Tolv mer eller mindre nödvändiga life hacks

Det finns något fint med life hacks, små smarta grejer man gör för att liksom överlista vardagen. De behöver sällan vara revolutionerande men man känner sig ändå lite som en vinnare när man får ta till dem. Här har jag samlat tolv av mina allra bästa! För er som vill ha fler kan jag också rekommendera Sandras inlägg som hon gjorde för någon månad sen.
 
P1050894
 
☾ Om du tvekar mellan att stanna uppe lite längre på kvällen och göra klart något eller gå upp tidigare nästa morgon och göra det då: välj alltid kvällen.
 
☾ Med en flaska prosecco och en flaska rödvin hemma är man alltid redo för plötsliga saker som ska firas eller spontanmiddagar.
 
☾ Samma gäller för skafferiet: med en burk kikärtor är du två minuter från hummus och med krossade tomater kan du alltid svänga ihop en bra tomatsås.
 
☾ Strunta i ”Casual Friday” och klä dig istället lite extra snyggt på fredagar. Man vet aldrig om man får aw-feeling framåt femtiden och då vill man inte behöva åka hem emellan.
 
hatt
 
☾ Om du ändå känner dig lite tråkig/ful i ditt klädval eller bara i största allmänhet, addera något (eller flera) av följande: läppstift, hatt/keps, stort smycke, kul nagellacksfärg.
 
☾ Behöver du ladda din iPhone extra snabbt: slå på flygplansläge. Behöver du spara batteri när du är ute: slå på strömsparläge (finns under Inställningar  Batteri  Strömsparläge).
 
☾ Ha alltid snabbnudlar hemma - perfekt som nattmat, jag hinner inte äta middag men måste få i mig nåt-mat eller sjuk-mat. Också extremt enkelt att göra lite roligare med grönsaker, svamp eller lök.
 
☾ Innan du reser till en ny plats, kolla upp bra ställen och gör en google maps-karta med de du vill besöka. Här hittar du min guide för hur man gör.
 
linn + anna
 
☾ När du åker på längre resor eller weekends, släng ner en gympapåse i packningen. Den tar minimalt med plats men är perfekt om man gör utflykter eller går långa dagar på stan och vill bära med sig en extra tröja, vattenflaska, kamera osv.
 
☾ Ta en selfie med din garderobsbricka när du hängt in din jacka. Skulle du tappa bort brickan har du numret sparat och de i garderoben kan se att det är din eftersom det är du på bilden.
 
☾ Svara direkt på meddelanden om du har möjlighet. Ju längre du väntar, desto jobbigare blir det att sätta sig och skriva ett svar.
 
☾ Ha listor i din telefon över filmer du vill se, restauranger du vill testa eller saker du önskar dig. Uppdatera så fort du får ett tips/ser något du gillar och ta fram listan när du behöver inspiration.
Listor /
Emelie /

Jaa, snabbnudlar är perfekta "bråttom-slänga-i-sig-snabbt"-maten!

Nastasja /

Fotar alltid garderobsbrickan, så bra grej! Vill tipsa vidare om en app jag läste om hos vickys.se - Soon, heter den. Där finns olika kategorier du kan fylla på med olika saker du vill göra snart/sen, precis som din listpunkt :)

Svar: Just det, har för mig att jag laddat ner den till och med men glömt bort att använda den. Kanske får bli ändring på det nu. :)
Julia

Kristine /

Så mye bra! 👏 Takk! I dag blir det nudler som sjukmat her.

Svar: Tack själv och krya på dig!
Julia

Anonym /

Också bra grej för att inte tappa bort garderobsbrickan: stoppa den i skon! Kan bli lite lökig men ändå värt att slippa kolla fickan var femte minut för att se om den är kvar.

Svar: Smart!
Julia

Matilda /

Jag har alltid krossade tomater och kikärter hemma. Då vet jag säkert att jag har något att laga då jag kommer hem :) Jätte bra tips med garderobsbrickan! mvh. har en gång råkat spola ner garderobsbrickan i toaletten eftersom jag hade den i bakfickan...

Svar: Haha, att lyckas spola ner brickan måste ändå vara det bästa sättet att tappa den. Skrattade till högt när jag läste din kommentar! :)
Julia

Johanna /

aah garderobsbrickan!!! bästa tipset!!! Här kommer ett tips tillbaka för ultimat fredagsfeeling: idag släpper min lillasyster första låten i sitt nya artistprojekt, närmare bestämd i form av en cover på too good med drake! måste dela med mig pga 1) helt objektivt sjukt bra och 2) stolt storasyster-effekten haha. FREDAG!!!

https://open.spotify.com/album/1rSUsTzpTyCcSZ9cnstrHd

Svar: Heja stolta storasystrar! Ska lyssna nu direkt. :)
Julia

johanna /

garderobsbrickan tricket, så bra, det ska jag komma ihåg!
Ser alltid (eller oftast) till att ha en flaska bubbel hemma, och krossade tomater. Men får jobba på kikärtor och rödvin också :)

Ellen /

ÄLSKAR listor likt denna. Så himla bra grejer. TACK.

Mitt bästa är nog att jag har en pytteliten necessär (eller mer som ett platt pennfack) i min väska, där i har jag allt en kan tänkas behöva akut. Tamponger, en pincett, handsprit, glasögonputs, hårtofs och hårspännen osv. Bästa!

Alma /

garderobsselfie-idén<3 hallå ang listor för restauranger/böcker/filmer etc: appen SOON. bästa bästa som hänt mig i listväg, man kan dessutom betygsätta efter. tips tips, jag älskar´t

Hemma Hos Felicia /

vilka bra tips, många jag inte ens har tänkt på!! :)

Malin /

tack för många bra tips!

Tottie /

Grymma tips! Det där med att svara på meddelanden direkt och välja att göra klart saker på kvällen istället för nästa morgon är två saker jag verkligen måste skärpa mig med, haha.

JUNITJEJ /

Så fin axelväskan är!

Josäfin Andersson /

Så bra tips tho!! Tipsa man faktiskt kommer använda haha, de flesta lifehacks är så himla överdrivna! :D

angelicasvarld.blogg.se /

Toppen tips ju!!

Sofia /

Oj vilket inspirerande inlägg, tack snälla för det! Var precis vad jag behövde.

Rebecca /

så bra tips!

Linda /

Tips på vart man hittar balla jumpapåsar med afrikanska prints! DESSUTOM hjälper man till att bygga en skola i en liten by i Zambia! Bara bra!
https://www.facebook.com/LindaforZambia/

Anonym /

Asså! Den här listan passar ju tom en skabbig fembarnsmamma som jag.. om man gör lite små ändringar såklart! Nu blev jag taggad! Tack för bra läsning! 👍

Amanda-Louise /

Asså! Den här listan passar ju tom en skabbig fembarnsmamma som jag.. om man gör lite små ändringar såklart! Nu blev jag taggad! Tack för bra läsning! 👍

MOA nachtweij /

haha klockrent inlägg! Verkligen svinbra life hacks xx

Becca /

Ha benvärmare med tighta muddar, där får det mesta plats som ID, lite pengar och ciggen.

Maria /

bra tips!! :)

ajlimullersandvik.blogg.se /

Fantastiskt att någon fler kör på fredagsfin! Älskar fredagsfina människor.