Monday motivation 13

collect moments, not things
Här kommer nog den sista delen av Monday Motivation på ett tag. Nu när sommaren är här och många är lediga och semestrar känns det inte riktigt som det finns samma behov av måndagspepp. Därför låter jag mitt lilla projekt vila lite tills jag är redo att inspirera er igen.
 
Det sista citatet här gillar jag i alla fall extra mycket just nu av två anledningar. Dels för att jag tänker mycket på inredning och är lite sugen på att göra om i min lägenhet. Det är dock inte helt enkelt eftersom jag hyr den möblerad i andra hand och inte kan förändra så mycket. Men det som stör mig mest just nu med lägenheten är egentligen alla saker. Så sjukt mycket olika prylar, klädesplagg och böcker som måste ha sin plats och som jag bara vill slippa se. Det är inte klokt vad man samlar på sig...
 
Den andra anledningen till att jag gillar det här citatet är för att jag bestämde mig för att är det något i mitt liv som jag ska prioritera att lägga pengar på så är det resor. Upplevelser och nya intryck kan man inte få för mycket av på samma sätt som prylar. Så när jag satt och kollade igenom min sommar kände jag att jag ville få in ett resmål till, mest för att jag ändå har möjligheten tidsmässigt och inte är så beroende av en lugn och återhämtande sommar. I samma veva sa min kompis Mika att hon skulle åka till Japan under sommaren för att jobba med ett utbytesprojekt och att hennes farbrors villa i Tokyo stod tom. Jag blev genast sugen och började fundera lite, kollade datum och flygbiljetter och sen igår tänkte jag "äsch, jag har ju velat åka till Tokyo i flera år och det här är ju världens guldläge". Så då köpte jag mig en flygbiljett och i mitten av juli åker jag för att hälsa på Mika och se Tokyo tillsammans med henne. Hur kul?! Och så skönt också med ett köp som inte tar någon plats fysiskt i lägenheten utan nu bara i mina upplevelser (och kanske lite i den här bloggen).
 
Är det någon som sitter inne på Tokyo-tips så måste ni hojta till! Jag har ganska begränsad koll just nu och vill ju inte missa något måste. Och har jag rent utsagt någon läsare bosatt i Tokyo så vore det ju ännu roligare om vi kunde ses. Hör av er! *håller tummarna*

Midsommar i Utäng, del 2

Del 1 från mitt midsommarfirande hittar ni här.
 
lekar
 
lekar
Efter sillunchen, där vi avslutade berättandet kring mitt midsommarfirande senast, var det dags för lekar. Vi delades in i lag och sedan var matchen i full gång. Det ska tilläggas att vi råkar vara femton extremt tävlingsinriktade männinskor, så när det leks är det på fulla allvar. Som här, med potatis på sked runt huset på snabbast tid.
 
får
 
får
 
får
 
får
Precis intill huset vi bodde i låg det en gigantisk fårhage där en massa gulliga får och lamm gick omkring. Vi hade fått tillåtelse att klappa djuren hur mycket vi ville, så länge vi inte matade dem eller lockade dem fram till staketet. Så det var bara att kliva in i hagen och ge sig ut för lite får-mys.
 
får
 
får
 
får
 
får
Jag och fåren hade en ganska reserverad inställning till varandra, men Madde är ju som ni ser fårtämjare sedan födseln.
 
gitarr
 
karin
 
dans
Sedan gick vi tillbaka till huset där feststämningen fortfarande var på topp. Vi hade öppnat fönstret på vid gavel och riktat en högtalare ut och en in så man kunde ha dansgolv överallt. Så skönt att vara helt ensamma på en gård och slippa störa någon förutom fåren, som inte verkade misstycka särskilt.
 
madde & julia
 
madde
 
madde
Det blev ännu fler misslyckades selfies (bjuder på den ja) och skålande till höger och vänster innan något magiskt hände.
 
sol
Det blev sol! Äntligen! Hela kvällen var alldeles guldskimrande och vacker. 
 
sol
 
mange
 
sol
Och sedan fortsatte festen natten lång ända tills solen gick upp igen...
 
rabarber
Midsommardagen inleddes lugnt med att alla pysslade med sitt. Några bakade rabarberpaj, en del spelade kubb, ett gäng såg på film och jag satt ute under en filt med korsordstidning och kaffe som en annan pensionär. Ändå så himla fint när allting bara flyter på i sin egna takt och alla glider runt som de vill.
 
grupp
 
grupp
På eftermiddagen när solen tittade fram tände vi grillen och dukade upp oss ute på terassen hela gänget.
 
soligt
 
elin
 
grilla
Och så blev det plötsligt fest igen, trots att ingen hade en tanke på det när de vaknade. Men den festen fastnade visst inte alls på bild, för nästa foto i kameran är från söndagen och hemresedagen.
 
kubb
 
mange
 
får
Då ägnade vi oss åt städning och att äta upp prick alla rester ur kylskåpet. Sedan anordnade vi en mycket seriös kubbturnering med utslagning och final och allt. Till sist var det bara att säga hejdå till fåren och rulla mot Stockholm igen. Så himla bra midsommar alltså! Trots regnigt väder och kyla. Jag tycker så mycket om det här fina gänget och vill alltid att vi ska fira tillsammans!

Blogginlägg jag sparat i juni

Inspirerad av Alexandra kom jag på att det kan vara kul att visa upp vilka blogginlägg jag favoritmarkerat och sparat den sista månaden. Som ett kombinerat tipsinlägg med bra bloggar jag läser och fina saker jag sett där. Så här kommer lite bra juni-material och om ni gillar det kanske det får bli ett återkommande tema!
 
Il Tempo // Flora
Maten på den här italienska restaurangen som Flora besökte såg så extremt god ut så jag var tvungen att spara inlägget som en påminnelse om att jag ska gå dit. Har ännu inte hunnit med det dock, men det står på att göra-listan!
 
Lista tre saker + blandade selfies // jofesin
Dels gillar jag den här listan men mest är jag så glad över att Josefins blogg är tillbaka. Jag tycker så mycket om hennes bildspråk och stil, alltid lika inspirerande!
 
Get Your MR x Outdoor Voices Kit Before It Sells Out! // Man Repeller
Det här träningskitet som Man Repeller designat för Outdoor Voices tyckte jag var så fint. Särskilt tröjan, hopprepet och glass-tag:en. Dock lite för dyrt för att motivera ett köp, trots det fina budskapet In it for The Smoothie som är högst relaterbart.
 
Det här inlägget minns jag inte riktigt hur jag hittade men jag fastnade för de otroligt verkliga målningarna av olika maträtter som konstnären Arnout van Albada gjort. Skulle definitivt kunna ha det här hemma på min vägg. :)
 
Emilys recept på bellini-isglass låter verkligen så gott, som den ultimata sommargrejen! Gissa om jag saknar att ha frys (eller ens ett litet frysfack) nu... Så frustrerande!
Anna Marías besök på ARos Konstmuseum såg helt magiskt ut. De olika ljusinställningarna och den stora regnbågscirkeln skulle jag verkligen vilja uppleva själv. Helt klart en punkt på listan över platser att besöka!
 
Oops, hade visst sparat ett inlägg där jag själv är med, hehe. Men det var mest för att middagen jag blev bjuden på hemma hos Karin var så god och jag vill komma ihåg att laga den själv inom kort. Tips tips!
 
Här visar Moa steg för steg hur hon gör när skapar sina tavlor. Jag kände mest wow efter att ha läst det här inlägget pga sjukt imponerad. Vill köpa ett konstverk av henne innan hon blir upptäckt av hela världen och lika dyr som Picasso.
 
Slurp! Den här rosa lemonaden som Emma gjort ser extremt läskande och god ut. Perfekt till varma sommardagar! Och jag hade aldrig kunnat gissa att det var rödbetor i, så smart ju.
 
Sista tipset får bli det här fina inspirationsreportaget från keramikerr Elin Lannsjös lilla kolonistuga i Göteborg. Efter att ha läst det och kikat på bilderna kliar det bara i mina fingrar och jag vill göra om hela mitt hem...