Paris - dag II, första halvan

2016-05-31   kl. 09:51:00
paris
 
skate
 
Att vakna upp i en helt ny stad och ha en öppen dag framför sig, det är en ynnest. Att dessutom få tillbringa den på egen hand känns extra härligt. Ingen som säger åt mig vad jag ska göra, vart jag ska gå eller när det är dags att äta. Bara jag som promenerar omkring på känsla.
 
paris
 
paris
 
Jag knyter på mig skorna och tar sikte på Marais. Passerar barn på skateboards, färgglada små gator och vackra hus. Place de la République börjar sakta fyllas av människor och solen värmer upp trottoarerna. Uteserveringarna dukar fram sina bord och stolar, en servitör visslar glatt.
 
marknad
 
marknad
 
marknad
 
marknad
 
marknad
 
marknad
 
På Rue de Bretagne hittar jag en mysig matmarknad bland husen. Här trängs färsk fisk med ceriserosa rädisor, varsamt staplade morötter blandas med spretande kronärtskockor och apelsinerna doftar solmoget och har sina gröna blad kvar.
 
pioner
 
pioner
 
Pioner står uppradade i hinkar längs med golvet. Hade jag stannat längre än bara över helgen hade jag köpt mig ett knippe, bara för att de är så fina.
 
paris
 
paris
 
Det är lördag i Paris. Folket på gatorna är trevliga, solen skiner och jag har hela dagen för mig själv. Kameran fylls sakta med bilder, i anteckningsboken gör jag små noteringar och mina tidigare så stilla sinnen fylls nu med inspiration. Här mår jag bra.
 
Läs också:
Paris - dag I
Paris - Generator Hostel

Helgen vecka 21

2016-05-30   kl. 06:42:00
helgen vecka 21
 
 
När klockan slår 17.15 fredagen den tjugosjunde maj drar jag en lättnadens suck och stänger ned flikarna i webbläsaren. En intensiv jobbvecka är över. Det rätta vore kanske att följa upp den med en stillsam helg, hemma i lugn och ro. Men så fungerar jag ej, särskilt inte i maj. För det är som om det spritter i varenda led, blodet susar snabbt i ådrorna och det kliar på huden av längtan efter att göra något. Och som tur är har jag fyllt helgen med planer.
 
Så jag tar dubbla steg nedför trapporna, fort ut genom dörren och springer nästan omkull Mauro Scocco som iförd blå regnkappa kliver in på restaurangen i porten intill. Jag tar sikte på Karins jobb och väl på plats lyssnar vi på Lemonade, dricker öl och gör oss festfina. Någon timme senare och efter en halvt vilsen skogspromenad anländer vi till den gamla ombyggda kyrkan i Alvik som numera är kontor. Där jobbar Anna och ikväll ska hennes byrå ha fest.
 
Med champagnekupor i händerna startar vi lite trevande för att snart låta resten av kvällen passera i supertempo. Whiskey sours och brinnande absint-shots, fotobås och hemliga uppdrag, blinkande dansgolv och pizzaslices i mängder någon gång efter ett. Under taxiresan hem kämpar jag för att hålla ögonen öppna, det är svårt när allting känns så tryggt. Det mjuka lädret i baksätet, huvudet mot fönsterrutan och så gatlyktorna som blinkar förbi när vi åker snabbt genom Stockholmsnatten.
 
Morgonen därefter medicinerar jag mig själv med resorb, kaffe och ipren. Det dekadenta livets baksidor, bilderna som sällan syns i den polerade bloggvärlden. Sedan ordinerar jag mig själv en långpromenad till Enskede där jag strosar omkring bland färgglada hus. Egentligen på jakt efter second hand-fyndade krukor men det har jag visst glömt vid det här laget. Så jag nöjer mig med ett halvt kilo smågodis och sju par H&M-strumpor som byte innan jag vänder fötterna hemåt igen.
 
Pling. Ett meddelande. ”Någon som vill hitta på något ikväll?” Det var ju det där med de sprittande lederna och det rastlösa blodet… Så jag svarar ja och vi bestämmer oss för en enkel öl på Häktet. Du och jag och några andra vänner. Men stämningen är god och sällskapet trevligt och nya bekantskaper uppstår. En enkel öl är inte längre en enkel öl, det är mer än så. Så efter ett tag när klockan är nära midnatt och någon säger ”Ska vi till Natten?” är det inte bara jag som bär på längtan utan snart sitter vi alla i taxibilar på väg dit.
 
”Och under discokulan orkar vi att skratta igen” sjunger Jonathan Johansson i en av mina bästa låtar och helt plötsligt står han där framme på scenen. Han sjunger ”Vem vänder vindarna” och folk ylar med och jag skrattar där under den gigantiska discokulan. Omgiven med några av mina bästa vänner, bland neonljus och glitter, sådana här lördagsnätter är rakt igenom vackra. När jag vandrar hem från tunnelbanan färgar soluppgången himlen rosa och fåglarna kvittrar och syrenerna doftar mer än någonsin.
 
Söndagens uppvaknande är oväntat smärtfritt och jag tackar mig själv och mitt stundtals befintliga omdöme. Med kurrande mage anländer jag till Berns Asiatiska där brunch står på schemat. Prick 11.32 startar vi ätandet med ostron följt av sushi och dumplings och vårrullar och sashimi och nudlar och sedan all världens efterrätter. Prick 13.32 slår vi oss lamslaget ned på gräset utanför, blundar mot solen och pratar om framtida eskapader.
 
Och sedan, framåt eftermiddagen, känner jag äntligen hur mitt rastlösa blod har stillat sig. Hur allt jag önskar nu faktiskt bara är lugn och ro. Så jag åker hem och sätter mig i solstolen på balkongen. Slumrar till välbekanta låtar och skrattar åt minnen från gårdagen. En helg är förbi och den var bara magisk.

Right now

2016-05-29   kl. 21:10:35
rosor
 

Thinking of:

Vad ska jag göra på min semester i sommar? Hur ska jag fördela veckorna och vart ska jag åka?
 

Watching:

Varken hinner eller har lust att kolla film eller tv-serier just nu. Det enda jag studerar noggrant är väderprognosen.
 

Reading:

Nattfilm av Marisha Pessl. Mycket spännande hittills!
 

Planning:

Min balkong! Har köpte ett gäng plantor som jag nu försöker ta hand om på allra bästa vis.
 

Wearing:

Så mycket barbent och sneakers jag bara kan. Idag blev det en randig långklänning och svart och mörkblått plus vita sneakers.
 

Listening to:

Chance The Rappers album Coloring Book, särskilt Summer Friends! Och Kent också. Deras nya album är ju svinbra, sträcklyssnade det så många gånger på kontoret i veckan. Ovanligt av mig att lyssna så mycket på album, är ju verkligen en spellisteperson annars.
 

Eating:

Smågodis från Hemmakväll. Brukar inte köpa mitt godis där och blev helt blown av utbudet så jag spårade ur och köpte typ ett kilo...
 

Wanting:

Bra försommarväder och någon slags struktur på mitt känsloliv. :)))
 

Looking forward to:

Midsommar! Vi är ett stort gäng om ska till min kompis Maddes familjegård i Hälsingland.
 
Lista lånad från Sandra

Paris - dag I

2016-05-27   kl. 00:28:17
Efter att ha landat i Paris på fredagskvällen plockar jag upp min telefon, öppnar anteckningar och tar fram en ny sida. Där skriver jag ned allt jag kommer att tänka på under resans gång. Det här är ett utdrag från dag 1.
 
julia
 
Att vara i en helt främmande stad och inte känna någon är spännande. När folk frågar vem jag är och vad jag gör här kan jag svara precis vad som helst. Ingen vet om det är rätt eller fel. Än så länge har jag bara sagt sanningen.
 
ober mama
 
bruschetta
 
Att gå in på en restaurang och fråga om ett bord för en person var inte så jobbigt. Så nu sitter jag här i baren på Ober Mama och väntar på min mat: bruschetta och mini-pizza. Drinken är god, volymen är hög. Kvällen till ära har de något slags banantema så bardisken är klädd i gröna blad och från taket hänger gula klasar.
 
ober mama
 
pizza
 
Det svåra är att veta vad man ska göra under tiden man väntar. Den annars så tvångsmässiga instagram-scrollen funkar inte nu utan wifi. Inte heller har jag någon att småprata med. Istället skriver jag ner dagens tankar hittills här. Det får mig kanske att se lite mindre ensam ut i alla fall. Och så har jag ju en bok i väskan. Det finns något härligt klyschigt med att vara en person som sitter själv i en bar och läser en bok på ett främmande språk. Jag gillar det.
 
Resan hit gick bra. Att resa själv är inte svårt, snarare enklare än med sällskap. Ingen grupp att hålla ihop på flygplatsen. Ingen som sitter och är rädd på planet. Ingen att dividera med hur man ska ta sig till hotellet när man väl har landat. Med bara sig själv och sitt handbagage går allt ganska smidigt.
 
ober mama
 ober mama
 
Lista över saker jag älskar just nu:
- Drinkar
- Pizza
- Paris
- Mig själv
 
Det är som att jag fysiskt kan känna hur jag åldras, nej inte åldras - mognar - när jag sitter här i baren själv i Paris. Jag gjorde det. Shit vad grym jag är. Och det här är bara början. Hade någon frågat om jag kunde ta över världen nu hade jag sagt ja.
 
saint martin-kanalen
 
Luften är ljummen, barerna är stimmiga och fastän klockan närmar sig midnatt är det fullt av folk längs kanalen. Här går jag på främmande gator, sicksackandes mellan cyklister och cigaretter, och njuter av att vara en okänd iakttagare till alltihop.

Paris - Generator Hostel

2016-05-25   kl. 19:32:39
Detta inlägg är ett samarbete med Generator Hostel
 
När jag fick för mig att jag skulle åka till Paris i början av april hade jag ingen aning om var jag ville bo. Men så tipsade en vän mig om Generator Hostel som öppnade sitt Paris-hotell i början av 2015 och som bland annat beskrevs med orden "Create innovative traveling for the Millennials", vilket jag tyckte lät trevligt. Så jag mailade dem och berättade om min blogg och resan jag skulle göra samt frågade om jag fick komma och bo hos dem. Och då lät de mig få testa ett av deras dubbelrum under helgen, tusen tack för det!
 
Generator Hostel Paris
Generator Hostel är väldigt stort och ligger i Paris 10:e arrondissement, nära Saint Martin-kanalen. Så här såg receptionen ut när jag checkade in på fredagskvällen.
 
Generator Hostel ParisMitt rum var ett dubbelrum på sjätte våningen. Ville man lyxa till det lite extra fanns det även dubbelrum med egen terass och eftersom det är ett hostel har de även mindre sovsalar. De kunde jag dock inte kika in i, men eftersom allt är väldigt nybyggt och fräscht så tror jag att de håller ganska hög standard.
 
Generator Hostel ParisMitt rum var naturinspirerat och gick i tonerna vitt, grönt och brunt. En av väggarna var klädda i trä och en annan i något slags fejkgräs, ganska spexigt men fint. Ett tips förresten, gympapåse är världens bästa grej när man är ute och reser! Det tar ingen plats i packningen men är perfekt när man ska gå runt länge och bära på paraply, extratröja, karta och annats krafs. Dessutom är det svårt för tjuvar att öppna och plocka ut något (i jämförelse med en ryggsäck) eftersom man då måste dra i snörena som sitter kring ens axlar. Ett litet sidospår, nu fortsätter vi rundvandringen...
 
Generator Hostel ParisI badrummet fanns det franskt kakel (såklart) och ännu mer inspiration från naturen. Pluspoäng för extremt bra sminkbelysning också.
 
Generator Hostel ParisHär har vi gräsväggen bakom klädställningen och ett litet skrivbord att sitta vid. Det hann jag dock aldrig göra pga fullt schema och för att jag ändå alltid sitter med min dator/bok/telefon i sängen, men det gör väl alla?
 
Generator Hostel ParisDet jag gillade allra mest med hotellet var att allting var väldigt fräscht och genomtänkt. Det kändes också ganska ungdomligt och anpassat efter det, bland annat med kul utflykter som man kunde signa upp sig på, en reception som var öppen 24/7 och flera hang out-areas. Trots det var det varken stökigt eller lyhört på min våning och allt kändes väldigt tryggt. Mina enda minus är att jag tyckte sängen var lite hård och att frukosten var väldigt basic, men det hade jag nästan väntat mig för svenska hotellfrukostar gör en alltid bortskämd tycker jag. Läget nära Saint Martin-kanalen var riktigt bra, jag gillade det området jättemycket och med ytterligare några minuters promenad var man snart även i Marais som också är mysigt.
 
Med förebehåll för att jag inte testat några andra hotell i Paris kan jag ändå varmt rekommendera detta om man vill bo på ett fräscht och prisvärt ställe i trevliga kvarter. Så tack igen Generator Hostel för att jag fick bo hos er!

Sportig tisdag

2016-05-25   kl. 01:07:11
Idag vaknade jag upp och kände för att klä mig i looken sportig tjej. Så jag letade fram min gamla Fred Perry-piké som jag köpte i London för nästan fem år sedan och matchade med min mest tennisaktiga kjol innan jag kilade iväg till jobbet. På kvällen mötte jag upp ett gäng vänner, bland annat Karin, och vi märkte att vi klätt oss nästan identiskt. Så fint att omedvetet BFF-matcha med någon! Sedan åt vi pizza och drack bubbel i Vitabergsparken till tonerna av Lemonade och så skrattade vi en massa och pratade om sommaren och galna dejter och annat spännande. Bättre tisdag än så kan man inte ha!
 
sportig tjej
Jag har alltså på mig pikétröja från Fred Perry, svart kjol från Monki, solglasögon ifrån & Other Stories och Reebok Furylite på fötterna. Den prickiga jackan har jag fått av min kompis Emelie, vet faktiskt inte var den kommer ifrån ursprungligen.
 
sportig tjejJag vet inte alls vad som hänt med mina ben i år men de bara suger åt sig allt solljus de kan få och har blivit bruna på en halv sekund. Tror det kan vara min farmors pigment som äntligen landat hos mig, hon blev alltid pangbrun även den regnigaste av somrar. Och ja, jag är supernoga med att inte bränna mig - solkräm ftw, kom ihåg det ni med!
 

Hemma igen

2016-05-23   kl. 22:53:31
paris instagram
Hej vänner, jag är hemma igen från Paris! Det var:
 
1. Magiskt
2. Lärorikt
3. Sjukt kul
 
Det känns som om jag hann med massor av saker under mina 48 timmar i staden och jag tankade precis in 500 foton i datorn som jag nu ska gå igenom. Men innan jag visar dessa för er tänkte jag bara säga ett extra tack! till er som sa att jag skulle testa att resa själv, utan er hade jag nog inte vågat.
 
Jag har såklart tusen insikter, tips och tankar kring detta som jag tänkte dela med er i ett inlägg snart - håll utkik! Men är det så att ni redan nu har frågor om ämnet som ni tror att jag kan svara på, passa på att ställa dem nu så tar jag med dem.
 
Godnatt och kram, vi hörs mer i morgon!

Bon Voyage!

2016-05-20   kl. 13:09:00
paris is always a good idea
Väskan är packad och passet ligger noga nedstoppat. I telefonen har jag sparat kartan där jag markerat ut alla tips på caféer, museum, butiker och restauranger. I vanlig ordning är det alltid flygkaos och/eller olyckor dagen innan jag ska resa någonstans, men jag känner mig ändå lugn. Ikväll landar jag i Paris, redo att upptäcka staden på egen hand och kanske samtidigt en liten del av mig själv.
 
Självklart kommer jag dela med mig av min resa till er. Blogginläggen med alla tips och bilder dröjer nog lite men några Instagrambilder kommer ni garanterat hitta om ni följer mig, solig, där. Förhoppningvis blir det ännu fler uppdateringar via Snapchat, där hittar ni mig under namnet julia_erikssob (historien om det udda namnvalet kan ni läsa här, haha).
 
Ha en underbar helg så hörs vi från Frankrike!

Färgglad inspiration, del II

2016-05-20   kl. 01:07:02
Här kommer del två med färgglada saker som inspirerar mig just nu. Den första delen hittar ni här!
 
rosaNär det kommer till möbler så har jag helt snöat in på rosa mjuka saker. Det är en så fin och lite oväntad inredningsfärg som bryter av mot alla skandinaviska rena nyanser i övrigt. En liten rosa puff eller fåtölj vore superfint att ha!
 
maria svarbova
Senast pratade jag ju om att jag inspirerades av pooler och lite på samma tema är den här fotoserien av Maria Svarbova. Den är fotad i ett badhus i Slovakien (om jag förstått rätt) och helt magisk i sin färgsättning och raka linjer. Här kan ni se fler bilder.
 
gröntSlutligen får all grönska utanför fönstret mig att dras till olika slags gröna nyanser just nu. Grönt har aldrig varit någon favoritfärg hos mig innan, men nu vill jag fylla varenda centimeter av fönsterbrädan med växter, bära gröna skor och köra en supergrön bil. Mer färg till folket helt enkelt!
 

Musiktips

2016-05-18   kl. 17:55:00
Hej! Idag tänkte jag bjuda på lite musikrelaterade tips. Unna er att klicka på länkarna och lyssna, jag lovar att det är värt det!
 

Tre nya covers som är extra bra:

1. Aurora - Life on Mars
2. El Perro Del Mar - Dream Baby Dream
3. Amason - I Want To Know What Love Is
 

Två snygga videos:

Miike Snow - Genghis Khan (tipstack till Sara!)
 
Coldplay - Up&Up
 

Tre låtar jag spelat mycket i maj:

1. MØ - Final Song
2. Kent - Vi är inte längre där
3. Emile Haynie - Falling Apart
 

Tre album jag inte tröttnar på:

Markus Krunegård - Mänsklig värme
 
Daft Punk - Discovery
 
Håkan Hellström - Det är så jag säger det

Färgglad inspiration, del I

2016-05-16   kl. 23:06:24
Just nu tycks mina ögon dras extra mycket till färgstarka saker. Kanske är det den knallgröna naturen utanför fönstret som förstärker begäret eller bara längtan efter pastellrosa jordgubbsglassar? I vilket fall tänkte jag presentera några färgglada saker som inspirerar mig lite extra mycket just nu. Det här inlägget höll på att bli superlångt så för att rädda er från scroll-kramp delade jag in det i två delar, nummer två kommer senare i veckan!
 
gucci tommy tonFörst ut är Tommy Ton's bilder från Guccis vår- & sommarkollektion 2016. Så färgglatt, galet, retro och genialiskt stylat. Jag älskar färgskalan, alla detaljer och lyx-nörd-looken! Ganska långt från den svartvita Acne-uniform man ser på Stockholms gator och kanske därför extra snyggt. Bilderna här ovan är bara ett litet urval (som var väldigt svårt att göra), kolla in hela fotoserien här.
 
poolMin andra inspirationsdos tror jag kan bero lite på en begynnande semesterlängtan - jag har nämligen fastnat för allt som känns pooligt. Rosa flamingos, solstolar i långa rader och klordoftande vatten. Allra mest gillar jag den där turkosgröna poolfärgen just nu. Mina föräldrars hus har alltid haft en pool och när jag var liten var duken sådär härligt grönskimrande. Sedan renoverade vi poolen och bytte mot en mer blåturkos variant, men just den där gröna nyansen kan jag sakna och inspireras lite extra av just nu.
 
jessie willnerOch slutligen lite mer klädinspiration. Man Repeller (en av mina favoritbloggar) brukar nämligen med jämna mellanrum lyfta personer och de outfits de bär under en vecka. Senast ut var Jessie Willner som jag inte hade hört talas om innan men vars stil direkt föll mig i smaken. Snyggt, välklätt och självklart... färgglatt! Läs mer om henne och se alla hennes outfits här.
 

Sunday Snapshots

2016-05-15   kl. 23:16:55
Nu får ni hänga med på en söndag i Julias liv. Jag börjar ofta ibland mina dagar med någon slags ett foto i timmen-vision men sen blir det ju så extremt tråkiga bilder när jag gör vissa vardagssaker, typ dammsuger, åker tunnelbana, scrollar instaflödet... så det resulterar alltid att det bara blir ett gäng bilder och de där klockslagen är bortglömda. Nåväl, följ med på min söndag ändå!
 
regnjackaDagen började faktiskt ganska ovanligt - jag vaknade nämligen av mig själv strax efter åtta. Det händer typ aldrig, för är det någon som älskar sovmorgon så är det jag! Eftersom jag hade tvättid bokad vid tio låg jag vaken en stund i sängen och drog mig innan jag klev upp vid nio. Då gick jag till Ica Globen för att handla Vanish till en srirachasås-fläck jag ville få bort (anteckna noga), samt ingredienser till en extra god helgbrunch. Utanför fönstret regnade det och mina klädambitioner var inte så höga så jag drog på ett par tights, en klänning, varm tröja och min röda regnjacka.
 
tvättaEfter en kylig promenad i ett väder som kändes mer lämpligt för november än maj, så kilade jag ned i tvättstugan och började fylla maskinerna. Söndagar är helt klart min bästa tvättdag och det bästa som finns är ju när man får krypa ned i en renbäddad säng sen på kvällen. (Förresten, ser inte alla tvättstugor typ exakt likadana ut? Har bott på fem olika ställen och de är typ identiska.)
 
tränaMellan två springa ned i tvättstugan och lägga i ny tvätt-timmar passade jag på att köra ett träningspass. Man är ju sällan lika motiverad hemma som på gymmet, men idag gick det faktiskt rätt bra. Och ja, jag tvivlar på att jag någonsin kommer börja älska träning helhjärtat men jag köper känslan av att det är skönt efteråt och att min kropp mår bättre när den får stärka upp sina muskler.
 
pocherat äggEfter det smakade min lilla brunch extra gott. Idag blev det vinnarmackan - summer edition. Surdegsfrallor i botten, sedan romansallad, majonnäs, rädisor, persilja och ett pocherat ägg på toppen. Kaffe till det, tack så mycket!
 
regnNär tvätten var klar dammsugade jag hela lägenheten (så himla hurtig söndag, lovar att jag inte är så här jämt). Sedan for jag in till stan med två uppdrag: leta klänning till sommarens bröllop och köpa växter till balkongen. Båda misslyckades dock. Jag provade säkert tolv olika klänningar men ingen kändes helt rätt i färg, form eller kvalitet. Och till blomsteraffären hade jag kollat fel på öppettiderna för de hade visst redan stängt när jag kom dit, nåväl.
 
häggIstället åkte jag hem och lade mig på soffan med den här häggkvisten som utsikt. Sedan tog jag en mycket behaglig tupplur på en timme som kompensation för den tidiga uppstigningen. Och efter lite middagsfixande, bloggläsande och hemmapysslande så var visst söndagen slut. Hej!
 

Girl Gang

2016-05-14   kl. 01:53:00
 
Så fort vi möts upp i Skanstull är det som om något lättar. Fasader skalas av när vi kramar om varandra och säger hej, hur mår du? I takt med att varukorgen fylls så tar vårt samtal fart, det blir till ett stegrande crescendo som bara kommer att fortsätta öka kvällen igenom. För så gör vi när vi ses. Vi pratar. Mycket och om allt.
 
Någon timme senare har vi klämt ihop oss runt mitt middagsbord som kvällen till ära står i vardagsrummet. Jag håller spontantal, bara för att jag är så glad för alla som sitter där. Och sen äter vi och skrattar och pratar och skrattar ännu mer. Att få vara i detta sällskap gör mig trygg, energisk och lycklig. Det är en ynnest.
 
Ibland ser jag oss utifrån och blir nästan full i skratt. Hade det gjorts en ny variant av svt-serien Boys men med namnet Girls (utan att för den delen bli amerikanska Girls) så hade den handlat om oss. För vill du veta något om hur livet i Stockholm är som tjugo-nånting och tjej, då har du kommit rätt.
 
Alla ämnen passerar. Löneförhandlingar, armhår, klubbar, framtid och relationer. Men mest pratar vi nog om oss själva. Och i detta sammanhang är det helt tillåtet. Inga anpassningar, inga regler. Bara åtta personer som talar rakt ut om vad de vill. Som fyller min lägenhet med kloka ord och tankar. En soffa med ett gäng genier.
 
Någon springer maraton, en annan håller föreläsningar i genus och reklam. Någon gör performance art, en fjärde hjälper människor. Och senare på kvällen, när klockan närmar sig midnatt och jag står i köket med diskberget från middagen, så känner jag bara en enorm tacksamhet. Över att få ha dessa personer i min närhet, att vara en del av deras gäng.
 
För jag tror att det är i dessa sammanhang som självförtroende och förändringsvilja gror. Det är sådana som de som får mig att kämpa, ändra, orka, vilja och på något vis landa rätt i livet. Och jag är säker på att vi i framtiden kommer ta över världen, om så bara för en dag. Se upp, här kommer jag och mitt gäng!

Tre majmorgnar före klockan nio

2016-05-11   kl. 23:11:23
Barbentväder är bästa vädret om ni frågar mig. Därför tyckte jag det var extra kul att klä på mig om morgnarna i början av denna vecka. Så roligt att jag bestämde mig för att ställa upp mig framför öppna spisen och dokumentera min klädsel tre dagar i rad innan jag gick till jobbet. Här ser ni hur jag såg ut:
 
måndag
Veckan startade med god hållning iförd sweatshirt-grå klänning från Uniqlo, mingröna sneakers från Reebok, svart mockajacka från Monki och en supergammal ljusrosa scarf.
 
måndagSen slängde jag adidas-ryggsäcken på axeln och skyndade till jobbet så snabbt att jag blev suddig.
 
tisdag
Tisdagens look kallar jag preppy möter kulturtant. På mig har jag en svart kortärmad polo, mockajacka och leopardfläckig kjol, alltihopa från Monki.
 
tisdagTill det solglasögon och svarta snörskor med strumpor i, båda från & Other Stories. Bandet i håret hittade jag hemma i en låda och knöt fast lite snabbt.
 
onsdag
Under onsdagen bjöd jag på mitt allra bästa/värsta resting bitch face (detta är på riktigt den bild med minst sur min av 24 st) och nyduschat hår som inte riktigt hunnit torka. Det matchade jag med fusk-skinnbyxor från adidas, ljusgrå skjorta från Weekday, lite random guldhalsband och svart skinnväska från Whyred.
 
onsdagPå fötterna bar jag ett par gyllene skor (Eurovision-veckan till ära, diggi-loo diggi-ley). Dessa guldespadrillos har jag köpt på Asos och de är sådär perfekt galna, folk kan verkligen inte låta bli att kommentera dem. Till och med mannen i kassan på Mezefabriken frågade var de kom ifrån och alla tycks älska dem, så även jag!
 
Slut på klädrapport - vilken dag var er favorit? Min är nog nummer två. Och guldskorna såklart!
 

Era bästa Paristips, merci!

2016-05-11   kl. 00:24:27
 
Om nio dagar hoppar jag på ett flyg mot Paris, alldeles själv. Jag bestämde mig ju, efter support från er, för att testa på att resa någonstans ensam och gav således mig själv en weekend i Frankrikes huvudstad som present när jag fyllde år. Nu börjar det alltså dra ihop sig och jag är fylld av förväntan!
 
Små planer börjar sakta ta form i mitt huvud och jag försöker spara ned alla tips jag springer på. Men självklart finns det säkert många guldkorn jag missar och därför vill jag gärna ha er hjälp. Vilka är era bästa Paristips? Restauranger, museum, caféer, områden, affärer, parker, barer... allt! Jag undviker gärna de största turistfällorna (typ åka upp i Eiffeltornet eller kika på Mona Lisa, det känns bara ovärt), så ge mig gärna de där insidertipsen jag lätt skulle missa annars.
 
Mitt hotell ligger nära Saint Martin-kanalen i 10:e arrondissementet (vilket inte säger mig så mycket egentligen), men finns något fint i närheten så är det alltid en bonus. Jag är säker på att ni sitter inne på grymma tips, så hjälp mig nu. Som tack så lovar jag att leverera det allra bästa från Paris, direkt till er sen. Bisous!

Scroll & stopp

2016-05-10   kl. 00:04:00
Nu ska vi leka en rolig lek, låt oss kalla den scroll & stopp. Den är mycket enkel: plocka bara fram din telefon, gå till bildmappen, scrolla en gång och sätt ned tummen. Bilden du stannar på måste du lägga upp. Fortsätt sedan och scrolla från din nuvarande position och djupare in i flödet. Upprepa en 6-7 gånger och posta alla bilder i ett inlägg med en liten story bakom. Fusk är ej tillåtet! Här kommer mina bilder:
 
UtsiktVi börjar ofarligt med en fin solnedgångsbild från min skärgårdshelg. Det här är liksom utsikten från vardagsrummet och varje kväll var solnedgången lika enastående. Tröttnar aldrig på denna vy!
 
NattenBild två: en snabb snap-selfie i spegeln innan jag skulle på middag och fest. Detta var på Valborgsmässoafton och vi skulle till Natten som är en klubb som bara spelar tryckare och 80-talsballader. Mycket bra grej!
 
Midsommar
Mina föräldrar var här för några helger sen för att fira min födelsedag. Med sig hade de en stor låda med gamla foton som vi kollade igenom och jag fotade såklart av alla där jag var extra gullig (gäller ju att bygga upp sitt TBT-arkiv). Här är midsommarafton 1992, jag står längst till vänster och håller min syster i handen.
 
NookOch på tal om födelsedag så är nästa bild från min födelsedagsmiddag på Nook. Så god mat där, men boka i god tid om ni vill gå dit! Väntetiden är rätt lång.
 
Pizza
Här ser vi verklighetens Julia. Lyckligt skuttandes upp för trappan efter att ha hämtat kartonger från Onlinepizza-budet. Extremt bra söndagsfrisyr också...
 
InspelningOch nu börjar vi närma oss slutet och är alltså några månader tillbaka i arkivet. Här är en behind the scenes-bild från en filminspelning med jobbet som jag berättade mer om nyligen.
 
Stockholm
Om någon av er var på Liljevalchs vårsalong så vet ni att utsikten från utställningshallarna var magnifik. Här är Stockholm ovanifrån fångat genom min kamera.
 
Selfie
Och avslutningsvis en liten selfie-snap med konstigt filter. Vill ni följa mig på Snapchat förresten? Jag har precis börjat bli lite mer aktiv där, känner mig som 43 men har äntligen fattat grejen och postar lite små ögonblicksgrejer i My Story om dagarna. Måste dock skämmas lite nu när jag berättar vad jag heter för jag råkade slinta på tangentbordet när jag registrerade mitt namn och sen går det tydligen inte att ändra användarnamn och jag är för lat för att göra ett nytt konto. Så vill ni följa mig ska ni söka upp julia_erikssob, haha... Gör det vettja!

Skärgårdslivet

2016-05-08   kl. 22:35:37
hästö
 
hästö
 
valle
 
frukost
 
Vi glömmer veckodagarna i takt med att huden blir solkysst och saltstänkt. Det är lördag idag va? frågar jag rakt ut i luften där vi sitter på terassen i varsin stol. Några hummanden till svar och så återgår vi till helgens huvudsakliga aktivitet: att göra ingenting. Däremellan fyller vi tiden med sysslor som ser likadana ut varje dag. Stora frukostar med pannkakor, yoghurt, bär, smörgåsar och vattenmelon. Bokläsning i bikini och iskalla gin tonics varje dag efter klockan fyra. Tio timmars-nätter nedbäddade under fluffiga täcken och rafflande yatzy-omgångar. Varje kväll tänder vi grillen när det är dags att laga middag och under hela helgen har vi den trofasta och lyckliga labradoren Valle omkring oss. Tänk att livet kan vara så enkelt ibland. Fyra dagar av lugn och ro, på en avskild udde i skärgården, det var precis vad jag behövde.

Reebok Furylite

2016-05-07   kl. 17:00:08
Reebok Furylite
Min hall börjar mer och mer likna en fritidsgård. Sneakers i långa rader, huller om buller och ibland staplade på varandra. Men det är ju något härligt med dem. Att man kan gå hur långt som helst, springa snabbt, inte behöva tänka igenom varje steg man tar. Och så passar de nästan till allt, i alla fall om man har dem i flera olika färger, intalar jag mig och beställer hem ett par mintgröna...
 
Reebok FuryliteHär är alltså det senaste tillskottet på skohyllan - Reebok Furylite. I mintgrönt med spräcklig sula plus gula och rosa detaljer. Lagom knäppt och väldigt fint.
 
Reebok Furylite
Och skosnören man inte ens behöver knyta. Bara att hoppa i och dra ut på äventyr. Som en sjuåring.
 
Reebok FuryliteVälkommen till fritidsgården skohyllan. Ni ska slitas flitigt i sommar!
 

2-5 maj

2016-05-06   kl. 15:39:59
2-5 maj

Måndag

Jobbade till midnatt. ”Bra start på veckan”. ”Skönt att känna att man lever” osv osv. Nej, sånt är bara lögner, jag hade hellre varit hemma och lagat någon vegetarisk biff. Hann i alla fall klämma in ett träningspass där på kvällen innan jag vände tillbaka till kontoret. En sådan intetsägande dag i mitt annars så oerhört fascinerande liv.
 

Tisdag

Vaknade upp efter för lite sömn och på dåligt humör. Nästintill vansinnig. En känsla som satt i hela förmiddagen. Sen frågade du om jag ville äta lunch på Riche och jag sa ja. Vi åt köttbullar och drack cava, det var ju ändå din födelsedag. Satt på uteserveringen och hälsade på folk till höger och vänster. Vaktparaden red förbi med trumpeter och hästar. På eftermiddagen gick jag på ett företagsevent. Fri rosé, tack så mycket. Den okända mannen intill skålade med mig sju gånger inom loppet av tjugo minuter. Jag fick hans visitkort sen, han fick inte mitt. Veronica Maggio spelade några låtar för den halventusiastiska företagspubliken och jag tyckte nästan lite synd om henne. Gjorde mitt bästa för att visa äkta uppskattning.
 

Onsdag

Solsken när jag vaknade och jag bestämde mig för att det var årets första dag med bara ben. Matchade med prickiga strumpor och nya sneakers. Jag måste verkligen köpa en större skohylla nu. Jobbade stressat hela dagen. Långhelg i all ära men när det resulterar i att man måste få in fem arbetsdagar på tre så känns det sådär. Dessutom D’s dödsdag, inget direkt påtagligt men ändå hela tiden närvarande. Som ett doftljus som står i ett hörn och luktar lite för sött och lite för tungt men som ingen släcker. Basal liknelse, men ändå. Födelsedagsmiddag på kvällen. Jag åt ohämmade mängder snittar och skrattade. Åkte hem halv elva och packade en väska.
 

Torsdag

Började dagen med kapselkaffe och bake-off-croissanter. Som en halvfabricerad fransos. Sedan tunnelbanan mot Karlaplan, väskan fylld med vin, böcker och kläder. Vi möttes upp och packade in oss i Range Rovern. Hund, mat, vänner - alla med och sedan ut mot landet. I samma stund som jag klev i båten kände jag lugnet. Öppet hav och en hel helg framför mig. Vad mer kan jag begära? Vi fick några lata timmar i solen, yatzy på terassen och sedan grillning på kvällen. Vin, film och godis i soffan innan vi somnade som barn strax efter midnatt. Tack livet.

Till D, där du är nu.

2016-05-04   kl. 06:02:00
magnolia
 
magnolia
 
Ett år har passerat. Ett år sedan jag ovetandes gick upp för de tre trapporna till kontoret, precis som varje morgon. Ett år sedan min chef tog mig avsides och sade att du inte fanns mer. Du hade gått bort. Slutat leva. Dött.
 
Ett år har passerat. Ändå tänker jag på dig så ofta. Inte hela tiden, inte längre varje dag. Men med jämna mellanrum dyker du upp i små fragment. Du är minnesbilder fastpräntade i mitt huvud. Saknaden av dig bor i låtar. I maträtter, situationer och i uttryck…
 
För ja, jag saknar dig. Och ändå är min saknad nog bara en bråkdel av det som dina närmaste känner. Men hur du när som helst kunde skoja med en. Hur du tittade på ens halvtomma tallrik och frågade om du fick äta upp resten. Hur du visslade högt på kontoret. Hur mycket du kände bära, hur stark du var.
 
Ja, du var en av de starkaste jag känner. Men inga muskler i världen kunde rädda dig när din sjukdom tog över. Du försökte, du kämpade, du gjorde allt. Men det var som att det bara fanns en väg ut. Och jag ser det som att du blev fri till slut.
 
Ett år har passerat. Och jag står fortfarande här med känslan av att du försvann alldeles för tidigt. Jag saknar dig, D.

Ballografpenna

2016-05-03   kl. 00:55:35
ballograf
När jag var liten gillade jag att följa med mina föräldrar till deras jobb. Kanske allra mest för att det fanns så mycket fina kontorssaker där - gem i en massa färger, tjocka whiteboardpennor, neongula postit-lappar... Allt som var drömmen för en pysslande sjuåring. Nästan bäst av allt minns jag ballografpennorna med den tunna rasslande silverkedjan, det var liksom kontorsgrejernas hjälte. Så nu, tjugosex år gammal, kände jag att det var dags att önska mig en egen till mitt hemmakontor. Och jag blev verkligen glad när jag öppnade en av mina presenter och hittade den här rosa ballografpennan!
 
ballografSå fin och rosa och nästan omöjlig att tappa bort tänker jag. Just den här kommer från Ballografs samarbete med HAY.
 
ballograf
Nu ska den stå stadigt på mitt skrivbord och användas till kom ihåg-lappar, signaturer på viktiga papper och annat kontorigt.

Stockholm från ovan

2016-05-01   kl. 23:37:24
skymning
En fördel med att bo i en ganska stor stad och flytta runt en del är att man alltid får nya områden att utforska. Så ikväll när jag blev rastlös av soffhäng och godisätande tog jag på mig ett par sneakers och började promenera åt ett nytt håll än jag gått tidigare.
 
skymningLjumma majkvällar innan solen gått ned, det kan vara bland det bästa som finns.
 
träd
 
träd
Det är intressant hur man går på ett annat sätt när man rör sig i oupptäckta områden. Man ser saker man aldrig skulle lagt märke till annars, fastnar för små detaljer. Som när man är på semester och ser fina dörrar, brevlådor, hundar, blommor och kaffekoppar överallt. Det går ju faktiskt att göra i sin egen stad också om man bara kikar lite extra noga.
 
vitsipporDet är så fascinerande med våren för det känns som om man väntar och väntar och väntar och så vips är den där över en natt. Helt plötsligt är det grönt omkring mig och jag blir lika förvånad varje gång.
 
stockholm
Målet med min kvällspromenad var toppen av Hammarbybacken. För trots att jag bott i Stockholm i över tre år har jag aldrig varit uppe där och nu när jag bor ganska nära finns ingen direkt ursäkt.
 
stockholmJag prickade in solnedgången perfekt. Stockholm alltså, vilken show off du kan vara ibland.
 
flygplan
Och högt däruppe var några på väg någon annanstans.
 
stockholmKikar man noga kan man nästan se mitt hus där borta vid Globen. Jag gillar tanken på att det alltid är lätt att hitta hem eftersom det finns ett så tydligt riktmärke.
 
skymning
Tio lugna andetag på en plats med fin utsikt, tänk vad det kan göra med en. Jag är ju ganska långt ifrån någon mindfulness-person men då och då känns det som kroppen styr mig ut mot havet, in i skogen eller upp på en topp. Det är något med kontrasterna tror jag. Från neonbelysta dansgolv till svindlande utsikter, jag behöver båda för att må bra.
 
stockholmOch efter en stund paus här sa jag på återseende till Stockholm från ovan. Jag kommer tillbaka.

RSS 2.0