Puerto Rico - San Juan

Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico
 
Old San Juan
 
Old San Juan
 
Old San Juan
 
Old San Juan
 Mojito
 
Old San Juan
 
Mojito
 
Old San Juan
 
Puerto Rico
 
Det är något visst med värmen som möter en när man kliver av flygplanet på en annan kontinent. Den omedelbara temperaturförändringen som på en sekund får en att känna sig totalt felklädd. Den fuktiga luften, lite sötare doften - som att få en varm kram. När vi landar i San Juan är klockan tio på kvällen och värmen fortfarande påtaglig, det är säkert 25 grader, om inte mer. Vi hämtar ut vårt bagage, tar en taxi från flygplatsen och hittar till vår lägenhet. Belägen precis på stranden i Isla Verde, med havet alldeles utanför. Där somnar vi gott och vaknar tidigt, tidigt nästa dag, lurade av tidsskillnad och jetlag.
 
Nedanför balkongen pågår ett bootcamp i det tidiga morgondiset. Vi betraktar dem på avstånd och går sedan för att handla frukost. Vädret lovar både sol och regn så beslutar oss för att vår första dag i San Juan får bli en utflyktsdag. Med karta, kameror och vattenflaskor gör vi oss redo för att promenera längs stränderna och in till området Old San Juan. Vägen är lång, nästan två mil, men vi har gott om tid och njuter av värmen. Gömmer oss ibland för plötsliga skyfall som är borta lika snabbt som de kom. Stannar då och då för att titta på lekande hundar, kitesurfande människor och palmer i motljus.
 
Efter ett lunchstopp och ytterligare en timmes promenad når vi den gamla delen av San Juan. Där möts vi av hus i alla tänkbara färger, kullerstensgator och neonlysande juldekorationer. Det är lätt att glömma bort att det fortfarande är december när solen värmer och palmerna vajar, men såklart att julfiranden pågår även här, fastän vi är långt från vinterland och renar. Vi slår oss ned på en uteservering och dricker svalkande mojitos. Letar upp Puerto Ricos bästa lilla kaffebar och strosar upp och ned längs gatorna. Bestämmer oss för att ta lokalbussen hemåt och efter lite jakt hittar vi till stationen, betalar 75 cent var och någon timme senare är vi hemma igen.
 
San Juan är en mix av amerikansk skräpmat (Burger King, Taco Bell, KFC, Subway, Wendy’s... alla snabbmatskedjor du kan tänka dig finns här) och otroligt vackra stränder. Sanden är kritvit, havet varmt och vågorna mjuka. I staden blandas turister som kommer hit med stora lyxkryssningsfartyg och den lokala befolkningen som alltid är lika vänlig och tillmötesgående. Vi lär oss snabbt att inte chansa utan istället googla fram de bra restaurangerna. Då hittar vi både utsökt ceviche, kryddiga bönburgare och musslor.
 
Nyåret skålar vi in på stranden med bubbel och fyrverkerier, följt av efterfest på en klubb i gamla stan med massor av skrymslen och vrår. Det puertoricanska folket har tagit emot oss med värme och efter bara några dagar trivs vi utmärkt. Nyårsdagen tillbringar vi på stranden i varsin solstol med böcker, kokosnötter och svalkande bad. 2016 började på ett strålande vis och vi har många dagar kvar på resan.
Resor /
Johanna /

alltså wow, det ser helt magiskt ut!

S /

bilden med regnbågen på stranden - w o w

Linnea /

Åh, låter (och ser!) så fint!!

ISA /

Utomlandslängtan <3 vill ha en palm nära. NU.

Frida /

Men du, så fint. Så, så, så, fint.

Christin /

Woah! känslan! Den är avundsvärd.

Cilla /

Fy vad trevliga bilder!!! Blir inte alls sugen :)

Josephine /

Super fina bilder & du är jätte bra på att fotografera!
Lycka till med bloggen, kram

Sari /

Mysiga bilder och härlig blogg.Befinner mig just nu på Furtenventura...va på Puerto Ricco förra året.Jättefint

sanna hyvärinen /

Jag ska till Aruba om 3 veckor, har du tips på bra inställningar när man ska ta såhär fina bilder :) jag suger på ISO mm.. :D

Svar: Hej! Tyvärr har jag inget magiskt Karibien-trick att använda när man fotar. Precis som hemma i Sverige gäller det att anpassa sig efter om det är soligt, molnigt, inomhus, utomhus, mitt på dagen eller kvällstid osv. Men de flesta av dessa bilderna har jag fotat med inställningen "auto utan blixt" och i RAW-format. Då slipper jag tänka och fixa så mycket vid själva fototillfället och kan redigera dem smidigt i efterhand. Lycka till och njut av din resa!
Julia

Linda /

Åh, vad fina bilder! Gillar färgerna skarpt!

FrökenTV, bloggen om tv och film /

wow

Caroline /

Får man lov att fråga vad för kamera och utrustning du använt för dessa superfina bilder? :)

Svar: Dessa bilder är fotade med en Panasonic Lumix GF1 med ett 20mm/1.7 pancake-objektiv, i övrigt har jag inte använt någon annan utrustning. Jag fotade i RAW-format för att slippa tänka så mycket vid själva fototillfället och istället kunna redigera bilderna efteråt. Här kan du läsa mer om kameran jag använt och hur jag tänker kring foto: http://prick.blogg.se/2015/september/mina-kameror.html
Julia

JUNITJEJ /

Fantastiska bilder!

Patricia /

Jättefina bilder! :)

Louise /

Men WOW så fina bilder!! <3 Inte alls så att jag skulle vela ta första bästa flyg iväg till värmen nu! ;)

biggeros /

Otroligt mysiga bilder!!

anannanland.blogg.se /

Åh vad härligt det låter!

Patricia /

WOW vilka bilder!! Vilka färger!! Love it!

Lili /

Vilka fina bilder! Det ser superhärligt ut, inte utan att en längtar utomlands nu.

whiskeysour.blogg.se /

så himla fina bilder! så himla drömmigt!