Fyra onsdagstips

Dags att fylla på inspirationsbanken lite? Här kommer fyra tips att konsumera - helt gratis.
 
Louis Vuitton Place Vendôme
 
Louis Vuitton Place Vendôme
 
Louis Vuitton Place Vendôme
 

Titta på

I fyra år har Louis Vuitton renoverat sin ursprungsbutik och nu har den öppnat igen. Jag tycker att utsidan är helt fantastisk med den gyllene solen som sträcker sig över hela huset. Här om dagen sa jag att jag inte hade något behov av att åka till Paris, nu har jag nog ändrat mig igen...
 
Ane Brun Leave Me Breathless
 

Lyssna på

Min favorit Ane Brun har släppt ett album där hon gör covers på sina guilty pleasure-låtar. På Leave Me Breathless får vi höra bland annat I Want To Know What Love Is, Hero och Show Me Heaven i nya tappningar. En perfekt skiva att ha på i bakgrunden under en mörk höstkväll.
 
Museum of Ice Cream
 

Läs

New York Magazine har skrivit en artikel om Maryellis Bunn som har grundat Museum of Ice Cream. Ett museum som snarare är en interaktiv miljö anpassat för att besökarna ska kunna ta perfekta Instagram-bilder.
 
Jag tycker det är oerhört intressant att fundera över hur våra nya beteenden förändrar vårt sätt att konsumera kultur och vad man plötsligt värdesätter som besökare. Ta bara Yayoi Kusamas och Olafur Eliassons utställningar på Moderna Museet förra året som instagrammades rejält, det är ju absolut en del av den här nya trenden och jag som bloggare och användare av sociala medier bidrar också till den. Jag skulle kunna prata mycket mer om detta, men rekommenderar er att läsa artikeln till att börja med.
 
Il Podino
 

Laga mat till

Il Podino beskriver sig själva som en italiensk matpod på svenska. Här får vi följa med kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg in i köket där de lagar mat och spelar in pod samtidigt. Har man kärlek till italiensk mat så är det ljuv lyssning, om än lite köttig ibland. Varje avsnitt innehåller minst ett nytt recept och man får också lära sig mycket om matens och råvarornas historia. En väldigt trivsam podcast att ha på i bakgrunden när man själv lagar mat (det rekommenderas eftersom i alla fall jag blir hungrig av att lyssna på den).
Fint /
Ajli Müller /

Tackar för tips om pod, det låter verkligen som en i min smak :D

Emelie /

Fick akut Parislängt nu, uj uj!!! och bra podtips!

Il Podino /

Hej Julia, Så roligt att du gillar il podino och som du mycket riktigt påpekar har den varit lite väl köttig....fram till nu. För idag släpper vi avsnitt #7 Ribolita. En vegansk!!! mustig gryta. Må gott / Anders (Kocken)

Svar: Hej Anders! Tack för din kommentar, så kul att du hittat hit. Nu ser jag verkligen fram emot att få sätta tänderna i avsnitt nummer 7. Keep up the good work!
Julia

Ulrika /

åh! älskar Ane Bruns covers på Big in Japan och Halo... och med en snabb blick på låtlistan för nya albumet ser jag att hon och jag verkar ha samma guilty pleasures. nu blire lyssna av, tack

Rebecca /

vad roligt tips!