God morgon från soffan

soffa
Hej från soffkanten! Här sitter jag under mitt fluffiga täcke och äter frukost. Mina föräldrar sov över hos mig i natt för att ha närmare till Arlanda då de skulle flyga tidigt idag. Så då lät jag dem ta min ganska stora säng och parkerade mig själv på soffan i natt. Tycker det är väldigt mysigt, dels för att min soffa är rätt skön att sova i men också för att det är spännande att sova på ett nytt ställe. Jag känner mig lite som ett barn när jag gör det. Jag tror dessutom det är ett väldigt enkelt och bra sätt att trigga sin kreativitet, att göra något lite annorlunda mot hur man brukar, även om man bara är hemma. Så testa att sova på soffan eller balkongen, ät middag på en filt på golvet eller sätt dig och spela gitarr i badrummet för att testa akustiken där. Det får bli dagens kreativitetstips!
 
soffbord
Jag håller på och fixar och trixar lite här hemma. Just nu är jag på jakt efter ett nytt soffbord då jag känner att detta inte passar helt hundra i den här lägenheten. Och så har jag låtit min soffa bli blå som ni kanske ser? Fördelen med att ha en ganska vanlig Ikea-soffa är ju att de ofta har utbytbara klädslar och nu släpptes en ocean-blå variant med lite sammetskänsla som jag fastnade för. Billigare än att köpa en ny soffa och ett snabbt sätt att förändra rummet. Så här såg den ut innan.
 
soffbord
Frukost, klocka, dator och bok inom nära räckhåll. Då klarar man sig fint ett tag. Har dessutom den här nya Bon Iver-låten i högtalarna. Ett perfekt lördags-soundtrack.
 
frukost
Idag fick frukosten bestå av nektarin, kaffe och två mackor. Den ena med brie, persilja och balkongodlade tomater. Den andra har leverpastej och saltgurka på sig. Just den här vita saltgurkan är en grej som jag kan sakna i Stockholm. Jag hade ingen aning om det innan men tydligen finns det främst bara i Östergötland där jag är uppvuxen. Samma sak är det med min favoritsenap Korvgubbens finsenap som jag letade mig galen efter i butikerna här uppe innan jag insåg att det var en lokal delikatess. Därför blev jag extra glad när mina föräldrar överraskade mig med både saltgurka och senap från hemtrakterna igår kväll, bästa presenten. Hoppas ni får en fin lördag!
Daniella Åberg /

Smörgåsen med brie såg galet god ut, jag vill äta en andra frukost nu. :(

sandra /

Jag älskar också att sova på nya ställen i mitt eget hem :) Och din nya soffklädsel är verkligen otroligt snygg - precis som bilderna i det här inlägget!

Klara /

Huuur snygg var inte nya klädseln då? Så fint med blått!

Wilda /

WOW! Vilken soffklädsel! Superfint ju.

johanna /

åh din soffa ser så mysig ut, älskar klädseln :)

Maria Björkman /

Hej Julia, vill bara hinta om att jag spridit lite länkkärlek i dag genom att på min blogg tipsa om de bloggar jag själv läser just nu. Din är förstås en av dessa!

Svar: Tusen tack, vad fint! Alltid kul att höra att någon gillar det man gör. Nu ska jag kika in din blogg lite närmare!
Julia

Linn /

Är sofftyget Ikeas egna eller kommer det från någon annan spexig sida? :) Superfint

Svar: Tack! Det är från Ikea och heter "Ljungen blå" vill jag minnas.
Julia

Lovisa (wildisland) /

Soffan blev grymt snygg! Gillar verkligen när soffan är i annan färg än vit. Själv har jag typ mintgrön!

Emma /

Brukar också sova i soffan när jag städar hemma för brukar sortera saker i min säng med lådor över hela sängen :)

Kourtney /

Såna presenter är bland de bästa juh! :)