Hemma hos mig, del II

Hej igen och välkomna tillbaka hem till mig! Tack för alla fina kommentarer sedan sist, det är så kul att ni gillar mitt hem. Nu tänkte jag att vi skulle kika vidare på nästa lilla del av lägenheten, nämligen köket!
 
Kök
Mitt extremt lilla kök består främst av detta kokskåp. Det finns två spisplattor och en dubbeldiskho. Bakom luckan till det vänstra skåpet finns ett litet kylskåp och de flesta av mina köksgrejer står på hyllorna. Jag har varken ugn eller frys, men ännu har det inte gått någon nöd på mig. Jag tror det handlar om inställning och att vänja sig helt enkelt! Förresten, till vänster om kokskåpet är dörren ut till hallen och till höger är dörren in till min klädkammare.
 
Kök
Denna livsvikta burk innehållandes kaffe står på hedersplats på lägsta hyllan. Bakom skymtar mina pastellfärgade bestick och bredvid står turkosa Iittala-glas och min samling Pantone-muggar.
 
Kök
Den här ljusgröna emaljkastrullen fick jag i julklapp, den kommer från IKEA. Jag tycker den passar fint mot tapeten bakom.
 
Kök
Totalt finns tre hyllor fyllda med saker och en list med S-krokar där jag hängt upp redskap. Jag har försökt ställa allt varagsporslin så långt ned som möjligt så det ska bli enkelt att duka fram.
 
Kök
Högst upp tronar min kaffeservis som jag samlat ihop under åren. Den heter Mårbacka och är från Rörstrand. Det perforerade (säger man så?) mönstret är samma som i serien Swedish Grace och så har den en blå liten dekoration - jag gillar den!
 
Kök
Och här hänger en massa nödvändigheter. Det lilla rivjärnet är perfekt att riva vitlök och parmesan på, förstår inte hur jag klarade mig utan ett sådant innan? Det var allt från mitt lilla, lilla kök!
Fint /
emma /

Perfekt storlek på kök egentligen 😍 bodde ett halvår med en extern spis hehe.

Stina /

Verkligen superfint på så liten yta! Kastrullen från IKEA var ju väldigt läcker och underlägget med flundran också :)

Linnéa /

Vilka fina köksprylar du har! Mitt är mest ihopplock med lite ärvt, och lite Ikea 365+ men nu har jag bestämt att enbart köpa fina/kvalitetsgrejer, så att jag också skulle kunna ha mitt kök på öppna hyllor.

Svar: Tackar! Jag har successivt försökt byta ut alla mina basic IKEA-grejer som jag köpte när jag flyttade hemifrån först. Mitt bästa tips är nog att önska sig köksgrejer i julklapp och födelsedagspresent plus att leta i second hand-butiker, där kan man hitta mycket fint!
Julia

Beatrice /

Du lyckas få det så himla fint! Men du får borra och sånt i väggarna eller? Tänker att det hjälper liksom. :)

Svar: Tack! Jag har inte borrat något själv, alla hyllor och sådant satt uppe redan när jag flyttade in och när jag hänger upp tavlor och sådant försöker jag att använda redan befintliga spikar.
Julia

Anonym /

Åh herre min skapare, fantastiskt fint du har det i den lägenheten!

ISA /

åh känns som att slungas tillbaka till 50-talet. OBS! menar det positivt, så mysigt.

Nathalie /

Måste bara ge typ världens bästa tips. Flyttade själv för typ 1,5 år sen till en studentlägenhet där det tyvärr inte fanns någon ugn och men med ett minimalt frispark som iprincip inte rymmer nått. Köpte till en början en av kedjornas billigaste micros vilket helt klart funkade till en början men blir rätt fort ganska tråkigt och näringsfattigt i längden. Så då fann jag av en slump att elgiganten(finns förmodligen på andra ställen också) en micro med både varmluft och grillfunktion. Är verkligen supernöjd och är förmodligen min bästa investeringar så här långt. Tänkte eftersom du i förra inlägget skrev att du fundera på att köpa en micro. Jag skulle helt klart sig att det faktiskt är värt o lägga de där extra kronorna och så kan man mer eller mindre laga samma mat som om man hade ett komplett kök. Kram!

Svar: Tack för tipset! Jag har faktiskt kollat lite mer på avancerade mikrovågsugnar och om det blir så att jag köper en så lutar det åt någon med grillfunktion, visste dock inte att det fanns varmluft så det måste jag leta efter! Som tidigt 90-talskid växte jag typ upp med micro-kokbok (haha, love it!) och massor av gratänger och sånt gjorde vi jämt i micron. Det känns som det är läge för en återkomst! Kram
Julia

Andrea /

Vilka drömprylar du har pyntat hyllan med! *skärmdumpar och sparar inför framtida hemifrånflytt* Måste få fråga: de ljusblå skålarna på mittersta hyllan näst längst till höger, vad är de för något?

Svar: Tack, vad fint sagt! De turkosa små skålarna kommer från IKEA. Dock var det ganska många år sedan jag köpte dem, men de kan nog finnas kvar.
Julia

Alicia /

Alltså vad fint! Färgerna <3

Ellen Lindberg /

Tapeten är helt fantastiskt fin! Och köket ser supermysigt ut, även om det kanske är litet och saknar frys. Men äsch, fint är det iallafall!

Lotta /

så himla mysigt och fint!

Fredrikapåvinden /

Wow! supermysigt kök. Tycker att det är så fint med öppna hyllor!