Monday motivation 13

2015-06-29   kl. 07:16:00
collect moments, not things
Här kommer nog den sista delen av Monday Motivation på ett tag. Nu när sommaren är här och många är lediga och semestrar känns det inte riktigt som det finns samma behov av måndagspepp. Därför låter jag mitt lilla projekt vila lite tills jag är redo att inspirera er igen.
 
Det sista citatet här gillar jag i alla fall extra mycket just nu av två anledningar. Dels för att jag tänker mycket på inredning och är lite sugen på att göra om i min lägenhet. Det är dock inte helt enkelt eftersom jag hyr den möblerad i andra hand och inte kan förändra så mycket. Men det som stör mig mest just nu med lägenheten är egentligen alla saker. Så sjukt mycket olika prylar, klädesplagg och böcker som måste ha sin plats och som jag bara vill slippa se. Det är inte klokt vad man samlar på sig...
 
Den andra anledningen till att jag gillar det här citatet är för att jag bestämde mig för att är det något i mitt liv som jag ska prioritera att lägga pengar på så är det resor. Upplevelser och nya intryck kan man inte få för mycket av på samma sätt som prylar. Så när jag satt och kollade igenom min sommar kände jag att jag ville få in ett resmål till, mest för att jag ändå har möjligheten tidsmässigt och inte är så beroende av en lugn och återhämtande sommar. I samma veva sa min kompis Mika att hon skulle åka till Japan under sommaren för att jobba med ett utbytesprojekt och att hennes farbrors villa i Tokyo stod tom. Jag blev genast sugen och började fundera lite, kollade datum och flygbiljetter och sen igår tänkte jag "äsch, jag har ju velat åka till Tokyo i flera år och det här är ju världens guldläge". Så då köpte jag mig en flygbiljett och i mitten av juli åker jag för att hälsa på Mika och se Tokyo tillsammans med henne. Hur kul?! Och så skönt också med ett köp som inte tar någon plats fysiskt i lägenheten utan nu bara i mina upplevelser (och kanske lite i den här bloggen).
 
Är det någon som sitter inne på Tokyo-tips så måste ni hojta till! Jag har ganska begränsad koll just nu och vill ju inte missa något måste. Och har jag rent utsagt någon läsare bosatt i Tokyo så vore det ju ännu roligare om vi kunde ses. Hör av er! *håller tummarna*

Midsommar i Utäng, del 2

2015-06-29   kl. 00:15:42
Del 1 från mitt midsommarfirande hittar ni här.
 
lekar
 
lekar
Efter sillunchen, där vi avslutade berättandet kring mitt midsommarfirande senast, var det dags för lekar. Vi delades in i lag och sedan var matchen i full gång. Det ska tilläggas att vi råkar vara femton extremt tävlingsinriktade männinskor, så när det leks är det på fulla allvar. Som här, med potatis på sked runt huset på snabbast tid.
 
får
 
får
 
får
 
får
Precis intill huset vi bodde i låg det en gigantisk fårhage där en massa gulliga får och lamm gick omkring. Vi hade fått tillåtelse att klappa djuren hur mycket vi ville, så länge vi inte matade dem eller lockade dem fram till staketet. Så det var bara att kliva in i hagen och ge sig ut för lite får-mys.
 
får
 
får
 
får
 
får
Jag och fåren hade en ganska reserverad inställning till varandra, men Madde är ju som ni ser fårtämjare sedan födseln.
 
gitarr
 
karin
 
dans
Sedan gick vi tillbaka till huset där feststämningen fortfarande var på topp. Vi hade öppnat fönstret på vid gavel och riktat en högtalare ut och en in så man kunde ha dansgolv överallt. Så skönt att vara helt ensamma på en gård och slippa störa någon förutom fåren, som inte verkade misstycka särskilt.
 
madde & julia
 
madde
 
madde
Det blev ännu fler misslyckades selfies (bjuder på den ja) och skålande till höger och vänster innan något magiskt hände.
 
sol
Det blev sol! Äntligen! Hela kvällen var alldeles guldskimrande och vacker. 
 
sol
 
mange
 
sol
Och sedan fortsatte festen natten lång ända tills solen gick upp igen...
 
rabarber
Midsommardagen inleddes lugnt med att alla pysslade med sitt. Några bakade rabarberpaj, en del spelade kubb, ett gäng såg på film och jag satt ute under en filt med korsordstidning och kaffe som en annan pensionär. Ändå så himla fint när allting bara flyter på i sin egna takt och alla glider runt som de vill.
 
grupp
 
grupp
På eftermiddagen när solen tittade fram tände vi grillen och dukade upp oss ute på terassen hela gänget.
 
soligt
 
elin
 
grilla
Och så blev det plötsligt fest igen, trots att ingen hade en tanke på det när de vaknade. Men den festen fastnade visst inte alls på bild, för nästa foto i kameran är från söndagen och hemresedagen.
 
kubb
 
mange
 
får
Då ägnade vi oss åt städning och att äta upp prick alla rester ur kylskåpet. Sedan anordnade vi en mycket seriös kubbturnering med utslagning och final och allt. Till sist var det bara att säga hejdå till fåren och rulla mot Stockholm igen. Så himla bra midsommar alltså! Trots regnigt väder och kyla. Jag tycker så mycket om det här fina gänget och vill alltid att vi ska fira tillsammans!

Blogginlägg jag sparat i juni

2015-06-27   kl. 22:34:16
Inspirerad av Alexandra kom jag på att det kan vara kul att visa upp vilka blogginlägg jag favoritmarkerat och sparat den sista månaden. Som ett kombinerat tipsinlägg med bra bloggar jag läser och fina saker jag sett där. Så här kommer lite bra juni-material och om ni gillar det kanske det får bli ett återkommande tema!
 
Il Tempo // Flora
Maten på den här italienska restaurangen som Flora besökte såg så extremt god ut så jag var tvungen att spara inlägget som en påminnelse om att jag ska gå dit. Har ännu inte hunnit med det dock, men det står på att göra-listan!
 
Lista tre saker + blandade selfies // jofesin
Dels gillar jag den här listan men mest är jag så glad över att Josefins blogg är tillbaka. Jag tycker så mycket om hennes bildspråk och stil, alltid lika inspirerande!
 
Get Your MR x Outdoor Voices Kit Before It Sells Out! // Man Repeller
Det här träningskitet som Man Repeller designat för Outdoor Voices tyckte jag var så fint. Särskilt tröjan, hopprepet och glass-tag:en. Dock lite för dyrt för att motivera ett köp, trots det fina budskapet In it for The Smoothie som är högst relaterbart.
 
Det här inlägget minns jag inte riktigt hur jag hittade men jag fastnade för de otroligt verkliga målningarna av olika maträtter som konstnären Arnout van Albada gjort. Skulle definitivt kunna ha det här hemma på min vägg. :)
 
Emilys recept på bellini-isglass låter verkligen så gott, som den ultimata sommargrejen! Gissa om jag saknar att ha frys (eller ens ett litet frysfack) nu... Så frustrerande!
Anna Marías besök på ARos Konstmuseum såg helt magiskt ut. De olika ljusinställningarna och den stora regnbågscirkeln skulle jag verkligen vilja uppleva själv. Helt klart en punkt på listan över platser att besöka!
 
Oops, hade visst sparat ett inlägg där jag själv är med, hehe. Men det var mest för att middagen jag blev bjuden på hemma hos Karin var så god och jag vill komma ihåg att laga den själv inom kort. Tips tips!
 
Här visar Moa steg för steg hur hon gör när skapar sina tavlor. Jag kände mest wow efter att ha läst det här inlägget pga sjukt imponerad. Vill köpa ett konstverk av henne innan hon blir upptäckt av hela världen och lika dyr som Picasso.
 
Slurp! Den här rosa lemonaden som Emma gjort ser extremt läskande och god ut. Perfekt till varma sommardagar! Och jag hade aldrig kunnat gissa att det var rödbetor i, så smart ju.
 
Sista tipset får bli det här fina inspirationsreportaget från keramikerr Elin Lannsjös lilla kolonistuga i Göteborg. Efter att ha läst det och kikat på bilderna kliar det bara i mina fingrar och jag vill göra om hela mitt hem...

Skepp ohoj!

2015-06-26   kl. 23:59:00
Igår hade vi sommarfest med jobbet. En av de bästa återkommande händelserna varje juni, för är det något vi är bra på så är det fest! Stämningen på topp och bara en massa tid att prata, kramas och skratta tillsammans. Jag tyckte inte jag fotade så mycket under kvällen (bara en liten del av allt vi hittade på fastnade på kameran) men ändå blev det här inlägget megalångt. Kanske för att kvällen var så magisk, ljuset så smickrande och utsikten så bedårande. Vem vet? Nu kikar vi i alla fall!
 
terassen
Vi började kvällen med chipsbuffé och öl på vår takterass. Kvällens tema avslöjades: skepp ohoj! Alla fick varsin sjömanshatt att bära under kvällen, mycket stiligt!
 
tjingen
Här är Tjingen, en av de personer som jag jobbar allra mest med just nu. Vi är ett av byråns kretiva team (han är AD och jag copy) och vi har många gemensamma kunder. Egentligen förtjänar han ett eget blogginlägg för han är en av de roligaste karaktärerna jag känner. Alltifrån att han älskar skräpmat och dyra klockor (så mycket att han startade bloggen Junk food & Luxury) till att han bär kavaj varje dag och nästan har lika många par träningsskor som träningspass han gått på...
 
olof
Efter den lilla fördrinken promenerade vi ner till Strandvägen där kryssningsbåten Qrooz väntade på oss. Vi hoppade ombord, satte oss på akterdäck och skålade i bubbel. Olof höll välkomsttal och solen gassade när vi lämnade kajen.
 
kappe & lotta
Sedan gled vi genom Stockholms vatten, blev slussade och vinkade till alla vi mötte.
 
madde & tjingen
 
henke & olof
Stämningen var mycket god redan från start och efter lite minglande slog vi oss ned för middag. Men då beslagtogs alla telefoner och kameror så det har jag inga bilder på. Maten var dock fantastiskt god, huvudrätten med hängmörad biff, tryffelsmör, puré på stekt silverlök samt friterad persilja och färskpotatis var bland det bästa jag ätit på länge! Drömmer om den nu idag...
 
båt
 
båt
 
båt
Vädret var helt magiskt med sol och regn på samma gång och Stockholm var som allra vackrast.
 
kappe & märta
 
kappe & märta
 
regnbågar
"Kolla regnbågarna!" Vad är förresten grejen med att man alltid ser double rainbows nu för tiden? Innan det där YouTube-klippet började cirkulera hade jag aldrig sett/tänkt på det, men nu känns det som att varenda regnbåge är dubbel. Någon som sitter på en förklaring? Eller är det klimatförändringarna, haha...
 
skål
 
henke
 
båt
Grattis till jättemånga bilder på folk från mitt jobb men alltså, jag känner att de förtjänar lite uppmärksamhet här i bloggen. Jag umgås ju ändå med dem fem dagar i veckan och alla är fantastiska på sitt egna sätt! Jag är så glad att jag började jobba på Animal för två och ett halvt år sedan. Efter min start där 2013 har vi hunnit växa och bli nästan dubbelt så många och vi är verkligen ett dream team nu. *håller hyllningstal*
 
madde & julia
 
madde & julia
Extra glad är jag också för att jag får jobba med Madde som är en av mina bästa vänner sen vi pluggade på universitet. Trots vår icke-förmåga att ta bra selfies tillsammans så är vi en ganska oslagbar duo om jag får säga det själv.
 
gustav & julia
 
gustav & julia
Och på tal om duos så är det här jag och Gustav. Han jobbar som community manager och copy och är en av de snällaste människorna jag känner. Alltid morgonpigg och hälsar med ett glatt "God morgon!" varje gång jag sömnigt hasar in på kontoret. :)
 
regnbågar
 
märta & kappe
 
märta & kappe
Och här har vi Märta och Katarina (men som alla kallar Kappe). De är två av våra designers som gör magi i Photoshop för jämnan.
 
jakob
 
vatten
Jakob och Stockholm från sin allra bästa sida. Jag älskade verkligen den här båten och ville glida runt här för alltid!
 
emil & erik
 
tjingen
Till slut var det ändå dags att kliva i land igen - mätta, nöjda och glada i hatten. Väl tillbaka gick vi till Hallwylska museets innegård som öppnat ganska nyligen. Det var verkligen superfint där, jag kommer definitivt gå tillbaka!
 
trädgården
 
trädgården
Och till sist slutade kvällen på Trädgården där det dansades hejvilt och hattarna hamnade i dj-båset. Skepp ohoj så var den sommarfesten slut!

Boktips inför sommaren, del 1

2015-06-24   kl. 13:45:00
sommarböcker
 
Snart stundar semestrar och det innebär ofta mer tid för bokläsning, hurra! Därför har jag nu samlat ett gäng av mina favoritböcker som jag tänkte tipsa er om. För att göra det lite extra semestervänligt har jag fokuserat på pocketböcker vilket jag älskar, mest för att de är så smidiga att ta med sig överallt men också för att de är billiga. Då gör det inte så mycket om de är lite dåliga eftersom man inte behöver känna sig tvungen att ha dem kvar i bokhyllan utan det är enkelt att bara passa vidare dem till någon annan. Man kan ju tro att jag är sponsrad av Pocket Shop (det vore drömmen!) men så är det icke. Jag råkar bara vara en frekvent kund där med stämpelkortet i högsta hugg... Nåväl. För att det här inte skulle bli världens längsta tipsinlägg har jag delat upp min bokhög i två inlägg, här kommer alltså del 1.
 
expeditionen: min kärlekshistoria
 
Expeditionen: Min kärlekshistoria - Bea Uusma
Trots min enorma pocketkärlek så vill jag tipsa om denna fantastiska tegelsten. Den finns förvisso utgiven även i pocket men för mig var halva läsuppelvelsen att få se alla bilder, kartor och grafik, så det rekommenderar jag er också. Få har väl undgått att höra talas om denna bok, men för er som missat så handlar den om Andréexpeditionen år 1897 där tre män bestämmer sig för att ta sig till Nordpolen. Försöket misslyckas och männen försvinner i kylan, ända tills de 33 år senare hittas infrusna på Vitön tillsammans med sina dagboksanteckningar. Boken handlar om historien kring André och hans vänner men också om Beas arbete för att ta reda på hur allt egentligen gick till.
 
tio lektioner i matlagning
 
Tio lektioner i matlagning - Lotta Lundgren
(I min bokhög är den inbunden men den finns nu också som pocket har jag sett.) Det här är en kokbok, men inte vilken kokbok som helst. Till skillnad från andra matlagningsböcker med recept så innehåller den inte en endaste bild. Bara en massa härliga sidor fyllda med bokstäver och texter om mat, konsten att tillaga den, smaker och hur de fungerar, kost vs måltider och instruktioner på hur man exempelvis filear en fisk. Men också hur mat hör samman med jämställdhet, politik, kärlek, förhållanden, ekonomi och kreativitet. Är du det minsta intresserad av mat så borde du verkligen läsa denna bok, om inte annat bara för att Lotta Lundgren skriver så förbannat bra.
 
bonjour tristesse
 
Bonjour tristesse - Françoise Sagan
Jag har så svår för att sätta fingret på varför jag gillar denna bok så mycket, men det beror nog allra mest på den bitterljuva sommarstämning som råder under berättelsen. Handlingen tar plats på Franska Rivieran under en gassande sol och med ett groende relationsdrama där sjuttonåriga Céciles känslor styr allt mer. Hela historien fortlöper snabbt och intensivt, vissa meningar är verkligen stryka under bra och vemodet liksom biter sig fast, sommarsolen till trots.
 
välkommen till den här världen
 
Välkommen till den här världen - Amanda Svensson
Amanda Svensson är inte bara ett ungt författargeni, hon lyckas dessutom verkligen sätta sin egna stil och känsla på allt hon skriver. Jag har läst två böcker av henne och gillar båda, men den här är den som står hemma i min bokhylla just nu. Välkommen till den här världen är ett slags triangeldrama med splittrade huvudkaraktärer i fokus. De är fyllda med trassel och tankar och tristess, men också med längtan efter något större. Boken är unik och stundtals nästan jobbig men också fylld av igenkänning och ljusglimtar. Lättläst och snabb med en historia som dröjer sig kvar.
 
steglitsan
 
Steglitsan - Donna Tartt
Den här boken låg i mångas solstolar förra sommaren och det med all rätt. Steglitsan är en lång och spännande historia som räcker under en hel semesterresa med sina nästan 800 sidor. Och visst, det kan ta en liten stund innan man fastnar (så var det i alla fall för mig) men sedan kunde jag inte lägga ifrån mig den. Genom hela boken hinner historien ta många vändningar men allting börjar med en olycka på ett konstmuseeum i New York där en pojke, Theo Decker, mirakulöst överlever. På museet finns även tavlan med steglitsan, den lilla fågeln som kommer att betyda mer än något annat. Tavlan och Theo blir början på en historia som får en att vända blad efter blad.
 
den hemliga historien
 
Den hemliga historien - Donna Tartt
Efter att ha läst Steglitsan och fastnat för den ville jag läsa något mer av Tartt och fastnade för en av hennes andra tegelstenar, nämligen Den hemliga historien. Jag minns att jag tittat på den tidigare men valt bort den, kanske på grund av tjockleken, det ganska tråkiga omslaget eller för att den beskrevs som något av en deckare (en genre som inte tilltalar mig nämnvärt). Men när jag väl gav den en chans var jag fast snabbt. Boken utspelar sig i amerikansk fin-college-miljö där kultur och intellekt står högt i spel och grekiska fraser droppas till höger och vänster. Vi får följa ett tätt sammansvetsat gäng som gång på gång vandrar mellan dekandens och panik. Under allt gömmer sig en mörk historia som sakta men säkert träder fram och i slutet läser jag intensivt för att få lösningen samtidigt som jag verkligen inte vill att boken ska ta slut.
 
Hoppas att ni gillar de här första tipsen, nästa del kommer inom kort. Har ni förresten några böcker på lager som ni tror att jag skulle gilla så får ni gärna tipsa. Jag måste ju också fylla min bokhylla inför sommaren!

Midsommar i Utäng, del 1

2015-06-23   kl. 07:12:00
regn
 
höns
 
städa
 
spegelbild
Föga förvånade vaknade vi upp till regnsmatter mot rutorna på midsommarafton men inombords fanns ändå ett litet festpirr. Midsommar! Efter en gemensam frukost och överenskommelse om sillunch klockan två spred alla ut sig på gården. Jag och några till drog på oss regnrockar och promenerade längs grusvägar för att inspektera bygden och dess djur. Sedan tog jag och Madde tag i uppgiften att städa ur ladan där vi skulle äta midsommarlunch. Dammet yrde och jag har nog aldrig känt mig så mycket som Ernst Kirchsteiger i ett avsnitt av Sommartorpet. Ni vet när de lite casual hittar en fantastisk lada som de städar ur lite snabbt, klär in i löv och ballonger och sedan bjuder in alla sina vänner på fest i? Precis så var det!
 
lada
 
lada
 
buffé
Bordet dukades och maten som några hjälpts åt att laga bars in och ställdes upp på bardisken. Snapsarna var kylda och kransarna bundna, nu kunde vi börja!
 
långbord
 
snapsvisor
 
malin & jakob
 
sill
Kombinationen av femton fantastiska vänner runt samma bord, färskpotatis, sill, gubbröra och västerbottenpaj plus skålande till höger och vänster är ju bara perfekt. Jag önskar det kunde vara midsommar oftare! Kanske får vi se till att styra upp en ordentlig kräftskiva också...
 
krans
 
skratt
 
blommor
 
sång
Efter mera skratt och mat plockade Erik och Ella fram gitarren och stämde upp i Små lätta moln och sen blev det gemensam allsång till Sol, vind och vatten. Älskar att ha kompisar som suttit och smygövat på sådant i stugan medan man blåst ballonger.
 
olle
 
tårta
 
ella
 
madde & olle
Och sen åt vi jordgubbstårta och drack kaffe och helt plötsligt hade lunchen övergått i sen eftermiddag och lekar. Men det får vi kika på någon annan dag för annars blir detta inlägg alldeles för långt. På återseende!

Monday motivation 12

2015-06-22   kl. 07:09:00
eat sleep create
Efter en helg som bara bestått av skratt, lek och njut så är min vanliga vardag tillbaka igen. För även om sommaren på sätt och vis är igång så dröjer det tre veckor innan jag går på semester. Och det kommer inte bli tre lugna veckor där jag sitter tillbakalutad på skrivbordsstolen. Nej, det är ett stort antal kampanjer, planer och innehåll som ska hinna målas ut innan jag checkar ut på semester.
 
Mina dagar den närmaste tiden kommer alltså kunna beskrivas rätt väl med orden ovan. Tur då att det där create är något av det bästa jag vet och att mitt jobb till stor del bara består av roligheter. Nu är det faktiskt måndag morgon och jag riktigt längtar efter att få åka till jobbet och sätta igång med en pitch för en av mina drömkunder. Mer än så kan jag tyvärr inte säga just nu, men om det går vägen ska jag berätta senare. Hoppas ni får en fin och kreativ måndag!

Lite midsommar

2015-06-21   kl. 21:54:53
Hej! Jag råkade visst logga ut här och försvinna ett tag, men det är ju sånt som händer ibland när tiden inte räcker till och uppkopplingen är obefintlig. Jag hoppas ni kan ha överseende med det. I vilket fall så har jag ägnat de senaste dagarna åt midsommarfirande och inte vilket firande som helst, det har varit helt fantastiskt! Trots regn och saknad av vissa personer så var dessa dagar i en liten stuga tillsammans med några av mina bästa vänner precis vad jag behövde. Nu har jag kommit hem och laddat in ett par hundra bilder i min dator som jag ska sätta mig och gå igenom, men innan jag visar er dem så bjuder jag från tre tjuvkiksbilder från mitt Instagram-konto @solig. Jag hoppas att ni också har haft fina firanden oavsett väder och plats!
 
alla
Vi var ett stort gäng på femton personer som hyrde en stuga i Sörmland, mitt ute på landet någonstans utanför Nyköping. 
 
midsommarlunch
Eftersom det regnade en stor del av helgen så åt vi midsommarlunchen inne i en lada som vi hittade på gården och fick lov att använda. Efter några timmars sopande och skrubbande, dekorerande och lövande så kunde vi slå oss ner i den här sommaridyllen för sill och snaps.
 
madde & fåret
Och precis runt husknuten gick en stor fårhage full av får som vi fick hälsa på och klappa precis hur mycket vi ville. Så idylliskt och lite småkomiskt att vakna till högljutt bräkande klockan sex på morgonen sen... 

Tre sommarplaylists

2015-06-16   kl. 13:01:45
_1050280
Att sommartid är bästa tiden är ju knappast någon nyhet och visst är det så att även den bästa av tider förtjänar ett riktigt bra soundtrack? I väntan på att årets sommarlåt ska slå ned med buller och bång så har jag blickat tillbaka lite och bläddrat bland mina hundratals Spotify-listor för att slutligen hitta tre stycken som jag tycker fungerar extra bra att lyssna på just nu.
 
. skolavslutning & sommarlov
. mellan hägg och syren
. making heartbeats

Min helg i åtta bilder

2015-06-14   kl. 22:47:11
Här kommer min helg sammanfattad i åtta kvadratiska bilder, de flesta direkt från telefonen. Häng med!
 
madde & julia
På fredagskvällen tog jag med min gamla vapendragare (och numera även kollega) Madde till ett event med Briska som jag blivit inbjuden till.
 
briska
Där blev vi bjudna på somriga drinkar, fick håret stylat och blev uppvärmda inför kvällens stora händelse, nämligen Summerburst dit vi också fått varsin premiumbiljett.
 
avicii
Så slutet av fredagskvällen tillbringades studsandes till house. Den givna höjdpunkten var ju självklart Avicii som bjöd på en riktig show. Jag lyssnar ju inte jättemycket på house till vardags (även om jag kan uppskatta det då och då) men att se och höra det så här är ju verkligen en helt annan grej!
 
gräs
På lördagen vaknade jag upp till strålande sol och parkerade mig därför på innergårdens gräsmatta under ett par timmar. Med podcasts i öronen och en gassande sol hade jag det fint.
 
middag
Sedan handlade jag lite mat och kikade på prinsbröllopet med ett öga samtidigt som jag städade lägenheten. Framåt kvällen kom Madde över på besök och vi åt middag och lyssnade på kungens halvstela tal innan vi gav oss ut mot Summerburst igen.
 
axwell & ingrosso
Denna gång var höjdpunkten Axwell och Ingrosso som avslutade hela festivalen. Den bästa låten var helt klart Sun Is Shining, känns som en potentiell dans-sommar-plåga.
 
julia
Och idag tog jag en lång sovmorgon och försökte pigga upp mig med citronläsk och flätor. Det gick hyfsat för sedan gick jag en liten sväng på stan.
 
skor
Iförd neonsneakers handlade jag lite fina saker på & Other Stories innan jag gick och tränade. Sedan kom Filip hem hit och vi åt räkor och baguette. Och nu sitter jag här i soffan med honom bredvid mig och vi ska avsluta dagen med en film. Mycket bra helg måste jag säga, hoppas att ni också haft det fint!

Något att äta

2015-06-12   kl. 13:24:00
Vet ni inte vad ni ska knapra på i helgen? Här kommer tre goda grejer som jag lagat de senaste veckorna och som jag verkligen kan rekommendera!
 
halloumiburgare
 
halloumiburgare
Först på tur är halloumiburgare med sötpotatispommes och fetaostdip.
 
rabarberpaj
Kanske något sött däremellan... Vad sägs om rabarberpaj med vaniljsås eller glass?
 
kikärtsbiffar
 
kikärtsbiffar
Och slutligen kikärtsbiffar med tabbouleh och guacamole. Vilken tallrik väljer ni?
 
PS. Recept till en del av dessa rätter finns i Ätbart-kategorin. Annars är Google eller er egna improvisation mycket bra i detta fall, jag lovar!

Tre inredningsdetaljer

2015-06-11   kl. 23:35:41
Här är tre små utvalda saker som finns i mitt hem just nu. Sådant jag blir lite extra glad av att kika på helt enkelt.
 
marmor
Fina rosa blommor i ett litet dricksglas med guldkant som står på en bit marmor i mitt fönster.
 
kaktus
En liten byrå i hallen tillsammans med en taggig kaktus, ett par solglasögon och en guldbox med smycken.
 
vas
En högsmal vas fylld med tjuvade kvistar från trädet på gatan mittemot.

Den stora sommarlistan

2015-06-10   kl. 07:05:00
Här kommer ett litet hopplock av olika sommarlistor som cirkulerat på bloggar de senaste veckorna. Jag tog några frågor från varje för att på så vis skapa Den stora sommarlistan. Här kommer den!
 
P1050380


Hur ser dina planer ut för sommaren?

Min semester smygstartar den 3 juli och då tänkte jag åka ut i Misterhults skärgård med familj och vänner som jag gjort prick varje sommar sedan jag föddes. Där stannar jag nog fram till på måndagen men sedan måste jag tillbaka till civilisationen eftersom jag har jour på jobbet och täckningen där ute är katastrofal (alltså knappt E-täckning och definitivt inget internet). När jourdagarna är över åker jag och Filip till hans pappas sommarhus i Skåne, kanske med en sväng förbi Danmark också. Sedan väntar några oplanerade dagar innan jag flyger till Sicilien den 22 juli. Där har min kompis Graziellas familj en lägenhet som jag, hon och ett gäng andra tjejer ska låna i en vecka. Det kommer bli toppen! Sedan när jag är hemma igen är det bara några dagar kvar på semestern så då blir det nog bara Stockholmshäng för hela slanten.

Vad ska du göra på midsommar?
Vi är ett gäng som pluggade tillsammans på universitetet som alltid brukar fira midsommar ihop. Detta år har vi hyrt en stuga i Sörmland på en liten gård, så vi blir ett fint gäng mitt ute i ingenstans, precis som vanligt.

Bästa sommarstället:
På släta klippor i skärgården eller en solstol på en strand nära havet.

DSC_0079

Favoritsommarblomman:
Rödklöver

Här badar jag helst:
I hav eller pool. Jag är något av en badkruka som gärna vill att vattnet är åtminstone 20 grader varmt. Därför känns ju pool som ett säkrare kort men havet är ju ändå det allra bästa!

Hur länge ska du vara ledig?
Tre veckor i sträck plus några extradagar i augusti (då räknar jag inte med jourveckan eftersom det är jobb).

DSC_0012

Vad ser du mest fram emot?
Vakna upp och se solen lysa utanför fönstret, gå och göra en stor frukost och äta den i lugn och ro på en altan. Och att få upptäcka Sicilien!

Vad kommer du köpa inför semestern?
Solkräm, shorts, pocketböcker och kanske några sköna klänningar.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Sommar i P1. Älskar det! Har alltid som mål att lyssna på alla sommarpratare men tappar det jämt någonstans i juli, ska se om jag klarar det i år.


P1050951

Ska du åka på någon festival i sommar?
Ja, på Way Out West! Kanske Popaganda också om jag får feeling.

Favoritsommardoft:
Saltvatten och aftersun på solvarm hud.

Hur kommer du att göra dig illa?
Förhoppningsvis inte något mer allvarligt än de klassiska skrubbsåren och myggbetten. Saknar inte sommaren då jag fick en fraktur på handleden och gick med bandage i 30-graders värme...

Vad ska du läsa i sommar?
Ett liv för lite av Kristofer Ahlström står redan och väntar i min bokhylla. Flickvännen och Den vita staden av Karolina Ramqvist är på min läslista, likaså Utan personligt ansvar av Lena Andersson om den kan släppas i pocket någon gång... Jag tänkte göra ett tipsinlägg med några av mina favoritböcker som jag läste förra sommaren om någon är intresserad?

gelato

Det här äter jag helst i sommar:
Glass. Jag läste någonstans att en riktig sicilienare gärna äter gelato till frukost och kände direkt att jag kommer trivas där.

Vad kommer du ha på dig?
Allt som man är barbent i förhoppningsvis (eftersom det är mitt favoritsätt att vara klädd). Så klänningar, kjolar och shorts typ.

Kommer du bli brun?
Jag hoppas det! Både jag och min hud trivs mycket bättre när den får sol på sig. Jag har trots mitt blonda hår inte så känslig hud, bränner mig extremt sällan och har inte en enda fräken (lite tråkigt dock eftersom det är så fint).

P1050710

Det här dricker jag helst i sommar:
Fanta Lemon (semesterläsken nr 1), iskallt vatten och vin som vi hämtar från vår lokala vingård på Sicilien (ja, på riktigt, det är gångavstånd dit. Hurra!)

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som den soligaste sommaren i mannaminne. Full av spännande äventyr och lediga dagar!


Fri till slut

2015-06-09   kl. 09:08:33
fri till slut Är det inte konstigt ändå. Livet. Hur man ena stunden går på bröllop och firar kärleken för att bara några dagar senare sitta på en begravning och gråta. Som om det vore dess förbannade uppgift att ständigt hålla en i schack. En evig påminnelse om att liv och död, glädje och sorg, kärlek och hat, fungerar som motpoler och alltid måste finnas.
 
Idag tar jag farväl av en vän och kollega. En människa vars liv tog slut alldeles för tidigt. Min första tanke var: "jag går inte". Som om döden gick att undvika genom att sitta kvar på kontoret och arbeta. Att så länge jag inte låtsades om den så skulle det aldrig ha hänt. Så är det självklart inte och idag möter jag den. Med sorg i blicken och tungt hjärta.
 
Det är en av de vackraste junidagarna på länge. Skolavslutningsklädda barn möter mig på tunnelbanan. Den sista doften av syren bor i luften. Jag är klädd i svart. Och du är fri till slut.

Monday motivation 11

2015-06-08   kl. 07:12:00
life's too short to pretend you're not listening to taylor swift
Skulle jag brodera mig en ny köksbonad de närmsta dagarna skulle den nog se ut så här. Home Sweet Home i all ära men vissa budskap förtjänar att uppdateras och vem har sagt att inte köksväggar förtjänar humor? Taylor-fan (←jag) eller inte så tycker jag att vi kan slå ett gemensamt slag för pop-genren. För ibland finns det inget bättre än en riktigt hit:ig låt. Med en text som sitter som klister inom loppet av två minuter och en melodi som får dig att vilja ta ett spontant danssteg på kontoret. Den enda nackdelen är väl att Taylor Swift envisas med att inte ha sina låtar på Spotify, men vi får hoppas att hon kommer på bättre tankar snart...
 
Och egentligen går väl det här tänket att tillämpa på det mesta. Livet är helt enkelt för kort för att man ska upprätthålla någon slags creddig fasad mot sin vilja. Det är därför jag varvar italiensk risotto med korv med bröd, stilrena outfits med prickigt från topp till tå och The National med Taylor Swift. Allting blir helt enkelt roligare så!
 
PS. På tal om roligt och Taylor Swift, kolla den här Obama-tolkningen. Jag har sett den säkert tjugo gånger i rad men det är lika kul varje gång.

Högtider

2015-06-07   kl. 21:59:51
Som det sig bör är juni fylld med firanden av olika slag och den ena högtiden avlöser den andra. De två senaste helgerna har varit extra festliga för min del så jag tänkte att vi skulle titta på lite bilder därifrån.
 
examenskonsert
Förra helgen tog min lillebror Alfred sin examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg där han läst improvisationsjazz i tre år. En del av examensmomentet är en konsert för nära och kära där man visar upp vad man lärt sig, så jag och resten av Eriksson-klanen åkte ner till västkusten över dagen för att lyssna.
 
examenskonsert
Här är Alfred med sin kontrabas. Gissa vem som agerade orimligt stolt storasyster under hela konserten när han framförde massor av egenskrivna låtar tillsammans med sina kompisar? Jo jag. Men alltså, en mer ödmjuk och genialisk person får man leta efter. Samtidigt som han pluggat på högskolan har han dessutom hunnit bli någon slags expert inom programmering och startat ett eget företag tillsammans med ett gäng kompisar. Och själv ägnar jag min fritid åt att spela mobilspel och hänga på Instagram... hehe.
 
examenskonsert
Med sig i konsertsalen hade han också några kompisar från skolan - Joel på piano, Cornelia på trummor och Henrik på saxofon. Orimligt duktiga hela högen. Och sedan när konserten var slut gick vi och åt middag tillsammans hela familjegänget innan jag hoppade på tåget till Stockholm igen.
 
bröllop
Igår var det dags för nästa högtid, nämligen bröllop för min kusin Jonas och Magda. Vigseln var i Gamla Uppsala kyrka, mycket fint!
 
bröllop
Och som det sig bör när några av ens spexigaste vänner gifter sig så bjöds det inte på någon klassisk utgångsmarsch. Nej nej, till allas stora förvåning sattes ett målsnöre upp och den här episka låten började spelas samtidigt som brudparet slow motion-sprang ut. Fantastiskt! 
 
bröllop
Nygifta och fullkomligt strålande!
 
bröllop
Själva middagen och festen hölls sedan på Norrlands nation, de hade verkligen fina lokaler! Förutom god trerätters-middag och tårta bjöds det på många skratt och tal under kvällen.
 
bröllop
Och så klart en riktigt eldig brudvals. Så fint att få fira alla dessa fina saker tillsammans med familj, släkt och vänner! ♥ 
 

Bröllopsfrukost

2015-06-06   kl. 10:00:02
frukost
God morgon och glad nationaldag! Här sitter jag i morgonrock med frukosten uppdukad. Alldeles strax bär det av mot Uppsala där det ska firas hela dagen. Idag gifter sig nämligen min kusin Jonas med sin Magda och känner jag dem rätt lär det bli en strålande dag med många skratt. Nu ska jag svepa kaffet, packa ner min klänning och fixa det sista. Vi hörs mer i morgon, men ha en riktigt fin lördag ni med!

Birds fly high

2015-06-05   kl. 10:04:00
outfit 1
Hej hej! Här var det fredagspepp! Äntligen skiner solen och termometern har kämpat sig över femton grader. Trots att det är långt ifrån högsommarväder så jublar jag inombords och rotar ivrigt i junigarderoben. För nu måste man väl ändå få gå barbent, även om det inte är supervarmt? Ett par extra strumpbyxor i väskan och vetskapen om att jag inte ska röra mig mycket längre än mellan jobbet och hemmet gör att jag satsar. Och än så länge funkar det finfint!
 
outfit 2
Så här ser jag ut en fredag som denna. I svart kjol från Monki, vit t-shirt som Sandra gjort för JC, fågelmönstrad kimono från H&M, vita sneakers från Reebok, prickiga strumpor från H&M och sköldpaddsfärgade solglasögon från Monki.
 
birds
Den här kimonon sprang jag på av en slump när jag var ute och letade efter någon slags kofta att ha över min klänning på bröllopet jag ska på i morgon. Den passar inte alls till det ändamålet men var ändå väldigt fin så jag bestämde mig för att slå till. Från H&M's barnavdelning faktiskt, mycket praktiskt om man är en storlek S eftersom man då kan ha största storleken där. Dock alltid lite komiskt när man sedan möter ett 8-årigt barn på stan i samma klädsel...
 
birds
Så här fin är den på nära håll. Lite underligt bara att några fåglar flyger upp och ned, men så får det väl vara...
 
sneakers
Och dessa prickiga strumpor i vita sneakers är ju en favorit sedan tidigare. Dock att jag inte rekommenderar att sitta för länge i solen med de på då man snabbt skapar sig en prickig solbränna med volangkant... haha. Ha en fin fredag!

Instagram XXVII

2015-06-03   kl. 07:45:00
hav  svan
blommor  fönster
risotto  pasta
körsbärsblom  balkong
fika  paket
bok  kläder
basket  pump
ost  frukost
citron  rom
flygplats  sol
hemma  pane vino
rosa  pion
solglasögon  ben & jerrys
avokado  frukost
fönster  konsert
halloumiburgare  röding
Hej! Om ni följer mig på Instagram så vet ni att det är lite såhär som mina dagar sett ut den senaste månaden. Men om ni inte gör det, då tycker jag att ni ska börja nu på direkten (förutsatt att ni vill se fler ögonblicksbilder från min vardag). På Instagram hittar mig under namnet solig, inte helt logiskt men så går det när man skapar bloggar och konton utan att tänka till (drömmer om att heta juliaeriksson överallt, hehe). Och förresten, tipsa gärna om era egna Instagram-konton i kommentarerna, det är alltid kul att hitta nya favoriter!

15.05 maj

2015-06-02   kl. 07:28:00
15.05 maj
 
En sak är säker, man kan i alla fall inte anklaga mig för att bara lyssna på en genre. Men min musik-letar-filosofi handlar liksom om att fastna för låtar och inte så mycket för särskilda artister eller album. En snygg pianoslinga, ett välarrangerat stråkparti eller ett skönt beat - det är sådant som gör att jag gillar en viss låt. Och därför kan man hitta både Den svenska björnstammen, Alesso, Ida Redig och Justin Bieber i månadens spellista. En musikalisk blandning helt enkelt med sådant som spelats lite extra mycket. Kanske har ni inte exakt samma favoritlåtar som jag (underligt vore väl det) men förhoppningsvis hittar ni någon favorit som ni inte hört tidigare. Låt mig gärna veta vilken i efterhand, för sådant är ju alltid himla kul att få reda på. Klicka här för att komma till listan!
 

15.05 maj. Friska Viljor - My Boys · Tove Styrke - Number One · PANG! - Walking in the Sun · Florence + The Machine - Delilah · Vanbot - The Way You Say It · Tove Lo - Timebomb · Lo-Fi-Fnk - Nightclub Nirvana · Jack Ü, Skrillex, Diplo, Justin Bieber - Where Are Ü Now · Blonde, Alex Newell - All Cried Out · Alesso, Roy English - Cool (Sonny Alven Remix) · Den svenska björnstammen - Förlåta eller svika · Ida Redig - What the Hell ·  Hanna Järver - Ingenting Skrivet · Beem - What Did I Do · Andreya Triana - Giants · The Tallest Man On Earth - Little Nowhere Towns · Jose Gonzalez - Open Book · Tone Joe White - Homemade Ice Cream · A Grave With No Name - I Will Ride a Horse · The Plan - Another · Mumford & Sons - Tompkins Square Park (live) · Adam Chiapponi & Fabriken - Sthlm · Petter, Sam-E, Sara Zacharias - Kul på vägen · Florence + The Machine - Caught · Jean-Michel Jarre, M83 - Glory · LA Priest - Party Zute/Learning To Love


Monday motivation 10

2015-06-01   kl. 08:04:46
Veckans Monday Motivation är ett gammalt favoritcitat som jag skrev ned i akvarell någon gång under 2013.
 
För att sommaren ännu inte har kommit. För att livet faktiskt ligger framför oss. För att det här är långt ifrån allt. För att vi är värda mycket bättre än så här. För att det bästa inte hänt än. Det är en fin tanke att luta sig på när allting känns motigt - vi har fortfarande det bästa kvar. Allting ordnar sig. Nu gör vi den här måndagen till något bra!

RSS 2.0