Sommarpasta med sparris och citron

När jag vaknade i morse var jag tacksam över att det var kristi himmelsfärdsdag och ledigt idag. Även om jag jobbar i morgon och inte får någon långhelg så kom verkligen den här lugna torsdagen som ett mysigt avbrott. Jag har suttit i solen och läst och sedan åkte jag till Skarpnäcks handelsträdgård och köpte massor av växter till min balkong. När jag blev hungrig tog jag en titt i kylen och bestämde mig för att improvisera ihop en pasta av vad som fanns därinne. Den blev riktigt god så jag tänker att ni får se vad den innehöll.
 
sommarpasta
Jag började med att koka upp pastavatten och sedan la jag i två portioner bavette. Under tiden som pastan kokade började jag fräsa grönsaker i olivolja tillsammans med en vitlöksklyfta och en liten röd chili. Först hade jag i en bunt tunna sparrisstjälkar och sedan en bit zucchini som jag skivat i halvmånar. Till sist la jag även ner två nävar grönkål i pannan. När pastan var klar flyttade jag över den tillsammans med en liten skvätt pastavatten och blandade ihop allt. Sedan rev jag över zest från en halv citron och pressade i lite citronsaft.
 
sommarpasta
Innan det var dags att hugga in bröt jag ned en hel mozzarella i mindre bitar, ringlade på lite extra olivolja och avslutade med salt och peppar. Så gott med krispiga grönsaker i kombination med pastan och den syrliga citronen. En riktig sommarpasta som går att variera utefter vad som finns i kylen! Gillar man nötter så tror jag också det skulle vara gott att rosta en näve och strö över. Buon appetito!
Ljuva Julia /

det ser verkligen ut som en underbar rätt, såååå gott!

Ronette /

Mmm verkligen perfekt sommarmat. Den ska testas!

lovisa /

åh NAJS! och och och, även perfekt för månadens gröna i maj ju, tema sparris. (http://polichinelle.se/2017/may/manadens-grona-maj-farsk-sparrispasta-med-citron-mascarpone-och-svarta-belugalinser.html)

Ellen /

det här lät sjukt nice! pastarätter passar ju liksom alltid.

thea /

åh, så enkelt och gott! måste prova detta, har verkligen noll inspiration i köket nuförtiden och det här känns ju som det skulle kunna gå variera på massa roliga sätt (fick ett plötsligt infall att slänga i svamp och majs t.ex.)

Sandra Leone /

Åh det här låter så gott!