Jordglob

Ikväll har jag pysslat ihop en jordglob av papper. Jag önskar jag kunde säga att det var jätteroligt och enkelt och gick hur snabbt som helst... men det kan jag inte. Det var nämligen väldigt pilligt och man fick klippa ut en himla massa pappersbitar och vika och trixa. Två timmar tog det innan jag var färdig och på den tiden hann jag ha sönder min skalpell samt få ett mindre utbrott. Det här är med andra ord inget pyssel man får för sig att göra med en lågstadieklass, jag blir matt av bara tanken! Men är man däremot höstförkyld och sitter hemma en fredagskväll och känner att varken Doobidoo eller X-factor är något som lockar, då är detta ett utmärkt tidsfördriv. Och fint blir det också, om man bara är noggrann.
 
Är ni sugna på att göra en likadan och känner att tålamodet är starkt dagen till ära så hittar ni alla mallar och instruktioner här. Lycka till med pysslandet!
Vicky /

men du kan ju iallafall trösta dig med att det blev asfint.

Svar: Tack!
Julia

Emelie /

Sjukt fint i alla fall! Men jag kommer nog inte våga göra det förrän jag har himla massor med tid till övers.

Saara /

Oj, den var ju jätte fin!

Rebecca /

Behöver man använda ett tjockare papper eller går det bra med vanliga?

Svar: Ju tjockare papper desto bättre, helst ett 200-300 grams! Vanliga kopieringspapper kommer tyvärr inte hålla, de jag använde var egentligen på gränsen till för tunna och då var det ändå de tjockaste jag hade hemma.
Julia

Hanna /

Alltså, det ser ju galet fräckt ut om något!