Det enklaste brödet


I morse åt jag lyxfrukost med nybakat bröd, men inte vilket bröd som helst utan världens enklaste bröd. Man gör bara degen kvällen innan och sen på morgonen gräddar man det i ugnen. Hur bra som helst! Och så kan man ha i lite vad man vill också. Grundreceptet ser ut såhär:

Blanda 3 krm torrjäst med 3 dl vatten och 1 tsk salt. Ha i valfritt mjöl, så mycket som behövs för att degen ska släppa från kanterna. Låt degen stå framme i rumstemperatur över natten. Häll ut degen på ett bakplåtspapper på morgonen (knåda ej) och sätt in det i ugnen på 250 grader i 20-30 minuter.

Sen kan man ha i lite vad som helst, olika kryddor, linfrön, solroskärnor, örter eller vad man önskar. Eftersom det var första gången jag bakade det så körde jag på säkra kort med 4 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt vilket blev alldeles utmärkt.
Om ni bakar detta och kommer på någon god smakkombination så får ni gärna tipsa mig!