Snön faller och vi med den

vinter
 
Jag har gjort en spellista. Igen. Jag gör nog en ny spellista åtminstone varannan vecka, det är bland det bästa jag vet. Att hitta rätt låtar som hör ihop, lägga dem i en genomtänkt ordning och sätta musik till en viss känsla. Varje tillfälle förtjänar ett eget soundtrack och tills jag tonsatt alla känslor kommer jag nog hålla på att skapa nya spellistor. Sen finns det ju också få saker som är hetare än någon med riktigt bra musiksmak. Vill man ragga på mig med framgång ska man skicka en riktigt välgjord spellista med musik jag gillar (eller kan tänkas börja gilla) - varsågoda för tips, hehe.
 
Ibland undrar jag dock hur många som tar till sig av mina musiktips och spellistor. Inte för att det spelar jättestor roll, ärligt talat gör jag det lika mycket för min egen skull, men ibland känns det lite som att man tipsar ut i tomma intet. Nästan dagligen på Twitter brukar jag kasta ut låtfynd jag gjort, men här inne försöker jag hålla det lite mer strukturerat, det hoppas jag att ni uppskattar. Nåväl, min senaste lista har fått sitt namn efter förstaspåret Snön faller och vi med den, men skräms inte för mycket av Ulf Lundell nu. Resten av spellistan är faktiskt rätt icke-gubbig och passar väldigt bra till mörka vinterkvällar.
 
Orkar ni inte lyssna på hela så har jag plockat ut fyra favoritlåtar som jag tycker ni ska fokusera lite extra på (ja, att läsa den här bloggen ska vara lite som att gå i skolan, så gör nu era läxor):
 
K. - Cigaretts After Sex
Jag kan inte bestämma mig för om artistnamnet är genialiskt eller supertöntigt, men det här är i alla fall en perfekt söndagslåt. Släpig, sensuell och sorgsen - precis som man vill ha det.
 
Dead Angels - Amanda Bergman
Jag har ju gillat allt Amanda Bergman gör, ända från den tiden hon kallade sig Hajen, och det här är inget undantag. I förra veckan släppte hon en ny EP och den bästa låten därifrån är Dead Angels. Den är fylld av svepande stråkar, ett mjukt piano och hennes otroliga röst - som en varm filt att krypa in under.
 
Open Your Eyes - Liv Dawson
Den här låten är lite annorlunda från de andra jag tipsar om, men sjukt bra. Det är något med refrängen som är så extremt hookig och har väldigt snygga harmonier. Dessutom låter det 90-talssoul på allra bästa vis och det är man (läs: jag) ju svag för.
 
December Lilies - Loney Dear
Tänk Beatles Strawberry Fields Forever, fast under ett täcke av snö. Så låter den här låten om jag får beskriva den. Rytmiskt pulserande, melankoliskt och oerhört vackert. Dessutom växer den lite för varje lyssning så ge den en ordentlig chans.
 
Och här hittar ni hela listan, hoppas ni gillar den!
 
Musik /
Mimmi /

du tipsar ej ut i tomma intet, nej, rakt in i lillhjärtat! tusen tack! :]

Felicia /

Du är min främsta musiktipskälla! Tack tack, sluta aldrig!

rebecca /

du har alltid så bra tips!

elsa /

ja, musiktips! dina listor är alltid så bra :)

Saga /

Dina musiktips är det bästa!! Upptäckte weyes blood tack vara dig!! Så tack!! Och keep it up<3

Svar: Tack själv! Weyes Blood är verkligen en favorit hos mig, så roligt att du också gillar henne! <3
Julia

Malin /

Dina spellistor och ditt musiktipsande var en av anledningarna till att jag började följa din blogg en gång i tiden. Så jag älskar de här inläggen! Jag har hittat många favoritlåtar och nya artister i din spellistor genom åren. Tack! Och keep it up!

Svar: Vad roligt att höra, tusen tack!
Julia

Jasmine /

Åh, den här spellistan passade mitt mentala tillstånd perfekt just nu. Tack för det!

Therese /

Fortsätt musiktipsa! Älskar dessa inlägg, framförallt när du skriver vad du hör i låtarna och varför du gillar dem. Är också ett STORT fan av spellistor med tema, och du gör det så bra. Sluta inte!

Amanda /

tycker också jättemycket om dina musiktips! ofta inte sådan musik jag själv hittar när jag letar runt, men ändå väldigt ofta gillar! och speciellt att du berättar vad i låtarna som är fint, gör ett ganska outvecklat musiköra som mitt eget lite mer finstämt!

Tora Hansson /

håller med. älskar att göra nya listor på spotify.

lovisa /

vilken lysande spellista julia! gillar att du, som jag, kämpar på trots motvind i musikbloggeriet. VI GER OSS INTE, MER MUISK TILL FÖLKET! :D <3