Svart + blått

stripes  stripes
Hej hopp! Tusan vad svårt det är att klä sig när man är inställd på att det ska vara soligt och varmt men vädret levererar katastrofdåligt. Jag vägrar ju liksom bära strumpbyxor i juli (det räcker gott och väl med att göra det nio månader om året) men som tur var så var det lite varmare idag i alla fall så jag kunde skryta med min sicilienska solbränna.
 
Att mixa svart och blått har ju ibland setts som lite "förbjudet" i modevärlden, men jag tycker det är superfint. Idag har jag ny randig tröja från Commes des Garçons Play, svart mockakjol från Beyond Retro och mörkblå adidas Gazelle.
 
stripes
På den senaste tiden har jag också fått en liten hangup på hårband, en perfekt hårräddare nu på sommaren och en fin trend från min barndom att plocka tillbaka. Nu är jag sugen på att köpa upp mig på fler (det jag har i håret här är bara ett knutet långt band från en klänning), så är det någon som vet var man får tag på olika fina?

Tokyo - Café Kitsuné

café kitsuné
Här kommer en liten djupdykning på ett av ställena jag gillade extra mycket under min Tokyo-vistelse. Via Instagram lyckades jag och Mika nämligen hitta ett café som vi tyckte såg väldigt fint ut. Efter lite googlande lokaliserade vi det till Omotesando (samma område som vi drack kaffe på under dag två) och begav oss dit på lördagsförmiddagen.
 
café kitsuné
Jag är ju uppenbart svag för kaffeställen med snygg grafisk profil och detta var inget undantag. Kolla de här egna ciderflaskorna till exempel som låg lite nonchalant utanför.
 
café kitsuné
 
café kitsuné
Inomhus fanns det såklart kaffe i långa rader. De hade även eget kaffe paketerat i fina påsar som man kunde köpa med sig.
 
café kitsuné
 
café kitsuné
Vi slog till på varsin frukostmeny och fick en fluffig cappuccino samt resans första och sista surdegsbröd (inte den vanligaste brödsorten i Tokyo direkt) med ost, skinka och dijonsenap.
 
café kitsuné
 
café kitsuné
Vi satte oss ute i solen med bra uppsikt över kaffemaskinerna och baristan.
 
café kitsuné
Och så njöt vi av en långsam lördagsfrukost samtidigt som vi dokumenterade allt med största noggrannhet (fördelen med att resa med någon som också gillar att fota) innan vi strosade vidare. Vad mer som hände den fjärde dagen i Tokyo ska jag berätta lite senare, stay tuned.
 
Fler inlägg om Tokyo:
Tokyo dag 1
Tokyo dag 2
Tokyo dag 3

Tokyo dag 3

Hej hopp! Nu bryter jag tystnaden här med ännu lite mer Tokyo-rapportering. Jag har inte haft varken tid eller möjlighet att blogga under min semester på Sicilien, så nu sitter jag här med en dator fullproppad av bilder och spännande saker att berätta för er. Hoppas ni är redo för lite bloggläsande nu med andra ord, om inte annat så är ju vädret ypperligt för sådana aktiviteter. Här kommer Tokyo dag 3!
 
subway
Min tredje dag i Tokyo var en fredag och den tänkte jag och Mika börja med storslagna frukostplaner på ett litet mysigt kafé i Nippori som vi blivit tipsade om. Så vi klev helt enkelt upp och hoppade på tunnelbanan dit.
 
frukost
Men väl framme visade det sig att de inte alls hade öppet för frukost på fredagar. Typiskt. Istället hittade vi ett croissantställe som fick agera ersättare, vilket det lyckades rätt bra med.
 
tall
 
park
Nästa steg i fredagsplanen var att åka mot det kejserliga palatset som ligger i Chiyoda.
 
hus
Som ni ser var det lite regnigt och mulet, men inte kallt för det. Snarare 35 grader varmt och väldigt fuktigt. Här är i alla fall parken som leder upp mot den inhägnade parken kring palatset.
 
bro
 
det kejserliga palatset
Själva palatset kommer man bara in i två gånger om året, på kejsarens födelsedag den 23 december och på nyårsdagen i början av januari. Men parken brukar man kunna promenera i och den ska vara väldigt fin. Här fortsatte dock vår otur för av någon oklar anledning (jag gissar på renovering, men vakterna var inte så kommunikativa...) så var den stängd. Typiskt igen.
 
fiska
Så vi promenerade vidare i värmen mot ett annat palats som jag prickat in på min karta. På vägen passerade vi den här lilla mannen som stod och fiskade i floden.
 
palats
Efter en mycket varm och lång promenad nådde vi äntligen vårt mål - som också visade sig vara stängt! Vi utsåg snabbt fredagen till något av en otursdag och bestämde oss för att det var dags för bättring.
 
tempel
 
tempel
Och direkt blev det lite bättre när vi blev tipsade om att besöka det här templet som låg i närheten.
 
tempel
Så fint att gå omrking där inne och få en lugn stund. Som en liten oas mitt i staden.
 
tempel
 
tempel
På väggar satt träbrickor med önskningar och knutna lappar löpte längs snören.
 
tempel
 
tempel
Så mäktigt med dessa vackra, historiska byggnader. Det här var ett relativt litet tempel som låg centralt i stan, senare på resan skulle vi besöka ett mycket större, men jag gillade verkligen att strosa omkring här inne.
 
tempel
 
tempel
Till slut började vi dock bli hungriga och trötta i benen så då lämnade vi templet och dess färgglada lyktor för att ta tunnelbanan till Ginza-området.
 
soba
Där hade vi blivit tipsade om att äta ramen på ett litet ställe vid namn Kagari. Det låg lite undangömt så först trodde vi att vi skulle gå bet på även detta, men till slut hittade vi rätt!
 
soba
 
soba
Restaurangen har bara åtta sittplatser så utanför ringlar en liten kö, men det är väl värt att ställa sig i den! Vi väntade i ungefär en halvtimme och fick sedan komma in i den minimala restaurangen. Där ser man rakt in i köket när kockarna lagar mat samtidigt som man slevar i sig en gudomlig ramen, gärna under högljutt slurpande (det är helt okej och inte det minsta ofint i Japan).
 
ginza
Efter denna mycket tillfredsställande lunch gick vi och shoppade lite på Uniqlo i Ginza innan vi åkte hemåt för att vila våra fötter och göra oss redo för kvällen.
 
sengoku
Lite pausande och kaffedrickande senare så var vi på gång ut igen längs vår gata.
 
skor
Mina snabba och sköna sneakers visade sig vara ett mycket bra resesällskap eftersom vi traskade omkring så mycket. Här på de färgglada gatorna i vårt kvarter.
 
koreansk bbq
Kvällens plan var att möta upp en kompis till Mika som också var i Tokyo och tillsammans med två av hans vänner gå och äta koreansk barbeque.
 
julia
Man fick en egen liten grill på bordet samt haklapp så man inte skulle spilla - mycket bra koncept.
 
koreansk bbq
Sedan var det bara att grilla loss och plocka åt sig av alla tillbehör. Jag kan tänka mig att detta koncept skulle fungera mycket bra hemma i Sverige med tanke på hur grillgalna vi är...
 
glass
 
glass
När middagen var uppäten gick vi och köpte vattenmelonglass innan det var dags att hinna med sista tunnelbanan hem. Och sedan var Tokyo-fredagen, som inte alls blev som planerad men ändå väldigt bra, slut!
 
Fler inlägg om Tokyo:
Tokyo dag 1
Tokyo dag 2