar jag gärna med mig av.
 
Britts trädgård
Resultatet blev riktigt fint och min mamma blev också väldigt glad, en bra födelsedagspresent med andra ord! Och ett bra tips om ni vill ge ett lite mer personligt paket. Dokumentera något som du vet att personen gillar och som är kul att ha kvar, det kan vara allt från ett husdjur till maträtter eller ett område. Sedan är det bara att sätta in i ett album och ge bort!

Sicilien snapshots

2015-08-27   kl. 00:26:15
Sex bilder, platser och stunder som jag minns lite extra från Sicilien.
 
messina
Staden Messina, hamnstaden på östkusten som var långt ifrån en klassisk turiststad. Där nattklubbarna låg precis vid stränderna och vi slängde av oss klackarna och dansade runt, runt i sanden. Där veckans enda oväder drog in över torget och blåste liv i de slokande markiserna. Där vi snirklade oss upp för den långa backen på vägen hem, med Kiss Kiss radio i högtalarna och fönstrena nedvevade.
 
granita
Granita, den sötsliskiga isdrycken i olika smaker. Kaffe med vaniljgrädde till frukost och iskall citronsmak framåt eftermiddagen. Serverad med en brioche vid sidan av och numera en favorit.
 
taormina
Taormina med den intensiva hettan och det turkosblå vattnet. Där stenarna brände under fotsulorna och det salta havet svalkade extra bra. Där man nådde stranden via en högtgående linbana som bjöd på lätt svindel och vacker utsikt. På varsin solstol försvann dagens timmar snabbt och parasollen fälldes upp och ned med jämna mellanrum.
 
marknad
De färska grönsakerna vi köpte på marknaden, båtarna som var ute för att fiska svärdfisk och de magiska pastarätterna med musslor, citron och vitlök. Det lokala vita vinet i karaffer, den krämiga gelaton som låg upplagd i långa rader och den nygräddade foccacian med sardeller. Det rådde ingen tvekan om att Italien var solens och matens land.
 
kaktus
De böljande olivlundarna och de taggiga kaktusarna som kantade vägarna. Stora limeträd mitt på gatorna och vindruvor i stora klasar ovanför ens huvud. Överallt grönskade det och naturen skämde bort oss gång på gång.
 
gole alcantara
Gole Alcantara, med det klara källvattnet. Där man kunde glida med i forsens strömmar och upptäcka magiska grottgångar. Där artongradigt vatten gav välbehövlig svalka när temperaturen kröp upp emot trettiofem grader. Där släta stenar blev till solstolar och taggiga klippblock utgjorde kulisser.

Macbook

2015-08-25   kl. 22:31:55
Macbook
En sak som gör det lite enklare att studsa till jobbet om morgnarna är ju den här guldiga skönheten som står och glänser på mitt skrivbord. En sprillans ny Macbook i guld.
 
Macbook
Helt klart en välbehövlig uppdatering eftersom min gamla Macbook Air kraschade oväntat ungefär en gång om dagen. Den här däremot är så rackarns liten och snabb att jag är säker på att jag kommer jobba dubbelt så snabbt och skriva tre gånger så bra som innan.
 
Macbook
Och ja, detta må vara materiell lycka i sin renaste form men håll med om att den är väldigt fin ändå? Med största sannolikhet kommer det också bli ett och annat blogginlägg skrivet därifrån, så håll till godo!

Monday motivation 15

2015-08-24   kl. 23:25:22
no regrets
 
Hej hopp! Sent omsider kommer veckans Monday Motivation. Jag gillar egentligen inte att posta bilder som jag inte är helt och hållet nöjd med, men här körde jag fast, tiden sprang iväg och till slut kände jag bara "äsch, nu lägger jag upp den ändå". Och lite den andan får genomsyra veckans pepp också. För visst ska man tänka efter innan och lära sig av sina misstag – men att hålla på och ångra grejer, älta saker och fastna i gammalt, det är bara onödigt. Lite mera action och lite mindre analyserande helt enkelt. Det är då man får saker gjorda och det är också då man lär sig en massa grejer på vägen. Eller hur? Bra, då kör vi!

Rosendals Trädgård & Skeppsholmen

2015-08-23   kl. 23:22:23
Rosendals Trädgård
Igår var mina föräldrar uppe i Stockholm för att hälsa på, så vi bestämde oss för att göra en utflykt till Rosendals Trädgård ute på Djurgården.
 
Rosendals Trädgård
Min syster Vendela som bor i Uppsala var också med dagen till ära.
 
Rosendals Trädgård
 
Rosendals Trädgård
Vädret var perfekt med solsken och en klarblå himmel. Dessutom var det förvånansvärt lite folk där ute så vi slapp trängas vilket jag hade befarat.
 
Rosendals Trädgård
Vi hittade en labyrint som vi såklart blev tvungna att testa.
 
Rosendals Trädgård
 
Rosendals Trädgård
Sedan blev vi fikasugna under äppelträden och satte fart mot caféet.
 
Rosendals Trädgård
Så fint därinne! Växthusljus är bästa ljuset tror jag.
 
Rosendals Trädgård
Vi drack kaffe och åt bullar i den här omgivningen och passade på att ge lite födelsedagspresenter till mamma som fyllt år under semestern.
 
Rosendals Trädgård
Sedan lämnade vi blommor och odlingar och promenerade mot Gröna Lund istället.
 
Skeppsholmen
Därifrån tog vi Djurgårdsfärjan mot Skeppsholmen. Jag älskar verkligen att åka båt i Stockholm, så mysigt!
 
Skeppsholmen
På Skeppsholmen anordnas något som heter Matholmen varje helg under sommaren. Då kommer massor av foodtrucks dit och så har de ställt upp bord, stolar och parasoll. Perfekt tips om man är lunchhungrig och vill äta olika slags saker.
 
Skeppsholmen
Sedan promenerade vi mot Slottet för att kolla in Slottskyrkan och efter det genom stan i jakt på den perfekta glassen. Det slutade dock med vanlig pinnglass i Observatorielunden vilket i och för sig inte var så illa och så kramades vi hejdå och avslutade den soliga Stockholmsdagen.

Way Out West

2015-08-20   kl. 23:38:48
kindness
 
way out west
 
kindness
 
way out west
 
susanne sundfør
 
way out west
 
way out west
 
ella
 
way out west
 
florence + the machine
 
way out west
 
way out west
 
way out west
 
florence + the machine
 
Hej Way Out West, du var bra. Du var eftermiddagskonserter med Kindness, kontorsstolsdans och krocket på scen under stekande eftermiddagssol. Du var 1, 2… 35 stycken Norrlands Guld. Toakö, toakö, toakö. Alltid en toakö. Vegetariska burgare och popcornkrig. Spontandans på scen under Angélique Kidjo. Paniksituationer på Bananpiren och för lite sömn på luftmadrasser. Du var små vodkaflaskor i fickorna och fireball i strupen. Du var solsken och plötsligt ösregn. FaceTime-samtal under kisspauser i skogen. Vild guilty pleasure-dans till Galantis. Taxiresor med Five More Hours på högsta volym. Selfies i baksätet. Den gyllene trion och den odödliga hattduon. Du var Kleerup i bar överkropp mitt ute i ingenstans. Susanne Sundfør som sjöng för alla som var heartbroken. Som sjöng för mig. Du var proseccobrunch vid bokstaven T. Alla vänner på nära kramavstånd. Snoop Dogg-flätor och magtröja. Bandana och regnjacka. Du var frukost på balkongen. Rödvinskvällar på köksgolvet. Fnissiga samtal natten igenom. Svartklubbar som glömdes bort. Ett virrigt uppvaknande till Betty Davis Eyes. Glitter på kinderna. Solbränna på armarna. Du var bra och för en stund var mina dog days over. Tack.

Sicilien - del 1

2015-08-18   kl. 23:54:27
Hej! Nu tänkte jag att vi ääääntligen skulle titta på lite bilder från Sicilien. Det känns ju som om det var en halv evighet sedan jag var där, även om det bara gått ett par veckor egentligen. Nåväl, låt oss börja från början.
 
Cefalù
Vi landade i Palermo på onsdagskvällen och efter att ha hämtat ut vårt bagage och två hyrbilar åkte vi till staden Cefalù som ligger någon timme bort. Där stannade vi första natten på ett mysigt ställe vid namn Villa Lulu som vi hyrt via Airbnb.
 
Cefalù
 
Cefalù
Vädret var på topp redan från start med åtminstone 30 grader varmt och sol. Vårt boende låg supermysigt till en bit utanför staden, omgivet av fruktodlingar och olivträd.
 
Cefalù
Poolen som låg vid huset såg minst sagt lockande ut men våra planer för första heldagen var att åka in till staden Cefalù och se närmare på den samt besöka stranden.
 
Cefalù
Men innan vi lämnade Villa Lulu sa jag hejdå till min nya kompis Lara. Hon är dotter till Lucia som äger boendet och fattade snabbt tycke för mig. Något som var lite komplicerat eftersom hon bara pratade italienska och jag enbart förstod ett par ord av vad hon sa. Det fick dock inte henne att ge upp utan istället upprepade hon varje mening supertydligt minst fyra gånger och sen skrattade hon åt mig när jag fortfarande inte förstod. Aja, tur att vi kunde leka lite ändå, trots språkliga brister.
 
Cefalù
Väl framme i Cefalù sedan fanns det bara en sak att göra - raka vägen till stranden! Det var så skönt att svalka sig och vattnet var perfekt turkosblått och supersalt.
 
Cefalù
 
Cefalù
Efter några fler dopp begav vi oss in mot staden för att äta lunch. Pasta carbonara fick bli min första riktiga Sicilien-middag och det smakade utsökt.
 
Cefalù
 
Cefalú
Som på många ställen på Sicilien låg det ett högt berg i staden och det bestämde vi oss för att gå upp på. Vandringen blev rätt varm och jobbig men utsikten gjorde det väl värt mödan.
 
Cefalù
 
Cefalù
Det var verkligen vykortsvackert där uppe.
 
Cefalù
Väl nere på marken igen svalkade vi oss med gelato i mängder och sedan blev det ett sista dopp innan det var dags att åka vidare.
 
Cefalù
Så efter att ha simmat över den här viken till stranden, bytt om och packat in oss i bilarna, rullade vi vårt mot nästa mål. Staden där vi skulle tillbringa den större delen av resan, nämligen Messina. Men mer om det senare i veckan!

Tokyo - Skyltar

2015-08-16   kl. 09:49:00
Som designintresserad kan jag ju inte låta bli att inspireras när jag är utomlands. Färg, form och kultur gör under för kreativiteten och jag tycker det är så kul att bara gå runt och snappa upp allt fint. Därför kom jag hem med en gedigen samling snygga skyltar i kameran. Lite inspiration direkt från Tokyos gator helt enkelt - håll till godo!
 
cafés fins
 
wines
 
it's so easy
 
zucca dayz
 
café kitsuné
 
WUT
 
coutume
 
omotesando koffee
 
laundry
 
sempre
 
shozo coffee store
 
opening ceremony
 
Vilken är er favorit? Jag gillar nog Wines (vita bokstäver mot grönska), Laundry-skylten (så enkel med bubblorna) och Opening Ceremony's fruktklistermärken bäst!

Sallad med rökt makrill

2015-08-15   kl. 10:24:00
Här kommer ett enkelt middagstips om man vill bevara sommarkänslan lite, lite till. För är det något som smakar sommar så är det färskpotatis, goda sallader och rökt makrill.
 
sallad med rökt makrill
Rökt makrill brukar man hitta i fiskdisken om man kikar lite. Det är inte särskilt dyrt och smakar väldigt gott, plus att det innehåller mycket omega-3. Vad jag läst mig till ska det också vara okej att äta ur en miljögiftssynpunkt - tackar!
 
Till min matiga sallad kokade jag först färskpotatis som jag delat i kvartar. När den var klar lät jag den svalna en stund och skivade under tiden rödlök i tunna skivor samt delade ett gäng körsbärstomater. Makrillfiléerna plockade jag isär i mindre bitar och så blandade jag allt tillsammans med några olika salladssorter. Lite marinerad fetaost med kryddor fick sätta smak på allt, men har man inte det går det också bra att krydda på egen hand. Självklart kan man också blanda i alla de grönsaker man har hemma. Jag tror exempelvis att det skulle vara gott med rädisor och sockerärtor för lite extra krispighet.
 
sallad med rökt makrill
I och med att potatisen är så liten kokar den supersnabbt och makrillen är ju redan klar. Med andra ord är detta sensommarsnabbmat när den är som bäst. Smaklig måltid!

Köpt i Tokyo

2015-08-13   kl. 08:47:00
Förutom en massa minnen hade jag också lite prylar med mig hem från min Tokyoresa. Jag är förresten extremt glad att alla mina grejer klarade sig, för när jag hämtade min väska från bagagebandet var den nämligen mystiskt färgad med någonting riktigt kladdigt. Det visade sig att en annan resenärs bagage hade innehållit en soja-flaska som läckt ut... Något jag var mindre glad att upptäcka efter att ha rest i 22 timmar och bara ville komma hem till min lägenhet. Nejdå, det var bara att kontakta ankomstservice, stå i kö i 45 minuter och lämna in en anmälan. Som tur var hade inget innehåll i min väska blivit förstört och till slut kunde jag - vrålhungrig, supertrött och näst intill gråtfärdig - åka hem. Slutet gott, allting gott och lägg aldrig soja i era resväskor vad ni än gör (vågar inte ens tänka på hur hens bagage måste sett ut).
 
muji
En av mina favoritaffärer att handla i var såklart Muji. Där passade jag på att köpa lite block, tunna svarta pennor, en kalender och ett par finare ätpinnar.
 
kalender
Kalendern har veckouppslag med lite utrymme för varje dag. Jag tänker att det är perfekt att skriva upp vad jag ska blogga om på ena sidan och mina träningspass på andra. Ska bara komma igång ordentligt först, hehe...
 
commes des garçonsPå Commes des Garçons köpte jag ju den här randiga tröjan som ni redan fått se på. Den har blivit lite av en favorit!
 
godis
I en mataffär köpte jag Peko x Hello Kitty-choklad och någon slags miniatyr-hamburgare som man blandar till och bygger själv. Väldigt knäppt och japanskt.
 
grå klänning
 
grå klänning
Den här grå klänningen köpte jag på Uniqlo. Jag tycker det är så fint med gråmelerat, särskilt matchat med något neonigt. I helgen bar jag den med ett superrosa läppstift från Mac (färgen Candy Yum Yum) och vita sneakers. Bra kombination!
 
piké
Jag köpte också en svart pikéklänning på Muji som är kortärmad och går till knäna ungefär. I den känner jag mig som ett riktigt tennisproffs.
 
läppstift
Eftersom jag hade några yen kvar när jag skulle åka hem var jag tvungen att köpa något på flygplatsen. Tyvärr var det ganska tråkiga butiker vid min gate så det blev inte så roliga saker. Men en liten scarf med fint mönster och ett Mac-läppstift i den Elsa Billgren-klassiska färgen Ruby Woo blev det i alla fall.
 
te
Och sista slantarna landade på en te-ask i plåt vilket är ganska knäppt med tanke på att jag knappt dricker te... Jaja, jag skyller på allmän förvirring, tidsbrist och att asken var rätt fin. Det var alla Tokyo-prylar det!
 

Mot Way Out West

2015-08-12   kl. 08:57:25
mot way out west
 
Hej! Ikväll bär det av mot Göteborg och Way Out West. Väskan är packad, playlisten är redo och spelschemat är noga studerat. Vi är ett stort gäng med kompisar som ska ner och bo tillsammans och det känns som i princip alla jag känner i Stockholm kommer vara där. Jag är superpeppad på att se Florence + The Machine och Susanne Sundfør (plus massor andra så klart). Är det någon av er som kommer vara där? Vore så kul att hälsa på några av er!

Nytt i bokhyllorna

2015-08-11   kl. 08:35:00
bokhyllor
Hej hopp! Jag har gjort om lite här hemma, ja i den mån man kan göra om i en andrahands-lägenhet som redan är möblerad vill säga. Ni vet, längs en av väggarna i min lilla etta står ett gäng bokhyllor och mitt matbord. Tidigare såg den väggen ut så här - det vill säga ganska mycket prylar och även om jag hade sorterat allt så noga som möjligt så kändes det lite rörigt i och med att lägenheten är så liten.
 
bokhyllor
Därför kom jag på att jag kunde täcka de nedre delarna av hyllorna och på så vis få undan en massa saker och bara låta ett gäng utvalda prylar synas. I en av mina flyttlådor hittade jag ett vitt tyg som tidigare varit gardiner och en kväll i somras satte jag igång att sy. Det blev enklast möjliga lösning med dubbelvikt tyg (som en påse ungefär), en bit rundstav i botten för att hålla den på plats och självhäftande kardborreband i hyllan och högst upp på tyget för att fästa det.
 
bokhyllor
Kanske inte jordens absolut snyggaste och mest hållbara lösning men utifrån mina förutsättningar tycker jag att det blev riktigt bra. Dessutom är tyget lite mindre transparent i verkligheten än på bilderna så sakerna göms riktigt bra där bakom.
 
djur
I en av de öppna hyllorna huserar de här små djuren i origami-stil. Det känns ju som om de borde varit köpta i Japan men nix, jag hittade dem på Hemtex sommarrea av en slump. Jag gillar dem mycket i alla fall!
 
mässing
I hyllan under bor en tålig växt och lite mässingsprylar. Jag är på jakt efter den perfekta lappen att sätta i den där klämman, ska bara hitta den först...
 
hylla
Nu när inte alla saker behöver synas precis samtidigt känns det extra kul att gå runt och plocka, bygga små stilleben och flytta saker från en hylla till en annan. Perfekt sätt att ändra sitt hem efter humör också!
 
böcker
Här får exempelvis en av de senaste böckerna jag läst agera färgklick. Återkommer med recension på den förresten, men jag kan hinta om att jag gillade den - mycket.
 
böcker
Jag har tipsat om det förut men att vända böckerna utåt är ett bra sätt att skapa en lite lugnare bokhylla. Det blir såklart svårare att skryta med några svåra titlar, men den ansträngda djupheten får man göra avkall på då och då...
 
affisch
Ovanför köksbordet hängde förut två blå hyllor men de skruvade jag ned med största försiktighet. För att täcka det värsta av hålen i väggen bakom satte jag istället upp den här blomaffischen av Jonna Fransson. Och så ser det ut hos mig just precis nu. Slut på rundtur!

Monday motivation 14

2015-08-10   kl. 07:11:00
mera bok, mindre facebook

Med vardagens bitterljuva återkomst är också mitt lilla kreativitetsprojekt Monday Motivation tillbaka. Ni vet, ett gäng tänkvärda ord varje måndag som jag formgett på något vis. Mest för att måndagar är i behov av någon slags pepp men också för att trigga min kreativitet lite extra och för att det finns så många fult designade citat att det kan behövas fler fina.
 
Denna måndag inleder vi på klassiskt ny termin = nya löften-vis. Efter sommarens soltimmar på stranden med en bok i handen har jag verkligen kommit in i läsandet igen och det är en vana som jag inte vill tappa. Problemet är bara att hitta tiden i vardagen för läsning och en klassisk tidsslukare är ju datorer i allmänhet och sociala medier i synnerhet. För förutom att driva den här bloggen så läser jag ju också många andra bloggar samt hänger på Instagram, Twitter, Pinterest och Facebook. Det blir ju några timmar varje dag och jag tycker det är okej eftersom det ändå är kul, föder min kreativitet och hjälper mig i mitt jobb.
 
Men ibland gör man ju saker bara av vana och inte för att man egentligen vill. Att kolla på film och serier var en sådan sak för mig som jag nu slutat med. Jag tittade mest för att alla andra tittade, det var en social grej och jag ville hänga med. Men egentligen tycker jag det är rätt trist att konsumera filmat material. Jag äger ingen tv, har inget Netflix-konto, följer inga YouTube-kanaler och ser typ aldrig på film längre. Jag tycker helt enkelt inte det är kul och det är tur för annars hade jag aldrig haft så bra koll på bloggvärlden till exempel.
 
En annan grej som jag insett att jag gör bara av gammal vana är att kolla Facebook. Det har ju liksom varit en given plats att besöka varje dag sedan 2016, så det är klart det är en rutin. Men helt ärligt, är det bara jag som har en fruktansvärt tråkig och ointressant feed numera? Det är bara Expressen-artiklar, sponsrade länkar och någon bild som jag redan sett på Instagram. Väldigt få personer som jag är vän med skriver intressanta saker på Facebook och den enda glädjen jag får ut av mediet är privata konversationer i grupper och Messenger. Jag följer hellre mina kompisar på Instagram och Twitter, det ger mig tusen gånger mer. Så nu är det slut på slö-scrollande i Facebook-feeden och förhoppningsvis kommer det spara mig ett par minuter varje dag. Minuter som jag istället ska lägga på att läsa böcker. Är det någon mer som hakar på?

Tokyo dag 5

2015-08-09   kl. 15:45:57
Tokyo-berättande börjar lida mot sitt slut och här kommer bilderna från min sista heldag i Japan. Som ni säkert förstått blev jag verkligen förtjust i Tokyo och det var inte helt frivilligt jag lämnade denna fantastiska stad...
 
yoyogi
 
yoyogi
Efter att ha åkt kickbike halva morgonen och därefter sovit ett par-tre timmar bestämde vi oss för att ta tag i söndagen. Målet blev den stora Yoyogi-parken med picknick och häng i gräset som plan.
 
yoyogi
Parken var full av aktivitet men det fanns gott om plats. Här är några småpojkar som sprang omkring, jag önskade att jag hade lite av deras energi där och då, hehe.
 
julia
 
julia
Istället ägnade jag mig åt att något sliten imitera olika japanska reklamaffischer vi sett under veckan. På riktigt så är deras annonser extremt dåliga med någon vacker person som visar upp en flaska och försöker dricka snyggt eller bara håller en glasspinne mot kinden (?!) för att visa hur god den är... Inte så innovativt, då är det roligare att göra reklam i Sverige!
 
yoyogi
 
yoyogi
När vi ätit upp vår picknick och slumrat en stund i solen bestämde vi oss för att ta en promenad i parken.
 
yoyogi
 
yoyogi
Här och var rådde full aktivitet. Några stod och övade på en skolpjäs, två personer filmade en danshälsning och en stor grupp övade en koreografi lite halvdåligt synkade sådär. Sjukt kul att kolla på ändå.
 
yoyogi
Bäst var dock detta gäng med Elvis-imitatörer som står precis utanför parken. Varje söndag samlas olika personer klädda exakt som Elvis och dansar loss konstant till hans låtar. Så fin liten gemenskap och så himla udda grej.
 
meiji jingū
Sedan bestämde vi oss för att besöka Meiji jingū, ett stort tempel som ligger i parken.
 
meiji jingū
Promenaden för att komma dit är verkligen vacker och går under en lång allé av höga, höga träd.
 
meiji jingū
 
meiji jingū
Alla dessa krukor har fyllts med sake och är en gåva till kejsaren.
 
meiji jingū
 
meiji jingū
Så fina i sina kimonos! Jag kände mig inte riktigt lika snygg i shorts och linne, men vad gör man inte för att klara 35-gradershettan?
 
meiji jingū
 
meiji jingū
Det här trädet tycker jag är så fint och stort. Älskar den gröna lummigheten! Nästa gång jag besöker Tokyo vore det kul att göra det under en annan säsong för att se skillnaden i staden, tror både hösten och våren är väldigt vackra.
 
meiji jingū  meiji jingū
Hamnade visst bakom de här tjejerna igen, fler än jag som fotade trädet...
 
meiji jingū
Sedan gick vi in i templet men där fick man inte fota, så ni får helt enkelt använda er fantasi istället.
 
shibuya
 
loft
Efter tempel-besöket vände vi tillbaka till stadens brus och tog en sista shoppingrunda. Bland annat på Loft som är ett stort varuhus, lite som Åhléns, med olika present- och designprylar. En hel del fint och en del lite knäppt.
 
shabu-shabu
När vi kom på oss själva med att mest vandra runt planlöst bestämde vi oss för att det var dags för middag. Denna gång fick det bli shabu-shabu - det är en maträtt med ett onomatopoetiskt namn (vilket betyder att det heter som det låter). Shabu-shabu är nämligen en slags fondue där man kokar kött och grönsaker i buljong och när det ligger där och bubblar låter det lite så. :) Vi fick välja två smaker på buljongen (vi tog vanlig shabu-shabu och sukiyaki) och sedan hade vi tillgång till en hel buffé med olika grönsaker, nudlar och dumplings att koka där i. Dessutom fick vi in lådor med supertunna skivor av fläsk och biff. Sedan satt vi där och kokade tillsammans och åt allt eftersom det blev klart. Vi hade också lite olika dipsåser med soja, sesamolja och uppvispat ägg att doppa i och det var så SJUKT GOTT. Helt ärligt bland det godaste jag ätit! När vi ätit oss helt proppmätta och fnissat oss sönder och samman av sömnbrist åkte vi hemåt och därmed var också min Tokyo-resa slut.
 
Hoppas ni har gillat att höra om mina dagar i Tokyo och se på bilderna därifrån. Jag tänker som tidigare nämnt göra en liten guide med alla tips komprimerat i ett inlägg, så är det något särskilt ni undrar över och som ni tycker att jag borde ha med där så är det bara att säga till. Sayonara!
 
Fler inlägg om Tokyo:
Tokyo dag 1
Tokyo dag 2
Tokyo dag 3
Tokyo dag 4

Tokyo - Kickbike i morgonsol

2015-08-06   kl. 22:43:00
mika
 
mika
Okej, så låt oss ta vid där vi slutade senast. Klockan är sju en söndagsmorgon i Tokyo. Jag och Mika har vandrat barfota längs de lugna gatorna hem, solen värmer och vi är orimligt pigga (klockan är ju trots allt bara midnatt hemma i Sverige). Ljuset är magiskt och alltså, hur kan man vara så orimligt snygg som Mika efter en hel natt på dansgolv? Fattar inte.
 
kickbike
I vilket fall får vi en extremt bra idé när vi kliver in i hallen och får se två kickbikes stå där. Så vi byter om till shorts och tofflor, hugger varsin citron-isglass och ger oss ut. Tänker "äh, vi känner ju ändå ingen här". Mycket bra inställning ändå.
 
kickbike
 
kickbike
 
kickbike
Sen glider vi omkring där i morgonsolen. Fnissar lite och jag tänker att det är precis sådana här saker som gör den här sommaren till något minnesvärt, till något mer än tårar och sorg.
 
kickbike
 
kickbike
 
kickbike
Nästan så att jag vill skriva upp "åka kickbike i Tokyo en söndagsmorgon" på min bucket list nu bara för att kunna stryka det.
 
kickbike
Och det ultimata beviset: min tuffaste gif någonsin med hawaiishorts och glasspinne i mungipan.

Tokyo dag 4

2015-08-04   kl. 21:41:06
Tack igen för alla fina fina kommentarer på det här inlägget, det betyder så mycket ska ni veta! Jag vill ju dock inte att hela den här bloggen ska vara en enda gråtfest, för trots tråkiga break-ups så hände ju en del bra grejer i somras också. Min Tokyo-resa till exempel (tack och lov för den, bästa investeringen i år!) och nu tycker jag vi tittar på vad som hände under dag fyra.
 
café kitsuné
Morgonen började ju som sagt på bästa Café Kitsuné med frukostcappuccino och surdegsbröd.
 
café kitsuné
En mycket bra start på den lördagen. Efter vi ätit och fotat prick allt strosade vi vidare i Omotesando.
 
commes des garcon
Ett av målen var Commes des Garçons stora flaggskeppsbutik, jag ville nämligen köpa mig en fin randig tröja. Sagt och gjort!
 
green
Sedan passerade vi ett hus som var helt inväxt i grönska, hur snyggt?! Perfekta kombinationen mellan skog och stad.
 
sempre
Omotesando är fyllt av trevliga små butiker. Som den här som heter Sempre (precis som mitt bästa kaffeställe i Stockholm). Här inne köpte jag en liten present till en kompis.
 
leaves
Sedan traskade vi förbi snygga kaklade hus och mer grönska.
 
tobacco
Förbi den här lilla affären som sålde pipor, tobak, whiskey och kaffe. Allt giftigt samlat på samma ställe under en fin skylt, hehe.
 
shozo coffee store
Men vi gick förbi och hittade istället världens sötaste lilla kaffeställe. Så klart var vi tvungna att gå in för dagens andra kopp.
 
shozo coffee store
 
shozo coffee store
Så litet och fint därinne. Vi satte oss en stund eftersom det regnade ute och de spelade Bachs cellosviter i högtalarna.
 
shozo coffee store
Sedan började vi bli hungriga och bestämde oss för att lämna Shozo Coffee Store och hitta ett lunchställe.
 
cori
Och tur hade vi för precis runt hörnet pågick tydligen någon slags festival med en massa foodtrucks uppställda.
 
yakiniku
 
beer
Vi köpte yakiniku och lite lätt hipstrig öl.
 
stripes
De hade gjort fint med vimplar och klistermärken och annat snyggt på området. Men mest tog jag den här bilden för att smygfota det här matchande randiga paret. Till och med tygpåsen har ju ränder!
 
workshop
I ett klassrum man kunde kika in i hölls någon slags workshop i skovård tror jag, alla putsade i alla fall noggrannt.
 
mika
Efter lite mer shopping (i Mikas COS-påse ligger världens finaste jacka!) lämnade vi vårt favoritställe Omotesando.
 
tokyo
Nästa mål var nämligen Tokyo Metropolitan Government Building där man kan åka upp högst upp och kolla på utsikten helt gratis. Här blinkade dock mitt kamerabatteri rött efter en bild så jag besparar er sjutton andra vinklar på Tokyo uppifrån (grattis!).
 
sugamo
Lite tråkigt var det dock för sedan när vi klev av tunnelbanan på vägen hem (efter att ha handlat godis och dricka till vår lilla tvåmans-förfest vi skulle ha på kvällen) möttes vi nämligen av denna drömmiga regnbåge. "Sugoi" ropade folk omkring oss, det säger man nämligen i Japan när man ser något som är helt amaaaazing.
 
sengoku
Och ja, himlen och solnedgången var verkligen magisk den kvällen. När solen sedan gått ner var vi hemma och gjorde oss i ordning, hade en liten förfest med 90-talslåtar och åt äckliga wasabi-chips som vi köpt av misstag. Sedan fångade vi den sista tunnelbanan ut och mötte upp en kompis kompis till Mika som var från Danmark. Hon och hennes tjejgäng tog med oss till en klubb i Roppongi där vi dansade hela, hela natten tills klockan plötsligt var fem och solen gått upp igen.
 
kyrkogård
Då passerade vi den här ytterst kompakta kyrkogården i jakt på ett öppet matställe, hamnade till sist på en sushibar och åkte sedan hem. Väl hemma straxt efter sju kan man ju tro att vi gick och lade oss direkt, men pigga på solljus och en aning jetlaggade fick vi istället för oss att göra något helt annat. Fast det tänker jag berätta mer om någon annan dag!
 
Fler inlägg om Tokyo:
Tokyo dag 1
Tokyo dag 2
Tokyo dag 3

Pasta carbonara med kantareller

2015-08-03   kl. 22:12:21
Tack, tack, tack för alla era kommentarer på inlägget nedan. Jag fällde en och annan tår när jag läste dem, mest för att ni är så himla fina som kommer med tröstande ord och kramar, trots att jag inte träffat er på riktigt ens. Är det något jag tar med mig ur allt detta sorgliga så är det att jag har så många fina vänner. Som låter mig snörvla ner deras axlar, som skickar små citat med klokheter, som hjälper mig hem i taxi när jorden snurrar för snabbt under mina fötter och som låter mig vara förvirrad, naiv och sorgsen i precis den mängd jag behöver. Tack hörrni.
 
Idag har jag haft min första arbetsdag efter tre veckors semester. Det känns både surrealistiskt och bra, som om tiden bara sprungit iväg och som att få landa lite igen. Jag gillar ju verkligen mitt jobb och alla där, men samtidigt är det så himla svårt att springa på precis som förut. För allting är ju faktiskt inte som det var innan den här gråtunga sommaren trädde in. Nåväl, med ”en dag i taget” och ”allting blir bra” i huvudet känns det mesta lättare.
 
För att göra den här måndagskvällen lite extra snäll lagade jag en av mina favoriträtter - pasta carbonara. Med lite kantareller i blev den ännu godare och lite mer sensommarvänlig. Här kommer receptet om ni önskar.
 
carbonara med kantareller
 
Du behöver:
2 portioner spaghetti
1 pkt bacon
3 ägg
2 nävar kantareller
2 dl parmesanost
Några kvistar bladpersilja
Salt och svartpeppar
 
carbonara med kantareller
 
Gör så här:
Börja med att koka upp pastavatten. Skär baconet i småbitar och dela kantarellerna i mindre delar. Stek i en torr panna på medelhög värme tills det får fin färg. Riv 2 dl parmesan och blanda med en äggula, salt och svartpeppar. Koka pastan al dente tills den har cirka en minut kvar. Häll då över spaghettin i stekpannan och blanda i parmesan- och äggblandningen. Rör om ordentligt och tillsätt lite av det stärkelserika pastavattnet om du vill ha en något lösare konsistens. Smaka av med finhackad persilja, salt och svartpeppar. Servera med en äggula och extra parmesan. Ät och njut!
 
carbonara med kantareller

Sommaren är slut. Vi är slut. Allt är slut.

2015-08-02   kl. 20:45:08
Den tolfte juli gjorde jag och Filip slut. Samma dag öppnade jag en ny antecknings-sida i min telefon. Där har jag skrivit ner allt som känns - tankar från ett ensamt flygplan på väg bort från allt och aviga känslor i ett solgassande Sicilien. Här är ett utdrag från min sorgligaste sommar. Tack för att ni finns här och läser. ♥
 
slut 1
 
slut 2
 
slut 4
 
slut 18
 
slut 3
 
slut 5
 
slut 6
 
slut 14
 
slut 15
slut 7
 
slut 19
 
slut 8
 
slut 11
 
slut 13
 
slut 16
 
slut 12
 
slut 17
 
slut 10
 
slut 20

Lemonad med vattenmelon

2015-08-01   kl. 17:29:19
lemonad med vattenmelon
Få smaker är mer somriga för mig än citron. Iskall lemonad, krämig gelato med citronsmak eller bara citronyoghurt med skivade jordgubbar i - mums! Därför blev mycket glad när jag hittade San Pellegrinos citronlemonad i min mataffär.
 
lemonad med vattenmelon
För att spexa till den lite extra lade jag i en annan sommarfavorit - nämligen vattenmelon. Vill man ha pluspoäng kan jag rekommendera att frysa in vattenmelon i mindre tärningar. Så gott och bra alternativ till isbitar.
 
lemonad med vattenmelon
Tada! Världens enklaste, somrigaste lilla drink som hjälper solen på traven. Skål och happy pride på er!

RSS 2.0