Halloumi-tacos

halloumitacosLåt mig presentera ett stycke världsgod tacos! Eller för att vara exakt: öldoppad, pankopanerad och friterad halloumi med mangosalsa, avokado, koriander, rödlök och jalapeñomajonnäs, invirad i ett mjuk tortillabröd. Ja, jag sa ju världsgod!
 
mangosalsa
Steg ett i denna ljuva taco är mangosalsan. Den blir extra god av att stå och dra till sig, så därför är den bra att börja med. Till den behöver du: 1 färsk mango (eller en liten förpackning fryst), ½ finhackad chili, saften från ½ lime, ½ msk råsocker och 1 finhackad salladslök. Så här gör du: Dela mangon i bitar och hacka lök och chili fint. Strö över råsocker och pressa i limen, rör om och ställ åt sidan.
 
friterad halloumi
Tacons huvudperson är såklart den friterade halloumin. Receptet på den hittade jag här, tusen tack! För att laga detta behöver du: 1 pkt halloumi, 1 dl vetemjöl, 1,5 dl öl (går också att byta ut mot mineralvatten), 2,5 dl pankoströbröd, 1 tsk cayennepeppar, 1 tsk spiskummin, 1 nypa salt och rikligt med naturell olja (ex. raps eller solros) till fritering. Så här gör du: Vispa ihop mjöl och öl i en skål. Blanda pankoströbröd, cayennepeppar, spiskummin och salt i en annan skål. Skiva halloumin och doppa den först i ölsmeten och sedan i pankoblandningen. Hetta upp rejält med olja i en stekpanna och fritera sedan halloumin där i, ett par minuter på varje sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
 
halloumitacos
Längst upp i hörnet ser vi en ganska blygsam men extremt härlig komponent: jalapeñomajonnäsen. Till den behöver du: Inlagd jalapeño och majonnäs. Gör så här: Dela jalapeñon i småbitar, välj mängd efter smak men börja lite försiktigt för det blir ganska starkt. Jag hade ca 2 msk till slut tror jag. Blanda med majonnäs och smaka av. Klart!
 
avokadoSlutligen plockar du fram andra goda saker du vill ha i din taco. Jag använde: avokado, limeklyftor, koriander och rödlök (orkar man pickla så är det ju en bonus).
 
halloumitacos
Sedan är det bara att bygga ihop allt, äta och njuta. Det här blir SÅ gott, det vågar jag nästan lova. Laga det nu i helgen vettja!
Annie - lättlagat vegokäk /

Vad kul att det smakade! Jag gillar verkligen din tanke med att smaksätta med spiskummin :D Nästa gång ska jag också köra med mango om jag hittar någon bra!

Sofia - bipolär och f.d laestadian /

Gillar vanligtvis inte tacos men det här ser SÅ gott ut!
(frågestund uppe på bloggen just nu :)

Anna María /

Det både låter magiskt och ser så himla gott ut! Måste verkligen testa!

Johanna /

men alltså jag dör var gott!

Mikaela /

Jag åt också detta häromveckan, fast med ananassalsa, så sjukt gott!!!

Linnea /

omg, ser så gott ut 😁

Anna /

Dina recept är så himla bra tycker jag :) Detta ska definitivt provas snart!

Jeanette /

Alltså det där låter ju bara så gott :)

Anna María /

Herregud! Lagade detta igår och det var så vansinnigt gott!!! (så gott att det krävs tre! utropstecken.) Men alltså wow! Mina smaklökar gjorde volter. Tack för inspirationen.

Beata /

fan va gottttttt

Emilia /

Ah det här ser helt ljuvligt ut!! Har gjort liknande recept fast med fisk istället för halloumi och det var dögott. Detta ska absolut lagas i helgen!! Jätte kul med ett vegetariskt tacos recept som inte bara är quornfärs liksom :)

Jeanette /

Lät väldans gott!

Hanna /

Tips: om du inte orkar pickla rödlöken med en riktig lag så går det snabbt och smidigt att bara skiva den tunt och lägga den i en burk/skål med pressad lime och lite salt! Håller sig ett par dagar i kylen också.

Svar: Vad smart, tack för tipset!
Julia

EmmaZ /

Tack!lagade det idag, alla mina favoritsmaker i ett.