Pizza med stenbitsrom & västerbottenost

pizza
Nyårsdagen är ju känd som den internationella pizzadagen, så även hemma hos mig. Efter lite inspiration från Kristin, som i sin tur inspirerats av Taverna Brillos magiska löjromspizza, inledde jag året med att baka min egen variant på denna geniala uppfinning.
 
deg
Först ut: deg. Jag hittade ett recept som bara behövde jäsa i 25 minuter, perfekt när man är hungrig och lite nyårstrött.
 
Du behöver:
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
 
Gör såhär: Värm vattnet till 37 grader och blanda det sedan med jäst, socker, salt och olja i en stor bunke. Rör ned mjölet stegvis tills degen är fast och elastisk. Spara det som blir över till utbakning. Låt degen jäsa under bakduk i 25 minuter. Degen räcker till tre stora eller fyra små pizzor.
 
deg
När degen var klar bakade jag ut den på en plåt och toppade sedan med ett ordentligt lager västerbottenost. Sedan gräddade jag pizzan i ungefär tio minuter på 220 grader tills den fick fin färg.
 
pizza
Till sist klickade jag på crème fraîche, finhackad rödlök och stenbitsrom samt toppade med citron och gräslök. För lyxpizza kan man såklart ta löjrom och för en vegetarisk version går det lika bra med tångkaviar. En mycket bra och god start på det nya året!
Claudia /

Aeeehhh vad gott!! MÅSTE göra.

Emma /

GUD VAD GOTT.

Ingrid /

Ser supergott ut!!

rebecca /

gråter seriöst

Annie - lättlagat vegokäk /

Låter verkligen FETT GOTT! Gjorde en liknande grej på nyår, fast som en snitt.

Tog tortillabröd, penslade med dill- och vitlökssmör, bredde med creme fraiche, rev över västerbotten, in i ugnen och sen toppa med tångrom och karamelliserad rödlök. Langade fram detta som fyllekäk och blev ganska så poppis :)

Lorissa Lovebomb /

det här verkar bara föööör underbart :D :D

Malin /

åh, den ser helt magisk ut! är sjukt impad att du pallade göra pizza själv på nyårsdagen (av alla dagar!). credd!

Marie Bergman /

Ser supergott ut :)

Hanna Karlsson /

Åh, vad gott det låter. Samma sak fast glutenfritt vill jag göra.