Unpopular opinions

2017-09-06   kl. 16:19:11
nina hemmingsson
 Illustration av geniet Nina Hemmingsson
 
För en tid sedan cirkulerade det en utmaning på Twitter som handlade om att man skulle skriva en ’unpopular opinion’ för varje like man fick. Jag hakade aldrig på, för jag ansåg mig själv vara en människa med åsikter i facket mainstream. Men med tiden har jag insett att jag visst har en del åsikter som alla kanske inte alltid håller med om, så istället får det bli en lista här. Förlåt om jag trampar på tår eller trycker på känsliga punkter. Jag skulle rekommendera att den här listan tas med en rejäl nypa salt.
 
✕ Dra-på-lakan är något som hör hemma i barnsängar. Är man vuxen och kan bädda själv ska man ha normala lakan med hårt vikta hörn och absolut ingen resår. Dessutom är dra-på-lakan omöjliga att vika ihop efter att man tvättat och driver en till vansinne.
 
✕ Nötter är extremt överskattat. Det är både dyrt och inte särskilt gott. Rostade jordnötter och cashewnötter med salt på går an, men typ valnötter, hasselnötter och pecannötter är verkligen ingen hit.
 
 Att kolla på ”snygga” kändiskillar är jättejättetråkigt. Kändisar överlag är faktiskt väldigt ointressanta såvida de inte uttalar sig i någon intervju om ett område de är kunniga i.
 
 2010-talsfenomenet med tavelväggar är både stressande att titta på och förminskande mot konsten. Köp hellre EN ordentlig tavla och låt den sitta i centrum. Din lägenhets framtida hyresgäst kommer dessutom bli glad över att slippa mötas av en vägg som framkallar trypofobi.
 
 Birkenstock-tofflor borde återvända till vård- och skolmiljöer där de hör hemma och inte sitta på hipsters fötter under sommaren. Särskilt inte ute på stan eller i klubbmiljöer.
 
 Nutella är inte gott, det är rent utsagt äckligt. (Se punkt 2)
 
 Husdjur är sällan så roliga, charmiga, smarta eller gulliga som deras ägare tror. Skaffa gärna ett om du är redo att ägna en stor del av ditt liv åt det de närmaste 10-15 åren men slentrianköp inte en katt ”för att det är lite mysigt”. Folk är så extremt dåliga på att planera när det kommer till djur.
 
 Killar bör genast sluta bära plagget mörk lite urtvättad t-shirt med tropiskt tryck i form av blommor och djungelblad. Jag förstår att det är svårare med mode på herrfronten men det finns gränser.
 
 Picadeli-sallad (såndär man plockar ihop själv från små lådor i matbutiken) är ett straff mot mänskligheten och en skymf mot mat i allmänhet.
 
 Folk som tycker det ska kosta typ 400 kronor (eller ännu mindre!) att klippa sig i en timme, borde skämmas. Tänk efter lite vad lokalhyra, arbetsgivaravgifter, skatt och hårprodukter kostar och fundera på om vad som blir kvar är ett skäligt pris för ett hantverk. Vill du inte betala ordentligt så be en kompis klippa dig.
 
 Daniel Wellington må ha gjort en imponerande resa med sitt varumärke men deras klockor är ju verkligen ingenting man vill ha på armen. Dessutom är deras logga (i Times New Roman…?) fruktansvärt ful.
 
 Merparten av den musik som ligger på topp 50-listan idag är värdelös och kommer inte bli ihågkommen om fem år.
 
 Det är dags att sluta prata om Aperol Spritz som livets drink/världens åttonde underverk/Guds gåva till mänskligheten. Det är gott men du borde inte ha den som din främsta livsstilsmarkör.
 
 Folk delar alldeles för mycket och alldeles för privat information i Facebook-grupper med tiotusentals andra ”gäris”.
 
 Det finns inga snygga mobilskal, din telefon kommer alltid vara finare utan. Det spelar ingen roll om du har palmblad, inspirerande citat eller Gucci-loggor på det. Det är inte snyggt.
 
Nu vill jag såklart veta vad du håller med om, men kanske helst vad du ABSOLUT INTE håller med mig om. Shoot.

Kommentarer
Postat av: E

Men ja! Förstår inte varför folk är så förtjusta i Daniel Wellington klockor. Stör mig orimligt mycket på loggan, den är liksom osmart också?

2017-09-06 kl. 17:29:11
Postat av: Amanda

Facebook-grupperna!!!!! HÅLLER MED! herregud folk har inget som helst filter när det gäller facebook-grupper. Frågar ALLT tom medicinska läkemedelsfrågor (!?) och använder det istället för att snacka med psykolog. Får krupp av det!! Bästa var när en skulle bjuda sin pojkvän på middag och bio och inte visste om dom skulle äta middag innan bion eller efter?!

2017-09-06 kl. 19:11:30
Postat av: Anonym

Facebook-grupperna!!!!! HÅLLER MED! herregud folk har inget som helst filter när det gäller facebook-grupper. Frågar ALLT tom medicinska läkemedelsfrågor (!?) och använder det istället för att snacka med psykolog. Får krupp av det!! Bästa var när en skulle bjuda sin pojkvän på middag och bio och inte visste om dom skulle äta middag innan bion eller efter?!

2017-09-06 kl. 19:11:58
Postat av: sofia

what drapålakan e livet!!! fattar att man nöjer sig m vanliga om man typ inte rör sig alls i sömnen, men mitt korvar ihop sig under mig flera ggr per natt om jag inte har drapå!

2017-09-06 kl. 19:27:09
URL: http://implode.blogg.se
Postat av: Jenny

Dra-på lakan är bara jobbiga, Birkenstock används på jobbet som arbetsskor (inom vården) och top 50 musiken inget att hänga i julgranen. Däremot är tavelvägg något jag verkligen vill ha, använder min DW klocka vareviga dag och picadeli sallad är perfekt ifall man inte hinner fixa lunch innan jobbet!

2017-09-06 kl. 20:20:30
Postat av: johanna

Älskar dra-på-lakan, bästa grejen!
Men vad är grejen med nötter? SJUKT överskattat!

2017-09-06 kl. 20:44:02
URL: http://nouw.com/lindholm
Postat av: Elin

ÄLSKAR denna listan!! Håller med om allt!! Och vafan FB-grupper. Kan vara supermysigt och fint men inte "hej kan jag blanda min medicin x med läkemedel y?" RING 1177 FRÅGA INTE FACEBOOK VAD I HELV.

2017-09-06 kl. 20:47:55
Postat av: Emma

Haha håller med om det mesta men blir provocerad av dra-på-lakan-punkten! Har sängen i sovalkov och måste alltså stå på själva sängen för att vika in lakanet på tre av fyra sidor, helt OMÖJLIGT när alla dra-på-lakan är i tvätten!!! Fy så korvigt och slappt det blir, tacka vet jag värdens (typ) bästa uppfinning <3 <3

2017-09-06 kl. 21:17:56
Postat av: Filippa

Vilken fånig lista. Känns onödigt aggressiv och som att du vill att folk ska känns sig stötta. Sånt här ventilerar man med vänner. Inte offentligt. Märklig grej bara.

2017-09-06 kl. 21:29:19
Postat av: sara

HAHA älskar detta! vi pratade om det på jobbet i dag faktiskt vilka åsikter en har som går emot vad ens vänner tycker. kunde inte komma på något och fick livskris?! hehe

2017-09-06 kl. 21:55:35
URL: http://sar.as
Postat av: Tove

Bästa listan! Håller med om några punkter, men dra-på-lakan räddar mitt liv! Jag själv ligger rätt stilla på natten men min partner snurrar runt som någon slags propeller - man måste liksom bädda det till rätta varje dag med vanliga och ändå ligger man halva natten rakt på bäddmadrassen... Mest igenkänning på plocka-själv salladerna, hade aldrig kunnat äta en sån, känns så otroligt ofräsht och osmakligt.

2017-09-06 kl. 21:58:00
Postat av: Julia

Blir så provocerad av de första två punkterna, haha. Dra-på-lakan är livet och nötter ÄR verkligen jättegott!!! I övrigt: AMEN

2017-09-06 kl. 22:08:16
Postat av: elsa

hahah älskar såna här listor och att vissa blir så provocerade av folks svar. det jag mest håller med dig om är nutella, a.k.a. världens mest överskattade grej. det jag minst håller med dig om är dra-på-lakan! det är ju världens bästa grej!!! nu kanske jag aldrig lärt mig bädda en säng "på riktigt", men mina vanliga lakan bara korvar sig eftersom jag rör på mig mycket när jag sover.

2017-09-06 kl. 22:21:25
Postat av: Christina @Chokladbloggen

Helt fantastiskt. Hatar också nutella. Och den där jävla picadelisalladen? Har kollegor som äter den typ varje dag? Hur kan man äta något så vidrigt varje dag?

2017-09-06 kl. 22:28:07
URL: http://www.chokladbloggen.se
Postat av: Sandra

Håller med om typ allt. Verkar dock stå enig med övriga läsare om att dra på-lakan är dröm. Förstår inte varför en vill krångla med vanliga? haha

Obs så bra lista!

2017-09-06 kl. 23:50:08
Postat av: Marie

Håller med på prick nästan (gillar nötter) alla punkter!

2017-09-07 kl. 05:27:37
Postat av: Stina

Hehe, ett inlägg som det är nästintill omöjligt att låta bli att kommentera :p
Nåväl- bara en liten instickare: har absolut inte mobilskal för att det är snyggt.. mobilen blir ju hal som en blöt tvål utan skal, och slinker iväg och går i tusen bitar bara man tittar på den!

2017-09-07 kl. 07:52:01
Postat av: Emelie

Hahahaha!!!!! Härligt, fick jag starta dagen med att asgarva! Tack!
Ha det gott!

2017-09-07 kl. 09:12:36
Postat av: Cecilia

De där lakanen har vi ju redan avhandlat i annat forum, men i övrigt håller jag med. Om allt. Även om jag nog kan låta en och annan nöt (som inte är en jordnöt) slinka ner.

2017-09-07 kl. 09:14:25
URL: http://forlaggarbloggen.blogspot.com
Postat av: Julia

Tycker att ALLT är rimligt, även om jag inte känner lika starkt för dra-på-lakanen pga hatar att bädda...

Dock NEJ till åsikterna om Facebookgrupperna. Fy tusan vad mysigt det är att sitta i ett hav av andra kvinnor/icke-binära och diskutera småsaker som bio före eller efter middagen, eller vilka läkemedel som kan blandas (även om jag hade dubbelkollat med 1177 ändå om jag var hen).

Älskade speciellt hon som bad om tips på låtar att använda när hon skulle överraska sin kille med lite sex, och sen kom han hem med kompisar och hon satt i soffan i sexigaste outfiten och försökte förmedla att det nog var dags för dem att gå.

Pladdriga tjejgrupper är fan livet! Inga frågor för små, och inga för stora.

2017-09-07 kl. 09:50:01
Postat av: Klara

Haha GUD älskar att jag blir så orimligt provocerad av denna lista! Kan bero på att jag älskar 1) nutella, 2) dra-på lakan, 3) gäris-grupper, 3) klippa mig för 150 spänn, 4) mobilskal.

2017-09-07 kl. 13:35:13
Postat av: linnea

Haha, härlig lista, och så skönt att alla inte är exakt likadana. Är själv ett stort fan av dra-på-lakan, dels för att jag när min inre latmask så fort tillfälle ges ;) men även för att jag städat på hotell och bäddat sängar så det räcker och blir över för ett bra tag. Om man kan underlätta sin vardag -> tack ja tack ^^

Dock är de ju inget vidare kul att vika, MEN om man när man vikt på mitten, stoppar in ena dra-på-hörnet i det andra dra-på-hörnet (en blir på eviga sidan och en på räta) så blir det åtminstone lite bättre, önskar jag kunde förklara bättre med ord. Tips till alla med dra-på-lakan iaf! :D

2017-09-07 kl. 15:08:35
Postat av: Kristin

Skrattade högt åt detta!! Håller inte med om allt, MEN jag tycker att du skriver så himla bra!

2017-09-07 kl. 21:02:36
Postat av: Anna

HAHAH åh igenkänning <3 Vill bidra med: Kan alla sluta romantisera att cykla!? Det är alltid lite för mycket lutning (uppåt eller nedåt), kullersten och oväntade hål i gator, arga trafikanter (ALLA hatar cyklister, inklusive andra cyklister). Visst, vinden i håret, men man kommer fram som ett svettigt troll.

2017-09-07 kl. 23:58:26
Postat av: lovisa

håller helt och fullt med på nötter & nutella!!! (http://polichinelle.se/2017/september/13-impopulara-asikter-om-mat.html) håller INTE med om dra-på-lakan, det är ju livet? så himla jobbigt med vanliga lakan när man ligger och snurrar sig, de släpper ju från kanterna och man måste bädda om bara för att bädda sängen varje morgon :-PPPP

roligast: filippa i detta kommentarsfält. så kränkt <3

2017-09-08 kl. 11:46:05
URL: http://polichinelle.se/
Postat av: Emma

Jag håller med om nötterna och nutellan.

Men verkligen inte om picadeli-salladen. Visst det är inte ett kulinariskt mästerverk. Men smidigt om råkar lämna matlådan hemma.
Och dra-på-lakan är praktiskt och smidigt.

2017-09-08 kl. 13:28:12
Postat av: elin

facebookgrupperna JAAA herreGUUUD vad GÖR FOLK. liksom så fint kvinnor som hjälper kvinnor yadayada men FILTER peeps!! typ mammor som skriver om att deras 13-åriga döttrar är mobbade? det är så sorgligt och självklart ska du söka stöd i detta men inte vika ut din dotter för 50 000 främmande människor!!! fattar dom inte hur lätt det kan spridas tillbaka till mobbarna TEXXX??? dessutom är det så många som fattat vilken gratis marknadsföring det är att få dit ett inlägg som ba råkar handla om "wow heja tjejer PS jag har startat ett företag kom och köp"? är kanske missunnsam nu??

2017-09-08 kl. 14:56:40
Postat av: Sigrid

ÄLSKADE detta inlägg, mer sånt här!! Håller helt med om nutellan och kändiskillar. Känner mig träffad gällande tavelväggen, har precis spikat upp en... men OBS har iaf fin konst och inga prints med text på. Och när vi är på ämnet: alla dessa personer i gruppen Inredningsgäris som beställer örti prints i samma färgskala från Desenio och sen hänger upp i svarta smala ramar? Eehh märker att jag bara försöker rättfärdiga min högst smakfulla tavelvägg här 🤓

2017-09-09 kl. 12:45:17
Postat av: ellen

Håller med om vissa! T.ex. aperol, men det är för att jag inte tycker det är gott hehe, samt nutellan och facebook med mera. Fattar dock inte hur man kan störa sig på lakan haha

2017-09-09 kl. 13:35:18
Postat av: Linn

Praise the lord att någon annan tog upp det här med att cykla. "jag fattar verkligen inte varför du inte cyklar till jobbet" "för.att.jag.inte.gillar.det". Är det så svårt att förstå att jag vill sitta på spårvagnen i lugn och ro med musik i öronen och långsamt vakna till liv.

Tack Julia för alla outfit-inlägg. Det är alltid sjukt inspirerande att se. Jag tror att jag regelbundet kikat på din blogg i sju år men kommenterat sällan. Du är grym på ord, bild, design, mat etc!!

2017-09-09 kl. 15:34:02
Postat av: V

Enda jag faktiskt håller med om är DW kritiken!

2017-09-09 kl. 19:29:15
Postat av: Malin

jag ääälskar den här listan, julia! det var så mycket jag håller med dig om, se punkt 1 och 7, till exempel. plus alla punkter om nötter. jag skrattade dessutom högt flera gånger och det känns som ett bra betyg på ett blogginlägg.

2017-09-10 kl. 08:31:17
URL: http://splendiferouslytiggerific.wordpress.com
Postat av: Frida

kul!

men dra-på-lakan är ju livets grej, särskilt eftersom min madrass och madrasskyddet glider ifrån varandra så pass mycket att det typ hjälper med ett sådant lakan.

att "kolla på snygga killar", oavsett kända eller inte, är FETT tråkigt, håller med så hårt. tycker personer bör skaffa sig bättre intressen.

lite urtvättat mörkblå t-shirt med blomtryck, hahahahah åh gud kände igen mig så mycket

2017-09-12 kl. 09:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

Länk:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0