90s beach tour

2016-07-30   kl. 12:35:49
tourFörra tisdagen hämtade jag upp min kompis Madde på stationen i Norrköping. Vi skulle nämligen åka på roadtrip tillsammans och hade fått låna en bil av mina föräldrar. De följande fem dagarna tillbringades således på vägarna med stopp på ett gäng utvalda platser: Färjestaden → Åhus → Värnamo. Vår lilla resa fick namnet 90s Beach Tour, en liten ordlek med vårt smeknamn 90s bitches (från Icona Pops I Love It, ni vet) som vi brukar få dras med eftersom vi ofta är de enda 90-talisterna i ett gäng med 80-talister. Men eftersom vår resa hade en tydlig strandprägel tyckte vi det passade att skruva till namnet något och därmed började 90s Beach Tour.
 
dag 1
Vår första resa gick till Öland och Färjestaden där vår gamla klasskompis Emelies familj bor. På Öland stannade vi i två dagar och hann både med en heldag på stranden, pizza och glass inne i Borgholm, grillkväll ute vid deras sommarstuga och lite loppisstopp.
 
öland
 
öland
 
öland
 öland
 öland
 
öland
 
öland
 
öland
 
dag 3
På torsdagen åkte vi sedan vidare, ner mot Skåne och Åhus. Där stannade vi till på stranden Äspet och åt rökta räkor, baguette och aioli. Sedan badade vi i det svalkande havet, plöjde böcker i solen och spelade yatzy. Mot kvällen gjorde vi ett kort glasstopp i Åhus innan vi åkte ut till Landöns camping där vi slog upp vårt lilla tält och övernattade.
 
åhus
 
åhus
 
åhus
 
åhus
 
dag 4Dagen därpå packade vi ihop vårt tält, åt frukost i sällskap med en arg svanfamilj och satte kurs mot Värnamo. Där har vår andra gamla klasskompis, Ella, sitt barndomshem. Fredagen ägnades åt häng på badplatsen (bad i en insjö kändes som en varm pool efter alla kalla havsdopp), fotboll i trädgården, rökt makrillsmiddag och på kvällen fick vi följa med Ellas pappa ut och fiska. Det var en perfekt stilla kväll, alldeles ljummen och med en magisk solnedgång. Ett bättre och mer idylliskt avslut på vår roadtrip kunde vi inte få!
 
värnamo
 
värnamo
 
värnamo
 
värnamo
 
värnamo
 
värnamo

The Formation World Tour

2016-07-29   kl. 17:03:58
 
 
I tisdags var jag och såg Beyoncé på Friends Arena. The Formation World Tour gjorde ett stopp i Stockholm och jag var där tillsammans med mina syskon och deras respektive. Att beskriva konserten så här i efterhand är svårt, jag tycker liksom synd om alla de som inte var där och fick uppleva showen med egna ögon. För man måste nog göra det för att förstå på riktigt. Det här var tredje gången jag såg Beyoncé och hon är utan tvekan den absolut bästa liveartist jag sett. Det är perfektion utan att bli tråkigt och det hon gör är faktiskt oslagbart.
 
 
Det jag älskar med henne är att hon liksom är allt. Ilska, glädje, tacksamhet, sex, sorg, makt, passion, musikalitet, energi... Som en enorm urkraft. Och när jag står där i publikhavet växlar jag mellan att höja händerna av glädje, knyta näven i ren förbannelse över samhället och torka ett par tårar när det blir kärleksfullt. Man får känna saker och även om det skiftar snabbt i tempo, låtar och känslor så hänger allt ihop.
 
 
 
Sedan är helheten så proffsigt utförd i allt från hennes stora gäng med fantastiska dansare och den gigantiska roterande kuben med videoprojiceringar till ljud, ljus och musikerna i bandet. Det är lekfullt, självsäkert, påkostat och perfekt.
 
 
 
Och när jag lämnar Friends Arena den kvällen är jag utmattad av känslor men också fylld av ny energi. Att se någon uppträda på det här sättet med glädjen, känslan och inte minst musikaliteten är så oerhört inspirerande. Tack igen, Queen B!
 
PS. De tre första bilderna är lånade härifrån, gifarna är mina egna.

Onsdag i rött

2016-07-28   kl. 16:19:54
Tjena tjena! Efter att ha roadtrippat runt halva södra Sverige är jag nu tillbaka i min lägenhet i Stockholm. Jag var säker på att supervärmen skulle tagit kål på alla mina växter under tiden jag var borta, men det enda som inte gick att rädda var en liten smultronplanta. Förutom att ägna mig åt projekt växtåterupplivning så har jag sett Beyoncé på Friends Arena (herregud, herregud, herregud - mer om detta senare!), badat i Gröndal, jagat Pokémons och hängt på Trädgården. När jag gjorde det sistnämnda igår såg jag ut såhär.
 
röd klänningJag fick en stark längtan efter att bära något rött (kan jag måhända ha inspirerats av salsa-tjej-emojin?). Tycker det är extra fint när man är lite solbränd plus att det alltid är kul med en färg som syns, så på eftermiddagen kilade jag iväg till Globen Shopping. Det må vara en av platserna i världen som inspirerar mig minst, men en fin röd klänning hittade jag ändå på H&M.
 
röd klänning
Dessutom råkade jag få syn på en brun hatt på Lindex som jag bestämt skulle ha. Tänker att den funkar lika bra nu som i höst och kan kamouflera vilken dålig hårdag som helst. Till det bar jag låga vita converse, en brun liten skinnväska jag köpte second hand för typ tio år sedan och ett brunt skärp från H&M.
 
hattNaglarna målade jag matchande röda i nyansen Fifth Avenue från Essie och sedan sprätte jag iväg mot Trädgården, rosévinet och dansgolvet. En bättre onsdag i rött helt enkelt!
 

Sommardagar

2016-07-24   kl. 23:36:56
strand
 
I samma stund som min semester började kom sommarvärmen på riktigt. Den svepte in över landet, fick kvicksilvret att krypa uppåt på termometrarna och badstränderna att fyllas med folk. Och den blev startskottet på en ny fas. Om förra sommaren var en flykt från allt så handlar denna om att landa. Mjukt och tryggt.
 
Jag fyller mina dagar med idylliskt innehåll. Åker i en guldfärgad Volvo längs stora vägar, från kuststad till kuststad. Tillbringar hela dagar på stränder, grillar om kvällarna, somnar tidigt på nätterna. Fiskar gös i solnedgången, slår upp ett tält nära havet, spelar yatzy i skuggan. Cyklar längs gyllene åkrar, äter glass till middag, vänder blad efter blad. I takt med att mitt hår bleks av solen och min hud skiftar nyans så bosätter sig ett lugn hos mig.
 
Det tidigare behovet av att dokumentera allt med kameran finns inte längre. För hur många solnedgångar, sandstränder och semesterdagar orkar folk att se? Hur gör man för att allt inte ska smälta samman i en solkrämsdoftande, myggsurrande kliché? Jag bär runt på min kamera men låter den vila i väskan så gott som hela tiden. Behovet är mättat, de mentala bilderna sparar jag för mig själv.
 
Däremot är det något annat som kliar inom mig. Längtan efter att skriva, få sätta ord på saker som känns. Så jag fyller min telefon med anteckningar, jag skickar sms med känslofragment och beskrivningar av tillvaron, och då och då plockar jag fram min dator. Öppnar ett nytt textdokument, skriver en hälsning till er och postar det sedan som ett blogginlägg. Jag hoppas ni nöjer er med det, för just nu har jag fullt upp med att fånga sommaren. Gör det ni med!

Ett känslominne - stranden 1997

2016-07-21   kl. 09:04:58
stranden
 
Jag vaknar tidigt på morgonen. Solens varma stålar letar sig in, genom fönstret och ut i den lilla springan vid rullgardinen. Fastän klockan inte ens är nio bor en hetta i luften. Asfalten har en varm och lite kvalmig doft. Små pärlor av svett rinner längs min hud.
 
I köket packar mamma kylväskan. En Big Pack-burk med pastasallad, Rhode Island-dressing på flaska, Jättens citronkex, två 3-pack med apelsin-Mer och skivad vattenmelon. Allt läggs på en bädd av blå kylklampar. Locket stängs och vi lastar in oss i bilen. Volvon skumpar längs dammiga grusvägar och snart skymtar något blått i horisonten.
 
"Här tar vi", säger vi till slut, efter att ha granskat hela stranden för att hitta den bästa platsen. Pappa fäller upp två brassestolar med mugghållare på handtaget. Den ständigt påfyllda kaffekoppen får vila där resten av dagen. En korsordstidning vandrar stolarna emellan och rutorna fylls sakta med ord.
 
Ett stort orange tygstycke med mönster av blommor i 70-talsstil breds ut. Det har en mjukhet som bara kan åstadkommas av årtionden av utflykter och tvättar i maskin. Jag lägger mig på det i ett hörn, iförd rosa baddräkt och med en bok i högsta hugg. Mitt högra knä pryds av ett plåster och under stortån sitter en liten, liten sticka. Pappa plockar ut den med pincett.
 
På avlägset håll hörs en strandradio. Måsar cirkulerar över badplatsen. Någon gör eleganta hopp i vattnet från bryggan med skylten "Dykning förbjuden". Tunna slöjmoln seglar förbi på himlen. Solen gassar och matsäcken smakar bra. Det är en dag på stranden.

Att bära tiden

2016-07-20   kl. 08:58:13
certina klocka
 
När det kommer till klockor är jag verkligen en periodare. Vissa stunder har jag haft den på hela tiden men nu det senaste året har jag inte burit någon klocka alls. Mest för att min föregående gick sönder och sedan vande jag mig helt enkelt av vid att ha ett armbandsur. Men så snubblade jag över en klocka som jag verkligen fastnade för och i samma veva kände jag att jag var värd en liten belöning efter några framgångar på jobbet, så då slog jag till.
 
certina klocka
 
Just klockor kan jag tycka är  svårt, för jag vill inte lägga en massa pengar på att köpa en ny klocka som alla andra har. Då eftersträvar jag hellre något mer personligt, men samtidigt kan ju det bli hur dyrt som helst. Denna gång hade jag dock lite tur. Klockan jag fastnat för var nämligen ett Certina-ur från 1965 som jag budade hem på auktion för lite drygt 1000 kr. Med andra ord, tillräckligt unikt och personligt för att falla mig i smaken, inte superdyrt, men samtidigt en klocka av fin kvalitet. Det jag föll med för var nog det konvexa glaset och den stilrena urtavlan. Att den dessutom bär på historia och har visat tiden i över femtio år, är såklart en bonus som gör det ännu lite mer spännande. Jag undrar vem som bar den här på sin arm före jag gjorde det...

Snapshots från Köpenhamn

2016-07-19   kl. 00:50:48
köpenhamn
 
I fredag bestämde jag mig för att rivstarta min semester genom att direkt efter jag slutat jobba, sätta mig på ett tåg med destination Köpenhamn. Där nere fanns nämligen min kompis Sara som i några veckor bott i en väns lägenhet och varit vakt åt kaninen Valdemar. Förutom strosande på Louisiana, vegansk brunch och dans på open-air i Köttbyn hann vi också med finmiddag på Paté Paté, lite söndagsshopping och ett antal danska öl. Här ovan ser ni några snapshots från min helg. Köpenhamn är verkligen en stad som är himla enkel att tycka om och fylld av fina saker, så en lite mer utförlig rapport därifrån kommer senare.

Semester - med ett före och ett efter

2016-07-18   kl. 11:49:59
julia & markus
 
Måndagen den 18 juli. Nu börjar min semester. Sedan jag det första året klev ut från kontoret med insikten om att jag hade mer än tjugo jobbfria dagar framför mig, som jag dessutom fick betalt för, så har det enkom varit glädje. Men i år bär semestern på en bitterljuv känsla. Fastän den kom senare i år än något annat år så känner jag mig lite stressat förvånad. Och det faktum att den kommer dela in något i ett före och ett efter går inte heller att frångå. För jo, saker blir annorlunda nu. I och med den här semestern säger jag också hejdå till en av mina allra bästa kollegor. Han jag jobbat konstant med de senaste åren, som känner mig lika väl som mina allra äldsta vänner och som har stenkoll på hur jag mår, vem jag dejtar och vad som ligger i min lunchlåda. Nu byter han jobb och det kreatörsteam vi utgjort slutar existera. Även om jag tror att förändring i de allra flesta fallen är bra, så känns det så klart lite sorgligt.
 
För att generalisera kan ett bra kreatörsteam på en reklambyrå kan antingen utgöras av två ganska lika personer som båda gillar IPA, är födda ungefär samtidigt och lyssnar på Håkan Hellström. Eller så tar man två helt skilda människor, från två olika generationer som på papperet har väldigt lite gemensamt. Och så låter man dem sitta i ett rum och säga: ja, nej, absolut, aldrig i livet, det är ju värdelöst, MAGI! osv i typ 14 av dygnets 24 timmar. Till slut, när de där olika personerna enats om något, har det analyserats sönder så väl och stretchats åt så skilda håll att det bara måste bli bra. Och jo det blir det, väldigt ofta. Exakt så där härligt splittrat och magiskt har det varit att jobba med Markus. Vi har inte alltid varit överens men när vi väl varit det har vi varit omöjliga att stoppa och det har gjort det extremt kul att jobba ihop. Därför känns det inte bara härligt att gå på semester utan också lite sorgligt.
 
Men ja, Stockholm är litet och vi kommer så klart fortsätta att hänga ändå. Bara kanske lite mindre som Paris & Nicole och lite mer som två vanliga vänner. Det kommer bli fint. Nu → semester! Och med det förhoppningsvis lite fler härliga somriga inlägg här. Tack för att ni läser!

Älska nutiden

2016-07-13   kl. 17:39:19
Nutiden alltså. Trots krig och miljöförstöring och elände så är det ju ändå en ganska bra tid. Här är tre exempel på varför.
 
palettblad
 
palettblad
 
Några veckor efter att jag hade flyttat in i min lägenhet fick jag ett meddelande i min Instagram-inbox. "Jag insåg att ditt vardagsrum är nästan identiskt med mitt och sedan såg jag din geo-tag. Hoppas det inte känns som om jag stalkar dig men jag tror vi är grannar. Välkommen hit!" var innehållet. Tänk 2010-talet va, när man kan hitta sina grannar via Instagram. För en sån som jag som inte hänger ute i trapphuset hela dagarna är det ju optimalt! Och nu, här om dagen, trillade ett till meddelande in. "Jag vet inte hur din plantstatus ser ut, men jag har planterat om ganska nyligen och har ett ljust palettblad som jag undrar om du vill ha? /grannen i porten bredvid." Efter lite ordväxling kilade jag över och fick inte bara med mig den superfina växten ovan utan också ett väldigt trevligt möte.
 
I helgen när jag var på Trädgården kom det fram en mycket snygg tjej (som jag vill minnas hette Rebecka, rätta mig om jag har fel) och sa att hon läste min blogg och gillade den massor. Kanske den bästa komplimangen man kan få av en främling på ett uteställe, helt klart! Jag tänker ofta att det är bara folk i min närmsta krets som läser min blogg, även om statistiken säger att det rätt många hundra fler än så. Men att förstå sig att det är riktiga människor är liksom svårt, därför är det extra kul när folk kommer fram och hälsar. Dessutom kan jag meddela att 100 % av alla mina bloggläsare som jag träffat har varit extremt trevliga och bra personer. Ni är alltså en del av ett mycket fint och bra community och det är så kul att jag får ha ett sånt.
 
Pokémon Go! Alltså jag är typ besatt av hela grejen med Pokémon Go och vill bara att det ska lanseras på riktigt i Sverige (orkar inte krångla med fakeade konton om det kommer hit om bara några dagar). Så kul och häftigt och helt sjukt att det blivit så stort på kort tid?! Och så underbart att alla mina kompisar i 20-30-årsåldern plötsligt är besatta av Pokémon igen. Tänk om det hade funnits när man själv var liten. Bara tanken på att man gick runt och spelade Snake på en tvåfärgad display som barn får en ju att känna sig hundra år gammal. Nä, tacka vet jag teknikens under och 2016! Älska nutiden, helt klart.

Semesterläsning

2016-07-11   kl. 21:13:24
semesterläsningAlltför ofta tänker jag: "jag borde läsa mer". För jag gillar ju att försvinna in bland ord och meningar, fångas av nya berättelser och vända sida efter sida nästintill maniskt. Och jag vet att jag också blir mer inspirerad och skriver bättre i perioder när jag läser mer. Ändå är det alltid läsningen jag drar ner på så fort det blir mycket att göra och plötsligt är steget att ta upp en bok ganska långt bort. Men på somrarna, då brukar det bli bättre. När jag ordinerats lugna timmar på en solstol, har lång resetid på tåg eller flyg och kan tillbringa regniga dagar ihopkurad under en filt i soffan. Då är läsningen plötsligt det bästa som finns. Därför har jag nu ett par somrar i rad laddat inför varje semester med en rejäl hög böcker. För att trigga läsnerven och alltid kunna ha en bok till hands.
 
Idag kilade jag således till Adlibris butik i Stockholm för att bygga årets bokhög. Det var mitt första besök i butiken men jag blev verkligen positivt överraskad. Stor och luftig, ganska bra utbud (hittade nästan alla titlar i pocket på min lista) och samma priser som på nätet. Såg dessutom att de hade konceptet "köp en bok och en kaffe för 69 kr" vilket jag tycker låter som ett optimalt sätt att slå död på några timmar i Stockholm city om man skulle behöva det. Så det får bli dagens (obs helt osponsrade) tips från mig! Ligger i korsningen Regeringsgatan/Mäster Samuelsgatan.
 
semesterläsningOch här är min hög! Tvivlar på att jag hinner klart med alla i sommar men det är lika bra att gå ut starkt. Vill också påpeka att det var helt omedvetet som jag råkade välja böcker vars omslag går i någon slags grå-grön-blå ton. Någon måtta på ytligheten får det vara, haha. Uppifrån och ned ser vi: Gästkatten av Takashi Hiraide, Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri, I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist, Kära Liv och Caroline av Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquist, Sund av Tove Folkesson, Tid av Alex Schulman och Sigge Eklund, Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån av Bodil Malmsten, Ställ ut en väktare av Harper Lee och Det är något som inte stämmer av Martina Haag.
 
Självklart ska jag försöka leverera lite recensioner när jag är klar, men vill ni ha några boktips så länge så kan jag rekommendera dessa två inlägg jag skrev i början av förra sommaren:
· Boktips inför sommaren del 1
· Boktips inför sommaren del 2
 

Sommaren som var // Sommaren som är

2016-07-11   kl. 00:48:49
stockholm
 

För exakt ett år sedan var min starkaste känsla hopplöshet. Jag grät på vänners köksgolv, på grönsaksavdelningen på ICA Maxi, på flyget mot Tokyo. I min telefon skrev jag ner varenda känsla. Jag skrev:
 
"Sommaren är slut. Vi är slut. Allt är slut."
 
För det var så det kändes. Nu vet jag att det var ett slut, men också en början. Året har varit turbulent men jag vill tro att jag är lyckligare nu. Jo, så är det nog.
 

Nu

Avloppsstank, kvalmig tunnelbaneluft, blöt hund. Stockholm luktar illa men jag älskar det ändå. När tåget rullar förbi stadshuset, vattnet, himlen med den brinnande solnedgången så tänker jag ”hemma”. Detta är hemma nu. Mina femtiofyra kvadrat som jag borde städa oftare. De är hemma. ”Schysst lägenhet”, säger du. ”Mm, tack”, svarar jag. Sen ser vi solen gå upp från balkongen.
 

Alltid

Och genom juliromantik och tropiska nätter och sommardagar så skymtar olyckan. Inte hos mig, men tätt intill. Hjärtan och kroppar som brister. Saker som går sönder. Och vi övar på att andas lugnt, viskar att allt blir bra. Förra året var det jag, nu är det någon annan. Livets jävla gång va?
 

Framöver

Sommaren är här nu. Vare sig vi vill eller inte. Den ändrar sakta färgen på min hud, fyller mig med rastlöshet och nonchalans. Och precis som förra året så skriver jag ner allt som känns i min telefon. Jag har lärt mig att det är lättare att handskas med allting då. I den senaste anteckningen står att läsa:
 
”Varma, trassliga lakan. Vad är klockan egentligen? Jag sträcker mig efter vattenglaset. En tanke swishar förbi i mitt huvud: vem äger tiden? Sen somnar jag om.”

Balkongcamping

2016-07-09   kl. 20:48:26
balkongcampingIgår hade vi sommarfest med jobbet och i morse vaknade jag således något sliten vid nio-tiden i mitt supervarma sovrum. Jag var långt ifrån utvilad men tanken på att ligga kvar i den enorma bastun plågade mig. Så då kom jag på en genial idé - att sova på balkongen. Jag började bädda med en grå filt som tål att bli lite smutsig, sedan ett tjockt täcke att ligga på (att släpa ut en madrass kändes lite övermäktigt), en kudde och sist en tunn filt att ha över mig. Sedan låg jag där, tre våningar upp, och slumrade till fågelkvitter, milda vindar och en sol som sakta började värma. Kanske den bästa idén jag haft på länge, det är nästan så att jag tänker ställa klockan tidigt i morgon bitti och hoppas på sol för att kunna upprepa samma sak igen. Balkongcamping alltså, helt klart min nya grej.
 

Res med Google Maps

2016-07-08   kl. 00:51:42
Innan jag åkte till Paris samlade jag på mig en massa bra tips på restauranger, caféer, affärer osv. Från början skrev jag bara en lång lista i mina anteckningar i telefonen, men sen insåg jag att det skulle bli omöjligt att hålla koll. Istället lade jag in alla platser i mitt Google-konto, synkade kartan mot telefonen och kunde därefter gå omkring med stenkoll hela resan. Så smidigt! För er som vill göra likadant kommer här en lite tydligare beskrivning på hur man går tillväga - perfekt om man ska iväg på semester till en ny stad nu i sommar.
 
google maps  google maps
Börja med att hämta Google Maps-appen om du inte redan har den och logga in på ditt Google-konto. Skriv sedan in staden du ska till så du får upp den på kartan. Nu när jag skriver Paris är min karta redan full av stjärnor (sparade platser) men har du inte sparat några favoriter än så kommer den se ut som vanligt och vara helt tom.
 
google maps  google maps
Här har jag fått tips på en restaurang som heter Siseng som jag vill lägga på minnet, så jag söker helt enkelt på det i den vanliga kartfunktionen. Har man även adress till ställena är det ofta ännu enklare att hitta rätt, men populära platser brukar dyka upp rätt lätt. När du hittat rätt kan du klicka på namnet för att få upp mer information (som öppettider, länk till hemsida, adress, omdömen osv). Sedan sparar du platsen bland dina favoriter genom att klicka på stjärnan, då ska den poppa upp på din karta.
 
google maps  google maps
För att lättare hålla isär alla platser kan man lägga till etiktter på sina sparade ställen. Det gör man genom att klicka på de tre punkterna i överkant och sedan välja "lägg till etikett". Sedan kan du skriva en enkel beskrivning så att du kommer ihåg vad det var för ställe utan att behöva klicka in på det, typ "brunch", "inredningsaffär" eller "marknad". Upprepa sök och spara-steget och detta tills du lagt till alla dina platser. Har du många ställen kan det vara enklare att göra det vid en dator, se bara till att vara inloggad på samma Google-konto så går det hur smidigt som helst.
 
google maps  google maps
När du är klar är det dags att spara ner din karta i offline-läge så du kan använda den även när du går omkring på gatorna utan wifi eller dyra dataroaming-avgifter. Gå in i huvudmenyn, välj offlineområden och klicka på pluset i nedre högra hörnet. Du får nu föreslaget ett område att hämta hem och kan se hur mycket plats det tar på din telefon (smartast är det att göra detta via wifi). Nu har du kartan och alla dina platser nedladdade och kan traska omkring i staden som ett riktigt proffs!
 
google mapsEtt sista tips - när det gäller att spara ned bra ställen så tycker jag att more is more! Det är klart att jag inte hann äta på alla 30 restauranger under min weekend, men jag kan ju ha kvar och utveckla kartan till nästa gång jag besöker staden. Och dessutom är det perfekt om man blir akut kaffesugen för då kan man lätt se att man sparat ett litet trevligt kaffeställe bara två kvarter bort, istället för att hetsa in på närmaste synliga Starbucks i panik.
 
Hoppas ni hängde med i min lilla guide och att ni får nytta av den nu i sommar! Har ni frågor så är det bara att ni hör av er i kommentarsfältet så ska jag försöka att svara. Bon voyage!
 

Onsdagspeppen

2016-07-06   kl. 11:28:36
onsdagHej från en glad prick! Idag vaknade jag på gott humör och med en känsla av att vara elva år, ha en helt ledig dag framför sig och få titta på sommarlovsmorgon med Mirror mirror (någon mer som minns detta fantastiska program?). Dock är jag inte alls sommarlovsledig än, så den känslan fick jag städa undan snabbt, men bara 10 dagar till semester känns ändå väldigt överkomligt.
 
onsdagSommarvärmen och semesterpeppen till ära hoppade jag i outfiten ni ser på bilderna ovan. Den består av mörkblå fuskmockashorts från Mango som luddar av sig något ofantligt (minus för det), rosa supergammal blus från Monki, vintageklocka, guldigt armband från & Other Stories, svart väska från Whyred och skor i modellen Gazelle från Adidas.
 

Tre måndagstips

2016-07-04   kl. 23:13:00
Ett skepp kommer lastat med måndagsinspiration! Närmare bestämt tre olika tips från några av mina favoritområden på M här i livet: mat, musik och mode.
 

Mat 

kikärtsgyros
 
kikärtsgyros
Med lånat recept från en annan Julia, nämligen Tuvessonskan, lagade jag ikväll kikärtsgyros med egen majonnäs. Det blev supergott men det var lite knixigt att få till majonnäsen på egen hand. Att hälla oljan i en tunn stråle samtidigt som man mixar och ska undvika att hela bunken flyger iväg kräver sin precision. Dock var det värt tålamodet för resultatet blev verkligen aptitligt och mättande! Här hittar ni receptet om ni vill prova att laga det själva (gör det).
 

Musik

blood orange
Blood Oranges första album Cupid Deluxe är en sådan skiva som jag kommit tillbaka till gång på gång och aldrig riktigt tröttnat på. Dessutom gjorde han en grym livespelning på Way Out West 2014. När nya albumet Freetown Sound släpptes förra veckan var jag alltså inte sen med att kasta mig på play-knappen. Hands Up och Best To You är mina favoritlåtar hittills, men jag tycker ni ska lyssna på hela albumet som ni hittar här.
 

Mode 

weekday 1
 
weekday 2
 
weekday 3
Avslutningsvis så klickade jag mig in på Weekdays hemsida i jakt på en t-shirt som min kusin efterlyste och snubblade då över deras senaste lookbook. Tycker stylingen här var så enkel och fin! Lätt att härma själv utan att köpa prick alla plagg på bilderna och med väldigt fina färgkombinationer. Jag har dessutom en hangup på höga strumpor i sneakers till bara ben så det landade extra rätt hos mig nu.

Z + T = sant!

2016-07-01   kl. 23:54:37
möhippa
Idag efter jobbet tog jag tåget mot Göteborg och nu sitter jag på en säng här på västkusten. I morgon gifter sig en av mina bästa vänner, Zaza, utanför Uddevalla och det ska bli så kul att få fira den dagen tillsammans med henne, Therese och alla gäster.
 
möhippaI början av juni samlades vi hela universitetsgänget som pluggade tillsammans och kidnappade Zaza för en möhippa. Vi började på hennes gård ute på landet och bilade sedan ner längs kusten med stopp längs vägen.
 
möhippa
Under dagen lekte vi lekar, åt en massa god mat och utdelade uppdrag. En ganska snäll möhippa med fokus på det vi gillar allra mest - att umgås, dela minnen och skapa nya.
 
möhippaVårt sista stopp på resan blev ett stort hus precis intill havet i Onsala - hur magiskt ställe att bo på?
 
möhippa
Där hade vi en superfin kväll och nu i helgen är det alltså dags för bröllop! Det ska bli så kul och spännande och fint att få fira kärleken.
 
möhippaAtt göra det med detta gäng ska dessutom bli extra härligt. Världens bästa lördag stundar alltså, hoppas att ni får det fint också!
 

RSS 2.0