Morgonrock

morgonrock
Igår när maratonjobbandet började lida mot sitt slut sa jag "nu ska jag gå och köpa mig en skön och lyxig morgonrock och sen ska jag inte ta av den på hela helgen". Sagt och gjort, som den oerhört handlingskraftiga person jag är vid väl utvalda tillfällen gick jag raka vägen till Zara Home och köpte den här.
 
vitt
Vit och frasig och lagom tunn. I min jakt på morgonrock kunde jag konstatera att det finns två sorter: den supermysiga och mjuka i typ frotté eller fleece eller den lite styvare och fräschare i bomull eller linne. Nu landade valet på en i den sista kategorin, mest för att jag försöker upprätthålla någon bild av mig själv som en välstruken, hel och ren person. Det funkar... ibland.
 
mandelolja
Här är den dessutom tillsammans med en av mina senaste ren & fräsch-produkter, nämligen mandelolja. Jag använder den i ansiktet på morgonen istället för ansiktskräm och tycker det funkar riktigt bra. I början var jag lite skeptisk till att köra på olja med i ansiktet då jag inte är särskilt torr, men sen har jag läst tusen artiklar om att det ska vara såå bra så då bestämde jag mig för att testa. Finns på Apoteket för typ 50 kr.
 
morgonrock
Morgonrocken har långa ärmar, ett skärp att knyta i midjan och bäst av allt: en luva! Dock blir det lätt lite ku klux klan-feeling om man drar ner den för långt över ansiktet. Tur att man har långt bättre värderingar än så, så att man slipper bli misstagen för att vara medlem.
 
frukost
Och idag, efter en lång sovmorgon, fick morgonrocken åka på för premiärfrukost. Tillsammans med avokadomackor, kaffe och min bästa jazzlista i högtalarna. En perfekt invigning.
Vicky /

vad är det mandeloljan gör då? och främst: blev det bra?

Svar: Återfuktar och gör en mjuk! :) Och så ska den tydligen minska synliga ärr och sånt, men det kan jag inte uttala mig om än. Tycker som sagt att det funkar riktigt bra och har kört drygt 1 månad så jag fortsätter testa ett tag till.
Julia

elise /

åh visste inte att det var så enkelt att få tag på som APOTEKET. måste införskaffa. kör på kokosolja nu men blir så HIMLA fettigt/kladdigt... kanske mandeloljan är ett bättre alternativ för mig.

siri /

Yo! Tips! För mig funkar mandeloljan SÅ mycket bättre att köra på kvällen, efter man har haft sitt ansiktkräm. Den låser liksom in fukten i krämen, blir ju som en hinna över. På morgonen är ju redan ansiktet lite flottigt av sig själv (och det är bra! det är liksom ansiktets egna skydd och det ska man inte tvätta bort!, men då kan det ju bli lite flottigt om man har på mandelolja då med. Jag kan uppleva att den tar långt tid på sig att sjunka in i huden. Också toppen att ha på torra nagelband och att ha i hårtopparna efter man sköljt håret en sista gång, antingen i duschen eller efter. Sedan, ja - den funkar verkligen skitbra på ärr. Mitt ärr har blivit mycket blekare.

Clara Kron /

Himla fin morgonrock! Jag letar också efter en vit och i lite grövre bomull eller lin, vill ha lite sekelskiftes feels på den men verkar vara omöjligt att hitta. Men denna var ju absolut ett alternativ :)

Malin /

Mandelolja är verkligen så bra, var också lite skeptisk i början men jag är såld nu, bättre än alla andra oljor jag testat. Har den i ansiktet nästa dagligen.
Kram
http://ekoolja.se/mandelolja/